Browsing articles tagged with " hastalıkların ruhsal nedenleri"

Stresle başaçıkmak

Nis 1, 2020   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Zor zamanlar ; içinde değişim dönüşümü , fırsatları barındırır. Bunları görecek bilinç düzeyine erişmek önemlidir. İçinde bulunduğumuz koşullarda ne durumda olursak olalım şikayet etmek de mümkündür,  şükredecek bir şey bulmak da mümkündür . Bu ikisi arasındaki fark bizim zihin ve bilinç düzeyimiz ile ilgilidir. Zihin gücümüzü  sağlığımızı olumlu yönde etkilemek için kullanabiliriz. Örneğin olumlu düşünceler,  duygular , olumlu yönde yapılmış olan imgelem çalışmaları, meditasyon , dua genlerimizi  pozitif yönde etkilediğini gösteren çok fazla araştırma mevcuttur. İyilesme görüntüleri,  imgelem genlerimiz üzerinde pozitif yönde etki yapmakta. Öyleyse koşulları en karamsar şekilde değerlendirip negatif yönde imgelem yaptığımızda , zihnimizi olumsuz resimlerle doldurduğumuzda sağlıksız bir fizyoloji , sağlıksız bir ruh hali ve en nihayetinde bozulmuş bir gen yapısı ve hastalıklara davetiye çıkarmış bir bağışıklık sistemi yaratmış  olacağız. Olumlu zihinsel şartlanmalar,  imgelem,  meditasyon , dua stresli durumları çok daha hızlı atlatabilmemizi sağlar ve bu tarz uygulamalar ile beyinlerimizin mutluluk üreten bölümlerini aktive etmiş  oluruz. Hayatınızda şu an neyi büyütmek istiyorsunuz ? panik , kaygı ve stresi mi ? yoksa her şeye rağmen içsel huzurumu ? Bu bir seçimdir. Gerçekleri görüp doğru değerlendirmek ile birlikte yine de zihninizi ve duygularınızı daha olumlu yönde yönetebilirsiniz .Bu da fiziksel sağlığınızı ve ruhsal sağlığınızı korumanıza yardımcı olur. Sevgiyle.



Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.



Özlem Aktaş

Psikolojik Danışman , hipnoz uygulayıcı , eğitmen

05335179512

2242434314

.#evdekal

Panik #kaygi #stres #psikolojikdanışma #hipnoz #hipnoterapi#regresyon #onlineterapi #onlineeğitim #koclukegitimi #koçluk #psikoloji #terapi#plenahuman

Hastaklıkların Psikolojik, Ruhsal Nedenleri Nedenleri

May 11, 2016   //   by admin   //   Kişisel Gelişim, Makaleler  //  1 Comment

gamze03

Sorun Olası Neden Yeni Düşünce Modeli
Adisson Hastalığı Derin boyutta duygusal yoksunluk. Kendine duyulan kızgınlık. Bedenimin, düşüncelerşmin, duygularımın bakımını sevgiyle yapıyorum.
Adrenal Sorunlar Yenilgi duygusu.kendine aldırış etmemek. Endişe Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Kendime bakma isteği duyuyorum.
Ağlamak Gözyaşları hayatın ırmaklarıdır. Üzüntü ve korkudaki kadar sevinçte de gözyaşları dökülür. Tüm duygularımda huzur içindeyim. Kendimi seviyor ve onaylıyorum.
Ağrılar, Sızılar Sevgiye hasret çekmek. Dokunulmayı özlemek. Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Sevecen ve sevilen bir insanım.
AIDS Kendini reddetmek. Cinsel suçluluk ve yetersizlik duygusu. Hayatın kutsal ve görkemli bir ifadesiyim. Cinselliğimden haz duyuyorum. Kendimi seviyorum.
Akciğer Sorunları Hayatı kabul etmemek. Depresyon. Üzüntü. Dolu dolu yaşama kendini layık görmeme. Hayatım mükemmel bir denge içinde. Hayatı dolu dolu yaşamaya hakkım ve kapasitem var.
Akıntı Eşe duyulan kızgınlık. Cinsel suçluluk duygusu. Kendini cezalandırma. Başkaları, kendime duyduğum sevgi ve saygının aynalığını yapıyor. Cinselliğimin coşkusunu yaşıyorum.
Alerjiler Kime alerji duyuyorsunuz? Kendi gücünüzü reddetmek. Dünya güvenli ve dostça. Güvencedeyim. Hayatla barış içindeyim.
Alkolizm Ne yararı var? Yararsızlık suçluluk, yetersizlik duygusu. Kendini reddetme. Şu anda yaşıyorum. Her an yeni bir an. Özdeğerimi görmeyi seçiyorum. Kendimi seviyor ve onaylıyorum.
Alzheimer Hastalığı Yaşamı terk etme arzusu. Hayatı olduğu gibi kabul edememek. Her şey doğru zaman ve mekan sıralması içinde gelişiyor. Her şey olması gerektiği gibi oluyor.
Amfizem Yaşam korkusu. Kendini yaşamaya layık bulmama. Dolu dolu ve özgür yaşamak en doğal hakkım. Hayatı ve kendimi seviyorum.
Amnezi Korku. hayattan kaçış. Kendi ayakları üzerinde duramama. Zeka, cesaret ve özdeğere daima sahibim. Hayatta olmayı seviyorum.
Anemi “evet, ama “ yaklaşımı. Haz yoksunluğu. Yaşam korkusu. Yeterli olmama duygusu. Hayatın her alanında zevk alacağım çok şey var. Hayatı seviyorum.
Anksiyete (kaygı) Hayatın akışına ve gidişatına güven duymama. Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Hayatın akışına güveniyorum. Güveneceğim.
Anoreksi Hayatı reddetmek. Aşırı korku, kendinden nefret ve reddedilme. Olduğum gibiyim. Olduğum gibi olmaktan mutluyum. Yaşamayı seçiyorum. Hazzı ve kendimi kabul etmeyi seçiyorum.
Anüs Atma noktası. Boşaltma noktası. İhtiyaç duymadığım şeyleri kolaylıkla ve rahatlıkla atıyorum.
Anüs-Apse Bırakmak istediğimiz şeyi bırakamamaktan duyduğunuz kızgınlık. Bıraktığımda güvendeyim. Sadece ihtiyacım olmayan şeyleri atıyorum.
Anüs kanaması Kızgınlık ve öfke. Hayatın akışına güveniyorum.
Apandisit Korku. Yaşam korkusu. Güvendeyim. Kendimi gevşetiyor ve hayatın sevkle akmasına izin veriyorum.
Apanti Duygulara izin vermemek. Kendini ölü gibi hissetme. Korku. Duygularıma izin veriyorum. Kendimi hayata açıyorum. Yaşam deneyimlerine hazırım.
Apse İncinme, küçümsenme, intikam duyguları içine dönüp durma. Düşüncelerimin özgürleşmesine izin veriyorum. Geçmiş bitti. Huzurluyum.
Araba Tutması Korku. tutsaklık. Tuzağa düşmüş hissetmek. Zaman ve mekan içinde kolaylıkla ilerliyorum. Sevgi çepeçevre beni kuşatıyor.
Arteri Yaşam sevincini taşıyan damarlar. Yaşam sevinciyle doluyum. Kalbim her atışında tüm bedenime yayılıyor.
Arterioskloz Direnme, gerginlik,. Katılaşmış dar düşünceler. İyiyi görmeyi reddetmek. Hayata ve hazza tamamen açığım. Sevgiyle bakmayı tercih seçiyoruym.
Artirit Sevilmediğini hissetmek. Eleştirilmek, kırgınlık. Sevgiyim. Kendimi sevmeyi ve onaylamayı seçiyorum. Başklarına sevgiyle bakıyorum.
Artiritli Parmaklar Cezalandırma, suçlama arzusu. Kurban olduğunu hissetmek. Sevgi ve anlayışla bakıyorum. Tüm yaşadıklarıma sevginin ışığıyla yaklaşıyorum.
Astım Nefes almaya hak duymamak. Boğulmuşluk duygusu ve bastırılmış gözyaşı. Hayatımın sorumluluğunu üstlenme güvenini duyuyorum. Özgür olmayı seçiyorum.
Astım Nöbeti Korku. hayata güvenmemek. Çocuklukta takılıp kalmak. Büyümekten korkmuyorum. Hayatıma ve kendime güven duyuyorum.
Ayaklar Kendimizi, hayatı, başkalarını anlama kapasitemiz. Anlayışım genişliyor. Değişen dünyaya ayak uyduruyorum.
Ayak Bileği Hareket ve yol belirlemeyi temsil ediyor. Hayatta ileri doğru adımları kolaylıkla atıyorum.
Ayak Parmakları Geleceğin küçük ayrıntıları. Tüm ayrıntılar kendi kendine yerlerini bulurlar.
Aybaşı Sorunları Kadın olmaktan duyulan suçluluk duygusu. Cinsel organların günah, pis olduğu inancı. Kadın olarak gücümü ve normal işlevlerini kabul ediyorum. Kendimi seviyor ve onaylıyorum.
Bacak Sorunlar

