Browsing articles tagged with " hipnoz bursa"

Hipnoz ve Panik Atak

May 1, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Panik atak ismini, mitolojideki Rüzgar Tanrısı Hermes’ in çocuğu olan Pan’dan alır. Pan, teke sakallı, keçi ayaklı ve keçi kuyruklu doğmuş, doğar doğmaz korkunç kahkahalar ve feryatlar atarak annesini bile korkutmuş ve annesi de Hermes’ten onu oradan götürmesini istemiştir.

Babası da onu Olympos!a bırakmış, Pan burada kendi yaptığı flütle güzel müzikler de yapsa da gerek flütüyle gerek kendisi çıkardığı korkunç seslerle bazen insanları veya yolunu kaybedenleri korkutur, hayvanlarında oradan oraya koşturarak kaçmalarına neden olurmuş.  Bu sesleri duyanlar korkudan titrer, nefesleri kesilir, kalpleri duracak gibi olurmuş.

Peki Panik Atak hipnozla tedavi edilebilir mi?

Günümüzde hatırı sayılır çoğunlukta insan panik atak ile mücadele etmekte ve bu da panik atak nedenleri nelerdir sorusunu gündeme getirmektedir. Panik atak aslında belirtileri kalp krizine benzeyen ama tamamen kişinin atak geçirdiğini düşündüğü yani zihinde yarattığı kaygılar, düşünceler, stres sebebiyle bu semptomları yaratmasına bağlı olarak ortaya çıkar.

Her zaman söylediğimiz gibi zihin beden ve ruh bir bütündür. Eğer zihninizi doğru bir şekilde programlayabilrseniz, bedeninize doğru bir şekilde etki etme şansına sahip olursunuz. Panik atak nedenleri zihninizde oluşuyor, sizler aslında mükemmel işliyorsunuz. Aynı programı işletiyor ve panik atak sonucu alıyorsunuz. Şimdi kendinize basit bir soru sorun. Ben panik atak geçirmek için ne yapıyorum? Sorunun cevabı muhtemelen zihnimizde bir görüntü canlandırmak ve kendi kendine bir şey söylemek ile ilgili bir şeyler olacaktır.  Panik atağın tedavisinde birçok yöntem kullanılır bunlardan bir tanesi psikoterapiye yardımcı çok önemli bir Teknik olan hipnozdur. hipnoterapi esnasında psikolojik danışma teknikleri ve NLP teknikleri birleştirerek Telkin ve imajinasyon kullanılarak, kişinin bilinçdışında değişim sağlanması amaçlanır. Hipnoz terapi sürecini kısaltan çok önemli bir yöntemdir. Panik atak geçirmiş olan ya da ciddi anksiyete bozukluğu olan danışanlarımızın yorumlarını ulaşabilmek için danışan yorumlarımıza göz atabilirsiniz.

Sevgiyle kalın

İnci Aktaş

02242434314

Panik atak nedenleri, panik atak tedavisi ve panik atak ve hipnozun etkileri ile ilgiliyi yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

İnsan Kaç Kere Tutar Yandıkça Ateşi?

