Browsing articles tagged with " hipnoterapist bursa"

Sorunlara Çözüm Odaklı Bakmak- Özlem Aktaş

Günümüz dünyasında her şey çok hızlı, değişim ve dönüşümün hızı baş döndürüyor. Bu değişim hızını çoğu zaman danışanlarımızda terapilerde görmek istiyorlar. Bu bezen mümkün olmadığı gibi, bazen de kişinin yaşantısı ve durumuna göre çözüm odaklı kısa süreli terapi yaklaşımları ile dönüşümü daha hızlı sağlamak mümkün olabiliyor. Terapide geçmişteki problemlere odaklanmaktan çok, problemlerin çözülme olasılığı olan şimdi ve buraya odaklanmak ve gelecekteki mucizeleri fark etmek dönüşümü hızlandırabiliyor. Geçmişte problemin olmadığı istisnai anları yakalamak ise danışana son derece faydalı bir bakışı açısı sağlıyor. Bizler sorunlara çözüm arama bakış açısı ile baktığımızda, geçmişteki olayı unutmasak bile , geçmişe bakış açımızı dönüştürebiliyoruz. Hepimiz sorunlar yaşarız, ancak soruna tepkiyi herkes aynı şekilde vermek. Önemli olan probleme nasıl bakıp, nasıl çözümler ürettiğimizdir. Aslında yaşamlarımızın terapisti bizidir. Çünkü değişim ve dönüşüm için de çözümler içimizdedir, sadece oraya nasıl bakacağımızı bilmek gerekir. Sorunlara çözüm odaklı bakarken, gerçekliğimizi kendimizin oluşturduğunu ve bu duruma farklı bir çerçeve ile bakarsak çözümlerin de bulunabileceğini söyleyebiliriz. Bu hayata sürekli siyah çerçeveli bir gözlüğün arkasından bakan bir insanın , bazen olaylara farklı renk gözlüklerle bakabildiğinde çözümün nasıl gözünün önünde belirebileceğini gösterir. Bu durum ister bireysel problemlerimiz ister aile ve ilişki sorunlarımızda olsun, olaylara çözüm odaklı bir yaklaşımla bakabildiğimizde cevapların içimizde bir yerde var olduğunu görebiliyor olacağımızı söyleyebiliriz.

Özlem Aktaş

Aile Terapisti, Psikoterapist, Bireysel Danışman ve Koç

İstanbul ve Bursa ofislerimizde danışmanlık hizmetleri vermekteyiz.