–        Üst

–        Alt

Çocukluk travmalrının etkisinden kurtulamamak.

Gelecek korkusu.

Benim için bildiklerinin en iyisini yapıyorlardı. Onları affediyorum.

Geleceğe güvenle bakıyorum.

Bademcikler Korku. Bastırılmış duygular. Tıkanmış yaratıcılık. Yüksek düşünceler bende ifade buluyor. Her şey iyiliğim için oluyor.
Bağımlılıklar Kendinden kaçmak. Korku. kendini sevmeyi bilmemek. Artık ne kadar harikulade bir varlık olduğumun farkına vardım. Kendimi sevmeyi ve haz almayı seçiyorum.
Bağırsaklar

–        Sorunlar

Dışkının atılmasını sağlıyor.

Eski ve ihtiyaç duyulmayan şeyi atmaktan korkmak.

Bırak gitsin.

Kolaylıkla eskiyi b ırakıyor, coşkuyla yeniyi kabul ediyorum.

Baş Ağrısı Değersizlik duygusu. Korku. kendini eleştirme. Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Yaptığım şeyleri sevgiyle yapıyorum.
Baş Dönmesi Ka.ış, dağınık düşünce. Görmeyi reddetmek. Hayatla uyum ve barış içindeyim. Canlı ve mutlu olmakla güven içindeyim.
Bayılmak Korku. Başedememek. Hayatımda her şeyle başetmeye gücüm var.
Bebek Astımı Yaşam korkusu. Doğmaktan duyulan pişmanlık. Bu çocuk güven dolu  bir ortamda ve seviliyor. Beklenilen ve değer verilen bir çocuksun.
Beden Kokusu Korku. Kendinden hoşlanmamak. İnsanlardan korkmak. Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Güven duyuyorum.
Beyin

–        Tümör

Bilgisayar ve santrali temsil ediyor.

Yanlış programlanmış inançlar. İnatçılık. Değişmeyi reddetmek.

Zihnimin sevecen operatörüyüm.

Zihnimin bilgisayarını yeniden programlamak çok kolay. Heyat değişimler sürecidir.