Nis 4, 2017   //   by admin   //   Kişisel Gelişim, Makaleler  //  No Comments

335137-3-4-ba838Eğer hiç yanık yüzünden acı çekmeseydiniz, ateşe yaklaşmamayı öğrenemezdiniz. Peki hala yaklaşıyorsanız bile bile.. Bir şarkıda dediği gibi insan kaç kere tutar yandıkça ateşi? Gitgide aldığınız yaraların çokluğu ve ağırlığı fark etmemeye mi başladı? Bir çok kişi yaşadığı bağımlı ve acılı ilişkisine rağmen rahatlık alanının dışına çıkamadığı ve söz konusu kişi olmadan bir gelecek düşünemediği için son derece acılı ve bağımlı ilişkisine devam eder.  Aslında bu hiç de rahat bir alan değildir, kişi için tanıdık bildik alandır. Bu alanda yaşadığı acılarla nasıl baş edebileceğini öğrenmiş ve bu yükle hayatına devam etmeye çalışmaktadır. Bir şekilde geleceğin bilinmezliğinden aşırı korktuğu için tabir-i caizse kanını emen ilişkiye tutunmuş kalmıştır. Bir ilişki iki tarafı da büyütebilmelidir. Oysa bir çok ilişkide bir taraf diğerinin enerjisini tüketerek varlığını sürdürür. Daha üzücü olan durum ise, artık bu taraf ilişkiden çekip gitmiş olmasına rağmen diğer tarafın özlemle bekliyor olmasıdır. Şimdi insanların bu tip bir ilişki bağımlılığından kurtulup nasıl özgürleşeceğini merak ediyor olabilirsiniz.

1-Çocukluğunuzla Barışın: iç çocuğa tekrar bağlanma, onu affetme, onu sevme, onunla barışma ve yeniden bütünleşme çalışması yapın. Çocukluk resimlerinizle konuşun. Gözlerinizin içine bakın ve ‘seni seviyorum’ deyin. Kendi değerini yalnızca kendinin belirleyeceğini söyleyin. Bunu hayal ederek, imajinasyon çalışmasıyla da yapabilirsiniz.

2-Söz konusu kişiyi ve kendinizi affedin. Affetmek gerçek bir reçetedir. Acılardan kurtulma gücüdür. Eğer tam anlamıyla iyileşmek istiyorsanız affedin. Eğer tekrar kendinizle bütünleşmek istiyorsanız en çok da kendinizi affedin.

3-Mutluluğunuzun bir başka kişiye bağlı olmadığını fark edin ve kabul edin. Varoluş amacınıza odaklanın. Sevin, şükredin,  yardım edin ve içsel neşenizi yeniden ortaya çıkarın.

4-Zihninizde yeni ve mutlu bir geleceğin hayalini yaratın, hissedin ve adım atın. Bunu adeta yaşayın.

Bugün şansızlık yaşamış olabilirsiniz ama yürüdüğünüz bu yolda bir sonraki köşe başında mutlaka ışıltılı bir şeyler gözükecektir. Bu süreçte yapabileceğiniz tek şey akışta olmak ve her günün değerini bilerek yaşamaktır.

Eric Fromm’un da söylediği gibi: ‘Her insan mutlu olamaz…Çünkü gereğinden fazla özler dünü, hak ettiğinden fazla düşünür yarını ve hiç hak etmediği kadar bilinçsizce yaşar bugünü. Her insan mutlu olamaz çünkü; gereğinden fazla özler hayatından çıkanları,.Hak ettiğinden daha büyük umutla bekler hayatına girecekleri ve asla göremez yanıbaşındakileri..’

Şimdi kendi değerini bilme vakti..

Sevgiyle kalın,

İnci AKTAŞ

Hipnoterapist & Profesyonel Koç

Hipnoterapi Bursa

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Depresyondan Kurtulmak

Mar 16, 2017   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Hepiniz “bana balık verme balık tutmayı öğret” deyişini duymuşsunuzdur. Bilge bir adam oltasıyla balık tutarken kendisine günlerdir yemek yememiş bir kadın yaklaşmış. Kadın balıkçının tuttuğu balıkları koyduğu kovaya bakarak ona açlığını bastırması için biraz balık vermesini istemiş. Bir süre düşündükten sonra balıkçı ona, “sana benim balıklarımdan vermeyeceğim, fakat bir süre benimle oturur ve eline bir olta alırsan sana nasıl balık tutulacağını öğretirim. Bu sayede sadece bugün değil hayatının geri kalanında da nasıl yiyecek bulacağını öğrenirsin.” demiş. Kadın balıkçının öğüdünü tutmuş, balık tutmayı öğrenmiş ve böylece hayatı boyunca karnını doyurabilmiş. Danışanlarım yakınlarının “herkes kendinin doktoru olmalıdır” dediğini söylerler. Neden uzmana danışıyorsun demenin bir başka yolu olan bu cümle aynı zamanda neden kişilerin uzman yardımına ihtiyacı olduğunu da açıklar. Buna inanıyorum. Kendine yardım tekniklerini öğrenerek iyi hissetmeye devam edebilirsiniz. Eğer depresyonunuz, panik atak veya anksiyeteniz, öfke ve suçluluk duygularınız, kaygı bozukluğunuz varsa en büyük sıçrama yardım almaktır ve sonra uygulandığında hayatınızın geri kalanında size yardımcı olacak kendine yardım teknikleri öğrenirsiniz. Bu teknikleri uyguladıkça iyi hissetmeye ve iyileşmeye devam edersiniz.

