Evlilikte “İlişkiyi Yenileme” – İnci Aktaş

Tem 4, 2014   //   by admin   //   Evlilikte "İlişkiyi Yenileme", Kişisel Gelişim, Makaleler  //  No Comments

Bireyin gelişim evrelerinde evlilik, evliliği sürdürme ve bu süreç içinde kurulan ortaklığı yenileyebilme büyük önem taşır.

Evli çiftler, hem kişisel ihtiyaçlarını karşılama hem de problem çözme konularında yeni bir denge oluşturmalıdırlar. Özellikle çok uzun yıllar evli kalan kişilerde bağlılık bağımlılığa dönüşür ya da tam tersi kopmalar başlar.

Duygusal ve cinsel anlamda yakınlaşma ihtiyaçlarını ifade etme ve yardım isteme davranışlarını yeniden canlandırmalıdırlar. Yıllar geçtikçe zihin okuma ve ters zihin okumalar başlar. “Sen benim bu saatlerde kahve içtiğimi bilmiyor musun?”, “İnsan yanına bir kurabiye koymayı düşünür.”… Bu cümleler içten söylenir dışa yansıtılmaz. Karşı tarafa içerlenir; bu davranışlara yansır ama sözlere dökülmediği için diğer taraf, bozulan tarafın niye bozulduğunu anlamaz bile.

Sahip oldukları değerlerden uzaklaşmış olsalar bile gelecekle ilgili planlar yapmaya devam etmelidirler. Aralarında farklılık ve bazı konularda fikir ayrılığına izin vermeli hatta bunun için birbirlerini teşvik etmelidirler. Çünkü bireysel ilgisini herkes kendi oluşturur. Bireysel ilgi geliştirme kapsamında seyahat çıkmak, hobi veya bir arkadaş edinmek gibi davranışlar olabilir.

Eşlerden biri hobi edindiğinde, arkadaşlarıyla yalnız çıkmak istediğinde ya da bir turla seyahate çıkmak istediğinde bu diğer eş tarafından “artık istenmiyorum” olarak  algılanmak yerine desteklenmelidir.

Bireyin gelişim evreleri konu alan yazılarıma yarın da devam edeceğim. Önceki yazılarıma:

www.inciaktas.com

www.akademiplena.com web adreslerinden ulaşabilirsiniz.

Mutlu ve huzurlu bir gün olsun.

Sevgiyle kalın…

İnci Aktaş,Profesyonel Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, Eğitmen, Yazar

(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Leave a comment

Makaleler Categories

Ara

Kategoriler