Browsing articles tagged with " bilinçaltı"

Bilinçaltı Temiliği ve Şifası Eğitimi

Mar 14, 2022   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Eğitim İçeriği:

Kollektif Bilinç
Yaralı Kendilik ve Dönüşümü
Gölge Yanın Kabulu ve Bütünlüğü
Acı ve Yalnızlık Gibi Duyguların Dönüştürülmesi
Bağımlılıkların Farkedilmesi ve Serbest Bırakılması
Öfke Duygusu ve Arınma

Arınma Meditasyonları
Af Meditasyonu
Altın Işık/ Arınma Meditasyonu
İç Çocukla Bağlantı ve Dönüşüm
Meditasyonu
Bağımlılığın Bırakılması Meditasyonu
İçsel Benliğin Güçlendirilmesi
İçsel Gücün Açığa Çıkarılması
Üst Benlikle İletişim

Sembolik Metaforlar ve İmajinasyon/Hayalgücü Uygulamaları

Sınırları Aşmak
 Özgürleşmek
 Sağlıklı Benlik Oluşturmak
Endişe ve Kaygılandırmak Kurtulmak  
   
Uygulamalar  

Eğitim Süresi: 14 Saat/2 Gün
🖍Genel Katılıma Açık
🖍Gedik Üniversitesi Onaylı Sertifika
🖍Yüzyüze Eğitim ( Bursa dışından katılan katılımcılarımız ve isteyen katılımcılarımız derslere canlı online bağlanabileceklerdir.)
🖍11 yıllık tecrübe ve uzmanlık

Hipnozla Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme Koçluğu Online Eğitimi

Ara 26, 2020   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Son yıllarda obezitenin artması ve klasik yöntemlerin kalıcı kilo verme konusunda sonuç vermemesi, zayıflamak ve kilosunu korumak isteyen herkesi beyin, bilinç ve bilinçaltı kavramları ile, zayıflamanın psikolojisini araştırmaya itmiştir. Hipnozla Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme Koçluğuna 10 yıllık deneyimimi ile Plena Human ile adım atmaya ne dersiniz.

Online olarak gerçekleştirilecek eğitimimiz aynı zamanda canlı dersler, uygulamalı anlatımlar, vaka örnekleri ve dökümanlarla desteklenmiştir. Koçluk Eğitiminde İleri Düzey akreditasyona sahip olan Plena Human Akademi liderliğinde eğitiminizi online eğitim olarak alabilecek ve yeni bir kariyere adım atabileceksiniz.

Hipnozla Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme Koçluğu Online Eğitimi içeriği şöyledir.

İçerik:

Koçluk Becerileri (Kilo Kontrolü İçin)

NLP Teknikleri

Motivasyon

Alt Modalite Değişikliği İle Beslenme Alışkanlığının Değiştirilmesi

Çapa

Altı Adımda Yeniden Çerçeveleme

Zaman Çizgisi Terapisi

Karar Çalışması

Af Terapisi ve Gestalt

EFT Tekniği

Hipnoz Tekniği

Hipnotik Trans Oluşturma

Kendi Kendine Hipnoz ve Telkin

İmajinasyon ve İmgelem

Sağlıklı Beslenme Koçluğu, Zayıflama Koçluğu olarak da bilinen bu alan Plena Human deneyimli ve Assosication For Coaching uluslararası koçluk eğitmenliği akreditasyonuna sahip eğitmenleriyle, 10 yıllık deneyimini sizlerle paylaşıyor.  Yaşam Koçluğu eğitimi, NLP ve Hipnoz teknikleriyle birleştirilerek, 50 saatlik geniş kapsamlı bir eğitimle sizler de Hipnozla Zayıflama Koçu olabilirsiniz.

Uluslararası Akredite Koçluk Eğitimi ve Hipnoz Eğitimi alarak Hipnozla Zayıflama Koçu olmak istersiniz değil mi?

Eğitim Süresi: 50 Saat

Eğitime kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi için; 02242434314

Evlilik ile ilgili bilinçaltı telkinlerimiz neler? – Özlem Aktaş

Evlilik ile ilgili bilinçaltı telkinlerimiz neler?

