Browsing articles tagged with " koçluk eğitimi BURSA"

Hayatta gerçek mutluluk; hoşgörü ve cömertlik- Özlem Aktaş

Günümüz dünyası insanının en büyük sorunu; tatminsizlik, doyumsuzluk ve tükenmişlik. Kendimize dönük bu duyguların kaynağını araştıracak sorular sorduğumuzda çoğunlukla çevremize, insanlığa ve kendimize hoş görüyü kaybettiğimizi fark ederiz. Hoşgörülü olmak, anlayışlı olmak bugüne seslenen bir değerdir, hatta en önemli değerlerdir. Bunca üzüntü, keder, acı birbirimize katlanamamanın anlayamamanın sonucudur. Başkalarının durum ve koşullarını kendisi ile kıyaslamadan anlayabilmektir hoşgörü ve anlayış. Sınıf, insan ayırımının yapılmamasıdır. Bu bağışlama, unutma gönüllülüğü gösterme ve dünyayı daha iyi hâle getirecek yolları araştırma arzusu taşıma durumudur. Diğer kişileri ötekileştirmeden, benim gibi olmadığı, düşünmediği için yargılamadan anlamak , sevmek, affetmek mümkün mü? Kinimiz ve kızgınlığımız ile hissettiğimiz her tür kötü duygu kendi içimizde cehennemi yaratarak, doyumsuz, tatminsiz tükenmiş bir hayat yaşamamıza sebep olur. İncitilebilme olasılığıma rağmen sevebilmek, hoşgörülü olmak, tüm geçmiş yılgınlıklarıma rağmen insanı, insan olduğu için Yaradan’dan ötürü sevebilmek belki de en çok ihtiyacımız olan değerdir. Hoşgörü ve sevgi konusunda cömert olabilmek ise, yüce ruhluluktur.
Cömertlik, sadece maddi cömertlik değildir. Manevi yatkınlığın yüksek olması demektir. Destekleyici olabilmektir. Manevi sıkıntılara da ortak olabilmektir. Başkalarının zor zamanlarında yanında olabilmektir. Aristo’ya göre cömertlik, birinin ihtiyacı olduğunda bencillik göstermeksizin ona verilen destek ve ümittir. Kısaca insan olmaktır. Peki biz bu değerleri ne zaman unuttuk. Ruhsal sıkıntılar , hastalıklar bu değerlerin unutulması ile ilgili olabilir mi? Herkes hoşgörü ve sevgi de cömert olabilse bu kadar sıkıntı ve keder olur mu? Aile danışmanlığı ve terapilerinde gördüğümüz çiftlerin birbirine hoşgörüsüzlüğü, sevgide cömert olmamaları, Bireysel seanslarımızda gördüğümüz; çocuklarımıza , çalıştığımız ekip arkadaşlarımıza ve ailemize ne kadar anlayış ve hoşgörü de eksik olduğumuz, ne kadar sevgimizi paylaşma konusunda isteksiz olduğumuzdur. Bu kritik konular karşısında sorular sorabilmek kişinin kendine, içine dönüp ayna tutmasına ve belki bu yönde bir adım atmasına yardımcı olabilir. Bu hayatta önemli manevi değerlere sahip olmak bir nevi kendinin terapisti ve koçu olmasının önünü açar. Çünkü ruhsal olarak iyilik halini kolayca oluşturabilir. Biraz sevgi ve hoşgörüde cömert olmamız ve yaşamımızın koçu ve terapisti olmamız niyetiyle..

Özlem AKTAŞ

Aile danışmanı, Psikoterapist, Hipnoterapist, Eğitmen

İstanbul ve Bursa Ofislerimizde hizmet vermekteyiz.

05335179512

İstanbul Ofis, 02242434314

Online eğitimler ve online seanslar hakkında bilgi almak için internet sitelerimizi ziyaret edebilirsiniz.

