Browsing articles tagged with " hayat"

Hayatla Barışık Olmak

Ara 19, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Hayatımdaki problemlerle başa Çıkamıyorum, Birçok yerde dengeyi kaybettim, gerçekten benim için anlamlı ve değerli olan nedir ?yaşamdan yeterince Keyif alamıyorum, bütün bu sorular aslında bir varoluşsal boşluğun ve anlamlı ve değerlerine uygun yaşanmamış bir hayatın sonucu olabileceği gibi sadece bazı yerlerde dengeyi şaşırmış olduğumuz ve bazı küçük değişikliklere ihtiyaç duyduğumuz anlamına da gelebilir. Bazen yaptığımız tercihlerin nereden geldiğini ve kaynağına anlamadan otomatik hipnozda yaşadığımızı dahi fark edebiliriz , hipnozda davranıyoruz çünkü Eğer bir davranışı gerçekten bilinçli olarak neden yaptığınızı bilmiyorsanız bilinçaltımızdaki yerleşmiş kalıpların hipnozların etkisi altındayızdır diyebiliriz ve en derin hipnozlarımızdan biri değersizlik inancımız ve duygumuzdur. Bizler daha iyi şeylere sahip olduğumuzda daha lüks evlerde ve daha markalı giysilere sahip olduğumuzda daha iyi bir görüntüde olduğumuzda, sevileceğimizi ve değerli olacağımızı sanırız ,işte bu durum bizi farkında olmadan anlamı olmayan seçimler yapmamıza nedenlerini açıklayamadığımız taleplerde bulunmamıza sebep olabilir . Gerçekten bir eylemde bulunurken bu eylemin benim hangi değerimle ilgili olduğunu biliyor muyum? Sadece içimdeki değersizlik duygusunu kapatmak için mi daha lüks bir araba satın alıyorum? yoksa aradığım şey gerçekten güvenlik Konfor mu ve daha fazlasına her zaman neden ihtiyaç duyuyorum? Bu ve benzeri sorulara bazen cevap bulamadığımızda bir varoluşsal boşluk içinde olduğumuzu fark ederiz. Bu boşluk hayatımıza anlam arayıp bulamamaktan kaynaklanır, gerçek anlamlı ve değerli yaşam ne ile ilgilidir? Gerçek anlamlı Hayat , yaşamaya değer , hem kendime hem de Başka insanlara değer kattığım bir yaşamdır diye biliyorsak doğru yolda olduğumuz anlamına gelebilir.

Sevgiyle kalın.

Psikolojik danışman, hipnoterapist Özlem Aktaş

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Hayat Değişimdir

Ağu 27, 2011   //   by admin   //   Kişisel Gelişim, Makaleler  //  No Comments

HAYAT DEĞİŞİMDİR

 

Hayat değişmektir, gelişmektir. Yaşam durağanlığı sevmez, durağanlığın hareketsizliğin olduğu yerde gelişim, ilerleme yoktur. Bugün, dünden farklı ne yaptın? Kendin için, yaşam için, tüm diğer insanlar için? Her gün birbirinin tekrarı ise yazık! Tekrar eden hayat yaşanmayan hayattır. Gerçekten yaşamak istiyorsan; değişmek, gelişmek, ilerlemek, adım atmak zorundasın. Her şey değişiyor, etrafında olan bitene bir bak! Hiçbir şey aynı değil ve aynı olmayacak hiç bir zaman. Dün dünde kaldı, bugün yeni bir şeyler yapmak lazım. Hala geçmişte mi yaşıyorsun? Yapamadıkların için mi üzülüyorsun? Geçmiş yok artık, elimizde bu andan başka bir gerçeklik yok. Mevlana’nın dediği gibi ‘Dünle beraber gitti düne ait ne varsa cancağızım. Bugün yeni şeyler söylemek lazım.’  Dünün, geçmişin tekrarı olma. Bugün ne yapabilirim?Kendim için, bu  hayat için, insanlık için, çevreme nasıl katkıda bulunabilirim diye bir bak. Bu anın ve değişimin tadını çıkar. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.  Her an değişen gelişen bu hayatta sen neler yapıyorsun? Düşüncelerine bir bak , neler söylüyor, değişime direniyor mu? “Hayır hazır değilim, şimdi değil, belki, bilmiyorum, korkuyorum, ne olacağını bilmiyorum?” mu diyorsun? Hayatta kesin olan nedir ki ? Yarın ne olacağını kim bilebilir? Çok vahimdir ki insanların değişime ayak uyduramamalarının sebebi; değişebileceklerine inanmamalarıdır. Oysa ki hayatın kendisinin bir değişim olduğunu kabul edip; değişimi içimizde, düşüncelerimizde başlatarak, bu dünyaya yeni bir soluk getirebilme cesareti gösterebilmeliyiz. Her günü yeni bir hayat olarak yaşayabilmeliyiz. Dün ne kadar zor olursa olsun, bugün yeni farklı bir gün ve yarın hayat değişime uyum sağlayarak yeni fırsatlar ve olanaklar sunuyor olacak.  Bu gününüzün dünden farklı ve mutlulukla dolu olması dileğiyle…

