Browsing articles tagged with " kalıcı değişim"

Hipnozla Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme Koçluğu Online Eğitimi

Ara 26, 2020   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Son yıllarda obezitenin artması ve klasik yöntemlerin kalıcı kilo verme konusunda sonuç vermemesi, zayıflamak ve kilosunu korumak isteyen herkesi beyin, bilinç ve bilinçaltı kavramları ile, zayıflamanın psikolojisini araştırmaya itmiştir. Hipnozla Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme Koçluğuna 10 yıllık deneyimimi ile Plena Human ile adım atmaya ne dersiniz.

Online olarak gerçekleştirilecek eğitimimiz aynı zamanda canlı dersler, uygulamalı anlatımlar, vaka örnekleri ve dökümanlarla desteklenmiştir. Koçluk Eğitiminde İleri Düzey akreditasyona sahip olan Plena Human Akademi liderliğinde eğitiminizi online eğitim olarak alabilecek ve yeni bir kariyere adım atabileceksiniz.

Hipnozla Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme Koçluğu Online Eğitimi içeriği şöyledir.

İçerik:

Koçluk Becerileri (Kilo Kontrolü İçin)

NLP Teknikleri

Motivasyon

Alt Modalite Değişikliği İle Beslenme Alışkanlığının Değiştirilmesi

Çapa

Altı Adımda Yeniden Çerçeveleme

Zaman Çizgisi Terapisi

Karar Çalışması

Af Terapisi ve Gestalt

EFT Tekniği

Hipnoz Tekniği

Hipnotik Trans Oluşturma

Kendi Kendine Hipnoz ve Telkin

İmajinasyon ve İmgelem

Sağlıklı Beslenme Koçluğu, Zayıflama Koçluğu olarak da bilinen bu alan Plena Human deneyimli ve Assosication For Coaching uluslararası koçluk eğitmenliği akreditasyonuna sahip eğitmenleriyle, 10 yıllık deneyimini sizlerle paylaşıyor.  Yaşam Koçluğu eğitimi, NLP ve Hipnoz teknikleriyle birleştirilerek, 50 saatlik geniş kapsamlı bir eğitimle sizler de Hipnozla Zayıflama Koçu olabilirsiniz.

Uluslararası Akredite Koçluk Eğitimi ve Hipnoz Eğitimi alarak Hipnozla Zayıflama Koçu olmak istersiniz değil mi?

Eğitim Süresi: 50 Saat

Eğitime kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi için; 02242434314

İçindeki Gücü Ortaya Çıkarmanın Bir Yolu, Hipnoz – Yaşam Koçu Ve NLP Uzmanı Özlem AKTAŞ

Şub 27, 2012   //   by ozlemaktas   //   Kişisel Gelişim, Makaleler, Mutlaka Okuyun  //  No Comments

İçindeki  Gücü Ortaya Çıkarmanın  Bir Yolu Hipnoz-Yaşam Koçu ve Hipnoterapist ÖZLEM AKTAŞ

Hayatınızda değiştirmek isteyip de, değiştiremediğiniz neler var? Kilo vermek isteyip de bir türlü başaramıyor musunuz?  Ya da sigara, onunla da mı başınız dertte, çok istediğiniz halde defalarca tekrar mı döndünüz eski alışkanlıklarınıza? Ya da sizi sınırlayan düşünce şekillerinizden artık size yarar sağlamadığı için vazgeçmek istiyor ancak davranışlarınızı ve düşüncelerinizi bir türlü değiştiremiyorsunuz?  İşte bu nokta da değişim için ve değişimin kalıcı olması için hipnoz çok etkili bir araçtır. Peki nedir bu hipnoz? Hipnozla neler başarılabilir? Hipnozun faydalarının çok da bilinmediği ortada. Çoğumuz hipnozla ilgili çeşitli ön yargılara sahibiz ya uyuyup da uyanamazsam, ya istemediğim bir şeyleri yaptırırlarsa, ya sağlığım tehlikeye girerse gibi. Bunların tümü hipnozu gerçekte bilmemekten kaynaklanmaktadır.  Hipnoz bilinçlilik halidir. Hipnoz uyku değildir, evet fiziksel olarak uykuya benzer ancak zihinsel olarak uyanıklık halidir. Kimseye zorla hipnozla istemediği bir şeyi yaptıramazsınız. Gün içinde defalarca farkında olmadan hipnoz ya da trans halinde  olduğumuz zamanlar vardır.  Bir yerden bir yere nasıl vardığınızı anlamadığınız anlar hipnozdasınızdır. Televizyon seyrederken çoğu zaman hipnoza gireriz ancak bunun hipnoz olduğunun farkında değilizdir . Hipnoz, kişinin telkinleri alma halidir.  Kişi verilen telkinleri genellikle duyar ve hatırlar. Hipnozla ne amaçlanır?  Hiç bir şeyleri değiştirmeye çalışıp güçlü dirençlerle karşılaştığınız oldu mu? Eminim çoğumuz bu sorunun cevabına evet diyecektir.  Bu direncin adı bilinçaltıdır. Bilinçaltı değişimi sevmez, önce her değişiklikte bunun olmayacağına dair bizi inandırmaya çalışır. Bu sebepledir ki değişim için bilinçaltının onayı ve ikna edilmesi gerekliliği doğar. Değişim, bilinçaltında gerçekleşmediği sürece kalıcı olmayacaktır. Eski alışkanlıklara ve davranışlara istemsizce geri dönülecektir. Değiştirmek istediğimiz davranış için, bu sefer çok güçlü bir motivasyona sahip olabiliriz evet ancak bir süre yeni davranışı sürdürür daha sonra çeşitli bahanelerle eski davranışımıza döneriz . Değişimin kalıcı olması için irade her zaman işe yaramayabilir. İşte tam bu noktada hipnoz etkilidir. Hipnotik telkinler kişinin bilinçaltında değişimin kalıcı olması için etkili olabilmektedir ve kişinin istediği davranış şekline ulaşabilmesini kolaylaştırmaktadır.  Hipnozla değiştirmek istediğiniz bir alışkanlığınızı değiştirmek  mümkün, ister sigarayı bırakma ya da istediğiniz kiloya sahip olmak olsun bilinçaltına verilen hipnotik telkinlerle içinizdeki bir şeyleri başarma gücüne, iradeye, kararlılığa sahip olunabilir. Kısacası içinizdeki gücü ortaya çıkarmanın bir yoludur hipnoz.

Sevgiyle kalın..

Özlem AKTAŞ

Yaşam Koçu , NLP Uzmanı ve Hipnoterapist

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ara

Kategoriler