www.akademiplena.com

www.plenahuman.com

Hipnotik İletişim- Özlem Aktaş


İnsanoğlu varoluşundan bu yana, diğer kişiler üzerinde etki yaratmak, etkilemek ve istediklerini yaptırma isteği duymuştur. İnsanları belirli bir davranışa yönlendirmenin en geçerli yolu ikna sürecini doğru kullanmaktır. Nitekim din adamları, reklamcılar, avukatlar, politikacılar, satışçılar ve neredeyse herkes bu yolu çok iyi kullanmaktadırlar. Örneğin eğitim katılımcılarımızdan biri, ‘ neden sürekli kendimi macdonalds ‘ın önünde buluyorum, nasıl bir hipnoz altındayım’ niye sorduğunda, bilinçaltına reklam sektörünün duygularını etki altına alarak nasıl mesajları yerleştirdiği ile ilgiliydi bir cevap arayışı içindeydi. Bir kişinin tutum ya da davranışlarını zorlama olmaksızın etkilemeyi hedefleyen iletişini sürecine ikna denir. Uzmanlara göre; İkna, “kelimelerle insan zihnini kazanma” sanatıdır. Ama çoğunlukla resim ve kelimeler yoluyla beyin ve bilinçaltı üzerinde hipnotik etkiler yaratılarak, insanların bilinçli sandıkları seçimleri bilinçdışları ile yaptırılmaya çalışılır. Kelimelerimizle özelikle duygulara hitap edilerek, hipnotik bir etki yaratarak kişilerin zihninde kendimiz ve sunduğumuz konu ile ilgili olumlu bir etkileyicilik yaratabilmektir. Hayatın içinde herkes bir şekilde karşı tarafın inançları, tutumları, niyetleri veya davranışlarını değiştirmeye yönelik iletişim süreci olan iknayı kullanır. İki yaşında bir çocuk dahi bunu beden dili ile yapmaya ve ebeveynlerini istediklerine çekmeye çalışır. İkna girişimi, bilince veya bilinçaltına yönelik olabilir; sözel veya sözel olmayan mesajların kullanımı biçiminde olabilir. İknaya ilişkin tüm tanımların ortak paydaları iletişimdir. İletişim becerisi güçlü olan kişiler aslında etkili iletişimcilerdir. İletişim becerimizi kullanarak , karşıda davranış değişikliği ya da motivasyon veya manipülasyon yaratmaya çalışırız. Hipnotik iletişim ile bilinçli zihin devre dışı bırakılarak, bilinçaltı verilere ulaşılır ve karşı tarafta harekete geçirici bir etki yaratır. Tabi ki İkna sürecinin başarıya ulaşması için gereken özelliklerden en önemlilerinden birisi karşı tarafa verdiğimiz güvendir, çoğu zaman sözlerimizle, karakterimizle, dış görünüşümüzle, eğitim ve bilgimizle, samimiyetimizle. Güvenilirlik ikna becerisinin temel taşıdır. Evlilikleri de ayakta tutan, iş hayatında başarı yada başarısızlığa götüren de güvendir. Güven yoksa ikna zordur, bilinçaltı güvenmek ister. İkna dolu iletişimde bir çok faktör önemli ancak en önemlisi, kişinin önce kendine inanıp güvenmesi ve bunu karşı tarafa doğru şekilde aktarmasıdır. Bu beceriler öğrenilebilir, iletişim, hitabet diksiyon , satış, beden dili gibi eğitimler, koçluk, nlp, psikoterapi, danışmanlık gibi yaklaşımlar insanların önce kendilerini tanımalarını , kendilerine güvenmelerini ve kendileri ile iletişimlerinde ustalaşmalarını sonra diğer insanları etkileyebilmelerini sağlayacak argümanları geliştirmelerini sağlar. Hipnotik iletişim, ikna becerisi, öğrenilebilir. Öncelikle insanın kendini değişmeye ikna etmesi gerekir.

Özlem Aktaş , Eğitmen, Aile Danışmanı,Psikoterapist, Hipnoterapist

İstanbul ve Bursa Ofislerimizde hizmet vermekteyiz.

02243434314

İstanbul ofis , 05335179512

Online eğitimler ve online seanslar hakkında bilgi almak için internet sitelerimizi ziyaret edebilirsiniz.

www.plenahuman.com

www.akademiplena.com


02242434314

05335179512

Koçluk Eğitimlerinde Mezuniyet Coşkusu

Ara 20, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

20191220_180601Dün akşam yine bir Profesyonel Koçluk Eğitimi‘nin daha sonuna gelerek katılımcılarımıza diplomalarını takdim ettik. Plena Human Koçluk eğitimlerimiz uzun ve keyifli bir yolculuktur. Katılımcılarımız bu yolculukta içten dışa değişim ve dönüşüm sağlarken aynı zamanda kendileri için yeni ve harika bir kariyer hazırlamış olurlar. Dün değerli Koçluk Eğitimi katılımcılarımız Profesyonel Koçluk Eğitim Programını bitirerek diplomalarını aldılar. Plena Human olarak Bursa, Tüm Türkiye ve hatta dünyada 9 yıldır yaşam koçluğu mesleğine çok değerli meslektaşlarımızı kazandırdık. 27 ve 28. dönem mezunlarımızın da hayat yolculuklarının bu kısmında kendilerine eşlik ettiğimiz için çok mutluyuz. Koçluk Eğitimi yalnızca eğitim esnasında öğrenilenlerle sınırlı kalan bir öğrenme süreci değil yaşam boyu gelişim, değişim ve dönüşümdür. Profesyonel Koçluk Eğitimimizi tamamlayan değerli katılımcılarımız, yaşam koçluğu, öğrenci koçluğu, aile koçluğu, eğitim koçluğu, yönetici koçluğu, işletme koçluğu, sporcu koçluğu, ilişki koçluğu, kurumsal koçluk Nlp Uzmanlığı ve Hipnoz uzmanlığı yapabilecekler.

Siz de hayallerinizi gerçekleştirmek için gerçek bir koçluk eğitimi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Üstelik yalnızca Bursa değil, dünyanın her yerinden derslere canlı bağlanma imkanı ile.

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

02242434314

Yaşam Koçluğu Eğitimi, Kişisel Gelişim ve Safsataları

Mar 30, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Safsata kelimesini kullandığım için öncelikle affınıza sığınıyorum zira gelişim yaşam koçluğu ve söz konusu kelime yan yana hiç uygun değiller. Bununla birlikte son yıllarda artan yaşam koçluğu eğitimleri ve koç sayısı ile saygın bir meslek olan Profesyonel Yaşam Koçluğu/Profesyonel Koçluğa ‘karşı’ bir akım başlamış durumdadır. Bunu anlamak çok güç çünkü gelişim içten dışa olur. Kişi gelişmeden toplumsal gelişme olmayacağı gibi, kişisel gelişim için profesyonel koçluk yaklaşımı çok önemli bir argümandır.

Kişisel gelişim ve koçluk ile hatta pozitif düşünce ile örgütsel mücadeleye girmiş olan kişilerin, pozitif düşünen ve bireysel olarak gelişime açık ve gelişen kişiden nasıl bir zarar geleceğini açıklamalarını belemekteyiz. Kitlesel mücadeleye girişilecek alanlar çocuklara, insanlara ve hayvanlara, doğaya yani evrene zarar veren şeyler olmalıyken, kişisel gelişim karşıtlarının bilmesi gereken şudur. Eğer bu zararı yaratan kişiler bireysel olarak içten dışa bir gelişim süreci içerisinde olsalardı bu zarar minimize edilebilirdi. Ne yazık ki internet ortamı bilgi kirliliğine çok müsait. Reklam amaçlı en popüler konulara karşı yazılan karşıt görüşler arama motorlarında üst sıralar çıkabilmekte ve insanların kişisel gelişim çabalarını sınırlayacak nitelikte yoruma maruz bırakmaktadır.

