Browsing articles tagged with " hipnoterapist"

Bireysel seanslar en işe yarar?

Nis 7, 2020   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Bireysel seanslarda; kişinin zihinsel faktörleri, kendi için önemli olan değerleri, insani ilişkileri, kişisel gelişimi için neler yapabileceği, ve bireyselliğini kazanması amaçlanır. Bunun için karşılıklı empati ile yapılan diyaloglar ve bilinç ve bilinçaltı düzeyde uygulanan yöntemler kişinin hayata bakışını, sorunlarını nasıl değerlendirdiği , problemlerinin bilinçaltı nedenleri, kendisine koyduğu kısıtlayıcı inançları, eylemlerine ve davranışlarına yön veren değerleri fark ettirilir. Kişinin kendisini tanıma ve değiştirme süreci olan seanslarda , belli problemler ortaya konur ve bu problemlerle başa çıkma mekanizmaları geliştirilir. Kişi başa çıkma mekanizmalarını terapisti , koçu, psikolojik danışman yanında olmadan da kullanabilecek düzeye gelebilir. Bireysel seans süreçlerinde hedeflere nasıl ulaşılacağı ,kişi için onu doyumlu bir hayat yaşamaya götürecek hedeflerin doğru belirlenmesi ve potansiyeli keşfedip kendi için en üst seviyeye çıkartmasına yardımcı olacak , kendini gerçekleştirme hedefleri oluşturulur . Ayrıca bu süreçte kendisini önleyen bilinçaltı kalıplar ortaya çıkartılarak kişinin kendisini daha fazla tanıması ve Hayatının her alanına bütünsel olarak bakılarak işe yaramayan inanç kalıplarının, davranış kalıplarının değiştirilmesi amaçlanır. Her insanın hayat yolculuğunda sendelediği zamanlar vardır.Oysa ki bir rehber olan Koç , bir Nlp uzmanı , bir psikolojik danışman bir hipnoterapist size bu yolculuk boyunca rehberlik edebilir. Kendini tanıma ve bilme yolculuğu kendini gerçekleştirme sürecidir ve bu süreçte yoldaş rehberlik yapacak bir uzman sizin bu süreci daha etkin geçmenize ve tamamlamanıza aracılık edebilir.

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

ÖZLEM AKTAŞ , Psikolojik Danışman, Profesyonel Koç ve Eğitmen

02242434314

05335179512

Panik Atak İyileşir Mi?

Mar 19, 2020   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Panik atak iyileşir mi?

Panik atak iyileşir mi? Panik atak tedavisi nasıl olur sorusu uzun zaman gündemi meşgul etmiştir. Bugün çevrenize baktığınızda bir çok insanın anksiyete bozukluğu ve panik atak yaşadığını görürsünüz. Panik atak tedavisi araştırıldığında ise ilaç tedavisi ile karşılaşabilirsiniz. Oysa panik atak artık bir şeyleri kökten değiştirmeniz için bir uyarıdır. Bedeninizin zihninize gösterdiği bir tepkidir. Bu mesajı aldıysanız neyi değiştirmeniz gerektiğini düşünmelisiniz. Panik atak hipnoz ve NLP ile iyileştirilebilir. Hipnoz ve NLP seanslarıyla ilgili bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.



Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.



İnci Aktaş

Psikolojik Danışman & Hipnoterapist

02242434314

Whatsapp:05335475241

Hipnoz’u DOĞRU bilmek…

Eyl 12, 2018   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

HİPNOZ…

Neredeyse tüm seanslarımda Hipnoz (iletişim olarak) ve Hipnoterapi yapan bir hipnoterapist olarak, birçok rahatsızlığın (panikatak, anksiyete, depresyon, öfke kontrolü, obsesif bozukluklar, tükenmişlik sendromu, alkol, sigara, obezite vs.) tedavisinin Hipnoz ile daha çabuk olduğunu gördüm.

