Doğru Nefes ile Düşüncelerimizi Nasıl Kontrol Edebiliriz?

Ara 12, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Başka bir dünyaya uyanmak istediğiniz anlar oldu mu? Olmuştur,olmuştur en az bir defa..İnsanoğlu baş edemediği durumlardan kaçma eğilimi gösterir. Baş edemediği durumlar çoğaldıkça, altında kalmamak için dünyasını bile değiştirmek isteyecektir. Üzerinde yaşadığımız dünyayı değiştiremeyeceğimize göre, kendi içimizde yarattığımız dünyayı değiştirebiliriz.
Evet ! Bir gün, başka bir dünyaya uyanmak mümkün. Nasıl mı? Önce kendi dünyana kuşbakışı bak. Bak bakalım ne var? Hayatını gözden geçiriyor olmalısın. Hayır ! Hayatına bak demiyorum. Sadece “DÜŞÜNCELERİNİ” gözlemle lütfen. İçsel dünyamızı, düşüncelerimiz yaratır. Genelde öfkeli ve kavgacıysan, işlerin istediğin gibi gitmediğini düşünüyorsundur. Ya da diğer insanların, sana hak ettiğin şekilde davranmadığını düşünüyor olmalısın. Bu düşünce önce iç dünyada savaşı başlatır, dış dünyada eyleme dönüşür.
O zaman düşüncede ikilikten nasıl kurtulabilirim? Dünyamı değiştirmek için, düşüncelerimi nasıl yönetebilirim? Nefesimin ritmini, hızını ve şeklini değiştirerek.
Bir danışanım insanların, onun giyim tarzıyla çok ilgili olup içten içe eleştirdiklerini, bakışları ile belli ettiklerini düşündüğü için, toplum içinde kendini rahat hissetmiyordu. “Ellerim terliyor, hızlı nefes almaya başlıyorum ve ateş basıyor” ifadesini kullanıyor. Şimdi bu düşünce, eleştirilme korkusu ve oradan uzaklaşma duygusu, onun nefes alıp verme düzenini etkileyip değiştirebiliyorsa, bilinçli olarak nefesin ritmini , hızını ve şeklini değiştirerek olumsuz duygu ve düşünceler kontrol altına alabilir. Düşünce ve duygularımız nefesimizi, nefesimiz de duygu ve düşüncelerimizi değiştirebilme yetisine sahiptir.
Dilerseniz, hemen deneyelim. . Önce derin bir nefes alıp verdikten sonra olduğunuz yerde mümkün olduğunca rahat durun ve yavaşça başlayın. Burnunuzdan nefes alırken 4’e kadar sayın. Bir iki saniye kadar nefesinizi tutun, sonra ağzınızdan nefesi yavaşça boşaltırken 8’e kadar sayın. Bunu birkaç defa tekrarlayın ve etkilerini gözlemleyin. Yavaş nefes egzersizini sık sık yaptığınızda, Stresli zamanlarda beden neyin iyi geldiğini hatırlayacak ve sizi yavaş nefes almaya yönlendirecektir. O yüzden ne kadar çok egzersiz yapılırsa, o kadar iyi. Düzenli olarak yapıldıktan sonra bu yavaş nefes egzersizleri kısa sürede sinir sistemi üzerinde etki etmeye başlayacaktır. #nefes #dogrunefes #nefesterapisi #düsünceler #rahat

Nefes Koçu & Hicran İpekbağlar

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Leave a comment

Ara

Kategoriler