Sözün özü şudur ki; kendi içimize dönelim, temizliğe kapımızın önünden başlayalım. Biz değişirsek dünyanın değiştiğini hatırlayalım. Nitekim herkes birisinin çıkıp dünyayı değiştirmesini bekliyor. Eğer herkes o birisinin kendisi olduğunu bilirse toplumsal gelişime katkı sağlayabiliriz.

Elbette ki her meslekte olduğu gibi Yaşam Koçluğunu kirletecek insanlar da olacaktır. Akredite olmayan kısa süreli ve içeriksiz eğitimler pazarlanacak ve satılacaktır. Yine de uzun vadede niteliksiz yaşam koçlarının kalıcı olamayacağını düşünüyoruz.

Yetkin bir koç olmak için, geçekten öğrettiğini uygulayan, mesleğini içselleştirmiş, uzun süre koçluk yapmış, akredite eğitmenlerden eğitim almanız gerekecektir.

Gelişimin sonu yoktur. Şimdi bugün burada elinizdekilerle başlayın.

Sevgiyle kalın.

02242434314

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Koçluk Eğitimi ve Yaşam Koçluğunun Kazandıracakları

Eyl 25, 2017   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Koçluk Eğitimi ve Yaşam Koçluğunun Kazandırdıkları neler mi?

Bir sabah uyandığında; ‘Ben ne yapıyorum? Ne için buradayım? Hayatın anlamı nedir?’ diyen bir çok insanla karşılaştım. Her insan ruhunun en derinlerinde bir yerde bir şeylerin değişeceğine ya da daha iyi olabileceğine dair bir inanç taşır.  Zaman içinizdeki potansiyeli ortaya çıkarmanıza yardımcı olacak bir yol arkadaşı ararsınız.

Derin bir yalnızlık duygusu içerisinde devam eden ilişkiler gördüm. Birlikte ama yalnız, aşk kırıntılarının tatmin ettiği bağımlı birliktelikler. Eninde sonunda ‘Ben ne yapıyorum dersiniz?’ Hak ettiğim ve hayal ettiğim bu muydu?’ Bir ilişki koçu size bu süreçte koçluk yapabilecektir.

Çocuklarıyla sorunlarını bir sinema gününde çözebileceklerini sanan anne babalar, çocukları için öğrenci koçluğuna ihtiyaç duyarlar. Kendileri için ise yaşam koçluğuna.

Ekip kurma ve motivasyonunu sağlama konusunda artık kendini yetersiz hisseden bir yönetici, iş yerinde kendini doğru bir şekilde ifade edemeyen bir çalışan, kurumunu bulunduğu noktadan vizyonuna götürmeye adanmış bir iş yeri sahibi, yönetici koçluğuna ve kurumsal koçluğa ihtiyaç duyacaktır.

Tüm ilişkilerde çiftlik yasası geçerlidir. Toprağa bir tohum ekersin, gerekli bakımı yaparsın ve beklersin. Mutlaka değerli bir şeyler filizlenir. Yaşam Koçluğu Eğitimi ile danışanlarınızın bu tohumu ekebilmesine, bakabilmesine ve değerli bir şeyler filizlenene kadar sabretmesine ve yolda kalmasına yardım edersiniz.

Bunun yanında Koçluk Eğitimi yalnızca danışanlara hizmet vermek için değildir. Kendi kaynaklarınıza ulaşarak, potansiyelinizi ortaya çıkarmak için tasarlanmış bir eğitimdir.

Profesyonel Koçluk Eğitimine katılarak yalnızca Uluslararası Akredite bir Koç olmazsınız. Plena Human Profesyonel Koçluk Eğitimi bir Terapist ve Koç Yetiştirme programıdır. Eğitmenler Uluslararası Akredite ve Psikolojik Danışmanlardır.

Bir çok Yaşam Koçluğu Eğitiminde olmayan, EFT, NLP , Psikolojik Danışma Kuramları ve Psikolojik Testler, Plena Human Profesyonel Koçluk Eğitimi içeriğinde yer almaktadır.

Koçluk Eğitimine ek olarak alacağınız NLP Practitioner ve NLP Master eğitimleri ve Temel Hipnoz Eğitimi ile gerçek bir koç ve terapist yetiştirme programıdır.

Peki sınıf içi eğitimin faydası nedir? Amacınızı sorgulayın. Gerçekten yetkin bir Profesyonel Yaşam Koçu mu olmak istiyorsunuz, yoksa eğitimi alıp popüler bir mesleğe mi adım atmak istiyorsunuz? Maalesef ki bugün, bir çok merkez, uzaktan eğitim yoluyla, akredite olmadan, akredite olmayan ya da yaşam koçluğunu profesyonel olarak hiç yapmamış eğitmenlerle, koçluk eğitimi gerçekleştirmektedirler.

Yaşam Koçluğu Eğitimi alırken dikkat edilecek unsurlar nelerdir?

-Yaşam Koçluğu Eğitimi’nin uluslararası akredite olup olmadığı

-Eğitmenlerin Uluslararası akredite profesyonel koç olup olmadığı

-Eğitmenlerin ayrıca Profesyonel olarak koçluk yapıp yapmadığı

-Eğitim içeriği ve süresi

Herkesin içinde uyanmayı bekleyen bir güç vardır. Eğer bilselerdi kendileri bile şaşırırdı.