Evlilik birlikte yaşama halidir, sosyal ve hukuksal olarak tanımlanmış yasal bir anlaşmadır. Devlet yetkililerin karşısında atılan imzalar vardır. Evlilik biyolojik yada fiziksel bir gerçeklik değildir. Ama evliliğin içinde görünmeyen yazılmayan anlaşmalar vardır. Ve bu anlaşmalar bir şekilde Yüzyıllardır bilinçaltımıza hipnotik telkinler olarak işlemiştir.
Evlilikle ilgili bilinçaltımızdaki en temel inancımız , evlilik yaşım geçiyor biran önce evlenmeliyim yoksa evde kalacağım, yaşım geçerse kimse benimle  evlenmeyecek kaygıları en temel inancın çıktılarıdır. Çoluk çocuğa karışmam gerek eğer evlenmezsem toplumda kabul görmeyeceğimiz gibi çarpıtılmış düşünce yapısına sahibizdir. İlişkisinin içinde evlenmediği icin huzursuz hisseden insan bilinçaltında bir telkinin etkisi altındadır. Çünkü hisler, özellikle olumsuz hisler bir inanç ile ilgilidir , bu sebeple kişi bu noktada kendini sorgulayabilmeli , bu hissin ne ile ilişkili olduğunu, neden kendini kötü hissettiğini bilinçaltında nasıl bir telkinin etkisi olduğunu anlayabilmelidir. Yoksa sadece nedenini açıklayamadığı bu hisler yüzünden tepkilerde bulunacak çoğunlukla da bu tepkiler bilinçli tepkilerden ziyade , Geçmişte bilinçdışımıza kayıt olmuş telkinlerle ilişkili olacaktır. Kisi evlenmeyi kendi isteği mi, yoksa toplumun yüklediği bir zorunluluk nedeniyle mi istemektedir? Anlayabilmesinin yolu kendini, düşüncelerini, hislerini sorgulayabilme cesareti göstererek bulabilir ya da bu konuda bilinçaltında ne gibi bir telkine sahip olduğunu anlamak için hipnoterapi psikoterapi Danışmanlık gibi destekler alabilir.  sadece hipnotik bilinçaltımıza toplum tarafından yerleşmiş telkinlerin sonucu kararlar verdiğimizde ilerleyen zamanlarda her şey istediğiniz gibi görünmesine rağmen neden mutsuz ve huzursuz olduğunuzu anlayamayabilirsiniz. Yaşam, bu hipnotik telkinlerin etkisinden özgürleştiğimizde ancak bizim yaşamımız olur. Gerçek tatmin bilinçdışımızdaki hipnozlardan kurtulduğumuzda mümkündür.   

Özlem Aktaş

Aile Terapisti, Hipnoterapist, Psikoterapist, Bireysel Danışman ve Koç

İstanbul ve Bursa Ofislerimizde hizmet vermekteyiz.

02242434314

İstanbul ofis; 05335179512

Online eğitimler ve online seanslar hakkında bilgi almak için internet sitelerimizi ziyaret edebilirsiniz.

