DİKKAT! Konsantrasyonum Bozuk – İnci Aktaş

Tem 31, 2014   //   by admin   //   DİKKAT! Konsantrasyonum Bozuk, Kişisel Gelişim, Makaleler  //  No Comments

Dikkat, konsantrasyonum bozuk! Her şeyi yapabilirim… Kaza yapabilirim, sınavda kaydırma yapabilirim, derslerimde başarısız olup sınıfta kalabilirim… Daha da önemlisi, mutsuz, moralsiz, elini kolunu kaldırmak istemeyen, kararsız, halsiz, sinirli ve şüpheci ve bunu belli etmemeye çalışan bir insan olabilirim.

Eğer konsantre olamadığınızı düşünüyorsanız sadece herhangi bir konuda başarısız olmazsınız, aynı zamanda mutsuz da olursunuz.

Konsantre olmamızı sağlayan zihnimiz sürekli bir odak arar. Beynimiz Richar Bandler’in dediği gibi kapalı düğmesi olmayan bir makineye benzer; eğer siz ona yapacak bir iş vermezseniz, elektrik kesilinceye kadar başıboş çalışmaya devam eder. Elektrik kesildiğinde ne olacağını da siz düşünebilirsiniz.

Günlük hayatımızda Dikkat ve Konsantrasyon kelimelerini çok fazla kullanıyoruz. Dikkat Köpek var, Dikkat etsene oğlum kıracaksın, dikkatsizlikten kaydırma yaptım, dikkat dağınıklığım var vs… Öyleyse nedir dikkat? Dikkat duygu ve düşüncelerimizi belirli bir yere yönlendirme, odaklamadır. Aslında gün içerisinde beynimizi odaklamadığımız bir an yoktur. Ancak bilinçli bir şekilde odaklanmazsak, beynimiz bizim için ya da en azından o an için gerekli olmayan yerlere odaklanır. Biz bu odaklanma işlemini bilinçli şekilde iptal etmezsek, doğal olarak orda takılı kalırız.

Dikkatimiz, bizim için gerekli olmayan yerlerde takılı kaldığında ise dikkat ve konsantrasyon sorunları ortaya çıkar. Ancak bu durum bilinçli bir çabayla aşılabilir.

Dikkat hayattır. İnsanların genellikle takılı kaldığı konular geçmiş, gelecek ya da bitirilmemiş işlerdir. Bugünün işini yarına bırakmayın. Dilenmemiş bir özürünüz, aranmamış bir sevdiğiniz ya da okumadığınız bir kitabınız varsa okuyun. Bunları yapamıyorsanız basitçe ‘boş ver’ deyin. Boş ver diyebiliyorsanız beyninizi takılı kalmaktan kurtarırsınız. Diyemiyorsanız o işi yapın ve bitirin. Bazen o kadar kolay olmayabilir. Bir profesyonelden yardım almaktan çekinmeyin. Dikkat ve Konsantrasyon Geliştirme çok önemli bir konudur. Bir dikkat ve konsantrasyon eğitimine katılabilir ya da bir yaşam koçu/danışmandan destek alabilirsiniz…

Dikkatli günler dilerim.

İnci AKTAŞ

Pofesyonel Yaşam Koçu & Eğitmen & Yazar

(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Leave a comment

Makaleler Categories

Ara

Kategoriler