Koçluk Eğitimi ile;

-Yaşam Koçluğu

-İlişki Koçluğu

-Sporcu Koçluğu

-Sağlıklı Yaşam Koçluğu

-Öğrenci Koçluğu

-Aile Koçluğu

-Hipnoterapi

-NLP Terapisi

-EFT

-Yönetici Koçluğu

-Kariyer Koçluğu

-Kurumsal Koçluk yapabilecek yetkinliğe sahip olacaksınız.

Profesyonel Yaşam Koçu/Terapist Yetiştirme Programı hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

(224)2434314

info@akademiplena.com

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Akredite İleri Düzey Koçluk Eğitimi Diploma Programı

Tem 28, 2016   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Accredited_ADVDiploma_CT

Akredite İleri Düzey Koçluk Eğitimi Diploma Programı

Accredited Advanced Diploma in Coaching Training

Accredition: Association For Coaching

MODÜL 1- Koçlukta Farkındalık Yaratma

1.KUR- Koçluk Süreci Giriş/NLP ve Yeni Gerçeklikler Yaratmak

 Koçluk Kavramına Giriş

Koçluğun Alanı Ve Diğer Mesleklerle Farkları

Koçluğun Psikolojik Sınırı

Koçluğun Kavramsal Temelleri Koçluğunun Temel Yetkinlikleri

Koçluk Süreci

Koç İle Müşteri Arasındaki İlişki

Etik Kurallar

NLP Nedir?

Beyin Ve Varsayımları

Yeni Gerçeklikler Yaratmak

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Günleri Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

2.KUR – Koçlukta İletişim- NLP ve Amaçlar

 Koçlukta Uyum Kurma Ve Bağ Kurma

Temel İletişim Becerileri;

Dinleme, Anlama, Doğru Yansıtma Yapma, Geri Bildirim Verme

İçgörü Kazanma Olay Ve Kişi Ayrımı Yapma

Güçlü Mucizevi Soru Sorma Becerisi Geliştirme

Kişinin Kendini Tanıması

NLP Tekniklerine Giriş

Yaşamsal Amaçlar Belirlemek

Hedefler ve Stratejik Adımlar Belirlemek

Temsil Sistemleri  İle İletişim/Öğrenme/Hatırlama/Uyum

Alt Modaliteler İle Anıları Dönüştürmek/Kaygıların Üstesinden Gelmek

Walt Disney Tekniği/ Hayallerinize Mümkün Olan En İyi Şansı Vermek

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

 

3.KUR – Koçlukta Araçlar- NLP Alışkanlık Değiştirme ve Geliştirme

 Koçlukta Kullanılan Araçlar

Yaşam Çarkı Ve Diğer Çarklarla Uygulamalar Ve Çalışmalar

Yaşamda Değerler Belirlemek

Doyum Ve Denge Sağlamak

Yaşam Amacı Belirlemek

NLP Çapa Tekniği

NLP Kişisel Tarih Değiştirme Tekniği

NLP Swish Tekniği /Davranış ve Alışkanlık Değiştirme

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

4.KUR Koçlukta Danışanı Yapılandırma Ve İlerletme Becerisi- NLP İletişim ve İkna

Eylem Tasarlama

Kritik Gedik Saptamak Ve Kapatmak

Danışanı Yapılandırma Ve Geliştirme Becerileri

Grow Hedef Çalışması

NLP Milton Model

NLP Meta Model

NLP Yeniden Çerçeveleme Tekniği

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

5.KUR Süpervizyon

 

Uygulamalar ve Süpervizyon

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

MODÜL 2 – Koçlukta Değişim Yaratma Ve Sürdürme

 

1.KUR.  İleri Koçluk Becerilerine Giriş- NLP ile Değişim

Koçluk Yaklaşımları

Değişme Koçluk Yapmak

An Kavramı Ve Anda Kalmak

İleri Düzey Koçluk Becerilerini Kullanmak

Sadeleşme Konularına Koçluk

Kural Ve Sınırlar Koyma Becerileri Geliştirmek

NLP Tekniklerinde Ustalaşmak

Öğrenme Ve Öğrenme Fobisi

Durum Yönetimi

Karar Çalışmaları

Metafor Kullanımı

Modelleme Tekniği

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

2.KUR.  İleri Koçluk Becerileri Geliştirmek – NLP Tekniklerinde Uzmanlaşma

İleri Düzey Koçluk Becerilerini Geliştirmek

Korkular, Kaygılar Ve Sınırlayan İnançlarla Çalışmak

Mutluluk, Huzur Tutku Konularına Koçluk Yapmak

Koçlukta Kendi İşini Kurmak

Mali Kavramlarla Tanışmak

Koçluk İşini İlerletmek, Müşteri Bulmak Ve Planları Oluşturmak

Gelişen Koçluk Dünyası Ve Şekilleri

NLP Tekniklerinde Uzmanlaşma

Dil İllüzyonları Kalıpları

Algısal Pozisyonlar Ve Bakış Açısı Değiştirme

Meta Ayna Kendinle İletişimi Dönüştürme

Hayal Kırıklıklarını Geri Bildirime Çevirme

Meta Programlar Kişilik Yapıları

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

3.KUR Koçluğun Psikoloji İle Sınırları Ve İlişkisi – NLP Tekniklerinde Ustalaşmak

 

