Browsing articles tagged with " nlp"

Hipnozla Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme Koçluğu Online Eğitimi

Ara 26, 2020   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Son yıllarda obezitenin artması ve klasik yöntemlerin kalıcı kilo verme konusunda sonuç vermemesi, zayıflamak ve kilosunu korumak isteyen herkesi beyin, bilinç ve bilinçaltı kavramları ile, zayıflamanın psikolojisini araştırmaya itmiştir. Hipnozla Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme Koçluğuna 10 yıllık deneyimimi ile Plena Human ile adım atmaya ne dersiniz.

Online olarak gerçekleştirilecek eğitimimiz aynı zamanda canlı dersler, uygulamalı anlatımlar, vaka örnekleri ve dökümanlarla desteklenmiştir. Koçluk Eğitiminde İleri Düzey akreditasyona sahip olan Plena Human Akademi liderliğinde eğitiminizi online eğitim olarak alabilecek ve yeni bir kariyere adım atabileceksiniz.

Hipnozla Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme Koçluğu Online Eğitimi içeriği şöyledir.

İçerik:

Koçluk Becerileri (Kilo Kontrolü İçin)

NLP Teknikleri

Motivasyon

Alt Modalite Değişikliği İle Beslenme Alışkanlığının Değiştirilmesi

Çapa

Altı Adımda Yeniden Çerçeveleme

Zaman Çizgisi Terapisi

Karar Çalışması

Af Terapisi ve Gestalt

EFT Tekniği

Hipnoz Tekniği

Hipnotik Trans Oluşturma

Kendi Kendine Hipnoz ve Telkin

İmajinasyon ve İmgelem

Sağlıklı Beslenme Koçluğu, Zayıflama Koçluğu olarak da bilinen bu alan Plena Human deneyimli ve Assosication For Coaching uluslararası koçluk eğitmenliği akreditasyonuna sahip eğitmenleriyle, 10 yıllık deneyimini sizlerle paylaşıyor.  Yaşam Koçluğu eğitimi, NLP ve Hipnoz teknikleriyle birleştirilerek, 50 saatlik geniş kapsamlı bir eğitimle sizler de Hipnozla Zayıflama Koçu olabilirsiniz.

Uluslararası Akredite Koçluk Eğitimi ve Hipnoz Eğitimi alarak Hipnozla Zayıflama Koçu olmak istersiniz değil mi?

Eğitim Süresi: 50 Saat

Eğitime kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi için; 02242434314

Çözüm yanıbaşımızda olabilir mi?

Nis 5, 2020   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Yeni Bir Başlangıç yapmak neden zordur? Bilinçaltındaki korkularımız, kaygılarımız ; bizi yeni bir şeyler denemekten eyleme geçmekten alıkoymak için olumsuz bir sabotajcı ses yaratır.

Oysa ki her şey yeni bir başlangıç alanı olabilir .Ama bunun için yapacağımız şey bulunduğumuz yerden başlamayı kabul edip seçmektir. Bizi engelleyen iç sesimiz çeşitli koşulların oluşmasını beklememiz gerektiğini, dış koşulların yeterince iyi olmadığını sorumluluk almak için çok geç yada çok erken olduğunu ve daha birçok nedeni sayabilir. Oysa ki bu engelleri doğru değerlendirdiğimizde gerçek bir engel olmadığını fark edebiliriz. Sadece korkularımızın bizi yönlendirmesi ile bazı durumların gereğinden fazla abartılmış bir hayalden başka bir şey olmadığını fark ederiz. Aslında kendi önümüze kendimiz duvar koyarız , durumları algılayışımız sonuçlarımızı doğrudan değiştirdiği için zihinsel tutumları değiştirmeye öğrenmeye ihtiyaç vardır. NLP , Koçluk ve Birçok psikolojik danışma tekniği zihinsel duygusal ve davranışsal hatalarımızı fark edip bunları dönüştürmemize yardım eder.

Koçlar , psikolojik danışmanlar, Nlp uygulayıcıları bunların her biri birer rehberdir , sizin madenci edası ile içinde bulunduğunuz durumu doğru idrak edecek bilinç yaratımını göstermek için oradadırlar. Çünkü bizler sorunlara hep aynı şekilde bakarak aynı şekilde davranarak farklı olmayı umarız . Oysaki bu çılgınlıktır. Şöyle düşünün evinizdesiniz ansızın size rahatsızlık verecek derecede üşümüş hissetmeye başladığınızda , kalın bir şeyler giyiyorsunuz ama ısınmanıza yardımcı olmuyor, ısıtıcının derecesini yükseltiyorsunuz ama bir türlü titremekten kurtulamıyorsunuz acaba hastalanıyor muyum diye korkup ilaç alıyorsunuz, neredeyse doktorunuzu aramak üzeresiniz ancak birden fark ediyorsunuz ki perdelerin arkasındaki pencerenin hafif aralık olduğunu , soğuğun oradan geldiğini. Isınmak için çözüm sadece camı kapatmaktır , bazen çözüm önümüzde durur ancak biz bunu görmek istemeyiz , çözümün bu kadar basit olduğunu kabullenmek de istemeyiz. İşte bu zihin blokajlarından kurtulmak mümkün , Yeter ki kendimi tanımak kendimizi bilmek için istekli olup, adım atacak sorumluluğu gösterelim . Sevgiyle.



Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.



Psikolojik Danışman, hipnoterapist, eğitmen Özlem Aktaş

02242434314

05335179512

Öfkeyi anlamak ve başa çıkmak

May 16, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

 Sıklıkla öfke sorunları olan danışanlarla çalışırız. Her şeyin, hayatın onları kızdırdığını, haksızlığa uğradıklarını, incitildiklerini, hor görüldüklerini, zarar gördüklerini düşünerek anlık tepkiler vererek öfkelerine yenik düşerler. Öfke, doğası gereği karşı taraftan zarar gördüğümüz ya da incindiğimizi düşündüğümüz zaman ya da bizim önem ve değer verdiğimiz şeylerin ihlali gerçekleştiği zaman hissedilir. Gerçekte bu bir inançtır çünkü haksızlığa uğramak ya da zarar görmek tamamen görecelidir ya da kuralların ihlal edilmesi tamamen kişinin deneyimlerine ve yaşantısına göre şekillenir.

   Danışanlarımızın yorumları sıklıkla şu şekildedir: Eşimin ya da iş arkadaşlarımın beni öfkelendiren davranışları var derler. Burada sıklıkla bahsettikleri, kendisinin önem verdiği değerlerin ya da kuralların ihlal edilmesi neticesinde duygularının kontrolünü kaybetmeleridir. Öfke de kızdığımız olaylara verdiğimiz tepkidir aslında.İşini kaybeden birinin özgür hissetmesi doğal olabilir ama yine de bu doğallığı belirleyen tamamen içinde bulunduğu durumdur. Çünkü kişi, haksız bir nedenle işten atılıyorsa o zaman öfkelenebilir. Ancak iş yerinin iflas etmesi ya da haklı gerekçelerle işten çıkartıldığını düşünmesi kişinin öfkelenmesini önler, daha doğal bir tepki verebilir bu duruma. Aslında burada sıklıkla anlatılmak istenen öfkeye sebep olan bilişsel yapılarımız düşünce yapılarımız inanç ve değerlerimizdir.

   Öfkeyi yönetememenin bedeli ise çok ağırdır. Sevdiklerimizi incitme, geri dönülmeyecek davranışlar sergileme, en uçta da başka insanların hayatlarına zarar verme şeklinde gelişebilir. Özellikle iş hayatında stresli olanlar ve özel hayatlarında sıkıntılı olan kişiler öfke kontrolü için daha sık danışmak için gelirler. Öfkeyi yönetmek mümkündür. Bunun için bilişsel duygusal ve davranışsal yöntemler kullanılarak kişinin öncelikle duygusunu kabul edip bu duyguya sebep olan düşünce yapısı nedir ve davranışlar daha sağlıklı hale nasıl getirilir bunların cevapları hipnoterapi, psikolojik danışmanlık, nlp, eft ve koçluk gibi yöntemlerle bulunabilir.

   Öfkeyle ilgili durumlarda bakış açımızı değerlendirmek, duygumuzu anlamlandırmak ve nasıl bu duyguyla başa çıkacağımızı öğrenmek mümkündür.Basit koçluk soruları bu konuda bize yardımcı olabilir. Öfkeye sebep olan nedir, nerede oluyor, ne zaman kimlerle iken oluyor gibi sorular en azından durumu tanımlamamıza yardımcı olur ve öfkeye sebep olan durumlarla karşılaşıldığında ne hissediyorum sorusuna cevabımız ve ruh halimin tanımını yapmak, bu şekilde hissetmeye başlamadan önce aklından ne geçiyor ne gibi görüntüler görüyorum ve bunun bendeki bedensel etkileri neler oluyor bunlarla ilgili bir farkındalık geliştirmek için notlar çizelgeler tutulabilir. En azından kimlerle ve hangi durumlarda ne gibi düşünceler içerisinde olduğunda bu duyguya kapılıyorum öncelikle bunun farkındalığını oluşturmuş oluruz ve sıklıkla görmüş olacağız ki yakınlık düzeyimiz artan kişilerle beklentilerimizin daha fazla olması nedeniyle hayal kırıklığı yaşama olasılığımız yüksektir ve hayal kırıklığı yaşadığımızda incelediğimizde öfke duygusunu sıklıkla hissetmemiz de olasıdır. Öyleyse bu durumda beklentilerin gözden geçirilmesi, anlamlı bir hayat nedir, daha doyumlu bir hayat nedir ve denge ne demektir gibi soruların cevapları aranabilir.