Sevgiler

Özlem Aktaş

(0224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hayat Cesurları Sever – Yaşam Koçu, NLP Uzmanı Özlem Aktaş

Ağu 26, 2011   //   by admin   //   Kişisel Gelişim, Makaleler  //  No Comments

Hayat Cesurları Sever – Yaşam Koçu, NLP Uzmanı Özlem Aktaş

Cesaret nedir? Cesaret, korkuya rağmen, korkunun üzerine gidip, korkularımızla yüzleşebilme gücüdür. Hayat cesurları sever, cesurları sever derken aptal cesareti alanları değil, hesaplanabilir riskleri alarak adım atabilenleri sever. Hayatta insanların çoğu cesurları sevmez, çünkü cesur kişiler onlara cesaretsizliklerini, oldukları yerde bir adım atabilme cesaretini gösteremediklerini hatırlatır.

Risk alabildiğimiz ölçüde gelişiriz,  ilerleriz, başarının basamaklarını bir bir tırmanabiliriz.  Risk alamayan kişi güvendedir belki, ancak monotonluğun ve her gün tekrarlanan bir hayatın sıkıntısı içinde yaşamak zorunda olan kişidir. Monotonluk, her gün tekrarlanan hayattır; sıkıcıdır, yaşamın enerjisinin içinde olamamaktır, yerinde saymaktır, olduğun yerde kalmaktır. Hayat değişimdir, öyleyse sizi değişmekten, gelişmekten alıkoyan ne?  Güvenli limanlarınızdan bilinmeyene yelken açmanızı engelleyen ne? Korkularınız mı? Korkularınla yüzleşmek zorundasınızdır. Gelişmek, yaşamak, adım atmak ve başarmak istiyorsanız, risk alabilecek cesareti gösterebilmeniz gerekir. Bundan 20 yıl sonra yapmadıklarımızdan duyduğumuz pişmanlık, yaptıklarımızdan duyduğumuz pişmanlıktan çok daha fazla olacaktır, bundan emin olabilirsiniz. Keşke yapsaydım, harekete geçebilseydim dememek için bugün adım atın, eyleme geçin. Yaşam dinamiktir, yaşam hareket demektir. Dolu dolu bir yaşam eyleme geçmeyi, adım atmayı gerektirir. Cesaret gerektirir. ‘Sen ilk adımı atmakla yükümlüsün, gerisi zaten gelir. Sonrasının ne olacağını düşünmek beyhude bir çabadır.’ der Şems. Ne kadar da doğru söylemiştir. Unutmayın ki hayat, ya cesur bir tecrübedir ya da hiçbir şeydir.

İnsanların sizin hakkınızda, hayalleriniz hakkında söylediklerinin önemi ne kadar? Adım atmaya karar verdiğinizde iç ve dış sabotajcılar harekete geçiyorlar mı? “Yapamazsın, yeterince iyi değilsin, hazır değilsin, genç değilsin, yeterli değilsin” mi diyorlar? Kendinize ne kadar inanıyorsunuz? İnancınızın gücü cesaretinizi belirleyecektir.  Hayatta biri dahi bir şeyi başardıysa, bunu herkes yapabilir. Yapabilme gücü içimizde, sınırsız bir güce, potansiyele sahibiz, her birimiz. Sadece ne istediğimizi, bu hayattan ne beklediğimizi bilmek zorundayız. Hayatınızda bir şeyleri değiştirmekse amacınız, değiştirme gücünün sizde olduğuna  yürekten inanın ve harekete geçin. Başkalarının ya da bazen iç sesinizin “Başaramazsın, yapamazsın!” demesine rağmen harekete geçin, cesur olun, evet yolun belli kısımlarında  cesaretiniz kırılabilir, tökezleyip düşebilirsiniz  belki, ancak gerçek başarıyı yakalayanlar, düştükten sonra da ayağa kalkabilenlerdir. Bir çocuk yürümeyi öğrenirken asla pes etmez, her düşüşü yeniden kalkmak için ilham olur. Sizin de böyle olsun, her karşılaştığınız zorluk biraz daha sizi yüreklendirsin. Zorluklar en büyük öğretmenlerimizdir. Yazımı Şems’in çok güzel bir sözüyle bitirmek istiyorum.

”Yaşadığım hayatı değiştirmeye, kendimi dönüştürmeye hazır mıyım?” diye sormak için hiçbir zaman geç değil. Kaç yaşında olursak olalım, başımızdan ne geçmiş olursa olsun, tamamen yenilenmek mümkün. Tek bir gün bile öncekinin tıpatıp tekrarıysa, yazık! Her an her nefeste yenilenmeli. Yepyeni bir yaşama doğmak için ölmeden önce ölmeli.”

Unutmayın;  hayat cesurları sever.

Sevgiler

Yaşam Koçu, NLP Uzmanı Özlem Aktaş

0(224) 243 43 14

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ara

Kategoriler