Ericsoncu Hipnozu benimseyen tüm Hipnoterapistlerin bildiği gibi; Hipnoz, terapi sürecini kısaltan bir yöntemdir. Hipnozun, hipnoz olarak bilinen tarihçesi 200 seneden fazla süreye dayanmaktadır ve bilimsel çalışmalarda bazen aralık verilerek devam etmekte. Hipnoz sadece ismi ile ilgi uyandıran bir yöntem olmasıyla birlikte, hipnoterapiden sonuç alan danışan sayısı arttıkça, onların tecrübelerinden etkilenen insan sayısı da artıyor.

Kişilerin artık iyileşmez diyerek kanıksadıkları ya da torba torba ilaç içerek iyileştiremedikleri bilimsel ve duygusal problemlerin Hipnoz ile iyileştirilmesi ve sürecin kısa sürmesi hayli merak uyandırmaktadır. Birçok hastalık dolayısıyla birçok ameliyat geçirmiş ve en son panik atak teşhisi de konmuş olan bir danışanım bana geldiğinde, artık ilaç kullanmayı reddettiği için hipnoza başvurmak istediğini söylemişti. 5 seansın sonunda panik atak tamamen iyileşti ve danışanımın yorumu şu oldu: “Nasıl oluyor da seanslarda bir kez bile panik atak kelimesi geçmeden ben iyileştim?”. Çünkü panik atak da tüm diğer rahatsızlıkları gibi, ruhun derinliklerinde baş gösteren değişme çabasının bir belirtisi olarak ortaya çıkmıştı. Bahsettiğim bilişsel ve duygusal etkenler ortadan kaldırılmadıkça dışardan müdahaleler sonuç vermeyecekti.

Bu aşamada Hipnoz hakkında yanlış bilinenleri de aydınlığa kavuşturmakta fayda görüyorum. Hipnoz kesinlikle bir uyku hali değildir, kişinin telkin alması için gözlerini kapaması bile gerekmez. Bir fikrin kabul edilmesi olan hipnoz, günlük hayatımızda hem kendi kendimize hem de başkaları tarafından bize uygulana bir yöntemdir. Hem de sürekli olarak… Bu hem olumlu hem olumsuz olabilir. Eğer zihninizde güçlü bir eleştiri duvarı yoksa olumsuz olabilir ve insanların söylediklerinden çok çabuk etkilenerek sınırlarınızı belki de onların sınırlarına göre belirlersiniz. Oysa bu durum; sınırları olmayan baloncuğun içinde yaşarken, kendimize bir sınır çizerek içine hapsetmeye benzer. Gerçekliğimiz bu sınırlara göre belirlenir. Bu olumlu da olabilir çünkü yeni inançlar ve fikirler geliştirerek yeni bir gerçeklik yaratabilir, hayal edebiliyorsan eğer o arzu ettiğimiz hayata ulaşabiliriz.

Hipnoz bir uyku hali olmadığı için uyanıp uyanmamak da söz konusu değildir. Bununla birlikte Hipnoz halindeyken kimse size özünüze aykırı bir şeyi yaptıramaz ve normal şartlarda ona söylemeyeceğiniz bir şeyi söyletemez.

Hipnoz çok olumlu ve hızlı bir şekilde hayatınızı dönüştürecek bir tekniktir. Doğru kaynaklardan doğru bilgiye ulaşarak, doğru kişiyle çalışarak aşağıda belirttiğim tüm sorunlarınıza çözüm sağlayabilirsiniz.
Hipnozun faydalı olduğu alanlar;
Hipnoz nelere çözüm sağlar?
-Panik atak
-Anksiyete
-Tükenmişlik
-Depresyon
-Sosyal Fobi
-Öfke
-Tüm bağımlılıklar
-Obsesif bozukluklar
-Kişisel Gelişim

Saygılarımla,

İnci AKTAŞ

Hipnoterapist & Profesyonel Koç

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

(224)2434314
(533)5475241
www.akademiplena.com

Varoluş Bunalımı

Ara 5, 2016   //   by admin   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

Kişinin yaşamının amacını, anlamını ya da değerlerini sorgulamaya başladığı anda varoluş bunalımı ortaya çıkar. Salvatore Maddi, bu olgunun “yaşamın anlamını arama ça­basında kapsamlı bir yenilgiye uğramaktan” kaynaklandığını yazmaktadır.