Bitkinlik Can sıkıntısı. Yaptığı işi sevmemek. Hayattan coşku duyuyorum. Enerji ve coşkuyla doluyum.
Boğaz Sorunları Kendi adına konuşamamak. Yutulmuş kızgınlık. Tıkanmış yaratıcılık. Değişme ve korkusu. Kendimi özgürce, kolaylıkla, sevgiyle ifade ediyorum. Yaratıcılığımı kullanıyorum. Değişmeye hazırım.
Boyun Ağrıları Soruna bir başka açıdan bakmayı reddetmek. İnatçılık. Esnek olmamak. Kolaylıkla ve esneklikle bir konuyu her açıdan görebiliyorum. Bir şeyi yapmanın ve görmenin birçok yolu var.
Böbrek Sorunları Yargılama, düşkırıklığı, başarısızlık. Utanç. Çocuk gibi tepki gösterme. Daima doğru adım atıyorum. Her deneyim yararlı. Büyümeyi seçiyorum.
Bright Hastalığı Hiçbir şeyi doğru yapamayan bir çocuk gibi hissetmek. Başarısızlık Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Değerli ve yeterli bir insanım.
Bronşit Bağırılık çağırılan bir aile ortamı. Çevremde barış ve uyum var.
Bunama Çocuğun güven dolu sanılan dünyasına geri dönmek. Bakım ve ilgi talep etmek. Etrafındakileri bir çeşit kontrol etme yolu. Kaçış. Korunma. Güven. Barış. Evrensel akıl hayatın her boyutunda çalışıyor.
Burun Akması İçsel algılama. Çocuksu gözyaşı. Kurban. Hayatımın yaratıcı gücünün bende olduğunu kabul ediyorum. Hayattan zevk almayı seçiyorum.
Burun Kanaması Kabul görme isteği. Önem verilmeme duygusu. “sevgi istiyorum.” Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Gerçek değerimi biliyorum.
Cilt Sorunları Kaygı, korku. eski, derine gömülmüş bir tehlike. Dokunulma yoksunluğu. Barış ve sevgi düşünceleriyle kendimi koruyorum. Geçmişi unutttum ve affettim. Şimdi özgürüm.
Cinsel Hastalıklar Cinsel organların günah ve pislik yuvası olduğu inancı. Suçluluk. Cinsellikte insanları kullanmak, sömürmek, tecavüz etmek. Cinselliğimi sevgiyle ifade ediyorum. Bana iyi duygular hissettiren cinselliği yaşamayı seçiyorum.
Cusheing Hastalığı Zihinsel dengesizlik. Sürekli çılgınca fikirler üretilmesi. Aşırı güçlülük duygusu. Sevgiyle bedenimi ve zihnimi dengeliyorum. Şimdi bana iyi duygular veren düşünceleri seçiyorum.
Cüzzam Hayatla baş edememe. Temiz ve iyi olmadığına dair uzun süreli inanç. Sınırlılığımı aşıyorum. Sevgi tüm hayatı iyileştiriyor.
Çene Sorunları Kızgınlık. İntikam arzusu. Yarattıklarımı değiştirme gücü bende.
Çıban, Şirpençe Bize yapıldığını düşündüğümüz haksızlıklara duyulan zehirli öfke. Geçmişi bırakıyor, hayatımın her alanını iyileştirmek için kendime zaman tanıyorum.
Çocuk Hastalıkları Takvime, toplumsal kurallara ve sahte yasalara inanmak. Etrafındaki yetişkinlerin çocukça davranışları. Bu çocuk kutsal sevgi ve korumasıyla kuşatılmış. Zihinsel bağışıklık talep ediyoruz.
Çürükler Yaşamda küçük engeller. Kendiniş cezalandırma. Kendimi seviyor ve saygı duyuyorum. Kendime sevecen davranıyorum.
Dalak Obsesyon. Bir şeylere aşırı tutku. Kendimi seviyor ve onaylıyorum.
Delilik Aileden kaçış. Hayattan şiddetli bir kopuş. Bu kişi gerçek kimliğini biliyor ve evrensel aklın yaratıcı bir ifadesi.
Denge Kaybı Dağınık düşünceler. Hayatım olduğu gibi mükemmel ve güvenli. Her şey iyi ve güzel.
Deniz Tutması Korku. Ölüm korkusu. Kontrolü yitirme. Her yerde barış ve huzur içindeyim. Hayata güveniyorum.
Dirsek Yön değişimlerini ve yeni deneyimleri kabullenmeyi temsil eder. Yeni deneyimlere, yeni değişimlere ve yeni doğrultulara kolaylıkla uyum sağlıyorum.
Disk Kayması Hayatta hiçbir desteğin olmadığı duygusu. Kararsızlık. Hayat, tüm düşüncelerimi destekliyor. Kendimi seviyor ve onaylıyorum.
Diş Sorunları Uzun süreli kararsızlık. Karar vermek için düşünceleri analiz edememe. Doğruluk ilkesinden şaşmadan kararlarımı veriyorum. Doğru kararlar verdiğimin güvencesi içindeyim.
Dişeti Kanamaları Hayatta aldığımız kararlardan haz duymama. Aldığım kararların doğruluğuna güveniyorum. Huzurluyum.
Dişeti Sorunları Kararları kesinleştirememek, hayat karşısında güçsüzlük. Kararlı bir insanım. Kendimii sevgiyle destekliyor ve kararlarımı uyguluyorum.
Diyabet (şeker hastalığı) Geçmişteki seçimlerden pişmanlık duymak. Hayatı kontrol altına alma ihtiyacı. Derin üzüntü. Hayattan tat almama. Bu an güzelliklerle dolu. Günün tatlı yönlerini görmeyi, yaşamayı seçiyorum.
Diz Sorunları İnatçı ego ve gurur. Taviz verememe. Uzlaşmama. Esnek olmama. Affedyorum. Anlıyorum. Şefkat duyuyorum. Kolaylıkla uzlaşıyorum.
Doğuştan Gelen Sakatlıklar Karmik. Böyle gelmeyi siz seçtiniz. Ailemizi de biz seçeriz. Her deneyim, gelişişm süğrecimiz için mükemmel. Olduğum gibi olmaktan mutluyum ve huzurluyum.
Dudak Uçuğu Hayatı küçümseme alışkanlığı. Kendini ve başkalarını aşırı eleştirme. “Her şey ne kadar kötü, değil mi?” deme alışkanlığı. Hayatla birim. Kendimi ve başkalarını seviyorum. Yaşamaktan mutluluk duyuyorum.
Düşük Gelecek korkusu. “Şimdi değil daha sonra.” Yanlış zamanlama. Hayat bana daima uygun çözümleri getiriyor.
Egzama Aşırı muhalefet, düşmanlık. Zihinsel feveran. İçimde ve etrafımda uyum, barış, sevgi ve hazla çevriliyim. Güvencedeyim.
Eklemler Hayatımızın yön değiştirmesi. Daima en iyi yöne doğru gidiyorum.
El Bileği Hareketi ve kolaylığı simgeliyor. Tüm deneyimlerime bilgelikle, sevgiyle, kolaylıkla yaklaşıyorum ve üstesinden geliyorum.
Epilepsi (sara) Eziyet çekme. Hayatı reddediş. Büyük mücadele duygusu. Kendine yönelik şiddet. Hayatı sonsuz ve haz dolu olarak görmeyi seçiyorum. Ben de sonsuz, haz dolu ve huzurluyum
Fıtık Zedelenmiş ilişkiler. Gerginlik. Yanlış yaratıcı ifade. Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Kendim olmakta özgürüm.
Fibroid Tümör ve Kistler Eşe derinden kırılma ve bu kırgınlığı besleme. Kadınlık benliğine darbe yemek. Bu deneyimi bana çeken düşünce kalıbından kendimi kurtarıyorum.
Frijdik (Cinsel Soğukluk) Korku. Hazdan korkma. Cinselliğin kötü olduğuna dair inan. Duyarsız eş. Bedenimden zevk duyarken güvencedeyim. Kadın olmaktan mutluluk duyuyorum.
Gastrit Uzun süren kararsızlık. Kendimi seviyor ve onaylıyorum.
Geğirme Korku. hayatı çabucak yutmaya çalışmak. Yapmam gereken her şeyin yeri ve zamanı var huzurluyum.
Göğüsler Anneliği ve şefkati temsil ediyor. Mükemmel bir denge içinde besleniyor ve besliyorum.

