Browsing articles tagged with " bursa"

Yaşamımın Kontrolünü Ele Alabilir miyim? -Özlem Aktaş

Hayatımızın kontrolünün elimizden kayıp gittiğini , özellikle düşünce ve duygu dünyamızı yönetemediğimizde düşünürüz. Binlerce yıl önce,  filozofların olayların değil olaylar karşısında verdiğimiz tepkilerin bizde çeşitli duyguları yarattığını, kutsal kitap gibi dini metinlerde ise, insanın kendi içinde düşünceleri gibi olduğunu ve aslında iyi ve kötü diye bir şeyin olmadığını ve bizim olaylar karşısında verdiğimiz tepkilere göre düşüncelerimizle bu şekilde algılarımızı oluşturduğumuz artık bilinen bir gerçek. Peki bu işe yaramayan düşünce şeklimizi, değerlerimizi, inançlarımızı duygularımızı dönüştürebilir miyiz ve dönüştürdüğümüzde hayatımızın her alanında üretkenliğimiz ve kontrolümüz daha fazla olur mu ?Günümüzün en büyük problemi kaygı sorunları, depresyon, birçok insan artık antidepresan olmadan yaşayamaz halde. Oysaki birçok bilimsel araştırma beyin kimyasının düşünce şeklini değiştirmek ile değiştiğinin ve dönüştüğünün kanıtını sunuyor .Peki bütün bu verilere  rağmen hala değişmek istememek ve acımızın içerisinde kalma konusundaki ısrarımız niye? Aslında bu durum, acımızın bize neyi öğretmeye çalıştığını henüz anlayamamakla ilgili , tüm duygular değerlidir . Sadece bu Duygulardan nasıl bir ders çıkarmamız gerektiği, onları nasıl dönüştürmemiz gerektiği asıl konu, artık yeniden kendimize farklı bir şekilde bakabilmeye düşüncelerimize, duygularınıza davranışlarımıza yeni bir bakış açısı getirmeye, kendimize Koçluk, danışmanlık ve terapi yapmaya başlasaydık hayat nasıl farklı olurdu? Öncelikle bireysel ve ruhsalh gelişme için duygularımızı kabul etmek, düşüncelerimin farkında olmak ve bunları dönüştürmek için ne yapılabileceğini merak etmek, değişimin başlangıç noktasıdır. Koçluk , danışmanlık, terapi, hipnoz, psikolojik danışmanlık, psikoterapiler kişilerin kendilerini fark edip dönüştürmelerini sağlayan çok güçlü araçlardır. İçinde bulunduğum durum beni rahatsız ediyorsa adım atmak için tam zamanıdır.
Aile Terapisti, Psikoterapist, Hipnoterapist, Eğitmen
Özlem Aktaş

İstanbul ve Bursa Ofislerimizde hizmet vermekteyiz.

02242434314

İstanbul ofis, 05335179512

Online eğitimler ve online seanslar hakkında bilgi almak için internet sitelerimizi ziyaret edebilirsiniz.

www.plenahuman.com

www.akademiplena.com

Suçluluk Duygusu ve Kendini Affetme

Mar 16, 2017   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

imagesBizim için önemli olan kuralları ihlal ettiğimizde, değerlerimize uygun yaşamadığımızda suçluluk hissi duyarız. Kendimizi yanlış bir şey yaptığımız için yargıladığımız zaman suçlu hissederiz. Suçluluk duygusunun üstesinden gelmek, yapılan şeyin sorumluluğunu üzerimizden atmak anlamına gelmez. Böyle hissetmenize sebep olan şey işe barışmanız ve her ne ise doğru olanda sorumluluk almanız gerektiği anlamına gelir. Bir danışanım hayatının bir döneminde değerleriyle uygun olmadığını düşündüğü şekilde davranmıştı. Bu davranışıyla kimseye zarar vermemiş olmasına rağmen, en büyük zararı kendisine vermekteydi. Kendisi dışındaki herkesi affedebilmişti ancak kendisini bir türlü affedemiyordu. Oysa kişinin kendini affetmesi kendine vereceği en önemli en mükemmel hediyedir.

Herkes hayatının bir döneminde hata yapmıştır. Ben hep doğru davrandım, hiç hata yapmadım, hiç yalan söylemedim diyen kişilere inanamayız. Önemli olan yapılan hatalardan ders almak, öğrenmemiz gerekenleri öğrenmek, telafi edilmesi gereken zararları telafi edebilmektir. Bazen yapılan hata o kadar hata değilmiş gibi gözükür ki, kişi hiç bir şey olmadan binlerce adım atabilir ve değerlerini ve kurallarını çiğnediğini fark etmeden felaketin kıyısına kadar yürüyebilir. O zaman bir adım bile kişiyi bu suçluluk hissiyle, depresyona, hatta intihara kadar sürükleyebilmektedir. Paulo Coelho’nun Işığın Savaşçısının El Kitabı, isimli kitabında aktardığı gibi:

‘Işığın savaşçısı, ışığı izlemenin en iyi yol olduğunu öğrenmiştir.

İhanet etmiş, yalan söylemiş, yolundan sapmış, karanlığa göz kırpmıştır. Ve sanki hiç bir şey olmamış gibi her şey yolunda gitmiştir. Sonra ansızın bir uçurum açılır, güvenlik içinde binlerce adım atmış olabilirsiniz, ancak fazladan atılan bir adım her şeyin sonu olabilir. İşte o zaman savaşçı kendisini felakete sürüklemeden önce durur.

Bu kararı aldığında şu dört yorumu duyar. ‘Sen hep yanlış yaparsın.’ ‘Değişmek için artık çok geç’ ‘İşe yaramazsın.’ ‘Bunu hak etmiyorsun.’