02242434314

İstanbul ofis 05335179512

Hipnotik İletişim- Özlem Aktaş


İnsanoğlu varoluşundan bu yana, diğer kişiler üzerinde etki yaratmak, etkilemek ve istediklerini yaptırma isteği duymuştur. İnsanları belirli bir davranışa yönlendirmenin en geçerli yolu ikna sürecini doğru kullanmaktır. Nitekim din adamları, reklamcılar, avukatlar, politikacılar, satışçılar ve neredeyse herkes bu yolu çok iyi kullanmaktadırlar. Örneğin eğitim katılımcılarımızdan biri, ‘ neden sürekli kendimi macdonalds ‘ın önünde buluyorum, nasıl bir hipnoz altındayım’ niye sorduğunda, bilinçaltına reklam sektörünün duygularını etki altına alarak nasıl mesajları yerleştirdiği ile ilgiliydi bir cevap arayışı içindeydi. Bir kişinin tutum ya da davranışlarını zorlama olmaksızın etkilemeyi hedefleyen iletişini sürecine ikna denir. Uzmanlara göre; İkna, “kelimelerle insan zihnini kazanma” sanatıdır. Ama çoğunlukla resim ve kelimeler yoluyla beyin ve bilinçaltı üzerinde hipnotik etkiler yaratılarak, insanların bilinçli sandıkları seçimleri bilinçdışları ile yaptırılmaya çalışılır. Kelimelerimizle özelikle duygulara hitap edilerek, hipnotik bir etki yaratarak kişilerin zihninde kendimiz ve sunduğumuz konu ile ilgili olumlu bir etkileyicilik yaratabilmektir. Hayatın içinde herkes bir şekilde karşı tarafın inançları, tutumları, niyetleri veya davranışlarını değiştirmeye yönelik iletişim süreci olan iknayı kullanır. İki yaşında bir çocuk dahi bunu beden dili ile yapmaya ve ebeveynlerini istediklerine çekmeye çalışır. İkna girişimi, bilince veya bilinçaltına yönelik olabilir; sözel veya sözel olmayan mesajların kullanımı biçiminde olabilir. İknaya ilişkin tüm tanımların ortak paydaları iletişimdir. İletişim becerisi güçlü olan kişiler aslında etkili iletişimcilerdir. İletişim becerimizi kullanarak , karşıda davranış değişikliği ya da motivasyon veya manipülasyon yaratmaya çalışırız. Hipnotik iletişim ile bilinçli zihin devre dışı bırakılarak, bilinçaltı verilere ulaşılır ve karşı tarafta harekete geçirici bir etki yaratır. Tabi ki İkna sürecinin başarıya ulaşması için gereken özelliklerden en önemlilerinden birisi karşı tarafa verdiğimiz güvendir, çoğu zaman sözlerimizle, karakterimizle, dış görünüşümüzle, eğitim ve bilgimizle, samimiyetimizle. Güvenilirlik ikna becerisinin temel taşıdır. Evlilikleri de ayakta tutan, iş hayatında başarı yada başarısızlığa götüren de güvendir. Güven yoksa ikna zordur, bilinçaltı güvenmek ister. İkna dolu iletişimde bir çok faktör önemli ancak en önemlisi, kişinin önce kendine inanıp güvenmesi ve bunu karşı tarafa doğru şekilde aktarmasıdır. Bu beceriler öğrenilebilir, iletişim, hitabet diksiyon , satış, beden dili gibi eğitimler, koçluk, nlp, psikoterapi, danışmanlık gibi yaklaşımlar insanların önce kendilerini tanımalarını , kendilerine güvenmelerini ve kendileri ile iletişimlerinde ustalaşmalarını sonra diğer insanları etkileyebilmelerini sağlayacak argümanları geliştirmelerini sağlar. Hipnotik iletişim, ikna becerisi, öğrenilebilir. Öncelikle insanın kendini değişmeye ikna etmesi gerekir.

Özlem Aktaş , Eğitmen, Aile Danışmanı,Psikoterapist, Hipnoterapist

İstanbul ve Bursa Ofislerimizde hizmet vermekteyiz.

02243434314

İstanbul ofis , 05335179512

Online eğitimler ve online seanslar hakkında bilgi almak için internet sitelerimizi ziyaret edebilirsiniz.

www.plenahuman.com

www.akademiplena.com


02242434314

05335179512

Multivitamin

Şub 21, 2017   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

136060-425x282-MultivitaminSabah canlı uyanın, yorgunluğunuzu unutun, büyün gün enerjik olun hastalıklara karşı korunun, bağışıklık sisteminiz güçlensin, mutlu olun ve yaşam enerjiniz artsın..Bir ilaç size bundan daha fazla ne vaat edebilir ki.. Evet bu bir multivitamin reklamı değil. Kaldı ki, neredeyse bir vitamin reklamına benziyor. Çoğumuzun deneyimlediği üzere, Türkiye’nin %77’si sabah alarmını erteliyor..Bu doğru..Peki ya siz? Sabahları kalkmakta zorlanıyor musunuz? 8 saat uyuduğunuz halde hala uykunuz mu var? Sürekli yorgunluktan mı şikayetçisiniz? Canınız sürekli sigara ya da tatlı mı istiyor?