Göğüs Sorunları

–        Kistler,Yumrular

Ağrılar

Aşırı annelik. Aşırı koruma. Aşırı tahakküm. Yaşamdan beslenmeyi engellemek.

Kendim olmakta özgürüm, başkalarının da kendileri olma özgürlüğüne saygı duyuyorum. Herkes büyüyüp gelişmeli.

Gözler Berrak görüşü simgeliyor. Geçmişi, anı, geleceği. Her şeyi sevgi ve sevinçle görüyorum.
Göz Sorunları

–        Astigmat

–        Katarakt

–        Çocuklar

–        Şaşılık

–        Hipermetrop

–        Miyop

–        Glakoma

Hayatta gördüğü şeylerden hoşlanmamak.

Kendini olduğu gibi görme korkusu.

Geleceği karanlık görme.

Ailede olan biteni görmek istememe.

Aynı anda zıt amaçların olması.

Anda yaşananların değerini bilmemek ve korkmak.

Gelecek korkusu.

Taşlaşmış affetmezlik.

Görmekten hoşlanacağım bir hayatı yaratıyorum.

Kendi güzelliğimi ve görkemini görmeyi seçiyorum.

Hayat sonsuz ve haz dolu.

Bu çocuğu mutluluk ve güzellik kucaklıyor.

Gördüğüm bana güven veriyor.

Şimdi ve buradayım. Güvende olduğumu görüyorum.

Kutsal hayatın rehberliğine güveniyorum.

Sevgi ve şefkatle bakıyorum.

Grip Kitlesel karamsarlık ve inançlara uyum. Korku. istatistiklere inanma. Toplum inançlarının ötesindeyim. Toplumsal etkilerden özgürüm.
Guatr Üzerindeki baskılara duyulan nefret. Kurban. Doyumsuzluk. Hayatımın tek otoritesi ve gücü benim. Kendim olmakta özgürüm.
Guatr Hastalığı Tahakküm etme ihtiyacı. Sabırsızlık, kızgınlık. Kend

Mle ve başkalarıyla barışığım ve huzurluyum.

Hazımsızlık İçgüdüsel korku, kaygı, başa çıkamama. Yeni deneyimleri kolaylıkla ve zevkle özümsüyorum.
Hemoroid Geçmişe duyulan kızgınlık. Geçmişin sorumluluğu altında ezilme. Yapmak istediğim her şey için zamanım var. Sevgi olmayan her şeyi bırakıyorum.
Hepatit Değişime direnç. Korku, kızgınlık, nefret. Karaciğer öfke ve gazabın merkezidir. Düşüncelerim arınmış ve özgür. Geçmişi bırakıyor, yeniye yöneliyorum.
Herpes Cinselliğin ayıp olduğu toplumsal inancı kabullenme. Cezalanma ihtiyacı. Utanç duygusu. Cezalandırıcı bir Tanrı’ya inanma. Benim tanrı anlayışım sevgidir. Cinsellik normal ve doğaldır. Cinselliğimi ve bedenimi seviyorum.
Hipertiroid İstenen şeyi yapamamaktan duyulan aşırı düşkırıklığı. Daima kendini değil, hep başkalarını düşünmek. Gücüme yeniden sahip çıkıyorum. Kararlarımı kendim veriyorum. Kendi mutluluğumun doyumunu yaşıyorum.
Hiperventilasyon Korku. değişime karşı koymak. Gidişata güvenmemek. Nerede olursam olayım güven içindeyim hayatın akışına güveniyorum.
Hodgking Hastalığı Suçlama ve “yetersiz olmak”tan duyulan büyük korku. kendini kabul ettirmeye duyulan aşırı gereksinme çabalarıyla yaşam zevkinin unutulması. Kendim gibi olmaktan son derece memnunum. Olduğum gibi değerli ve yeterliyim. Kendimi seviyor ve onaylıyorum.
Hipofiz Kontrol merkezi. Zihnim ve bedenim mükemmel bir denge içinde.
Hipoglisemi Hayatın yükü altında ezilmek. Hayatımı hafif, kolay, zevkli hale getirmeyi seçiyorum.
Horlama Kalıplaşmış düşüncelerden kurtulmayı inatçı bir reddediş. İçinde sevgi ve haz olmayan düşüncelerimi  bırakıyorum. Yeniyi, tazeliği, canlılığı seçiyorum.
İçe Dönmüş Tırnak İlerlemekten duyulan endişe ve suçluluk duygusu. Haytta kendi yolumu çizmek en doğal hakkım. Güvenliyim. Özgürüm.
İdrar Sorunları Endişe. Eski düşüncelere saplanma. Bıkkınlık. Eskiyi kolaylıkla ve rahatlıkla bırakıyor ve yeniye hayatımda yer veriyorum.
İdrar Yolu Enfeksiyonları Genellikle karşı cinse veya sevgiliye duyulan öfke. Başkalarını suçlamak. Bu koşulları yatan bilincimdeki kalıpları değiştiriyorum. Değişmeye hazırım. Kendimi seviyorum.
İktidarsızlık Cinsel baskı, gerginlik, suçluluk. Toplum baskısı. Önceki eşe duyulan öfke. Anne korkusu. Cinsel gücümü kolaylıkla ve zevkle ifade ediyorum.
İshal Korku. Reddetme. Kaçmak. Beslenme, hazmetme ve dışkılama sistemim düzenli işliyor. Hayatla barış içindeyim.
İştah