İnsanoğlu anlam arar gibi görünmektedir. Anlam, amaç, değerler ve idealler olmaksızın yaşamak öneli ölçüde stres yaratır. İnsanı intihar kararına bile götürebilir. O halde problem en yalın haliyle şöyledir. Bir anlama gereksinimi olan bir varlık, anlamı olmayan evrende nasıl bir anlam bulacaktır? Irvin Yalom

İçinde bulunduğumuz dönemde varoluş bunalımı yaşayarak intihar edenlerin sayısı gittikçe artmakta. Bazı Avrupa ülkelerinde intihar sonucu ölüm, trafik kazalarından sonra ikinci sıradadır. Mutluluk bilimi ve iyilik bilimi ana sınıfından başlayarak üniversite de dahil tüm okullarda ders olarak aktarılması gerektiğini düşünüyorum. Yaşam amacı ve hayat felsefesi eksikliği ya da tatmin etmeyen şekilde tanımlanması, mutluluğun içerde değil dış etkenlerde aranması (para,eğlence, ilişkiler vs.), sevgisizlik, rastgele yardım etmenin inceliklerini dahi bilinmemesi toplumları hızlı bir şekilde felaketin kıyısına sürüklüyor.

Eğer hayatınızın anlamını ve amacını arıyorsanız, hayatı anlamsız buluyorsanız , varoluş bunalımı içerisinde kaybolmadan önce iyi bir psikolojik danışmanlık hizmeti almalısınız.

Varoluş bunalımı, iyi bir psikolojik danışmanlık hizmeti ile çözümlenebilmektedir.

İnci Aktaş

Psikolojik Danışman Hipnoterapist Bursa

Uzman görüşleri almak ve psikolojik danışmanlarımız ile görüşmek için bize ulaşabilirsiniz.

(224)434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hipnoterapi mucizevi bir yöntem midir?- Özlem Aktaş

Oca 14, 2016   //   by admin   //   Kişisel Gelişim, Makaleler, Mutlaka Okuyun  //  No Comments

nedir

Hipnoz fenomeni , hipnoz uygulamaları hakkında ne biliyoruz ? Niçin hipnoz ve hipnoterapi diğer yöntemlerden daha hızlı ve etkin sonuç almamızı sağlıyor ?

Bütün bunları açıklamadan önce hipnozun tanımını ve ne için kullanıldığını anlamakta fayda var . Hipnoz nedir diye sorarız eğitimlerde . Herkesin bilimsel olmamakla birlikte kulaktan dolma ya da okudukları , duydukları kadarı ile hipnoz hakkında fikirleri vardır. Eğitim katılımcıları ya da danışanlarımızdan ya da bir yerlerde hipnozu tartışma fırsatı bulduğumuz kişilerden  duyduklarımız ise şaşırtıcı. Hipnoz , korkutucu bir şey mi? uyur ve uyanamazsam ? mucize mi bu ?  büyü gibi bir şey mi? Uçacak mıyız?  tek seansla her şeyi halleden bir yöntem olduğunu duydum gibi , değişik tanımlar ve sorular ile karşılaşırız .

Hipnoz , bilinçaltı tarafından bir telkinin kabul edilme halidir . Bu tanımın açıkladığı şunudur; hipnoz doğrudan bilinçaltı düzeyde değişim yaratmak için kullanılır. Aslında hipnozu herkes her an bir şekilde kullanmaktadır. Bir annenin çocuğuna sürekli bir davranışı gerçekleştirmek için söylediği cümleler eğer çocuk tarafından kabul ediliyor ve davranışa dönüşüyorsa  bir hipnozdur. Çocuğun bilinçaltı tarafından onaylanmış cümleler davranışa dönüşmeye başlar. Her gün televizyonlardan , sosyal medyadan bir çok bilgi bombardımanına uğrarken aslında bilinçaltımıza yönelik işlenen telkinlerin ve aslında hipnoz oluşumuzun farkında bile değilizdir maalesef.

