Browsing articles tagged with " eğitim koçu"

Şeçimler Menüsü-Oyun Terapisti

Nis 26, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Bir yer düşünün bu yerde herşeyi sizin yerinize başkaları karar veriyor ve size hic sorulmuyor ve senin iyiliğin için yapıldığı sık sık tekrarlanıyor. İlk zamanlar güzel  gibi gelse de zamanla tekrarlanan bu durum sizi nasıl hisettirir?  Kendinizde yetersizlik ve ben doğru karar veremiyor muyum hissi uyandırmaz mı? Peki böyle bir yerden çıkınca yani sizin iyiliğinizi düşündüğünü söyleyen kişilerin olmadığı zamanlarda ne olur? Burada bence iki seçenek var ya sudan çıkmış balığa dönmüş gibi kendini için hiç karar veremediği  için bir şey yapmaya çekinen  ve keşke biri benim yerime karar verse diye düşünen biri,

Ya da ipini kurtarmış deyimindeki anlam gibi kendi kendimize kalıp karar verme hakkına sahip olmanın verdiği coşku ile aşırıya kaçan  biri olması muhtemel değil mi.
Biz ebeveynler olarak elbette çocuklarımız için en iyisi en güzelini istiyoruz ama bazen onların  birey olduklarını unuttuğumuz olabiliyor. Belki bir film seçimini basit bile olsa onlara bırakmak kendilerine olan inançlarının artmasına ve yeterlilik inancını pekiştirmek için önemlidir.
Bazı anne ve babalar çocuğa  seçim hakkını verdiğin de “yine istediğini kabul ettirir o zaman bize ” diyorlar. Bu gibi bir durum da kalmak istemiyorsak  biz de çoktan seçmeli ama bize uygun seçimler sunabiliriz. Şöyle ki bir pizzacıya gittiğimizde menüde kuru fasulye yer almaz menüde var olan malzemelerden bir pizza seçip isteriz. Çocuklara da yine yemek üzerinden gidecek olursak seçenekleri biz oluşturur seçimi  çocuğa bırakırsak bu durum iki tarafı da mutlu edecektir.
Yeterlilik duygusuna sahip olmasını öğrenmesi için onlara seçim yapma şansı verdiğimiz de büyüdüklerinde hayatı kararları daha rahat alacaklardır. Basit bir seçme işinin bile onu ne kadar etkileyeceğini ve bir birey olarak kabul edip sonraki yaşantısını kolaylaştıracağını düşünmek güzel olmaz mıydı?
Sizler de oyun terapisi ya da öğrenci koçluğu seanslarından sonra gerçekleşen eğitim koçluğuna katılabilir ve bakış açınızı değiştirebilirsiniz.
Ayşin Ertüzün-Oyun Terapisti-Öğrenci ve Eğitim Koçu
02242434314

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Öğrenci Koçluğu Eğitimi-Association For Coaching UK Onaylı

Haz 28, 2016   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Eğitim İçeriği

-Koçluk Becerileri

Koçluk Nedir?

Koçluğun temel yetkinlikleri ve Etik Kurallar

Koçluk süreci , sürecin eğitim sisteminde uygulanışı

Öğrenci koç arasındaki ilişki

Koçluk iletişimi ve uyum

Koçluk Becerilerinin Geliştirilmesi

Etkin dinleme: Söylenmeyeni duyabilme

Süreç yönetimi , kendini yönetme

Güçlü soru sorma: açık ve kapalı uçlu sorular

Şekillendirici geri bildirim

NLP (Neuro Linguistic Programming) Nedir?

İyi Tasarlanmış Hedefler

Stratejik Adımlar ve Planlar

Kritik Gedik saptanması ve kapatılması

Öğrenciyi yapılandırma ve geliştirme becerileri

Koçluk Araçları

Konsantrasyon Güçlendirme

Dikkat Güçlendirme

Öğrenme Stratejisinin Öğrenilmesi ve Öğrenmenin Çabuklaştırılması

Motivasyon Stratejisinin Öğrenilmesi

Temsil Sistemleri

İmajnasyon

Korku , Kaygı ve Endişeyi giderme

Hipnotik dil kalıpları

-Çoklu Zeka Kuramı, Testi ve Yorumlanması

Eğitim Süresi: 30 Saat

Eğitim ücreti, ödeme koşulları ve sorularınız için bize ulaşabilirsiniz.

Tel: (224)2434314

Niçin Öğretmenler İçin Öğrenci Koçluğu Eğitimi

Çağımızın öğretmenleri öğrenci koçu olma yolunda ilerlemektedirler. Öğrenci Koçları, öğrencilerin potansiyellerini görebilen, mevcut potansiyeli performansa çevirmeleri için onlara yardımcı olabilen profesyonel kişilerdir. Öğrenci hedeflerine doğru ilerlerken, tavsiye vermeyen ama ona yol arkadaşlığı yapan kişidir koç öğretmen. Koçluk eğitimi almış öğretmenlerimizin kendi hedefleri olduğu gibi, aynı motivasyonla öğrencilerini de hedeflerine odaklar. Bunun için öğrencinin zihnini doğru bir şekilde kullanmasını amaçlar. Öğrenci Koçluğu eğitiminin bir parçası olan NLP teknikleri ile, başarıya götüren doğru zihinsel, fizyolojik ve duygusal durum yaratılır ve korunur. Çalışma planları öğrencini gerçekliğine göre oluşturulur ve doğru stratejiyle motive edilir. Mevcut durum ile istenen durum arasındaki fark belirlenir ve stratejiler buna göre oluşturulur. Öğrenci Koçluğu Eğitimi almış öğretmenlerimiz doğru soruları sorarak öğrencilerinin farkındalığını arttırır, aynı zamanda öğrenmenin olmazsa olmazı olan merakı da daima canlı tutar. Öğrencilerin öğrenme stilleri farklıdır. Öğrenci Koçu bunu bilir ve derslerinde tüm temsilleri kullanır.  Öğrenci koçu olan öğretmen, empatik dinleme, doğru soru sorma ve geri bildirim gibi iletişim becerilerine sahip olduğunda, iletişim kurabildiği ölçüde daha çok danışılan sevilen ve sayılan bir kişi haline gelir.

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ara

Kategoriler