www.akademiplena.com

www.plenahuman.com

Değişmek bu kadar zor mu?- Özlem Aktaş

Neden değişmek bu kadar zor diye soruyor neredeyse her gelen danışanımız. Değişim dönüşüm nasıl başarılabilir? İnsan genleri ile getirdiği huy ve mizacı , başkaları ile iletişimi, çevresi, aile yapısı ve yaşantısı ile değişebilir. Anne rahmine düştüğü an itibari ile programlanan bilinçdışımız, çocukluk, ergenlik, gençlik dönemlerimiz boyunca daha karmaşık bir şekilde etkilenmeye devam eder. Yıllardır danışanlarımızın değişim konuları olarak geldiği nedenlere baktığımızda , içinde bulundukları ruh durumu genellikle geçmişlerinde bir olayla ve bu olayın onlarda oluşturduğu inançla ilişkili olduğunu görürüz. Örneğin neden bir türlü erkeklere güvenemediğini anlamaya çalışan bir danışanım , annesinin yıllar önce izledikleri bir Türk filmi sırasında, tüm erkekler aldatır kendini korumalısın, seni kullanır ve atarlar tarzındaki telkinini aldığını fark ettiğinde çok şaşırmıştı. Yıllarca kendisini korumaya çalışan bilinçaltı, otorite figürü olan annesinin telkinini çocuk yaşta koşulsuz kabul etmişti. Dolayısıyla her kendisine yaklaşan insana sanki ondan faydalanacaklar, ona istemediklerini yapacaklar ve bir kenara atacaklar şeklinde değerlendiriyordu. Bilinçaltı bu şekilde eğitilmişti ve her durumda öğrendiği bu telkini kullanıyordu. Tam olarak inandığı bu düşünce danışanımın hayatını alt üst ediyordu. Çünkü aslında sevmek, güvenmek, mutlu olmak isterken, içindeki bildik cehennem onu bilinmedik cehennemlerden koruyordu. Bu çarpık gerçekliğini fark ettiği anda, bu düşünceye yeni farkındalıklı bir bakış geliştirdiğinde, ruhsal ve kişisel gelişimini sağlarken, aslında özgürlüğüne kavuşuyordu. İnsan eski düşünce kalıplarına sıkı sıkıya bağlı kalarak kendilerini korumaya çalışır ama aslında kaybettiği şey, huzurlu ,doyumlu yaşanmış bir hayattır. Oysa ki uyanmak, bilinçaltı kalıplarını fark etmek ve dönüştürmek için adım atmaktır. Bu bazen, eğitimle, terapi , hipnoz, koçluk ,danışmanlık ,psikoterapi ile mümkündür. Yeter ki kendi gerçekliğimizi tek doğru sanmaktan vazgeçip, hem güvende hissetmenin ,mutlu olmanın ulaşılabilir olduğunu anlayalım ve adım atalım, değişemeyenlerden değil, dönüşmek, kendini tanımak, bilmek ve sağlıklı bir insan olmak için adım atanlardan olalım. Bilinçaltının dilini anlayarak, kendine doğru soruları sorup, doğru telkinleri vererek değişimi sağlayabilirsin. Gerektiğinde yardım alabilmek bazen en büyük sıçrama olmaktadır.

Sevgiyle.

Özlem Aktaş

Aile danışmanı, Psikoterapist, Bireysel danışman ve Koç, Eğitmen

İstanbul ve Bursa Ofislerimizde hizmet vermekteyiz.

İstanbul ofis, 05335179512

02242434314

Online eğitimler ve online seanslar hakkında bilgi almak için internet sitelerimizi ziyaret edebilirsiniz.

www.plenahuman.com

www.akademiplena.com

İnsan Kaç Kere Tutar Yandıkça Ateşi?

Nis 4, 2017   //   by admin   //   Kişisel Gelişim, Makaleler  //  No Comments

335137-3-4-ba838Eğer hiç yanık yüzünden acı çekmeseydiniz, ateşe yaklaşmamayı öğrenemezdiniz. Peki hala yaklaşıyorsanız bile bile.. Bir şarkıda dediği gibi insan kaç kere tutar yandıkça ateşi? Gitgide aldığınız yaraların çokluğu ve ağırlığı fark etmemeye mi başladı? Bir çok kişi yaşadığı bağımlı ve acılı ilişkisine rağmen rahatlık alanının dışına çıkamadığı ve söz konusu kişi olmadan bir gelecek düşünemediği için son derece acılı ve bağımlı ilişkisine devam eder.  Aslında bu hiç de rahat bir alan değildir, kişi için tanıdık bildik alandır. Bu alanda yaşadığı acılarla nasıl baş edebileceğini öğrenmiş ve bu yükle hayatına devam etmeye çalışmaktadır. Bir şekilde geleceğin bilinmezliğinden aşırı korktuğu için tabir-i caizse kanını emen ilişkiye tutunmuş kalmıştır. Bir ilişki iki tarafı da büyütebilmelidir. Oysa bir çok ilişkide bir taraf diğerinin enerjisini tüketerek varlığını sürdürür. Daha üzücü olan durum ise, artık bu taraf ilişkiden çekip gitmiş olmasına rağmen diğer tarafın özlemle bekliyor olmasıdır. Şimdi insanların bu tip bir ilişki bağımlılığından kurtulup nasıl özgürleşeceğini merak ediyor olabilirsiniz.