Psikolojik Kuramların Mantığı Ve Koçluk Mesleğinde Bilinmesi Gerekenler

Psikodinamik Yaklaşım

Erikson Gelişim Evreleri

Davranışçı Ve Bilişsel Davranışçı Yaklaşımlar

Psikoloji Bilimi Ve Koçluğun Sınırları

Teknikler

NLP Teknikleri

Hızlı Fobi Tekniği

Kötü Anıları Dönüştürmek

Zaman Çizgileri ve Sihirli Gözlük Tekniği

Zaman Çizgisinde Kötü Anıları Dönüştürmek

Bağımlılıklardan Ve Geri Çeken Şeylerden Kurtulmak

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

4.KUR. Koçluk, Varoluşçu Felsefe – NLP ve Transformasyon

Varoluşçu Felsefe Ve Kuramı Ve Geştalt Koçluğu Ve Teknikleri Ve Uygulamalar

Duygusal Özgürleşme Tekniği

Af Çalışmaları Ve Kendini Tanıma Ve Bilme

Birey Odaklı Yaklaşım

NLP Teknikleri

Altı Adımda Yeniden Çerçeveleme

Alışkanlık Değiştirme

Parçalarla Çalışma Ve Bütünleştirme

Yaş Sürecini Yönetme Ve NLP Uygulamaları

Switch (İnanç Değiştirme)

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

5.KUR  Bilinçaltı Telkin  (Temel Hipnoz) Eğitimi

Hipnoz Nedir? Trans Nedir?

Hipnoz Türleri

Formal Trans

Dave Elman İndüksiyonu

İnformal Trans

Ericsoncu Trans Temel İlkeleri ve Teknikleri

Çocuklarda Telkin

Kendi Kendine Telkin

Sembolik Metaforlar

Telkin

Program Süresi : 21 saattir.

Ücreti:2100,TL+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar-Cumartesi

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 3 Gün

 

6.Kur: Süpervizyon

Uygulamalar ve Süpervizyon

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

MODÜL 3- Koçlukta Kurumlarda  Dönüşümü Sağlamak

1.KUR Kurumlarda Koçluk Kültürü Ve Liderlik

Kurumlarda Koçluk Kültürü Yaratmak

Kurumlarda Koçluk Yetkinliklerinin Uygulanması

Organizasyonel Süreçlerde Sonuca Ulaşmayı Kolaylaştırma

Liderlik Tanımları

Liderlik Özelliklerinin İncelenmesi

Etkin Liderlik Modelleri

Motivasyon Süreçleri Ve Teorileri

Liderlik İçin Koçluk Araçları

Kurumlarda Koçluk Uygulamaları Ve Faydaları

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İci 2 Gün

2.KUR Kurumlarda Koçluk Becerileri Ve Araçlarını Kullanma

Kurumlarda Koçluk Teorileri

Kurumlarda Koçluk Becerilerinin Kullanımı

Vizyon, Misyon, Hedef Ve Strateji Belirleme

Misyon Bildirgesi Hazırlama

Yaratıcılık, Tanımı, Yaratıcı Bireylerin Özelliği , Yaratıcılığı Teşvik Eden Sorular

5N,1K

Zaman Yönetimi

Liderlik Yöneticilik Ve Yetkinlik Çarklarının Kullanımı

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

3.KUR Ekip Koçluğu, Performans Değerlendirme Ve Kişilik Testleri

İşletmelerde Verimlilik Anlayışı Oluşturmak

Kurum İçi İletişimde Koçluk Araçlarını Kullanmak

Kobi Ve Kurum Koçluğu

Ekip Koçluğu Ve Yetki Devri

Performans Değerlendirme Sistemine Koçluk Yaklaşımı İle Bakış

Yüksek Performanslı Ekip Oluşturmak

Enneagram Kişilik Testi

MBTI Kişilik Testi

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

4.KUR Koçlukta Stratejik Plan Oluşturma Ve Stratejiler Ve Durumsal Liderlik

Durumsal Liderlik

Yöneticileri Çağdaş Yönetim Araçlarıyla Donatma

Swot Analizi

Strateji Plan Hazırlama

Koçlukta Pazarlama, İnsan Kaynağı Stratejileri Ve Diğer Stratejilerin Bütünleştirilmesi

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

5.KUR Süpervizyon

Uygulamalar ve Süpervizyon

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

Önemli Notlar

*Ödemeler kayıt esnasında gerçekleştirilir.

*Kredi kartı ile ödeme mümkündür.

*Her kur sonunda katılımcıya eğitime katılım sertifikası verilir. Modülün tüm kurlarını tamamlayan katılımcı uzmanlık belgesi almaya hak kazanır.

*Akredite sertifika şartları sağlanarak sertifika bedeli ödendikten sonra talep eden katılımcı adına akredite belge düzenlenecektir.

Online eğitim programları için www.plenahuman.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Akredite İleri Düzey Koçluk Eğitimi Diploma Programı

Şub 3, 2016   //   by admin   //   Eğitimler  //  No Comments

Accredited_ADVDiploma_CT

Akredite İleri Düzey Koçluk Eğitimi Diploma Programı

Accredited Advanced Diploma in Coaching Training

Accredition: Association For Coaching

MODÜL 1- Koçlukta Farkındalık Yaratma

1.KUR- Koçluk Süreci Giriş/NLP ve Yeni Gerçeklikler Yaratmak

 Koçluk Kavramına Giriş

Koçluğun Alanı Ve Diğer Mesleklerle Farkları

Koçluğun Psikolojik Sınırı

Koçluğun Kavramsal Temelleri Koçluğunun Temel Yetkinlikleri

Koçluk Süreci

Koç İle Müşteri Arasındaki İlişki

Etik Kurallar

NLP Nedir?