Depresyon, panik atak, anksiyete, takıntı (OKB) bozukluğu, stres, öfke kontrolü, duygusal tramvaların tedavisi için hipnoterapi almak için, bize ulaşabilirsiniz.

Sevgiyle kalın,

İnci AKTAŞ

Hipnoterapist

(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Düşünce Gücüyle İyileşme

Oca 12, 2016   //   by inciaktas   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

Çoğu hastalık, fizyolojik bir zayıflıkla birleşen mutsuzluktan ibarettir. –Rudolph Virchow (Hücresel Pataloji Kurucusu)

Asıl neden araştırılmadan ve çözümlenmeden sadece ilaçlarla semptomu tedavi edilmeye çalışılan hastalarda ya tedavi sonuçsuz kalıyor ya da semptom yer değiştiriyor ve ‘neden’ başka bir hastalık olarak kednini gösteriyor.

Peki düşünce gücü ile iyileşme ne demektir? Rudolph Virchow’un dediği gibi, hastalıklar zayıf bağışıklık sistemiyle birleşen negatif zihnin ürünüdür. Ve bir çok yöntem tıp bilimi ile iyileşmenize yardımcı olabilir.

İster diyabet, ister yüksek tansiyon, ister kanser, ister panik atak hastası olun, bunu bir düşünün…

Yöntemler, meditasyon, nefes teknikleri, eft (duygusal özgürleşme tekniği), gestalt, hipnoterapi, kuantum,regresyon, reiki ve Nlp olabilir. Size en uygun yöntemi bulabilirsiniz..

Edmund Spencer ne kadar güzel ifade etmiş, ‘Kişi ister zengin, ister fakir olsun, hastalığı iyileştiren de mutsuzluğu mutlu kılan da para değil, zihindir.’

Bir formül ya da bir reçete mi istiyorsunuz? Öyleyse işe kendinizi sevmekle başlayın. Ve başta kendiniz olmak üzere kızgın olduğunuz kişilleri affedin. Bilinçaltı temizliği yapın ve pozitif düşünceyi hayatınızın bir parçası yapın.

Eğer tek başınıza gerçekleştiremeyeceğinizi düşünüyorsanız her zaman ifade ettiğimiz gibi, en büyük sıçrama yardım almaktır. Eğer Bursa merkezimizde görev yapan hipnoterapist, psikolojik danışman ve terapistlerimizden destek almak isterseniz ücretsiz ön görüşme için bize ulaşabilirsiniz.