–        Fazla

–        Az

Korku. Korunma ihtiyacı. Duyuları yargılamak.

Korku. Kendini koruma. Hayata güvenmemek.

Güvendeyim. Hissetmek sağlıklıdır. Duygularım normal ve kabul edişlebilir şeylerdir.

Kendimi seviyor ve onaylıyorum.

Kabaetler (Butlar) Gücü temsil ediyor. Gevşek kabaetler, gücün kaybolması. Gücümü akıllıca kullanıyorum. Güçlüyüm. Güven doluyum.
Kabızlık Eski düşüncelerden vazgeçmeyi reddetmek. Geçmişe saplanmak. Bazen cimrilik. Geçmişi bıraktığımda yenilik, tazelik, canlılık geliyor. Hayatın içimden akmasına izin veriyorum.
Kadın Sorunları Kendini, dişiliğini, dişilik prensibini reddetme. Kadın olduğum için mutluyum. Bedenimi seviyorum.
Kalça Sorunları Büyük kararlar almada duyulan korku. gidilecek bir yönün olmaması. Hayatım denge içinde. Her yaşta kolaylıkla ve zevkle hayatımda ilerleme gösteriyorum.
Kalp Damarlarının Daralması Zihinsel katılık, katı yüreklilik, çelik gibi irade, esnek olmama. Korku. Sevecen, mutlu düşünceleri seçerek sevecen, mutlu bir dünya yaratıyorum. Güvenli ve özgürüm.
Kan Bedende hazzı temsil ediyor, özgürce akıyor. Hayatın mükemmel ritmi içinde haz alıyor ve haz veriyorum.
Kan Basıncı

–        Yüksek

–        Düşük

Uzun zamandır çözülemeyen duygusal sorun.

Çocukta sevgi yoksunluğu. Yenilgi. Niye uğraşayım ki? Nasılsa bir şey değişmeyecek.

Geçmişi huzurla bırakıyorum.

Hep sevinç dolu olan şu anda yaşamayı seçiyorum. Yaşamım bir sevinç kaynağı.

Kan Sorunları

–        Kansızlık

–        Pıhtılaşma

Sevinç yoksunluğu ve düşüncelerin özgürce dolaşamaması.

Bakınız Anemi

Haz duymaya kapalı olmak.

Sevinç verici yeni düşünceler içimde özgürce dolaşıyor.

İçimde yeni bir hayat uyanıyor.

Kanama Haz alma duygusunu yitirmek. Kızgınlık. Ama neye? Hayatın mükemmel ritmi içinde haz alıyor ve haz veriyorum.
Kandida Aşırı öfke ve düşkırıklığı. Kendini parçalanmış hissetmek. Tahakkümcü ve ilişkilere güvenmeyen, alıcı bir kişilik. Olabileceğim herşeyi olmaya kendime izin veriyorum. Haytta en iyi şeylere layığım. Kendime de başkalarına da değer veriyor, takdir ediyor ve seviyorum.

Kangren

Marazi düşünceler. Zehirli düşüncelerin sevinci boğması.

Şimdi uyunlu düşünceleri seçiyorum.

Kanser Derin acı. Uzun süre taşınan kırgınlık, sır, hüzün bedeni kemiriyor. Nefreti içine gömmek. Geçmişle ilgili her şeyi sevgiyle affediyorum. Yaşamımı mutlulukla doldurmayı seçiyorum. Kendimi seviyorum.
Karaciğer Sorunları Sürekli şikayet etmek. Kendini kandırmak. Haklı çıkmak için sürekli başkalarında hata bulmak. Kötü hissetmek. Kalbim açık olarak yaşamayı seçiyorum. Baktığım her yerde sevgiyi görüyorum.
Karın Ağrıları Korku. başlamış bir olayı, süreci durdurmak. Hayatın akışına güveniyorum. Güvencedeyim.
Kas Sorunları Aşırı korku. herkesi ve her şeyi çılgın bir şekilde kontrol altına alma arzusu. Güven duymanın derin ihtiyacı. Hayatta olmak güzel. Kendim olmak güzel. Kendime güveniyorum.
Kaşınma Akıntıya kürek çekme arzusu. Doyumsuz. Pişman. Bulunduğum noktada huzurluyum. Arzu ve ihtiyaçlarımın karşılanacağını bilerek iyiliğimi kabul ediyorum.
Kazalar İstediğini dile getiremem. Otoriteye karşı çıkma isteği. Şiddete inanmak. Bunu yaratan düşünceyi aşıyorum. Huzurluyum, değerliyim.
Kekemelik Güvensizlik. Kendini ifade yoksunluğu. Ağlamaya izin verilmemesi. Düşüncelerimi ifade etmekte özgürüm. Kendimi güven ve sevgiyle ifade ediyorum.
Kellik Korku. gerginlik. Her şeyi kontrol altında tutmaya çalışma. Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Hayata güveniyorum.
Kemikler Evrenin temel yapısını temsil ediyor. Dengeli ve sağlam yapılıyım.
Kemik Sorunları

–        Kırılma

–        Deformasyon

Otoriteye karşı tepki.