1-Çocukluğunuzla Barışın: iç çocuğa tekrar bağlanma, onu affetme, onu sevme, onunla barışma ve yeniden bütünleşme çalışması yapın. Çocukluk resimlerinizle konuşun. Gözlerinizin içine bakın ve ‘seni seviyorum’ deyin. Kendi değerini yalnızca kendinin belirleyeceğini söyleyin. Bunu hayal ederek, imajinasyon çalışmasıyla da yapabilirsiniz.

2-Söz konusu kişiyi ve kendinizi affedin. Affetmek gerçek bir reçetedir. Acılardan kurtulma gücüdür. Eğer tam anlamıyla iyileşmek istiyorsanız affedin. Eğer tekrar kendinizle bütünleşmek istiyorsanız en çok da kendinizi affedin.

3-Mutluluğunuzun bir başka kişiye bağlı olmadığını fark edin ve kabul edin. Varoluş amacınıza odaklanın. Sevin, şükredin,  yardım edin ve içsel neşenizi yeniden ortaya çıkarın.

4-Zihninizde yeni ve mutlu bir geleceğin hayalini yaratın, hissedin ve adım atın. Bunu adeta yaşayın.

Bugün şansızlık yaşamış olabilirsiniz ama yürüdüğünüz bu yolda bir sonraki köşe başında mutlaka ışıltılı bir şeyler gözükecektir. Bu süreçte yapabileceğiniz tek şey akışta olmak ve her günün değerini bilerek yaşamaktır.

Eric Fromm’un da söylediği gibi: ‘Her insan mutlu olamaz…Çünkü gereğinden fazla özler dünü, hak ettiğinden fazla düşünür yarını ve hiç hak etmediği kadar bilinçsizce yaşar bugünü. Her insan mutlu olamaz çünkü; gereğinden fazla özler hayatından çıkanları,.Hak ettiğinden daha büyük umutla bekler hayatına girecekleri ve asla göremez yanıbaşındakileri..’

Şimdi kendi değerini bilme vakti..

Sevgiyle kalın,

İnci AKTAŞ

Hipnoterapist & Profesyonel Koç

Hipnoterapi Bursa

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hayat Amacı

Ara 5, 2016   //   by admin   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

Bize tırmanacak bir dağ verildiğinde aynı zamanda bunu yapabilecek bir kapasite de verilir. Başlangıç yerimiz bataklığın dibi bile olsa, eninde sonunda göklere yükselebiliriz. Dan Milliman

Eğer zorluklarla dolu bir yaşamınız olduğunu düşünüyorsanız şunu hatırlayın. Yaşam bir dağ yoluna benzer. Kolay olmasa da bizim için bir öğretmendir. Kolay bir hayat bize ne öğretebilir ki..Bir zorlukla karşılaştığınızda ya da içinizde bir vizyon oluştuğunda her zaman için zorlukların üstesinden gelecek ve arzularınızı gerçekleştirecek bir güç de verilir. İçsel gücünüze güvenin.

J.R.R.Tolkien’ın da dediği gibi; ‘Köşede yeni bir yol ya da gizli bir giriş bizi bekliyor olabilir. ‘ Eğer biraz daha dayanabilirseniz köşede mutlaka ışıklı bir şeyler belirecektir. Özünüz, yaşam amacınız, bilinçaltınızın temizliği, eski artık size katkısı olmayan düşünce kalıplarından, engellenmişliklerden ve öğrenilmiş çaresizlikten arınarak, kendinizi tanımak ve varoluş amacınızı keşfetmek için profesyonel bir destek almak hayatınızdaki en büyük sıçrama olabilir.

İnci Aktaş

Profesyonel Koç Psikolojik Danışman Hipnoterapis
Detaylı bilgi için;
www.akademiplena.com
(224) 2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

psikolojik danışmanlık, profesyonel koçluk, hipnoterapi bursa

Bilinçaltı Temizliği

Tem 28, 2016   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

indirBilinçaltı Temizliği

Eğer siz de kendinizi kırgın, kızgın, üzüntülü, pişman, kıskanç ve korkuyla dolu bir yaşamın içinde hapsolmuş hissediyorsanız, niyetlerinizi elde edemiyor ve elde edemediğiniz arzularınız için sürekli mutsuzluk duyuyorsanız, ya da mutluluğunuzu isteklerinizin gerçekleşmesine bağladıysanız, kuşkusuz mutsuz bir yaşama neden olan şeylerin bunlar olmadığını, bunlara bağımlı olmanıza neden olan bilinçaltı programlarınız olduğunu bilmeniz önemlidir.