Yukarıda yazdıklarım tanıdık mı geliyor? Peki çözümü nerede arıyorsunuz? Çözüm sizin içinizde…İyi hissetmek için kendiniz dışında hiçbir şeye ihtiyacınız yok.

Mutlu ve Huzurlu Olmanızı Sağlayacak Zihinsel Bir Tutum Geliştirmenin Yedi Yolu

✔Zihninizi huzur, cesaret,sağlık ve umut dolu düşüncelerle doldurun. Çünkü hayat düşüncelerimizden oluşuyor.

✔Kimseye karşı kin tutmayın. Eğer kin tutarsanız onlara değil kendinize zarar vermiş olursunuz.

✔Nankörlüklerin sizi üzmesine izin vermeyin. Mutluluğa giden en önemli yolun iyilik yaptığınız kişilerden minnet beklememek olduğunu unutmayın. Çocuklarınızın minnet duymasını istiyorsanız bunu onlara öğretin.

✔Sahip olduğunuz iyi şeylere odaklanın, sorunlarınıza değil.

✔iyi bir taklit olmaktansa kötü bir Orijinal olun daha iyi.

✔Hayat size diken yolladıysa üzülmeyin yanında gül yollayacak demektir. Başınıza gelenlerden öğrendiklerinize odaklanın.

✔Başkalarının mutlu olmasını sağlayarak kendi mutsuzluğunuzu unutabilirsiniz. Başkalarına karşı iyi olursanız kendinize karşı da iyi olursunuz.

Dr.Wayne Dyer’a kulak verin. Enerji seviyenizi arttırmanın içsel yollarını keşfedin.

✔Düşüncelerinizin bilincinde olun. Sahip olduğunuz her düşüncenin üzerinizde bir etkisi vardır. Sizi zayıflatan bir düşünceden güçlendiren bir düşünceye geçiş yaptığınızda, enerji seviyenizi yükseltmiş, kendi ve çevrenizdeki enerji alanını güçlendirmiş olursunuz.

✔Düzenli biçimde meditasyon yapın. Biran olsun sessizliği sağlayın ve içinizden yaratıcının adını tekrarlayın.

✔Bilinçli beslenin. Kimyasal maddeler içeren besinler enerjiniz üzerinde zayıflatıcı rol oynarlar. Unlu ve mayalı yiyecekler, et ve süt ürünleri, şeker ve asitli besinler düşük enerjilidir ve enerjinizi zayıflatır. Bu tip yiyecekleri tükettikten sonra kendinizi gözlemlemeniz gerekir. Sonuçta uyuşuk ve yorgun hissetmenize sebep oluyorlarsa hayatınızı düşük enerji sistemlerine açık hale getirmişsiniz demektir.

✔Düşük enerjili maddelerden uzak durun. Alkol ve uyuşturucu beden enerjinizi azaltıp sizi zayıflatır. Böylece hayatınıza düşük enerjili insanları çeker ve düşük enerjide kalmaya devam edersiniz.

✔Dinlediğiniz müziğin enerji seviyesinin bilincinde olun. Yüksek tempolu, sürekli aynı ritmini tekrarlandığı yüksek sesli müzikler ile acı, nefret, üzüntü ve korku içeren şarkı sözleri bilinçaltınıza zayıflatıcı mesajlar gönderen ve benzer enerjilerin hayatınıza nüfuz etmesi sonucunu doğuran düşük seviyedeki enerjilerdir. Hayatınıza huzur ve sevginin hakim olmasını istiyorsanız o zaman isteklerinizi yansıtan daha yüksek müzikal titreşimler ve sözler içeren müzikler dinleyin.

✔Ev düzeninizin enerji seviyesinin bilincinde olun. Yaşadığınız ortamın yüksek enerji barındıran şeylerle çevrili olması üzerinizde olumlu etki yaratır.

✔Televizyon programlarının ve reklamların yaydığı düşük enerjiye daha az maruz kalın.