Beyin Ve Varsayımları

Yeni Gerçeklikler Yaratmak

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Günleri Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

2.KUR – Koçlukta İletişim- NLP ve Amaçlar

 Koçlukta Uyum Kurma Ve Bağ Kurma

Temel İletişim Becerileri;

Dinleme, Anlama, Doğru Yansıtma Yapma, Geri Bildirim Verme

İçgörü Kazanma Olay Ve Kişi Ayrımı Yapma

Güçlü Mucizevi Soru Sorma Becerisi Geliştirme

Kişinin Kendini Tanıması

NLP Tekniklerine Giriş

Yaşamsal Amaçlar Belirlemek

Hedefler ve Stratejik Adımlar Belirlemek

Temsil Sistemleri  İle İletişim/Öğrenme/Hatırlama/Uyum

Alt Modaliteler İle Anıları Dönüştürmek/Kaygıların Üstesinden Gelmek

Walt Disney Tekniği/ Hayallerinize Mümkün Olan En İyi Şansı Vermek

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

 

3.KUR – Koçlukta Araçlar- NLP Alışkanlık Değiştirme ve Geliştirme

 Koçlukta Kullanılan Araçlar

Yaşam Çarkı Ve Diğer Çarklarla Uygulamalar Ve Çalışmalar

Yaşamda Değerler Belirlemek

Doyum Ve Denge Sağlamak

Yaşam Amacı Belirlemek

NLP Çapa Tekniği

NLP Kişisel Tarih Değiştirme Tekniği

NLP Swish Tekniği /Davranış ve Alışkanlık Değiştirme

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

4.KUR Koçlukta Danışanı Yapılandırma Ve İlerletme Becerisi- NLP İletişim ve İkna

Eylem Tasarlama

Kritik Gedik Saptamak Ve Kapatmak

Danışanı Yapılandırma Ve Geliştirme Becerileri

Grow Hedef Çalışması

NLP Milton Model

NLP Meta Model

NLP Yeniden Çerçeveleme Tekniği

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

5.KUR Süpervizyon

 

Uygulamalar ve Süpervizyon

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

MODÜL 2 – Koçlukta Değişim Yaratma Ve Sürdürme

 

1.KUR.  İleri Koçluk Becerilerine Giriş- NLP ile Değişim

Koçluk Yaklaşımları

Değişme Koçluk Yapmak

An Kavramı Ve Anda Kalmak

İleri Düzey Koçluk Becerilerini Kullanmak

Sadeleşme Konularına Koçluk

Kural Ve Sınırlar Koyma Becerileri Geliştirmek

NLP Tekniklerinde Ustalaşmak

Öğrenme Ve Öğrenme Fobisi

Durum Yönetimi

Karar Çalışmaları

Metafor Kullanımı

Modelleme Tekniği

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

2.KUR.  İleri Koçluk Becerileri Geliştirmek – NLP Tekniklerinde Uzmanlaşma

İleri Düzey Koçluk Becerilerini Geliştirmek

Korkular, Kaygılar Ve Sınırlayan İnançlarla Çalışmak

Mutluluk, Huzur Tutku Konularına Koçluk Yapmak

Koçlukta Kendi İşini Kurmak

Mali Kavramlarla Tanışmak

Koçluk İşini İlerletmek, Müşteri Bulmak Ve Planları Oluşturmak

Gelişen Koçluk Dünyası Ve Şekilleri

NLP Tekniklerinde Uzmanlaşma

Dil İllüzyonları Kalıpları

Algısal Pozisyonlar Ve Bakış Açısı Değiştirme

Meta Ayna Kendinle İletişimi Dönüştürme

Hayal Kırıklıklarını Geri Bildirime Çevirme

Meta Programlar Kişilik Yapıları

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

3.KUR Koçluğun Psikoloji İle Sınırları Ve İlişkisi – NLP Tekniklerinde Ustalaşmak

 

Psikolojik Kuramların Mantığı Ve Koçluk Mesleğinde Bilinmesi Gerekenler

Psikodinamik Yaklaşım

Erikson Gelişim Evreleri

Davranışçı Ve Bilişsel Davranışçı Yaklaşımlar

Psikoloji Bilimi Ve Koçluğun Sınırları

Teknikler

NLP Teknikleri

Hızlı Fobi Tekniği

Kötü Anıları Dönüştürmek

Zaman Çizgileri ve Sihirli Gözlük Tekniği

Zaman Çizgisinde Kötü Anıları Dönüştürmek

Bağımlılıklardan Ve Geri Çeken Şeylerden Kurtulmak

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

4.KUR. Koçluk, Varoluşçu Felsefe – NLP ve Transformasyon

Varoluşçu Felsefe Ve Kuramı Ve Geştalt Koçluğu Ve Teknikleri Ve Uygulamalar

Duygusal Özgürleşme Tekniği

Af Çalışmaları Ve Kendini Tanıma Ve Bilme

Birey Odaklı Yaklaşım

NLP Teknikleri

Altı Adımda Yeniden Çerçeveleme

Alışkanlık Değiştirme

Parçalarla Çalışma Ve Bütünleştirme

Yaş Sürecini Yönetme Ve NLP Uygulamaları

Switch (İnanç Değiştirme)

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

5.KUR  Bilinçaltı Telkin  (Temel Hipnoz) Eğitimi

Hipnoz Nedir? Trans Nedir?

Hipnoz Türleri

Formal Trans

Dave Elman İndüksiyonu

İnformal Trans

Ericsoncu Trans Temel İlkeleri ve Teknikleri

Çocuklarda Telkin

Kendi Kendine Telkin

Sembolik Metaforlar

Telkin

Program Süresi : 21 saattir.

