Kariyer Koçluğu

May 1, 2011   //   by admin   //   Kariyer Koçluğu  //  3 Comments

Seveceğin bir iş seçersen hayatın boyunca bir an bile çalışmış ve yorulmuş olmazsın…

Kariyer koçluğundan, kariyerinin başında veya herhangi bir dönüm noktasında olan herkes kariyer koçluğundan faydalanabilir. Sağlıklı ve gerçekleştirilebilir hedefler belirleyebilmek için birçok sorunun cevabını net bir şekilde vermek gerekiyor. Kariyer koçluğu ile; kişisel kararlarınıza ve eylemlerinize neler yön veriyor? Severek yaptığınız iş hangisi? Sevdiğiniz işte çalışmaya başladığınızda neler değişecek? İşinizi iyi bir şekilde yapabilmek için sahip olmanız gereken yetenekleriniz hangileri? Bu işi en iyi şekilde nasıl yapabilirsiniz? Neleri yapabileceğiniz ya da yapamayacağınız, neleri yapmaktan hoşlanıp nelerden kaçındığınız, hayatınızla ilgili neleri isteyip istemediğiniz , elinizde  bulunan sahip olduğunuz kaynaklar neler?  Tam olarak ne yapmayı arzu ediyorsunuz…? gibi soruların cevaplarını bulabileceksiniz.

Kimler Alabilir?

· Mezuniyet durumundaki öğrenciler

· Yeni bir pozisyonda göreve başlayanlar

· Yeni bir şirket veya ekipte çalışmaya başlayanlar

· İlk defa veya farklı bir konumda yöneticilik görevinde bulunanlar

· Hayatlarındaki evlenme, doğum, taşınma vb. bazı değişiklikler sebebiyle süregelen yaşantılarını değiştirmek   durumunda olanlar

· Kariyer değişimi sürecindeki kişiler

· İşten çıkarılma süreci yaşayan kişiler

· İş motivasyonunu kaybeden ve bu nedenle tükenmişlik yaşayanlar

· İşlerinin heyecanını ve anlamını yitirmiş kişiler

· Profesyonel hayata belli bir aradan sonra dönmek isteyenler

Kariyer Koçluğu almak isteyen danışanlarımız deneyimli yaşam koçlarımızın; yargısız bir şekilde danışanla bağ kurarak, derin dinleme ve geri yansıtma yoluyla yanıt vererek, uyumu yakalayarak güçlü sorular, güçlü ricalar ile kurdukları süreci birlikte sürdürürler.

Bu süreç danışanda, kariyer bilincinin oluşturulması (Kariyer kuramları, Kariyer Yolculuğu, Kariyer -Kişilik ilişkisi), kariyer koçluğu stratejilerinin uygulanması ve düşünce sisteminin değiştirilmesi, farklı bir bakış açısı oluşturulması, sınırlarından kurtulması, hayatındaki enerji kaçaklarının farkına varması ve çevredeki fırsatları görebilmesi üzerine kuruludur.

Sırları

Çevrenizdeki fırsatların farkına varmak                                                                                                                                                                                                      Hayatımızdaki enerji kaçaklarının farkına vermek
Yaratıcılığımızı geliştirmek
Hedef-Strateji-Eylem çalışması
Etkinlikler (Arma-düş tablosu-yaşam çarkı-yaşamın üç kutusu-ödül töreni-parti-meslek pastası-çanta-ağaç-swot analiz-kötü senaryo-rumbas-ölüm senaryosu-galaksi)
Yardımcı araçlar
Zaman Yönetimi
İletişim becerilerimizi geliştirmek
İlişkilerimizi düzenlemek
Sonuca ulaşmak

Bize Ulaşın

Tel: 0 (224) 243 43 14

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

3 Comments

  • Yaşamımda nereye gitmek istediğimi, ne olmak istediğimin kararını veremediğim bir dönemde Özlem hanımla tanıştım. Bazı şeylerin imkansız olduğunu düşünürken aslında güçlü bir zihinsel programlama ile her şeyin mümkün olduğunu fark ettim . En yoğun duygusal çalkantılarımı nasıl yönetebileceğimi öğrendim. Bana, yaşamıma bambaşka açılardan bakma fırsatı verdiği için Özlem hanıma çok teşekkür ederim.

  • Görüşmelerimizden sonra tam olarak ne istediğimi ve en önemlisi, bunu kesinlikle başarabileceğimi söyleyen içsel gücümü farkettim. Gerçek bir uzman olan Koçum Sayın İnci Aktaş a bu süreçteki pozitif tutumu ve profesyonel yol arkadaşlığı için çok teşekkür ederim.

  • Hayatta hani bizi çok mutlu eden iyikilerimiz vardır. Benim de en özel iyikim Ayna Danışmanlığa gitmek oldu. Kendime yaptığım yolculukta bana AYNA tutan ve özel eğilimlerimi ortaya çıkarmam konusunda yol gösteren özel dostum Kurumsal Ve Bireysel Koç,NLP Danışmanı sevgili İnci AKTAŞ a teşekkürü bir borç bilirim. Bu zamana kadar içimde saklanan asıl ben ile tanışmış olmak ve şimdi yoluma mutlulukla devam etmek gurur verici.

Leave a comment

Ara

Kategoriler