Hipnoterapi İle İyileşme – Değişme

Eyl 18, 2013   //   by admin   //   Hipnoterapi İle İyileşme - Değişme, Makaleler  //  14 Comments

Bu yazının konusu hipnoz, tabi hemen hipnozun var olup olmadığını ya da nasıl bir şey olduğunu düşünmeye başlamış olabilirsiniz. Öyleyse içinizi rahatlatayım. Adı ister hipnoz olsun ister olmasın, başka isimler altında (örneğin; reklam, tanıtım gibi) ya da hiç bir isim altında olmadan zaten konu hakkında çok şey biliyorsunuz.

Hipnoz bir iletişimdir ve bir telkinin kabul edilmesi halidir. Birisi bize bir şeyi “yap” diyorsa ve biz yapıyorsak haliyle o kişinin hipnozu altındayızdır.

Özellikle karşınızdaki sizin için önemli bir otorite figürü ise onun hipnozu altında kalmanız kuvvetle muhtemeldir. Artık hırsızlar büyük bir soygun yapacaklarsa takım elbise giyiyorlar, takım elbise hipnoz edici bir faktördür. Kırmızı ışık sönüp yeşil ışık yandığında önünüzdeki araba 500.000 TL’lik bir arabaysa kalkması için korna çalmazsınız. Hipnoza girmiş şekilde kalkmasını beklersiniz.

Belirttiğim gibi, hipnoz adı altında olsun olmasın hepimiz çeşitli ikna ve iletişim yöntemlerinin etkisi altında kalıyoruz. Peki bu yöntem hayatımızı değiştirebilir mi? Bizi iyileştirebilir mi?

Hipnoz insanların olumlu ya da olumsuz ama güçlü tepkiler verdiği bir konu. Bazıları hipnozun sadece soğanı elma olarak yediren bir gösteri olduğuna inanırken; diğer bir grup ise hipnozun olağanüstü iyileştirici etkisinin farkındadır. Bununla birlikte hipnozun iyileştirici etkisi bilimsel olarak kabul edilmektedir.

2. Dünya savaşı sırasında Japonya’nın savaş bölgelerinde anestezik maddeler yetersiz kalmış ancak bu esnada birçok diş çekimi, apandist ve doğum olayı meydana gelmiştir. Bunlar ameliyat edilmesi zorunlu olaylardır ve anestezi olmadan ameliyat yapılamaz. Japonya’da hastalar hipnoz edilerek anestezi sağlanmış ve ameliyat edilmiştir.

Hipnoterapi uygulamalarında önemle belirtmem gerekiyor ki, hipnoz ile verilecek tıbbi (kanser vb. Hastalıklar için) telkinlerin ya bir tıp doktoru tarafından ya da tıp doktoru desteğiyle verilmesi gerekir.

Hipnoterapi ile amaç kişinin bilinçaltına ulaşıp gerekli değişiklik ve iyileştirmeyi bilinçaltı düzeyde sağlamaktır.

Şöyle bir örnekle açıklamama izin verin; Bir vergi dairesine ya da tapu dairesine gittiğinizi düşünün. Bir evrak almanız gerekiyor. Ve evrak için Ali Bey’e gidiyorsunuz. Ali Bey, Ayşe Hanım’a, Ayşe Hanım Hatice Hanım’a ve o da bir başkasına yönlendiriyor. Böylece gerekli evrağı Ahmet Bey’e onaylatmadan önce 10 kişiyi dolaşmış oluyorsunuz. Oysa ilgili kişinin Ahmet Bey olduğunu bilirseniz, evrağınızı bu 10 kişiyi dolaşmadan ve fazla vakit kaybetmeden direk Ahmet Bey’e giderek imzalatabilirsiniz.

İşte hipnozla, yıllar süren konuşma terapilerine gerek kalmadan direk Ahmet Bey’e ulaştığımızı düşünebilirsiniz.  Çünkü sorunumuzun neden  kaynaklandığını bilinçli düzeyde her zaman bilemeyebiliriz.