Ücreti:2100,TL+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar-Cumartesi

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 3 Gün

 

6.Kur: Süpervizyon

Uygulamalar ve Süpervizyon

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

MODÜL 3- Koçlukta Kurumlarda  Dönüşümü Sağlamak

1.KUR Kurumlarda Koçluk Kültürü Ve Liderlik

Kurumlarda Koçluk Kültürü Yaratmak

Kurumlarda Koçluk Yetkinliklerinin Uygulanması

Organizasyonel Süreçlerde Sonuca Ulaşmayı Kolaylaştırma

Liderlik Tanımları

Liderlik Özelliklerinin İncelenmesi

Etkin Liderlik Modelleri

Motivasyon Süreçleri Ve Teorileri

Liderlik İçin Koçluk Araçları

Kurumlarda Koçluk Uygulamaları Ve Faydaları

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İci 2 Gün

2.KUR Kurumlarda Koçluk Becerileri Ve Araçlarını Kullanma

Kurumlarda Koçluk Teorileri

Kurumlarda Koçluk Becerilerinin Kullanımı

Vizyon, Misyon, Hedef Ve Strateji Belirleme

Misyon Bildirgesi Hazırlama

Yaratıcılık, Tanımı, Yaratıcı Bireylerin Özelliği , Yaratıcılığı Teşvik Eden Sorular

5N,1K

Zaman Yönetimi

Liderlik Yöneticilik Ve Yetkinlik Çarklarının Kullanımı

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

3.KUR Ekip Koçluğu, Performans Değerlendirme Ve Kişilik Testleri

İşletmelerde Verimlilik Anlayışı Oluşturmak

Kurum İçi İletişimde Koçluk Araçlarını Kullanmak

Kobi Ve Kurum Koçluğu

Ekip Koçluğu Ve Yetki Devri

Performans Değerlendirme Sistemine Koçluk Yaklaşımı İle Bakış

Yüksek Performanslı Ekip Oluşturmak

Enneagram Kişilik Testi

MBTI Kişilik Testi

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

4.KUR Koçlukta Stratejik Plan Oluşturma Ve Stratejiler Ve Durumsal Liderlik

Durumsal Liderlik

Yöneticileri Çağdaş Yönetim Araçlarıyla Donatma

Swot Analizi

Strateji Plan Hazırlama

Koçlukta Pazarlama, İnsan Kaynağı Stratejileri Ve Diğer Stratejilerin Bütünleştirilmesi

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

5.KUR Süpervizyon

Uygulamalar ve Süpervizyon

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

Önemli Notlar

*Ödemeler kayıt esnasında gerçekleştirilir.

*Kredi kartı ile ödeme mümkündür.

*Her kur sonunda katılımcıya eğitime katılım sertifikası verilir. Modülün tüm kurlarını tamamlayan katılımcı uzmanlık belgesi almaya hak kazanır.

*Akredite sertifika şartları sağlanarak sertifika bedeli ödendikten sonra talep eden katılımcı adına akredite belge düzenlenecektir.

Online eğitim programlarımız için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

www.plenahuman.com

Detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Tel: (224)2434314

0 533 517 95 12

0 533 54 752 41

Profesyonel Koçluk Eğitimi Bursa Plena Human Akademi

Koçluk Eğitimi Neden Almalıyım? – Özlem Aktaş

Haz 27, 2014   //   by admin   //   Kariyer, Kişisel Gelişim, Koçluk Eğitimi Neden Almalıyım?, Makaleler  //  No Comments

Çağımızın yeni gelişen, popüler mesleği; Koçluk. Türkiye’de belki son on yılda hiç olmadığı kadar önemli olmaya başladı. Popülerliliğini farklı birşeyler yapma arzusu içerisindeki insanların sayısının her geçen gün artmasından kaynaklanmakta. Farklı bir şeyler yapma  ve yardım etme, hizmet etme arzusu; kişileri “Ne yapabilirim, kariyerimde hangi değişikliği yaparsam mutlu olurum?” sorusunu sormaya yöneltiyor. Tabiki soru varsa cevap da vardır. İnsanlara hizmet ederken aslında kendi hayatını değiştirebilme gücünü kazanabileceğini öğrenmek, kişilerin koçluk eğitimlerini talep etmelerine sebep olmaya başladı. Koçluk, yüreğinizi ortaya koyarak, insanlara farklı bakış açıları kazandıracak, yollarına ışık olarak yapmak istedikleri değişiklikleri yapma konusunda farkındalık kazandırma sürecidir. Koçluğun ve koçluk eğitimlerinin cazibesi, insanın kendini arayışında bir araç olabilme ümididir. Olabileceğimizin en iyisi olma yolculuğunda bir koç sizin yanınızdadır. Koçluk, çağın kabul gören bir mesleği, bir o kadar heyecanlı ve bir o kadar kirletilmeye açık maalesef. Kirletilmeye açık çünkü yeterince eğitim almadan  ve emek olmadan piyasanın cazibesine kapılan çok sayıda koçlar piyasada yer almakta. Her meslekte olduğu gibi bu meslekte de bir haftada koç olunamaz. Eğitim bir süreçtir, her geçen  gün eğitimde aldıklarınız ile gelişir, önce kendi hayatınızın dönüşüm yolculuğunda ilerlersiniz; sonra başkalarının hayatında bir katalizör olursunuz. Çünkü kendi hayatının dümenini yönetemeyen kişi kimseye farkındalık kazandıramaz. Toplumumuzun genel sorunu kıra süreli çözümler arayışı ve kısa sürede birşeyler olma arzusu. Kısa sürede elde ettiğimiz herşeyi çok kısa sürede tüketiyoruz ve kısa sürede aslında hiçbir şey olamadığımızı fark ediyoruz. Uzmanlık, profesyonellik; emek, zaman, çaba harcamayı, çalışmayı gerektirir. Bir hevesle çıkılan yolculuklar hüsranla sonuçlanır. Eğer gerçekten bu işe yüreğinizi koyup, emek, zaman, çaba harcarım diyorsanız bu zorlu ve bir o kadar keyifli yolculuğa başlayın derim. Bu yolculuk, sizin önce kendi farkındalığınızı geliştirip yaşam denge ve doyumunuzu ve tatmininizi arttıracak, hem de başka insanlara nasıl katkı sağlayacağınızı keşfedecekseniz. Ömür boyu gelişmenin, öğrenmenin, insanlığa hizmet etmenin keyfini, tatminini yaşayabileceğiniz keyifli bir meslek koçluk. Ancak söylediğim gibi yüreğinizi işinize koyup, kendinizi bu sürece adamanız koşuluyla. Hayatta hiç bir başarıya tesadüfen, çalışmadan  ve bir anda ulaşılamaz. Koçlukta da bir haftada uzman olur ve çok paralar kazanırım ümidi içinde olanlar yanılacaktır. Eğitim, öğrenme, ömür boyu süren bir süreçtir. Koçluk eğitimleri size, yolu ve araçları gösterir; gerisini sizin çabanız, pratikleriniz ve adanmışlığınız belirleyecektir. Dünyaca ünlü yaşam koçu Anthony Robins; “Ustalaşmanın süresi size bağlıdır, ne kadar çok pratik yaparsanız  o kadar ustalaşırsınız” der. Çalışmak, pratik, emek sizi hayatınızın en keyifli mesleğini yaşamanızı sağlayacaktır.  Eğer ben de yaşamımda bir dönüşüm aşamasındayım, önce kendime, çevreme katkı sağlayıp, farkındalık kazandırmak istiyorum; sonra da yeni bir meslek edinip, insanlığa hizmet etmek