Başını kaldırıp göğe bakar. Bir ses ona şunu söyler.’Herkes hata yapabilir. Bağışlandın. Ama yürekten istemelisin bunu. Bu senin tercihin olmalı.’

Işığın gerçek savaşçısı bağışlanmayı kabul eder. ‘

Suçluluk duygusundan kurtulmak için şu beş adımı izleyebilirsiniz: davranışlarınızın ciddiyetini değerlendirmek, kişisel sorumluluğu tartmak, sessizliği bozmak (uygun kişiyle paylaşmak), yol açtığınız herhangi bir zararı onarmak ve kendinizi affetmek.

Affetmek gerçek bir hediyedir. Kendinize mükenneliğin hediyesini verin ve kendinizi affedin.

Sevgiyle,

İnci AKTAŞ

Hipnoterapist NLP Uzmanı Profesyonel Koç

Bursa

Duygusal Özgürleşme Tekniği (EFT), Neuro Linguistic Programming (NLP), Hipnoz ve Hipnoterapi hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

EFT, NLP, Hipnoz ve Hipnoterapi’nin Kullanım Alanları:

-Panik Atak

-Depresyon

-Öfke Kontrolü

-Hipnozla Zayıflama

-Hipnozla Sigarayı Bırakma

-Ansiyete/Endişe Bozukluğu

-Obsesif Bozukluk (Takıntılar)

-Tükenmişlik Sendromu

-Özgüveni Geliştirme

-Travma Sonrası Stres Bozukluğu

-Kaygı Bozukluğu

-Dikkat ve Konsantrasyon

-Fobiler/Korkular

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Varoluş Bunalımı

Ara 5, 2016   //   by admin   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

Kişinin yaşamının amacını, anlamını ya da değerlerini sorgulamaya başladığı anda varoluş bunalımı ortaya çıkar. Salvatore Maddi, bu olgunun “yaşamın anlamını arama ça­basında kapsamlı bir yenilgiye uğramaktan” kaynaklandığını yazmaktadır.

İnsanoğlu anlam arar gibi görünmektedir. Anlam, amaç, değerler ve idealler olmaksızın yaşamak öneli ölçüde stres yaratır. İnsanı intihar kararına bile götürebilir. O halde problem en yalın haliyle şöyledir. Bir anlama gereksinimi olan bir varlık, anlamı olmayan evrende nasıl bir anlam bulacaktır? Irvin Yalom

İçinde bulunduğumuz dönemde varoluş bunalımı yaşayarak intihar edenlerin sayısı gittikçe artmakta. Bazı Avrupa ülkelerinde intihar sonucu ölüm, trafik kazalarından sonra ikinci sıradadır. Mutluluk bilimi ve iyilik bilimi ana sınıfından başlayarak üniversite de dahil tüm okullarda ders olarak aktarılması gerektiğini düşünüyorum. Yaşam amacı ve hayat felsefesi eksikliği ya da tatmin etmeyen şekilde tanımlanması, mutluluğun içerde değil dış etkenlerde aranması (para,eğlence, ilişkiler vs.), sevgisizlik, rastgele yardım etmenin inceliklerini dahi bilinmemesi toplumları hızlı bir şekilde felaketin kıyısına sürüklüyor.

Eğer hayatınızın anlamını ve amacını arıyorsanız, hayatı anlamsız buluyorsanız , varoluş bunalımı içerisinde kaybolmadan önce iyi bir psikolojik danışmanlık hizmeti almalısınız.

Varoluş bunalımı, iyi bir psikolojik danışmanlık hizmeti ile çözümlenebilmektedir.

İnci Aktaş

Psikolojik Danışman Hipnoterapist Bursa

Uzman görüşleri almak ve psikolojik danışmanlarımız ile görüşmek için bize ulaşabilirsiniz.

(224)434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hayat Amacı

Ara 5, 2016   //   by admin   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

Bize tırmanacak bir dağ verildiğinde aynı zamanda bunu yapabilecek bir kapasite de verilir. Başlangıç yerimiz bataklığın dibi bile olsa, eninde sonunda göklere yükselebiliriz. Dan Milliman

Eğer zorluklarla dolu bir yaşamınız olduğunu düşünüyorsanız şunu hatırlayın. Yaşam bir dağ yoluna benzer. Kolay olmasa da bizim için bir öğretmendir. Kolay bir hayat bize ne öğretebilir ki..Bir zorlukla karşılaştığınızda ya da içinizde bir vizyon oluştuğunda her zaman için zorlukların üstesinden gelecek ve arzularınızı gerçekleştirecek bir güç de verilir. İçsel gücünüze güvenin.

J.R.R.Tolkien’ın da dediği gibi; ‘Köşede yeni bir yol ya da gizli bir giriş bizi bekliyor olabilir. ‘ Eğer biraz daha dayanabilirseniz köşede mutlaka ışıklı bir şeyler belirecektir. Özünüz, yaşam amacınız, bilinçaltınızın temizliği, eski artık size katkısı olmayan düşünce kalıplarından, engellenmişliklerden ve öğrenilmiş çaresizlikten arınarak, kendinizi tanımak ve varoluş amacınızı keşfetmek için profesyonel bir destek almak hayatınızdaki en büyük sıçrama olabilir.

İnci Aktaş

Profesyonel Koç Psikolojik Danışman Hipnoterapis
Detaylı bilgi için;
www.akademiplena.com
(224) 2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

psikolojik danışmanlık, profesyonel koçluk, hipnoterapi bursa

Ara

Kategoriler