Zihinselk baskı ve gerginlik. Kasların ve düşüncenin esnekliğini kaybetmesi.

Dünyamda, kendimin efendisi benim. Düşüncelerim yalnızca bana ait.

Hayat nefesini dolu dolu içime çekiyorum. Hayatın akışına güveniyorum.

Keratit Aşırı kızgınlık. Yumruk atma arzusu. Bırakıyorum yüreğimdeki sevgi herşeyi iyileştirsin.
Kısırlık Hayat sürecine duyulan korku ve direnç ya da anne baba olmaya ihtiyaç duymamak. Hayata güveniyorum. Doğru yerde, doğru zamanda, doğru şeyi yapıyorum. kendimi seviyor ve onaylıyorum.
Kızarıklık Gecikmelerden duyulan rahatsızlık. Dikkat çekmenin çocukça bir yolu. Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Hayatta her şey gerektiği zaman oluşuyor.
Kistler Acı veren eski bir filmi tekrar tekrar seyretmek. Acıları beslemek. Zihnimin sinemaları güzel filmler gösteriyor. Çünkü ben seçiyorum. Kendimi seviyorum.
Kistik Fibros Hayatın size mutluluk getirmeyeceğine dair derin inanç. Zavallı ben. Heyet beni, ben hayatı seviyorum. Hayatı dolu dolu ve özgür yaşamayı seçiyorum.
Kolestrol Haz kanallarının tıkanması. Haz alma korkusu. Hayatı sevmeyi seçiyorum. Haz kanallarım ardına kadar açık.
Kolit Aşırı derecede katı ana babalar. Eziyet çekme ve yenilgi duygusu. Şefkate duyulan büyük ihtiyaç. Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Mutluluğumu kendim yaratıyorum. Hayatta “kazanan” olmayı seçiyorum.
Kollar Hayat deneyimlerini kucaklama kapasitesi ve yeteneği. Yaşadıklarımı kolaylıkla ve zevkle, severek kucaklıyorum.
Koma Korku. Bir şeyden veya birinden kaçmak. Seni sevgi ve güvenle kucaklıyoruz. İyileşmen için ortam yaratıyoruz. Sen sevgisin.
Konjunktivit Hayatta görülen şeylere öfke ve düşkırıklığı duymak. Sevginin gözleriyle görüyorum. Uyumlu bir çözüm yolu var ve bu yolu kabul ediyorum.
Koroner Trombos (Kalp Damarları Tıkanıklığı) Yalnızlık duymak ve korkmak. Yeterli olmamak. Yeterince uğraşmamak. Asla yapamayacağım. Tüm hayatla birim. Evren beni tümüyle destekliyor. Her şey harikulade.
Kramplar Gerginlik. Korku. Sıkı sıkıya yapışmak. Zihnimi gevşetiyor ve huzur dolu olmasına izin veriyorum.
Kronik Hastalıklar Değişimi reddetmek. Gelecekten korkmak. Güvende hissetmemek. Gelişmeye ve değişmeye hazırım. Şimdi güvenli bir gelecek yaratıyorum.
Kuduz Kızgınlık. Çözüğm yolunun şiddet olduğu inancı. İçimde ve çevremde barış hüküm sürüyor.
Kulaklar İşitme kapasitesini temsil ediyor. Sevgiyle dinliyorum.
Kulak Ağrısı Kızgınlık. İşitmek istememek. Fazla kargaşa. Kavga eden ana baba. Çevremde uyum var. İyi ve hoş şeyleri işitiyorum. Sevginin merkeziyim.
Kulak Çınlaması Dinlemeyi reddetmek. İçimizdeki minik sese kulak vermemek. İnatçılık. Yüksek Ben’ime güveniyorum. İçimdeki sese sevgiyle kulak veriyorum. İçinde sevgi olmayan herşeyi bırakıyorum.
Kurdeşen Küçük, gizli korkular. Hayatın her alanında barış var.
Larenijit Öfkeden konuşamamak. Otoriteye kızgınlık. Konuşmaktan korkmak. İstediklerimi rahatlıkla dile getiriyorum. Kendimi ifade edebiliyorum.
Lenf Bezleri Aile çatışmaları, kavgalar. Çocuk istenmediğini hissediyor. İstenen, hoş karşılanan ve çok sevilen bir çocuğum.
Lösemi İlham ve yaratıcılığın hunharca yok edilmesi. Ne yararı var? Geçmişteki sınırlarımı aşıp, şimdiki anın özgürlüğünü yaşıyorum. Kendim olmakla güvencedeyim.
Madura Ayağı Dışlanmaktan dolayı çaresizlik duygusu. İleri adım atamama. Kendimi seviyor ve onaylıyorum. İlerlemek için kendime izin veriyorum.
Menapoz Sorunları Artık istenmemekten korkmak. Yaşlanma korkusu. Kendini kabullenmeme. Hayatın tüm dönemlerinde dengeli ve huzurluyum. Bedenimi sevgiyle kutsuyorum.
Mide Bulantısı Korku. bir fikri veya deneyimi kabul edememe. Güvendeyim. Hayatın bana daima iyilikler getireceğine güveniyorum.
Migren Köşede sıkışıp kalma duygusu. Cinsel korkular. (Migreni geçirmek için en iyi yol mastürbasyondur.) Hayatın akışına kendimi bırakıyorum. Hayat benim hayatım.
Narkolepsi Her şeyden uzaklaşma isteği. Aşırı korku. burada olmayı istememek. Kutsal bilgeliğin gücüne ve rehberliğine güveniyorum.
Nasırlar Katılaşmış kavram ve düşünceler. Somut korkular. Yeni düşünce ve yolları görmek ve denemek güvenli. İyiye açığım.
Nefes Hayatı içimizde hissetme yeteneği. Hayatı seviyorum.
Nefes Korkması Kızgınlık ve intikam dolu düşünceler. Geçmişime sevgiyle sünger çekiyorum. Sadece sevgiyi dile getiriyorum.
Nefes Sorunları Hayatı dolu dolu yaşamaktan korkmak. Yaşamda yeri olmadığını hissetmek. Hayatı dolu dolu özgürce yaşamak en doğal hakkım. Sevilmeye layığım. Hayatı dopdolu yaşamayı seçiyorum.
Nefrit Düşkırıklığı ve başarısızlığa gösterilen aşırı tepki. Hayatımda olması gereken şeyler oluyor. Yeniyi kolayca kabul ediyorum.
Nevralji (Sinir Ağrısı) Suçu cezalandırmak. İletişim konusunda şiddetli üzüntü. Kendimi affediyorum. Sevgiyle iletişim kuruyorum.
Omurga Hayatın esnek desteği. Hayat tarafından destekleniyorum.
Omurga Eğriliği Hayata güvenmemek. Onursuzluk. Cesaretsizlik.Desteksizliğin korkusu. Korkularımı yeniyorum. Sevgiyle dik duruyorum. Bu benim hayatım.
Omurilik Menenjiti Aşırı aile uyumsuzluğu. Kızgınlık ve öfke dolu bir ortamda yaşamak. Aşırı içsel karmaşa. Destek yoksunluğu. Düşüncelerimde, bedenimde ve dünyamda barış yaratmayı seçiyorum. Güvenliyim ve seviliyorum.
Ödem Kimi ya da neyi bırakamıyorsun? Geçmişi bırakıyor ve özgürleşiyorum.
Pamukçuk Dudaklardan dökülmesi engellenen çirkin, suçlayıcı sözcükler. Sevgi dolu dünyamda alnızca sevinç dolu deneyimler yaratıyorum.
Pankreas Hayatın tadını simgeliyor. Hayattan tat alıyorum.
Parkinson Hastalığı Korku. Herkesi, her şeyi aşırı kontrol etme arzusu. Güvende olduğumu bilerek rahatım. Hayatım bana ait.
Parmaklar