istiyorum  diyorsanız koçluk işi size göredir diyebiliriz.

Sevgiler,

Özlem Aktaş – Profesyonel Yaşam Koçu&Eğitmen&Yazar

(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Dünya Nereye Gittiğini Bilene Daima Yer Açar – Özlem Aktaş NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

Ağu 5, 2013   //   by admin   //   Dünya Nereye Gittiğini Bilene Daima Yer Açar, Kişisel Gelişim, Makaleler  //  No Comments

Nereden geldiğinizi , nerede olduğunuzu , nereye varmak istediğinizi biliyor musunuz?  Yaşam bir soru ile başlar, hayatımın amacı ne ? Yaşam amacını sorgulamak farkındalık için atılan ilk adımdır. Bilinçlenmeye doğru başlayan yolculuğun ilk durağıdır. Bir çok insan maalesef yaşamda neyi gerçekleştirmek istediğini bilmeden ve amacına adım atmadan bu hayattan göçer.  Yaşam amacını bilmeden yaşamak küreksiz bir kayıkla yolculuk yapmaya benzer. Eninde sonunda bir yere çarpar ve parçalanırsınız ya da oradan oraya bilinçsizce sürüklenirsiniz.  Nereye gittiğini bilmeyen kişiye hiç kimse bir şey yapamaz.  İnsanlar, başarılı insanların o muazzam başarılarını, şans ile elde ettiğini düşünürler. Oysa ki her büyük başarıya imza atan kişi bilir ki , o muhteşem başarılar bir amacın sonucunda elde edilmiştir.  Yaşamda amacını belirleyen % 3 ‘lük kesimin içine girmek için ne istediğinizi düşünün.  Şuan ki gerçekliğinizi siz yarattınız. Memnun değilseniz hemen bir amaç belirleyin. Bir amacın varlığı, kişiyi en zorlu zamanlarda bile bir kutup yıldızı gibi takip edecektir. Dünya, nereye gittiğini bilene daima yolu açar. Nereye gittiğinizi biliyor musunuz? Yoksa kaderiniz nasıl olsa sizi bir yere götürecek mi?  Yaşam her an verdiğimiz büyük küçük kararlar neticesinde şekilleniyor.  Bu kararların isabetli olması ve bizi doyumlu bir yaşama götürmesi için bir amacımızın olması gerekir. Bir amacımız yoksa başkalarının bizim için belirlediği yaşamları, kaderleri yaşamaya mahkum oluruz. Zihninizi bir amaca odakladığınızda evrendeki her şey ama her şey onu oldurmak için el birliği ile çalışır. Dünya önünüzü açar, engelleri nasıl aşacağıınıza dair bir bilinç geliştirirsiniz. İçinizdeki güç ve potansiyel bir amaç ile açığa çıkar. Nereye gitmek istediğinizi belirleyin. Bir yönünüz olmazsa oradan oraya savrulur ve “neden doyumsuz ve mutsuz bir yaşam yaşıyorum” diye merak eder durursunuz. Yaşamınızın kontrolünü ele almak önce yaşam sorumluluğunu ele almakla gelir. Yaşam sorumluluğunu ele almak, yarattığınız sonuçları bilinçli yaratmak ve sonuçlarını kabul etmek demektir. Sonuçlarınızı bilinçli yaratmak için yaşam amacınızı bilin. Yaşamda neyi amaçlıyor , neyi oldurmak istiyorsunuz? Durun ve gerçekten düşünün.    Yaşam amacı bir günde belirlenmez. Oturun ve sizi nasıl bir hayatın mutlu edeceğini, nasıl doyumlu olacağınızı, ne yaparsanız bu yaşama katkı sağlamış hissedeceğinizi düşünün. Sezgileriniz, bilinciniz bu sorularla açılmaya başlayacak ve sizi bulmak istediğiniz cevaplara götürecektir. Sadece günü kurtarmaktan daha fazlasını hak ediyorsunuz. Yaşam bundan çok daha fazladır.  Amaçlı, bilinçli, farkındalıklı günlere…

Sevgiyle kalın…

Özlem AKTAŞ – NLP Uzmanı, Yaşam Koçu

(224) 2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Makaleler Categories

Ara

Kategoriler