Browsing articles tagged with " hayat amacı"

Varoluş Bunalımı

Ara 5, 2016   //   by admin   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

Kişinin yaşamının amacını, anlamını ya da değerlerini sorgulamaya başladığı anda varoluş bunalımı ortaya çıkar. Salvatore Maddi, bu olgunun “yaşamın anlamını arama ça­basında kapsamlı bir yenilgiye uğramaktan” kaynaklandığını yazmaktadır.

İnsanoğlu anlam arar gibi görünmektedir. Anlam, amaç, değerler ve idealler olmaksızın yaşamak öneli ölçüde stres yaratır. İnsanı intihar kararına bile götürebilir. O halde problem en yalın haliyle şöyledir. Bir anlama gereksinimi olan bir varlık, anlamı olmayan evrende nasıl bir anlam bulacaktır? Irvin Yalom

İçinde bulunduğumuz dönemde varoluş bunalımı yaşayarak intihar edenlerin sayısı gittikçe artmakta. Bazı Avrupa ülkelerinde intihar sonucu ölüm, trafik kazalarından sonra ikinci sıradadır. Mutluluk bilimi ve iyilik bilimi ana sınıfından başlayarak üniversite de dahil tüm okullarda ders olarak aktarılması gerektiğini düşünüyorum. Yaşam amacı ve hayat felsefesi eksikliği ya da tatmin etmeyen şekilde tanımlanması, mutluluğun içerde değil dış etkenlerde aranması (para,eğlence, ilişkiler vs.), sevgisizlik, rastgele yardım etmenin inceliklerini dahi bilinmemesi toplumları hızlı bir şekilde felaketin kıyısına sürüklüyor.

Eğer hayatınızın anlamını ve amacını arıyorsanız, hayatı anlamsız buluyorsanız , varoluş bunalımı içerisinde kaybolmadan önce iyi bir psikolojik danışmanlık hizmeti almalısınız.

Varoluş bunalımı, iyi bir psikolojik danışmanlık hizmeti ile çözümlenebilmektedir.

İnci Aktaş

Psikolojik Danışman Hipnoterapist Bursa

Uzman görüşleri almak ve psikolojik danışmanlarımız ile görüşmek için bize ulaşabilirsiniz.

(224)434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ara

Kategoriler