✔Enerji alanınızı fotoğraflarla güçlendirin. Fotoğraf türetilmiş enerji formudur ve enerji barındırır. Mutluluk ve sevgi anlarında çekilmiş fotoğrafları evinizde ve çalışma alanınızda bulundurun.

✔Yakın çevreniz, arkadaşlarınız ve ailenizin enerji seviyelerinin bilincinde olun. Yüksek enerjili kişilerle yakın ilişkiler geliştirin.

✔Faaliyetlerinizi ve nerelerde yoğunlaştığını gözlemleyin. Doğayla bütünleşin, onun güzelliğini takdir edin, zamanınızı açık alanlarda kamp kurarak, spor yaparak, yüzerek, yürüyüş yaparak ve doğal ortamlarda eğlenerek geçirin. Ruhani anlamda sizi rahatlatacak yoga dersleri alın, meditasyon merkezlerine gidin, yardıma gereksinim duyan yaşlı hasta, engelli insanlara yardım etme olanağı sunan yerlere başvurun.  Hayvanlarla ilgilenin.

✔İnsanlara karşı şefkatli davranın, karşılık beklemeden onlara yardım edin.

✔Enerji seviyenizi yükseltmek ve arzularınızı gerçekleştirmek için niyetinizi açıkça ortaya koyun. Hedeflerinizi bir kenara yazın ve gün boyunca rahatça ulaşabileceğiniz ve okuyabileceginiz bir yere yerleştirin.  Kağıda döktüğünüz niyetlerin kendine has bir enerjisi vardır ve enerji seviyenizi Yükseltmekte size yardım ederler.

✔Sık sık bağışlayıcı olma düşüncesine sarılın. İntikam düşüncesine sahip bir insan zayıf düşerken bağışlayıcı olan insan ise güç kazanır.  İntikam, öfke, nefret evrensel güçle uyum sağlamanızı engelleyen fazlasıyla düşük enerji barındıran olgulardır. Geçmişte sizi üzmüş olan kişiye karşı sergileyeceginiz bağışlayıcı tutum sizi yaratıcı enerji seviyesine yükseltecek ve bireysel arzularınız gerçekleştirmede size yardımcı olacaktır.

Ve en önemlisi kalbinizi daima sevgiyle doldurun.

Sevgiyle kalın,

İnci AKTAŞ

Hipnoterapist & Profesyonel Koç & Eğitmen

Bursa

(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Depresyonda Mısınız?

Şub 21, 2017   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

20131006-035271548915921Depresyonda Mısınız?

Bugünlerde bir çok kişinin kendi kendine koyduğu bir teşhis depresyon. Peki gerçekten depresyonda mısınız? Eğer depresyondaysanız neler yapmanız gerekiyor?

Burns Depresyon Ölçeği

Dr.David Burns’un aşağıdaki depresyon ölçeği doldurarak en azından kendiniz hakkında bir fikir edinebilirsiniz. Tavsiyemiz teşhis koymadan bir uzmanla görüşmeniz olacaktır. Maddeleri dikkatlice okuduktan sonra ,son günlerde nasıl hissettiğinizi anlatan kutucuğa işaret koyun.

0-Hiç 1-Biraz 2-Orta 3-Çok fazla 4-Aşırı
Üzüntülü ya da neşesiz hissetmek
Mutsuz ya da umutsuz hissetmek
Ağlama nöbetleri ve ağlamaklı olmak
Cesaretsiz hissetmek
Çaresiz hissetmek
Düşük Özgüven
Değersiz ve yetersiz hissetmek
Suçluluk ve utanç
Kendimi eleştirmek ya da suçlamak
Karar vermede güçlük
Aile ve arkadaşlara karşı ilgi kaybı
Motivasyon eksikliği
İşe ve diğer aktivitelere ilgi kaybı
İş ve diğer aktivitelerden kaçınma
Yaşamdan zevk almama ve tatmin olamama
Yorgun hissetme
Uyumakta zorluk ya da çok fazla uyumak
Azalmış ya da artmış iştah
Cinsel istek kaybı
Sağlığınız hakkında endişelenme
İntihar düşünceniz var mı?
Hayatınızı sona erdirmek ister misiniz?
Kendime zarar vermek için bir planınız var mı?