–        Başparmak

–        İşaretparmağı

–        Ortaparmak

–        Yüzükparmağı

–        Küçükparmak

Hayatın detaylarını simgeliyor.

Akıl ve endişeyi simgeliyor.

Ego ve korkuyu simgeliyor.

Kızgınlık ve cinselliği simgeliyor.

Birlikte olma ve üzüntüyü simgeliyor.

Aile ve sahte bir görünüm verme çabasını simgeliyor.

Hayatın ayrıntılarıyla barış içindeyim.

Zihnim dingin.

Güvendeyim

Cinselliğimle barış içindeyim.

Sevecen ve huzurluyum.

Hayat ailesinde olduğum gibi görünüyorum.

Preptik Ülser Yeterli olmama inancı. Başkalarını memnun etme kaygısı. Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Kendimle barışığım.
Prostat Sorunları Zihinsel korkuların erkekliği zayıflatması. Vazgeçmek. Cinsel baskı ve suçluluk. Yaşlanma korkusu. Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Gücümü kabul ediyorum. Ruhum daima genç.
Rahim Yaratıcılığın evini simgeliyor. Bedenimle barışığım.
Raşitizm Duygusal beslenme eksikliği. Sevgi  ve güven yoksunluğu. Güvenliyim. Evrenin ta kendisi olan sevgiyle besleniyorum.
Romatizma Kurban. Hep haksızlığa uğradığını hissetmek. “Hep benim başıma geliyor.” Sevgi yoksunluğu. Deneyimlerimi ben yaratıyorum. Kendimi ve başkalarını sevip onayladıkça, gittikçe daha olumlu deneyimleri hayatımda yaratıyorum.
Safrataşı Katı düşünceler. Lanetleme. Gurur. Geçmişi arkamda bırakmayı tercih ediyorum.
Sağırlık Reddediş, inatçılık, tecrit. Neyi işitmek istemiyorsun? Beni rahatsız etme. Yüce sesi dinliyorum. İşittiğim her şey bana zevk veriyor. Her şeyle birim.
Saman Nezlesi Duygusal tıkanma. Zamanla yarış. Suçluluk. Hayatın BÜTÜNÜYLE BİRim. Her zaman hayata güven duyuyorum.
Sarılık İçsel ve dışsal önyargı. Dengesiz mantık. Kendim ve herkes için sevgi anlayış ve şefkat duyuyorum.
Selülit Çocukluk acılarına takılı kalmak. Geçmişteki kötülükleri unutamamak. İlerlemekte zorlanmak. Kendi yolunu çizme korkusu. Herkesi affediyorum. Kendimi affediyorum. Tüm geçmiş acılarımı affediyorum. Özgürüm.
Sırt Sorunları- üst

–        Orta

–        Aşağı

Duygusal destek yoksunluğu. Sevilmediğini hissetme. Sevgiyi göstermemek.

Suçluluk. Sırtıma binen yükün altında ezilmek. Sırtımdan in.

Parasızlık korkusu. Ekonomik destekten yoksunluk.

Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Yaşam beni destekliyor ve seviyor.

Geçmişimi bırakıyorum. Yüreğimdeki sevgiyle haytta ileriyer doğru yol almayı seçiyorum.

Hayatın kendisine güveniyorum. İhtiyacım olan şey daima karşılanıyor.

