Browsing articles tagged with " depresyon tedavisi"

Depresyon

May 10, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments
Depresyona psikiyatrinin nezlesi denir fakat Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı araştırmaya göre en çok ölüme sebebiyet veren rahatsızlıktır. Farklı bakış açısından bakarsak ise depresyon bir ruh halidir ve depresif ruh haline girersiniz ve yine bu depresyondan çıkarsınız. Fakat bu depresif ruh halini içinize dönüp gerçek farkındalıklara kapı açmak için bir ödül olarak kullanmazsanız hayatımızı zorlaştıran bir rahatsızlık haline gelir, hayatınızın geneline yayılır ve diğer rahatsızlıkların önünü açar. Hepsi depresyona bağlı olarak hem ruhsal hem de fiziksel rahatsızlıklar geçirmeye müsait olursunuz. Ruh halinizin sürekli farkında olun. Eğer ruh haliniz günlük hayatınızda hayat dengenizi sağlamak için elverişli ise ne güzel. Ama eğer ruh haliniz hayat dengenizi sağlamaya elverişli değilse mutlaka yardım almanız gerekir. Depresyona girdiğinizde çoğunlukla ilaç kullanarak ruh halinizi iyileştirmeye çalışırsınız. Sahte bir mutluluk hali ve  antidepresan gülümsemesi yaşarsınız. Antidepresanlara bağlı bir gülümsemeye ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum. Bilinçaltınızda duyguların biriktiği bir bardak metaforu kullanalım. Bu bardak ilk başta neşe, sevgi ve huzurla dolu iken zaman içinde olumsuz duygularla dolar ve taşar. Korku, kaygı, üzüntü, acı, suçluluk, pişmanlık vb. Bardak taştığında  bedensel ve zihinsel bir semptom üretir. Eğer siz bunun farkına varıp uygun yöntemlerle bardağı boşaltmazsanız, farklı farklı belirtiler  üretmeye devam edecektir. Oysa ihtiyaç duyulduğunda yardım almak en büyük sıçramadır.
Ünlü Psikoloji Kuramcısı Carl Rogers’a göre terapinin önemi yeni ve etkili bir yaşama başlama fırsatını elde etme şansı olarak tanımlamaktadır. Bazen yaşıyor olmanın değişimin asıl kaynağı olduğunu unutuyoruz. Eğer hale yaşamınızın değişmesi iyileşmesi güzellemesi için bir fırsat arıyorsanız bize ulaşabilirsiniz.
Hatırlayın; Gerektiğinde yardım almak en büyük sıçramadır.
İnci Aktaş
Tel: (224) 2434314
Depresyon, kaygı, korku, anksiyete, panik atak, zayıflama, sigara bağımlılığı, tükenmişlik sendromu hipnoz/hipnoterapi ile dönüştürülebilen durumlardır.

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Depresyonda Mısınız?

Şub 21, 2017   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

20131006-035271548915921Depresyonda Mısınız?

Bugünlerde bir çok kişinin kendi kendine koyduğu bir teşhis depresyon. Peki gerçekten depresyonda mısınız? Eğer depresyondaysanız neler yapmanız gerekiyor?

Burns Depresyon Ölçeği

Dr.David Burns’un aşağıdaki depresyon ölçeği doldurarak en azından kendiniz hakkında bir fikir edinebilirsiniz. Tavsiyemiz teşhis koymadan bir uzmanla görüşmeniz olacaktır. Maddeleri dikkatlice okuduktan sonra ,son günlerde nasıl hissettiğinizi anlatan kutucuğa işaret koyun.

0-Hiç 1-Biraz 2-Orta 3-Çok fazla 4-Aşırı
Üzüntülü ya da neşesiz hissetmek
Mutsuz ya da umutsuz hissetmek
Ağlama nöbetleri ve ağlamaklı olmak
Cesaretsiz hissetmek
Çaresiz hissetmek
Düşük Özgüven
Değersiz ve yetersiz hissetmek
Suçluluk ve utanç
Kendimi eleştirmek ya da suçlamak
Karar vermede güçlük
Aile ve arkadaşlara karşı ilgi kaybı
Motivasyon eksikliği
İşe ve diğer aktivitelere ilgi kaybı
İş ve diğer aktivitelerden kaçınma
Yaşamdan zevk almama ve tatmin olamama
Yorgun hissetme
Uyumakta zorluk ya da çok fazla uyumak
Azalmış ya da artmış iştah
Cinsel istek kaybı
Sağlığınız hakkında endişelenme
İntihar düşünceniz var mı?
Hayatınızı sona erdirmek ister misiniz?
Kendime zarar vermek için bir planınız var mı?

Toplam Skor                                          Depresyon Seviyesi

0-5                                                           Depresyon yok

6-10                                                         Normal ama mutsuz

11-25                                                       Hafif depresyon

26-50                                                      Orta depresyon

51-75                                                       Ağır depresyon

76-100                                                   Aşırı depresyon

Dünya sağlık örgütüne göre 2020 yılında depresyonun yetişkin nüfusunun %30’unu etkisi altına alıp tüm dünyadaki ölüm nedenlerinden en büyük ikincisi olacağı tahmin ediliyor.

Ünlü Psikoloji Kuramcısı Carl Rogers’a göre terapinin önemi yeni ve etkili bir yaşama başlama fırsatını elde etme şansı olarak tanımlamaktadır. Bazen yaşıyor olmanın değişimin asıl kaynağı olduğunu unutuyoruz.

Hastalarımın üçte biri klinik olarak teşhis edilemeyen ve yaşamlarındaki boşluk ve yalnızlık duygusundan kaynaklanan Nevroz hastası.Carl Jung

Gerektiğinde yardım almak en büyük sıçramadır.

Sevgiyle kalın.

İnci AKTAŞ

Eğitmen & Profesyonel Koç & Yazar

Hipnoterapist Bursa

Uzmanlarımızla görüşmek ve detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Tel: (224)2434314

info@akademiplena.com

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ara

Kategoriler