Mutsuzluğunuz için genellikle insanları ve şartları suçlasanız da, mutsuzluğunuzun asıl nedeni bilinçaltı programlarıdır. Ve en hızlı değiştirmeniz gereken program, bir bilinçaltı temizliğine ve yeniden programlamaya ihtiyacınız olduğunun farkına varmanızı sağlayabilecek durumlara karşılaşmanızı sağlar.

Eğer bu yazıyı okuyorsanız, bir şekilde bu programların farkına vardınız ve bilinçaltı temizliğinin önemini anladınız demektir.

Hipnoterapi ve bilinçaltı temizliği ile ilgili bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.
Tel:(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hipnoterapi İle İyileşme – Değişme

Eyl 18, 2013   //   by admin   //   Hipnoterapi İle İyileşme - Değişme, Makaleler  //  14 Comments

Bu yazının konusu hipnoz, tabi hemen hipnozun var olup olmadığını ya da nasıl bir şey olduğunu düşünmeye başlamış olabilirsiniz. Öyleyse içinizi rahatlatayım. Adı ister hipnoz olsun ister olmasın, başka isimler altında (örneğin; reklam, tanıtım gibi) ya da hiç bir isim altında olmadan zaten konu hakkında çok şey biliyorsunuz.

Hipnoz bir iletişimdir ve bir telkinin kabul edilmesi halidir. Birisi bize bir şeyi “yap” diyorsa ve biz yapıyorsak haliyle o kişinin hipnozu altındayızdır.

Özellikle karşınızdaki sizin için önemli bir otorite figürü ise onun hipnozu altında kalmanız kuvvetle muhtemeldir. Artık hırsızlar büyük bir soygun yapacaklarsa takım elbise giyiyorlar, takım elbise hipnoz edici bir faktördür. Kırmızı ışık sönüp yeşil ışık yandığında önünüzdeki araba 500.000 TL’lik bir arabaysa kalkması için korna çalmazsınız. Hipnoza girmiş şekilde kalkmasını beklersiniz.

Belirttiğim gibi, hipnoz adı altında olsun olmasın hepimiz çeşitli ikna ve iletişim yöntemlerinin etkisi altında kalıyoruz. Peki bu yöntem hayatımızı değiştirebilir mi? Bizi iyileştirebilir mi?

Hipnoz insanların olumlu ya da olumsuz ama güçlü tepkiler verdiği bir konu. Bazıları hipnozun sadece soğanı elma olarak yediren bir gösteri olduğuna inanırken; diğer bir grup ise hipnozun olağanüstü iyileştirici etkisinin farkındadır. Bununla birlikte hipnozun iyileştirici etkisi bilimsel olarak kabul edilmektedir.

2. Dünya savaşı sırasında Japonya’nın savaş bölgelerinde anestezik maddeler yetersiz kalmış ancak bu esnada birçok diş çekimi, apandist ve doğum olayı meydana gelmiştir. Bunlar ameliyat edilmesi zorunlu olaylardır ve anestezi olmadan ameliyat yapılamaz. Japonya’da hastalar hipnoz edilerek anestezi sağlanmış ve ameliyat edilmiştir.

Hipnoterapi uygulamalarında önemle belirtmem gerekiyor ki, hipnoz ile verilecek tıbbi (kanser vb. Hastalıklar için) telkinlerin ya bir tıp doktoru tarafından ya da tıp doktoru desteğiyle verilmesi gerekir.

Hipnoterapi ile amaç kişinin bilinçaltına ulaşıp gerekli değişiklik ve iyileştirmeyi bilinçaltı düzeyde sağlamaktır.

Şöyle bir örnekle açıklamama izin verin; Bir vergi dairesine ya da tapu dairesine gittiğinizi düşünün. Bir evrak almanız gerekiyor. Ve evrak için Ali Bey’e gidiyorsunuz. Ali Bey, Ayşe Hanım’a, Ayşe Hanım Hatice Hanım’a ve o da bir başkasına yönlendiriyor. Böylece gerekli evrağı Ahmet Bey’e onaylatmadan önce 10 kişiyi dolaşmış oluyorsunuz. Oysa ilgili kişinin Ahmet Bey olduğunu bilirseniz, evrağınızı bu 10 kişiyi dolaşmadan ve fazla vakit kaybetmeden direk Ahmet Bey’e giderek imzalatabilirsiniz.