Siğil Küçük nefretler duyma. Çirkin olduğuna inanma. Tüm ifadesiyle hayatın sevgisi ve güzelliğiyim.
Sinir Krizi Benmerkezcilik. İletişim yollarını tıkamak. Yüreğimi açarak, açık ve sevecen iletişim kuruyorum.
Sinirlilik Korku, evham, mücadele, acelecilik. Hayata güvenmemek. Sonsuzluğun içinde yolculuk yaptığımı biliyorum. Her şeye zaman var. İçtenlikle iletişim kuruyorum.
Sinüs Sorunları Çok yakın bir insandan tedirgin olmak. İçimde ve çevremde huzurlu ve uyumlu ortam var.
Sivilce Kendini kabul etmemek. Kendinden hoşnut olmamak. Hayatın kutsal bir ifadesiyim. Kendimi şu anda olduğum gibi seviyor ve kabul ediyorum.
Siyah Noktalar Kirli ve sevgisiz hissetmek. Kendimi seviyor ve onaylıyorum.
Soğuk Algınlığı Aynı anda birçok şeyin birden olması. Zihinsel karışıklık. Küçük incinmeler. “Her kış üç kez soğuk algınlığına yakalanırım” türünden inançlar. Gevşemeye ve düşüncelerimin berraklaşmasına izin veriyorum. İçimde ve çevremde berraklık ve uyum var.
Şişmanlık Korunma isteği. Aşırı duyarlılık. Kutsal sevgiyle korunuyorum ve güven duyuyorum.
Tetanoz Kızgın, yiyip bitiren düşünceşerden kurtulma isteği. Yüreğimdeki sevginin tüm bedenimi ve duygularımı yıkamasında ve iyileştirmesine izin veriyorum.
Tırnak Yemek Çaresizlik ve düşkırıklığı. Kendini yemek. Anne babaya öfke duymak. Büyümeyi seçiyorum. Artık kendi hayatımı kolaylıkla ve zevkle idare ediyorum.
Timüs Bağışıklık sisteminin temel guddesi. Herkes bana zarar vermeye uğraşıyor. Hayat bana saldırıyor. Sevecen düşüncelerim bağışıklık sistemimi güçlendiriyor. İç ve dış dünyamda güvenliyim. Sevgiyle iyileşiyorum.
Tiroid Aşağılanmak. İstediğim hiçbir şeyi yapamıyorum. Bana sıra ne zaman gelecek? Eski sınırlılığımı aşıyorum ve kendimi özgürce, yaratıcılığımla ifade ediyorum.
Tüberküloz Bencillikle kendi kendini yok etmek. Hükmedici, sadist düşünceler. Öç alma ihtiyacı. Kendimi sevdikçe ve onayladıkça, daha zevkli, huzurlu, barışçıl bir dünya yaratıyorum.
Uçuk ve Kabarcıklar Kırgınlık. Duygusal korunma yoksunluğu. Hayatın akışında, her yeni deneyime kolaylıkla uyum sağlıyorum.
Uykusuzluk Korku. Hayat sürecine güvenmemek. Suçluluk. Günü ardıma bırakıyor, huzurlu bir uykuya dalıyorum. Yarın yeni bir gün ve çözümleriyle geliyor.
Uyuşma Başkalarını umursamamak. Sevgi vermemek. Zihinsel duyarsızlık. Duygularımı ve sevgimi paylaşıyorum. Herkesin sevgisine karşılık veriyorum.
Uyuz Başkalarının fazla etkisinde kalmak. Hayatın yaşayan, seven, haz dolu bir ifadesiyim. Benim, kendi kişiliğim var.
Ülser Korku. yetersiz olduğuna dair duyulan güçlü inanç. Sizi ne yiyip bitiriyor? Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Barış ve huzur doluyum.
Ürperme Zihinsel kasılma. Geriye çekilme. Uzaklaşma arzusu. Beni yalnız bırak. Her zaman emniyette ve güven içindeyim. Sevgi beni kuşatıyor ve koruyor.
Varis Bulunduğun durumdan nefret etmek. Cesareti yitirmek. Aşırı yük taşıdığını hissetmek. Hayatı seviyor ve özgürce hareket ediyorum.
Vitiligo (Ciltteki Beyaz Noktalar) Ait olmama. Kendini her şeyin dışında hissetmek. Bir gruba dahil hissetmemek. Hayatın merkezindeyim. Herkese ve her şeye sevgiyle bağlıyım.
Yanıklar Kızgınlık. Alev alev öfke. İçimde ve çevremde barış ve uyum yaratıyorum. İyi hissetmeyi hakediyorum.
Yanma Kızgınlık. Küplere binmek. Sevgi ve coşku doluyum.
Yaşlılık Sorunları Toplumsal inançlar. Eski düşünceler. Kendm olma korkusu. Şimdiyi reddetmek. Her yaşta kendimi seviyor ve onaylıyorum. Hayatın her anı mükemmel.
Yatağı Islatma Ebevyn korkusu. Genellikle baba. Bu çocuğa sevgi, şefkat ve anlayışla bakıyorum.
Yılancık Başkalarının hayatına çok fazla karışmasına izin vermek. Kendini yeterince temiz ve iyi bulmamak. Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Hiç kimsenin, hiçbir şeyin üzerimde gücü olmasına izin vermiyorum.
Yirminci Yaş Dişi Sağlam bir temel yaratmak için gereken zihinsel hazırlığı yapmamak. Bilincimi, hayatın genişletmesine açıyorum. Gelişmek ve değişmek için hazırım. Ve bol imkanım var.
Yumurtalıklar Yaratıcılık noktası. Yaratıcılığımı dengeliyorum.
Yüz Dünyaya gösterdiğimizi temsil ediyor. Kendimi olduğum gibi ifade ediyorum.
Zatürree Umutsuz. Hayttan bıkkınlık. Duygusal yaraların iyileşmesine izin verilmemesi. Yeni düşünceleri kabul ediyorum. Bu an, yeni bir an.
Zona Korku ve gerginlik. Aşırı duyarlılık. Dingin ve huzurluyum. Çünkü hayatın akışına güveniyorum.

Hastalıkların ruhsal nedenleri

Hastalıkların psikolojik nedenleri

Kaynak: Düşünce Gücüyle Tedavi-Louise Hay

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ara

Kategoriler