Doğarken bilinçaltınız boştu. Yaklaşık 10 yaşına kadar doğruyu yanlışı ayırt etmeden her şeyi kaydettiniz ve bazı deneyimlerden yararsız genellemeler çıkardınız. Bu genellemeler şu anda bile hayatınızı etkiliyor ve hedeflerinize ulaşmanızı engelliyor. Olayı hatırlıyorsanız bu genellemeyi değiştirebilirsiniz. Peki, ya hatırlamıyorsanız?

O zaman bir örnekle açıklayayım; Ayşe 5 yaşında, küçük bir kız çocuğuyken, annesiyle birlikte oturmuş bir Türk filmi izliyordur. Film son derece acıklıdır ve bir erkek bir kadına zarar vermiştir. Anne ağlayarak kızına döner ve şöyle der; “Bak kızım, işte erkeklere güveirsen böyle yaparlar.” Kız büyür ve hiçbir ilişkisinde mutlu olamaz, kimseye güvenemez. Bu kişiye yıllarca erkeklerin güvenilir olduğunu anlatsanız inanabilir mi?

Ne demiştik, küçükken bilinçaltınız boştu ve siz yaşadığınız deneyimlerle doldurdunuz. Anneniz karşınıza geçip gözleri yaşlı ve duygu yoğunluğuyla böyle bir şey söylerse bilinçaltının nasıl bir genelleme yağtığını bilemezsiniz.

Hipnoterapi ile sizi sınırlayan geçmiş anılarınızı bulur, birikmiş duyguları boşaltır ve kendiniz için yeni genellemeler ve yeni bir gelecek planlayabilirsiniz.

Hipnoterapinin sihri, sizin içinizdeki o sonsuz potansiyelde yatıyor. Sihir sizsiniz. Ortaya çıkaracak yolu bulun yeter!

İnci AKTAŞ

Hipnoterapi Bursa

(224) 2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

14 Comments

  • Sevgili İNCİ AKTAŞ sizi tanımadan önce takıntılı bir düşünceye saplanıp kalmıştım yani OKB hastasıydım hayattan zevk alamaz heyecan duyamaz olmuştum. Size telefon ile ilk ulaştığımda beni uzun bir süre sadece telefonda dinlediniz. Bu bile sizinle görüşmeye gelene dek beni inanılmaz bir şekilde motive etmişti. İşinizi ne kadar ciddiye aldığınızı kanıtlamıştı bana ve gerçekten yardımcı olabileceğinize kalpten inanmıştım. Bence bu şekilde danışanlarına yardımcı olmaya çalışan nadir insanlardansınız. Çünkü sizden önce gitmiş olduğum bir çok yerden sonuç alamadan geri dönmüştüm. En önemlisi de bana hastaymışım gibi değil de arkadaşınızmışım gibi davranmanız beni çok mutlu etmişti. Kilometrelerce uzaktan gelmeme rağmen sizden aldığım öz güven ve motivasyonla nerede olsanız gelebilecek gücü hissediyordum kendimde artık:) Başım sıkıştığında arayabileceğim bir koçumun olduğunu bilmek beni çok huzurlu kılıyor uyguladığınız teknikler ve profesyonelliğiniz için size sonsuz teşekkür ediyorum. Eğer çok çaresizseniz, artık hiçbir şeyin sizi düzeltemeyeceğine inanmışsanız ve değişmek için çareler arıyor ve bu yazıyı okuyorsanız emin olun doğru adrestesiniz. Herkese acil şifalar diliyorum. SİZİ SEVİYORUM İNCİ HANIM …

  • Sevgili İnci Hanım,

    Enerjiniz ,güleryüzlü ve pozitif duruşunuz ile ilk günden doğru yerde ve doğru kişinin yanında olduğumu hissettirdiğiniz için çok teşekkür ederim. sayenizde bu sistemin içerisinde ve inançla sizden aldığım enerji ile hedeflediğimiz kiloya inebildim. (18 kilo verildi) Daha önce denemiş olduğum yöntemlerin dışında farklı bir teknik olması ilk etapta beni düşündürmüştü fakat şimdi sonuç ortada ve herkese hipnozla zayıflamayı tavsiye etmekteyim. Başarılarınızın daim olması dileğiyle.Başka bir programda tekrar görüşmek dileğiyle. Sevgilerimle.