İşte hipnozla, yıllar süren konuşma terapilerine gerek kalmadan direk Ahmet Bey’e ulaştığımızı düşünebilirsiniz.  Çünkü sorunumuzun neden  kaynaklandığını bilinçli düzeyde her zaman bilemeyebiliriz.

Doğarken bilinçaltınız boştu. Yaklaşık 10 yaşına kadar doğruyu yanlışı ayırt etmeden her şeyi kaydettiniz ve bazı deneyimlerden yararsız genellemeler çıkardınız. Bu genellemeler şu anda bile hayatınızı etkiliyor ve hedeflerinize ulaşmanızı engelliyor. Olayı hatırlıyorsanız bu genellemeyi değiştirebilirsiniz. Peki, ya hatırlamıyorsanız?

O zaman bir örnekle açıklayayım; Ayşe 5 yaşında, küçük bir kız çocuğuyken, annesiyle birlikte oturmuş bir Türk filmi izliyordur. Film son derece acıklıdır ve bir erkek bir kadına zarar vermiştir. Anne ağlayarak kızına döner ve şöyle der; “Bak kızım, işte erkeklere güveirsen böyle yaparlar.” Kız büyür ve hiçbir ilişkisinde mutlu olamaz, kimseye güvenemez. Bu kişiye yıllarca erkeklerin güvenilir olduğunu anlatsanız inanabilir mi?

Ne demiştik, küçükken bilinçaltınız boştu ve siz yaşadığınız deneyimlerle doldurdunuz. Anneniz karşınıza geçip gözleri yaşlı ve duygu yoğunluğuyla böyle bir şey söylerse bilinçaltının nasıl bir genelleme yağtığını bilemezsiniz.

Hipnoterapi ile sizi sınırlayan geçmiş anılarınızı bulur, birikmiş duyguları boşaltır ve kendiniz için yeni genellemeler ve yeni bir gelecek planlayabilirsiniz.

Hipnoterapinin sihri, sizin içinizdeki o sonsuz potansiyelde yatıyor. Sihir sizsiniz. Ortaya çıkaracak yolu bulun yeter!

İnci AKTAŞ

Hipnoterapi Bursa

(224) 2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

İçindeki Gücü Ortaya Çıkarmanın Bir Yolu, Hipnoz – Yaşam Koçu Ve NLP Uzmanı Özlem AKTAŞ

Şub 27, 2012   //   by ozlemaktas   //   Kişisel Gelişim, Makaleler, Mutlaka Okuyun  //  No Comments

İçindeki  Gücü Ortaya Çıkarmanın  Bir Yolu Hipnoz-Yaşam Koçu ve Hipnoterapist ÖZLEM AKTAŞ