Toplam Skor                                          Depresyon Seviyesi

0-5                                                           Depresyon yok

6-10                                                         Normal ama mutsuz

11-25                                                       Hafif depresyon

26-50                                                      Orta depresyon

51-75                                                       Ağır depresyon

76-100                                                   Aşırı depresyon

Dünya sağlık örgütüne göre 2020 yılında depresyonun yetişkin nüfusunun %30’unu etkisi altına alıp tüm dünyadaki ölüm nedenlerinden en büyük ikincisi olacağı tahmin ediliyor.

Ünlü Psikoloji Kuramcısı Carl Rogers’a göre terapinin önemi yeni ve etkili bir yaşama başlama fırsatını elde etme şansı olarak tanımlamaktadır. Bazen yaşıyor olmanın değişimin asıl kaynağı olduğunu unutuyoruz.

Hastalarımın üçte biri klinik olarak teşhis edilemeyen ve yaşamlarındaki boşluk ve yalnızlık duygusundan kaynaklanan Nevroz hastası.Carl Jung

Gerektiğinde yardım almak en büyük sıçramadır.

Sevgiyle kalın.

İnci AKTAŞ

Eğitmen & Profesyonel Koç & Yazar

Hipnoterapist Bursa

Uzmanlarımızla görüşmek ve detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Tel: (224)2434314

info@akademiplena.com

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hayatınızı Keşkelerle Doldurmadan Önce Neden Koçluk/Terapi Almalısınız?-İnci Aktaş

Şub 26, 2016   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

images

‘Keşke daha önce bilseydim?’ ‘Keşke daha önce koçluk ya da terapi alsaydım.’ ‘Keşke sizinle 20 sene önce tanışsaydı
m.’ ‘Bu kadar kısa süre içerisinde iyileşeceğimi bilseydim…’

Daha bir çok keşke sayabilirim sizlere…Bu keşkeler Plena Human’a gelip koçluk, psikolojik danışmanlık ve hipnoterapi alan danışanlarımızdan bizim duymaya alıştığımız cümleler. Beni bu yazıyı yazmaya iten şey ise, geçen hafta danışanımın söylediği cümlelerdi…

‘İnsanlar sorunlarını bir gecede halledebileceklerini sanıyorlar. Bir psikolojik danışmana gitmek, bir hipnoterapi almak ya da bir yaşam koçuyla görüşmek yerine, ilaç, eğlence, alkol ya da farklı bağımlılıklarla sorunlarını çözebileceklerini sanıyorlar. Bilmedikleri şey, bunların birkaç saatlik geçici çözümler olması ve asıl sorunu çözmemesi. Ben buraya gelmeseydim, o gün istifa etmiş olacaktım. Ve bu benim hayatımın en kötü kararı olacaktı. Psikolojik danışman ya da yaşam koçlarına ödenen ücret bazen lüks sayılabiliyor, oysa ya ben hayatımı mahvetseydim, bu bana kaç liraya mal olacaktı? ‘

‘Eşimle yaşadığım sıkıntılar yüzünden artık yan yana bile oturamaz hale gelmiştim.  Şimdi anlayamıyorum ‘neden böyle yapıyor muşum?’ Nerdeyse hayatımı mahvediyordum…’

‘Eşimle aramızda kıskançlık problemi vardı. Neredeyse bu aşırı anksiyete nedeniyle ayrılıyorduk. Neden bunlar oluşmadan önce bir yaşam koçu ya da bir hipnoterapistle görüşmem gerektiğini bilmiyordum?’