Hipnoz , yaşamlarının kısıtlamalarından kurtulmak için zihninin kontrolünü ele almak ve istediği değişimleri yapmak isteyen kişiler için son derece etkili bir yöntemdir. Hipnoz uygulanarak yapılan değişim terapilerine ise hipnoterapi denir. Hipnoterapi etkin , hızlı bir çözüm olmakla beraber hiçbir şey gibi tek başına mucize değildir. Mutlaka kişinin , terapisti ile iş birliği yapması , uyum kurmak için çaba sarfetmesi her şeyden önce değişimi istemesi gerekir.

Peki hipnoz , hipnoterapi seansları niçin yapılır? İstediğiniz her konuda  olumlu yönde davranış değişimleri yaratmak için, performans ve başarı arttırımı , karar verme,  stres, kaygı ,korku , anksiyete gibi duygulardan özgürleşmek için,  geçmişi ve bizi üzen insanları , kendimizi affetmek , kendimizle barışmak , kendimize güvenmek, sigara , alkolü bırakmak, kilo vermek , sağlıklı yaşam, ilişkileri düzeltmek, sınırlayan düşünsel, bilişsel inançlardan kurtulmak, negatif duygu yükleri ve geçmişin olumsuz yüklerinden kurtulmak ve daha farkındalıklı ve kendini bilen biri olmak için kullanılmaktadır.

Değişim ancak bilinç ve bilinçaltı düzeyde yapılacak değişimlerle mümkündür. Hipnoz ve hipnoterapi uygulamaları da bilinçaltı düzeyde değişimi sağlamanın hızlı ve etkin bir yöntemidir. Ve tabi her şeyden önce bilinmelidir ki insan tek başına zaten bir mucizedir , değişim kişinin içindedir. Bütün terapi  uygulamaları bu  gücü açığa çıkarmak için bir araçtır. Değişimi istemekle ve harekete geçmekle başlayabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Özlem Aktaş Hipnoterapist

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hipnoz ve Farkındalık – İnci Aktaş

Tem 3, 2014   //   by admin   //   Hipnoz ve Farkındalık, Kişisel Gelişim, Makaleler  //  10 Comments

 

Kişide herhangi bir konuda iyileşme sağlamak için hipnozu kullanan psikoterapiste, hipnoterapist denir. Aslına bakarsanız hipnozu sadece problem çözümünde kullanmayız. Kişinin içinde bulunduğu durumdan daha iyi bir duruma gelmesi için kullanırız.

Örneğin, kişi gelir ve “Ben insan ilişkilerinde çok iyi olmak istiyorum,” der. Biz de “Çok iyi olmadığını mı söylemek istiyorsun diye sorarız,”. “Hayır, çok iyiyim, ama daha iyi olmak istiyorum,” diyebilir. Bu ilginç bir yaklaşımdır ama kişisel gelişim için kullanıldığında nasıl bir farkındalık yaratacağını bir düşünsenize…

Kişide değişim, hipnoterapistin kullandığı hipnotik teknikten doğan hipnozun değeri farklı yaklaşımlar çerçevesinde gelişir.

Hipnoz iyileşme ve değişme sürecini kolaylaştıran bir etkendir. Özellikle belli hedeflere ulaşmada büyük önem taşır. Bu hedefler arasında, bilinçdışına itilmiş unsurları ortaya çıkarmak ve davranış değişikliğini teşvik etmek gibi çalışmalar sayılabilir.

Ayrıca hipnoz; kişisel gelişim, zayıflama, sigarayı bırakma, anksiyete, depresyon, dikkat, konsantrasyon, disiplin, çalışma alışkanlığı kazandırma, affetme, satış, insan ilişkileri, olumlu tutum, kendisiyle ilgilenme vb birçok davranış değişikliği için kullanılabilir.

Hipnoz, uyku değildir. Tam tersi uyanmışlık halidir. Mevcut hipnozunuzdan çıkar ve farkındalık kazanırsınız. Bugüne kadar neyi niçin yaptığınızı fark eder, bundan sonra nasıl davranacağınızı tasarlayabilirsiniz.

Hipnozla ilgili sorularınız için her zaman bize yazabilirsiniz.

Mail : info@akademiplena.com

Sevgiyle kalın…

 

İnci Aktaş

Hipnoterapist, Profesyonel Yaşam Koçu

(224)2434314

Makaleler Categories

Ara

Kategoriler