Hayatınızda değiştirmek isteyip de, değiştiremediğiniz neler var? Kilo vermek isteyip de bir türlü başaramıyor musunuz?  Ya da sigara, onunla da mı başınız dertte, çok istediğiniz halde defalarca tekrar mı döndünüz eski alışkanlıklarınıza? Ya da sizi sınırlayan düşünce şekillerinizden artık size yarar sağlamadığı için vazgeçmek istiyor ancak davranışlarınızı ve düşüncelerinizi bir türlü değiştiremiyorsunuz?  İşte bu nokta da değişim için ve değişimin kalıcı olması için hipnoz çok etkili bir araçtır. Peki nedir bu hipnoz? Hipnozla neler başarılabilir? Hipnozun faydalarının çok da bilinmediği ortada. Çoğumuz hipnozla ilgili çeşitli ön yargılara sahibiz ya uyuyup da uyanamazsam, ya istemediğim bir şeyleri yaptırırlarsa, ya sağlığım tehlikeye girerse gibi. Bunların tümü hipnozu gerçekte bilmemekten kaynaklanmaktadır.  Hipnoz bilinçlilik halidir. Hipnoz uyku değildir, evet fiziksel olarak uykuya benzer ancak zihinsel olarak uyanıklık halidir. Kimseye zorla hipnozla istemediği bir şeyi yaptıramazsınız. Gün içinde defalarca farkında olmadan hipnoz ya da trans halinde  olduğumuz zamanlar vardır.  Bir yerden bir yere nasıl vardığınızı anlamadığınız anlar hipnozdasınızdır. Televizyon seyrederken çoğu zaman hipnoza gireriz ancak bunun hipnoz olduğunun farkında değilizdir . Hipnoz, kişinin telkinleri alma halidir.  Kişi verilen telkinleri genellikle duyar ve hatırlar. Hipnozla ne amaçlanır?  Hiç bir şeyleri değiştirmeye çalışıp güçlü dirençlerle karşılaştığınız oldu mu? Eminim çoğumuz bu sorunun cevabına evet diyecektir.  Bu direncin adı bilinçaltıdır. Bilinçaltı değişimi sevmez, önce her değişiklikte bunun olmayacağına dair bizi inandırmaya çalışır. Bu sebepledir ki değişim için bilinçaltının onayı ve ikna edilmesi gerekliliği doğar. Değişim, bilinçaltında gerçekleşmediği sürece kalıcı olmayacaktır. Eski alışkanlıklara ve davranışlara istemsizce geri dönülecektir. Değiştirmek istediğimiz davranış için, bu sefer çok güçlü bir motivasyona sahip olabiliriz evet ancak bir süre yeni davranışı sürdürür daha sonra çeşitli bahanelerle eski davranışımıza döneriz . Değişimin kalıcı olması için irade her zaman işe yaramayabilir. İşte tam bu noktada hipnoz etkilidir. Hipnotik telkinler kişinin bilinçaltında değişimin kalıcı olması için etkili olabilmektedir ve kişinin istediği davranış şekline ulaşabilmesini kolaylaştırmaktadır.  Hipnozla değiştirmek istediğiniz bir alışkanlığınızı değiştirmek  mümkün, ister sigarayı bırakma ya da istediğiniz kiloya sahip olmak olsun bilinçaltına verilen hipnotik telkinlerle içinizdeki bir şeyleri başarma gücüne, iradeye, kararlılığa sahip olunabilir. Kısacası içinizdeki gücü ortaya çıkarmanın bir yoludur hipnoz.

Sevgiyle kalın..

Özlem AKTAŞ

Yaşam Koçu , NLP Uzmanı ve Hipnoterapist

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hipnozla Sigarayı Bırakın

Ara 15, 2011   //   by admin   //   Mutlaka Okuyun  //  No Comments

 

HİPNOZLA SİGARAYI BIRAKIN

Hipnoz, bilinçaltına açılan kapıdır.

 Otomatik davranışların yönetimi bilinçaltındadır. Gerçek bir değişim için bilinçaltındaki söylem kalıplarının değişmesi gerekir. Bunun yolu da hipnozdan geçer. Hipnoz, alışkanlıklarımızı  değiştirmek için bilinçaltına ulaşma yöntemidir. Birçok kişi sigarayı stresle başa çıkma aracı olarak kullanır, sigara içme isteği nedeni ne olursa olsun bilinçaltından kaynaklanır. Bu da bilinç düzeyinde karşı konulmaz bir istek uyandırır. Bilinçaltında yatan nedenleri, kökleri değiştirmeden gerçek bir başarı sağlanamaz. Hipnozla sigaranın oluşturduğu alışkanlık yaratan davranışlarınızı değiştirecek, yerine yeni sağlıklı davranış biçimleri koyacaksınız. Örneğin, canınız her sigara çektiğinde derin bir nefes almanız o anda sigara arzunuzu yok edecektir. Hipnoz seanslarıyla güçlendiğinizi hissedecek ve başarabileceğinize inancınız artacak ve sigaradan kolaylıkla vazgeçeceksiniz.

8 ile 10 seans arasında değişebilmektedir.

 Hipnoz ile sigarayı kolayca bırakın!

 Hipnozla sigarayı bırakma için bize ulaşın

Mail: info@akademiplena.com

Tel: 0 (224) 243 43 14

Plena Human Bütünsel İnsan Gelişim Akademisi

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ara

Kategoriler