İş Geliştirme – Girişimci Eğitimine Neden İhtiyaç Duyuluyor? İnci Aktaş – Eğitmen ve Kurumsal Koç

İş Geliştirme Eğitimine ihtiyaç duyulmasının sebebi Ticaret, esnaf odaları rakamları ve araştırma sonuçları, yeni kurulan işletmelerin % 80’ inin 2 yıl içinde kapandığını gösteriyor. Güçlü sermaye yapısı olan küçük ve orta ölçekli işletmeler ayakta kalmayı başarsa da, işverenler ve çalışanlar gittikçe daha çok çalışıyor ve daha mutsuz hale geliyorlar.

Patrondan kurtulmak için girişimci tarafından kurulan işyerleri, müşterinin patrona dönüştüğü verimsiz yerler haline geliyor. Küçük işletme sahipleri girişimciler çok sevdikleri işlerinde önce 8 saat sonra 10, sonra 16 saat çalışmaya başlıyorlar. Ve bir sabah ağızlarından şöyle bir cümle dökülüyor; “Artık oraya gitmek istemiyorum.”

Bu aşamadan sonra yapacağınız çok az şey vardır. Ya büyük umutlar ve emeklerle kurduğunuz işyerinizin kapısına kilit vurursunuz ya da canınızı dişinize takarak ne pahasına olursa olsun savaşırsınız. Bu en dramatik olandır. Çünkü, tüm personeli çıkarmış, tüm makineleri satmışsınızdır. İşte sadece  bir makine ve siz varsınızdır. Bilmedikleri şey ise, “tekrar küçülen iş ölür”

İşler bu aşamaya gelmeden, işyeriniz büyüme aşamasındayken bir iş geliştirme ve girişimcilik eğitimi almak faydalı olur. Çünkü, artık tüm girişimciler biliyor ki, işin sadece teknik yanlarını bilmek, onun organize edilmesinden anlamak anlamına gelmez. Vizyon, misyon, yönetim stratejisi, organizasyon stratejisi, pazarlama stratejisi, insan kaynakları stratejisinin oluşturulması için bu anlamda danışmanlık almak gerekli ve önemlidir.

Şimdi Türkiye’deki tüm küçük ve orta ölçekli işletmelere yeniden hayal kurdurma zamanı. Çünkü vizyonun olmadığı yerde insanlar mahvolur.

İnci Aktaş – Eğitmen, Kurumsal Koç

(0224) 2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Leave a comment

Ara

Kategoriler