Eskiden, dünyanın çeşitli yerlerinde terapistlerin ofislerinde iki kapı olurdu. Biri giriş kapısı, biri çıkış kapısı. Bu uygulama terapiste gelen kişilerin birbirlerini tanıma olasılığı dolayısıyla yapılıyordu. O zamanlar bir psikoloğa gitmek saklanan bir durumdu. Süregelen bu yaygın inanış şimdilerde kırılmakta ve kişiler semptomu( belirtiyi) tedavi eden bağımlılıklar yerine, soruna sebep olan etkenleri ortadan kaldırmak için psikolog, hipnoterapist ya da yaşam koçu ile görüşmektedirler.

Yazının başlığı sizi sarstıysa, keşke demeden önce hayatınızda değiştirmek istediğiniz şeyleri düşünün. Bunlar, stres, endişe, kıskançlık, anksiyete, panik atak, kaygı, korku, depresyon, geçimsizlik, paranoya ve şüphe, takıntılar, sigara, alkol ya da aşırı kilolar olabilir. Düşünün ve keşke demeden önce bunu değiştirmenize ve hayat kalitenizi yükseltmenize yardımcı olacak bir profesyonel yaşam koçu, hipnoterapist ya da psikolojik danışman ile görüşün.

Sevgilerimle,

İnci AKTAŞ

Profesyonel Yaşam Koçu, Psikolojik Danışman, Hipnoterapist, NLP Uzmanı Bursa

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Düşünce Gücüyle İyileşme

Oca 12, 2016   //   by inciaktas   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

Çoğu hastalık, fizyolojik bir zayıflıkla birleşen mutsuzluktan ibarettir. –Rudolph Virchow (Hücresel Pataloji Kurucusu)

Asıl neden araştırılmadan ve çözümlenmeden sadece ilaçlarla semptomu tedavi edilmeye çalışılan hastalarda ya tedavi sonuçsuz kalıyor ya da semptom yer değiştiriyor ve ‘neden’ başka bir hastalık olarak kednini gösteriyor.

Peki düşünce gücü ile iyileşme ne demektir? Rudolph Virchow’un dediği gibi, hastalıklar zayıf bağışıklık sistemiyle birleşen negatif zihnin ürünüdür. Ve bir çok yöntem tıp bilimi ile iyileşmenize yardımcı olabilir.

İster diyabet, ister yüksek tansiyon, ister kanser, ister panik atak hastası olun, bunu bir düşünün…

Yöntemler, meditasyon, nefes teknikleri, eft (duygusal özgürleşme tekniği), gestalt, hipnoterapi, kuantum,regresyon, reiki ve Nlp olabilir. Size en uygun yöntemi bulabilirsiniz..

Edmund Spencer ne kadar güzel ifade etmiş, ‘Kişi ister zengin, ister fakir olsun, hastalığı iyileştiren de mutsuzluğu mutlu kılan da para değil, zihindir.’

Bir formül ya da bir reçete mi istiyorsunuz? Öyleyse işe kendinizi sevmekle başlayın. Ve başta kendiniz olmak üzere kızgın olduğunuz kişilleri affedin. Bilinçaltı temizliği yapın ve pozitif düşünceyi hayatınızın bir parçası yapın.

Eğer tek başınıza gerçekleştiremeyeceğinizi düşünüyorsanız her zaman ifade ettiğimiz gibi, en büyük sıçrama yardım almaktır. Eğer Bursa merkezimizde görev yapan hipnoterapist, psikolojik danışman ve terapistlerimizden destek almak isterseniz ücretsiz ön görüşme için bize ulaşabilirsiniz.

