İlişkilerde kıskançlık Zararlı bir Duygu mudur?

Ara 10, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Erkek ve kadın kıskançlık duygusunu farklı yaşarlar, ilişkiye zarar veren duygular değil, davranışlarımızdır. kıskançlık zayıflık olarak görülür ve erkek ve kadının Cephesi’nde farklı şekilde ifade bulur .Oysaki iki tarafta neden kıskançlık hissettiğini doğru yorumlayarak karşıdakine yargılamadan ve suçlamadan duygusunu gösterebilir, kıskançlık hislerinin doğru davranışlara dönüşmemesi karşı tarafa öfke ve düşmanlık biriktirmeye sebep olur ve sürekli artan güvensizlik ilişkiye daha büyük zararlar verir, duyguyu ve hislerimizi karşı taraftan intikam almak ya da zarar vermek için ifade edersek dönüşü olmayan yaralar açabiliriz. Oysaki bu duygunun çok daha sağlıklı ifade şekli vardır, duygumuzu ifade etmenin küçük duruma düşmek ile ilgisi olmadığını korkularımız yüzünden çarptığımız duygularımızın Aslında daha çok ilişkimize zarar verdiğini fark ettiğimizde duygularımızı ifade etmeye daha istekli olabiliriz, hepimiz değerli hissetmek istiyoruz, ihtiyaçlarımızı karşılamak istiyoruz ama kıskançlık üzerinden bunu yapmaya çalışmak ilişkiye daha çok zarar verir .kendimizi değersiz hissettiğiniz durumları belirleyip bunu doğru bir biçimde ifade ettiğimizde ilişkiye zarar vermek yerine ilişkimizi büyütmenin geliştirmenin yolunu açarız. Korkularla hareket etmek yerine duygularımızla yüzleşmek sağlıklı bir birey olmanın yoludur.

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Psikolojlk Danışman, hipnoterapist, eğitmen Özlem Aktaş #kıskançlık #ilişkiler #ailedanışmanlığı #hipnoterapi #plenahuman

Leave a comment

Ara

Kategoriler