Tel: (224)2434314

info@akademiplena.com

Sevgiyle ve sağlıkla kalın,

Hizmetler

-Hipnoterapi

-Psikoterapi

-NLP Terapisi

-EFT Terapisi

-Reiki Terapisi

-Koçluk

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

İçindeki Gücü Ortaya Çıkarmanın Bir Yolu, Hipnoz – Yaşam Koçu Ve NLP Uzmanı Özlem AKTAŞ

Şub 27, 2012   //   by ozlemaktas   //   Kişisel Gelişim, Makaleler, Mutlaka Okuyun  //  No Comments

İçindeki  Gücü Ortaya Çıkarmanın  Bir Yolu Hipnoz-Yaşam Koçu ve Hipnoterapist ÖZLEM AKTAŞ

Hayatınızda değiştirmek isteyip de, değiştiremediğiniz neler var? Kilo vermek isteyip de bir türlü başaramıyor musunuz?  Ya da sigara, onunla da mı başınız dertte, çok istediğiniz halde defalarca tekrar mı döndünüz eski alışkanlıklarınıza? Ya da sizi sınırlayan düşünce şekillerinizden artık size yarar sağlamadığı için vazgeçmek istiyor ancak davranışlarınızı ve düşüncelerinizi bir türlü değiştiremiyorsunuz?  İşte bu nokta da değişim için ve değişimin kalıcı olması için hipnoz çok etkili bir araçtır. Peki nedir bu hipnoz? Hipnozla neler başarılabilir? Hipnozun faydalarının çok da bilinmediği ortada. Çoğumuz hipnozla ilgili çeşitli ön yargılara sahibiz ya uyuyup da uyanamazsam, ya istemediğim bir şeyleri yaptırırlarsa, ya sağlığım tehlikeye girerse gibi. Bunların tümü hipnozu gerçekte bilmemekten kaynaklanmaktadır.  Hipnoz bilinçlilik halidir. Hipnoz uyku değildir, evet fiziksel olarak uykuya benzer ancak zihinsel olarak uyanıklık halidir. Kimseye zorla hipnozla istemediği bir şeyi yaptıramazsınız. Gün içinde defalarca farkında olmadan hipnoz ya da trans halinde  olduğumuz zamanlar vardır.  Bir yerden bir yere nasıl vardığınızı anlamadığınız anlar hipnozdasınızdır. Televizyon seyrederken çoğu zaman hipnoza gireriz ancak bunun hipnoz olduğunun farkında değilizdir . Hipnoz, kişinin telkinleri alma halidir.  Kişi verilen telkinleri genellikle duyar ve hatırlar. Hipnozla ne amaçlanır?  Hiç bir şeyleri değiştirmeye çalışıp güçlü dirençlerle karşılaştığınız oldu mu? Eminim çoğumuz bu sorunun cevabına evet diyecektir.  Bu direncin adı bilinçaltıdır. Bilinçaltı değişimi sevmez, önce her değişiklikte bunun olmayacağına dair bizi inandırmaya çalışır. Bu sebepledir ki değişim için bilinçaltının onayı ve ikna edilmesi gerekliliği doğar. Değişim, bilinçaltında gerçekleşmediği sürece kalıcı olmayacaktır. Eski alışkanlıklara ve davranışlara istemsizce geri dönülecektir. Değiştirmek istediğimiz davranış için, bu sefer çok güçlü bir motivasyona sahip olabiliriz evet ancak bir süre yeni davranışı sürdürür daha sonra çeşitli bahanelerle eski davranışımıza döneriz . Değişimin kalıcı olması için irade her zaman işe yaramayabilir. İşte tam bu noktada hipnoz etkilidir. Hipnotik telkinler kişinin bilinçaltında değişimin kalıcı olması için etkili olabilmektedir ve kişinin istediği davranış şekline ulaşabilmesini kolaylaştırmaktadır.  Hipnozla değiştirmek istediğiniz bir alışkanlığınızı değiştirmek  mümkün, ister sigarayı bırakma ya da istediğiniz kiloya sahip olmak olsun bilinçaltına verilen hipnotik telkinlerle içinizdeki bir şeyleri başarma gücüne, iradeye, kararlılığa sahip olunabilir. Kısacası içinizdeki gücü ortaya çıkarmanın bir yoludur hipnoz.

Sevgiyle kalın..

Özlem AKTAŞ

Yaşam Koçu , NLP Uzmanı ve Hipnoterapist

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ara

Kategoriler