Tel: (224)2434314

info@akademiplena.com

Sevgiyle ve sağlıkla kalın,

Hizmetler

-Hipnoterapi

-Psikoterapi

-NLP Terapisi

-EFT Terapisi

-Reiki Terapisi

-Koçluk

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Bilinç altının gücünü Hipnoz ile keşfet !-Yaşam Koçu ve Hipnoterapist Özlem Aktaş

Eki 26, 2011   //   by ozlemaktas   //   Kişisel Gelişim, Mutlaka Okuyun  //  No Comments

Hipnoz , bir çoğumuza göre bir uyku hali olarak algılanır. Aslında hipnoz halinde kişinin bilinci açıktır ve kişiye istemediği bir şey yaptırılamaz. Hipnoz yapılacak kişilerin önce hangi konu üzerinde hipnoz yapılacağı üzerine konuşmaları ve değiştirmek istedikleri durum üzerinde ikna edilmeleri gerekmektedir. Hipnoz bir odaklanma durumudur. Bu konu ister kendini sınırlayan bir takım düşünce kalıplarının değiştirilmesi olsun , ister sigara kullanma alışkanlığını bırakma olsun , kısacası hipnoz ;  kişinin bir konuya konsantre olması demektir.

Örneğin kişi çikolatayı yemekten vazgeçemediğini söylüyorsa , kişiye hipnozla odaklanma ile , zihninde çikolatayı çok yedirerek çikolatadan tiksinmesi sağlanabilir. Normalde bu uygulama NLP denilen zihnin yeniden programlanması ile de mümkündür. Kişi sadece çikolata ile beslenir en fazla üç gün içinde yediği şeyden tiksinir. Kısacası kişinin vazgeçemediği şeyden fazlasıyla tüketme halinin yaşatılarak tiksinme duygusunun yaratılması amaçlanır.

Hipnoz seansları ile sigaranın bıraktırılması da mümkündür . Ancak önce kişinin bunu bilinçli bir şekilde istiyor olması gerekmektedir. Başkalarının ricası yada zorlamaları ile yapılan hipnozdan bir sonuç alınamaz. Kişinin , sigaranın kendisine verdiği zarara konsantre  olması sağlanırsa, sigarayı bırakması kolaylaşacaktır. Hipnozun özü aslında tamamen mantıklı telkinlere dayanan hipnotik bir terapi olmasıdır. Hepimiz daha iyi bir yaşam , daha iyi koşullar , daha iyi iş ve imkanlar isteriz ancak bunların gerçekleştirilmesi olaya tamamen konsantre olmamız ve kendimize yürekten inanmamızdan geçer. Burada önemli olan hepimizin içindeki başarma , değişim gücüne azmine inanmamızdır, yani kendimize , kapasitemize inanmamızdır. Örneğin kişi sahip olmak istediği , arzuladığı şeyi hayal edip , konsantrasyonunu bu yöne çevirdiğinde , bu konuyla ilgili olumlu durumları düşünerek , kendine telkin vermesi halinde de aslında kendi kendini hipnoz etmiş olacaktır. Gün içinde hepimiz hipnoz anlarını sık sık birçok şekilde yaşıyoruz. Bir yolculuğun bazen nasıl geçtiğini hatırlamadığınız olmuyor mu ?,  işte hipnozdasınız .

Hipnoz ile  yani bilinç altına verilen olumlu telkinlerle hayatınızda değiştirmek istediğiniz  size şu an yarar sağlamayan her türlü duygunun  ve davranışının değiştirilmesi sağlanabilir. Bu olumlu telkinler tam olarak istediğiniz şeyle ilgili , yeni davranış modelinizle ilgili , yeni alışkanlıklarınızın bilinç altına  kelimelerle uygulanmasıdır. İster sigarayı bırakma , isterseniz dilediğiniz kiloya ulaşma arzunuz olsun hepsi gerçekleştirilebilir . Yeter ki değişmeyi isteyin  ve hayatınızda yolunda gitmeyen şeyleri değiştirebilecek gücün içinizde var olduğuna inanın.

Özlem Aktaş

(0224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ara

Kategoriler