  • Tam 19 kilo verdim. Hedefim 20 kiloydu. Düşündüğümden daha kolay ve başarılıydı. Bir çok sorunun bu yöntemle çözülebileceğine inanıyorum. İnci Hanıma teşekkür ederim.
    Nevriye Hanım-Hipnoterapi
    Kendimi tanımamı sağlayarak yol gösterdi. Rahatlattı, kendimle barıştım. İnci Hanıma teşekkür ederim.

  • Neredeyse umutsuzluğa kapılmışken karşıma çıkan meleklerim sayesinde , huzur , mutluluk, sağlık, kapıları bana tekrar açılmış oldu. Bana bu konuda yardımcı olup yol gösterdiği için Özlem hanıma minnettarım. Sonsuz sevgilerimle.

  • İyi ki hayatımdasınız İnci Hanım. Daha pozitif ve daha olumluyum. Farklı bakış açılarıyla bakabiliyorum hayata. Her şeyin daha iyi olacağından eminim. İyi ki varsınız. Teşekkürler.

  • Seanslara başlamadan önce iletişim, asosyallik, özgüven eksikliği gibi bir takım sorunlarım vardı ve değişmek istiyordum. Bu sorunları İnci Hanımın verdiği büyük destekler birazda kendi çabalarım sayesinda aştım ve değiştiğimi farkettim.Teşekkür ederim.

  • Neye üzülüyorum biliyor musunuz? İnci Aktaşla neden daha önce tanışmadım diye. Bu güne kadar bu yükü neden taşıdım diye. Son zamanlarda çok dua ediyordum. Allahım bana sağlıklı yaşamayı, yaşam biçimi olarak benimset diyordum hep. Ve karşıma İnci Aktaş çıktı. Biz danışanları İncim diyoruz ona çünkü hayatınızı her yönüyle aydınlatıp bir inci gibi değerli olduğunu hatırlatıyor, iyileşmesini sağlıyor. Ben sadece zayıflamak için gittim. Ama bugünlerde aynı zamanda markamı kurma aşamasındayım. Sihirli değnek artık hayatımın her alanında… Çocukluğumda geçirmiş olduğum bağırsak hastalığından sonra kilo almaya başladım. Arada vermek için uğraştım verdim de ama faiziyle geri geldiler gram gram… Bursada gitmediğim diyetisyen, akupunktur uzmanı kalmadı. Bu işin kafada bitmesi gerektiğini 3 basamaklı kiloyu görmeye ramak kaldığında anladım. 29 kilo fazlayla başladık ve 1/3 ünden fazlasını bugün tamamladım. Ne kadar sürede verdiğimi sizinle paylaşmıycam. Çünkü bunun hiç önemi yok. Sebebi şu ben Plena Human Merkezini araştırırken hep kim kaç kilo vermişi araştırdım. Bir şey bulamadım. Anladım ki İnci Aktaşla kilo veren ne kadar sürede vermenin bi önemi olmadığını anlıyor. 21 yaşındayım, ve hayatımın en mutlu günlerini yaşıyorum diyebilirim. İskender, Waffle, Dürüm, Lahmacun, en sevdiğim şey Süt helvası bunların birinden bile vazgeçmedim. Hepsini yiyerek zayıfladım ve haftada en az 1 kilo kaybederek… Önceleri kaç gündür diyet yaptığımı hesaplardım. Şimdi diyet yok rejim yok sadece hedef var. Kendinize bi şans verin ve Aynaya gidin. Hem evdeki Aynaya hem İnci Hanımın size tuttuğu aynaya bakın. Aynaya giren aynayı seviyor.

  • İsteyerek geldiğim eğitimde umduğumu bulmuş olmanın rahatlığını yaşıyorum. Güler yüz, samimiyet eğitimlere daha gönüllü ve mutlu gelmemi sağladı. Keşke mümkün olsa da ülkedeki tüm mutsuz kadınlara bu mükemmel çıkış yolları anlatılabilse. Umutları yeşerse..Özellikle genç kızların bilinçlenmesi çok iyi olurdu. Bir gün herkes bir beyni olduğunu daha çok hissedecek. Sevgiler.

  • Seanslarımız çok başarılı geçti. Desteği için İnci Hanıma çok teşekkür ederim.

  • Hipnoterapi ile iyi olabilir miyim, ağrılarım geçer mi diye bir düşünceniz var ise, evet, sizi endişelendiren tüm duygu ve ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Benim de ağrılarım vardı ve terapi sonrası o koltuktan ağrılarım geçerek kalktım. Bunu sevgili psikoloğum sayın İnci Aktaşa borçluyum. O güzel ve sıcacık yaklaşımı, sizi dinleyip anlaması ve doğru terapi ile çok iyi olduğunuzu hissettiriyor. Önce kendinize inanın. Doğru yerdeyim. Psikolojik danışmanıma güveniyorum ve iyi olacağım diyerek o koltuğa oturun ve sonucun çok olumlu olacağını göreceksiniz.

  • Özlem Hanım merhaba, sizinle beni tanıştırdığı ve hayatın sırrını öğrettiği için Rabbime hep şükrediyorum. Her şey için çok teşekkür ediyorum

  • Farkındalığımın yüksek olduğunu düşünsem de yol gösterecek bir şeyler arıyordum. Beni harekete geçirecek ,ne yapmam ve ne yapmamam gerektiğini söyleyecek bir yönlendiriciye ihtiyaç duyuyordum.Özlem Hanım ile ilk olarak arkadaşımın vasıtasıyla tanıştım ve terapiye başladım.Neden değişmek istediğimle başladık çalışmalara. Konuşma dilimdeki yanlışları fark ettim,düşüncelerimdeki yanlış durumları fark ettim.Beni mutlu edecek ve güzel bir geleceğe götürecek olan şeylerin mevcut andaki olumsuzluklarla nasıl engellendiğini fark ettim. Ben değiştim ve iyileştim. Eski bilincimde değilim,geri dönmekte mümkün değil.Aynı farkındalıkla ilerliyorum. Özlem Hanım sonsuz teşekkürlerimi ve sevgilerimi sunuyorum.İyi ki varsınız!

  • Oraya daha ilk gittiğim andan itibaren hayatım değişmeye başladı.Artık hayat beni çok yormuştu,gereksiz kaygılarım endişelerim sosyal hayatımı,ilişkilerimi etkilemeye başlamıştı.İşyerinde çalışamaz,yaptığım hiçbir şeyden zevk alamaz olmuştum.Gerçi içimden de hiç birşey yapmak gelmiyordu.İlaç kullanmayı düşünüyordum.Giderken çok işe yarayacağını gerçekten düşünmüyordum.Sadece ilaca başlamadan kendime bir şans vermek istedim.İçimdeki gücün hiç farkında değildim.İnci Hanım öncelikle içimde bulundurduğum kötü duygulardan arındırdı beni.Eksilmiş olan özgüvenimi tamir etti.Hayata bakış açımı değiştirdi ve hayatım değişti.Aslında etrafımda olup biten herşeyin sebebinin BEN olduğuma inandırdı beni.İçimdeki gücün farkına varmamı sağladı.Hayat aslında çok güzel😀

  • İnci Hanım bugün tartıldım ve ilk size haber vermek istedim. Bence bu bir mucize. Sigarayı bıraktıktan sonra kilo alırım sanmıştım. Hem sigaradan kurtuldum hem de 4 haftada 5 kilo verdim. Bu gerçekten mucize. Size ne kadar teşekküretsem az. İyi ki tanımışım size.

Leave a comment

Ara

Kategoriler