Psikolojik Danışman, Hipnoterapist, Profesyonel Koç Özlem Altaş

02242434314

05335179512

instagram: ozlemaktas30

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Korkularımızı Nasıl Yenebiliriz?

May 15, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Korkularımızı nasıl yenebiliriz sorusu bugün bir çok danışanımızda karşılaştığımız en önemli konulardan biri.

Çok çeşitli korkuları olan kisiler merkezimize başvururlar. Bunlar arasında karanlık korkusu, sosyal fobi agorafobi, kapalı alan korkusu, hayvan korkuları(köpek korkusu, kedi korkusu, böcek korkusu),yükseklik korkusu, araba kullanma korkusu, uçak korkusu, deniz korkusu ve aklınıza gelebilecek her türlü korku. Çok karıştırılan bir kavram var. Fobi ve anksiyeteyi birbirinden ayırmamız gerekiyor. Fobi bir travma sonucu oluşmuş korkudan bahsederken anksiyete olmamış bir şey için önceden onu olmuş gibi hayal edip kaygı yaratmaktır. Bu tip korku ve kaygıların NLP teknikleri ve hipnoz ile çok kısa sürede ortadan kaldırılabileceğini biliyor muydunuz? NLP istemediğimiz alışkanlıkları ortadan kaldırma ve kendimiz için olumlu sonuçlar doğuracak yeni programlar oluşturma için zihnimizi programlama üzerine kuruludur ve evet eğer siz bu korkulardan kurtulmak isterseniz bir seansta bu korkudan kurtulabilirsiniz de…Bununla birlikte herkese sonuç tek seansta olmayabilir. Özellikle sadece korku için başvurduğumuz seanslarda kişinin geçmişten gelen bir çok travması olabilir. Ve bu travmalar temizlenmediği sürece korku ortadan kaldırılmış olsa bile semptom üretmeye devam eder. Dolayısı ile Hipnoz/Hipnoterapi ve eft teknikleri ile de sıkışmış duyguları temizleriz. İyi haber şu ki NLP teknikleriyle ve hipnoterapi ile korkularınızdan kurtulmak mümkündür. Bunun ne kadar süreceği ise tamamen danışanın kendi süresine bağlıdır, herkesin değişimi kendine özgü ve kendi yoluyla olur. Yine de şunu bilmek çok iyi. Siz hiçbir zaman bu kokuya mahkum değilsiniz, istediğiniz her an doğru bir terapi yöntemi ile korkularımızdan kurtulabilirsiniz.

Sevgiyle kalın

İnci Aktaş

Hipnoterapist

Hipnoterapi, bilinçaltı terapisi, NLP, EFT yaşam koçluğu ve psikolojik danışma hakkında bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

(0224)2434314

(0533)5475241

Koçluk Eğitimi ve Yaşam Koçluğunun Kazandıracakları

Eyl 25, 2017   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Koçluk Eğitimi ve Yaşam Koçluğunun Kazandırdıkları neler mi?

Bir sabah uyandığında; ‘Ben ne yapıyorum? Ne için buradayım? Hayatın anlamı nedir?’ diyen bir çok insanla karşılaştım. Her insan ruhunun en derinlerinde bir yerde bir şeylerin değişeceğine ya da daha iyi olabileceğine dair bir inanç taşır.  Zaman içinizdeki potansiyeli ortaya çıkarmanıza yardımcı olacak bir yol arkadaşı ararsınız.

Derin bir yalnızlık duygusu içerisinde devam eden ilişkiler gördüm. Birlikte ama yalnız, aşk kırıntılarının tatmin ettiği bağımlı birliktelikler. Eninde sonunda ‘Ben ne yapıyorum dersiniz?’ Hak ettiğim ve hayal ettiğim bu muydu?’ Bir ilişki koçu size bu süreçte koçluk yapabilecektir.

Çocuklarıyla sorunlarını bir sinema gününde çözebileceklerini sanan anne babalar, çocukları için öğrenci koçluğuna ihtiyaç duyarlar. Kendileri için ise yaşam koçluğuna.

Ekip kurma ve motivasyonunu sağlama konusunda artık kendini yetersiz hisseden bir yönetici, iş yerinde kendini doğru bir şekilde ifade edemeyen bir çalışan, kurumunu bulunduğu noktadan vizyonuna götürmeye adanmış bir iş yeri sahibi, yönetici koçluğuna ve kurumsal koçluğa ihtiyaç duyacaktır.

Tüm ilişkilerde çiftlik yasası geçerlidir. Toprağa bir tohum ekersin, gerekli bakımı yaparsın ve beklersin. Mutlaka değerli bir şeyler filizlenir. Yaşam Koçluğu Eğitimi ile danışanlarınızın bu tohumu ekebilmesine, bakabilmesine ve değerli bir şeyler filizlenene kadar sabretmesine ve yolda kalmasına yardım edersiniz.

Bunun yanında Koçluk Eğitimi yalnızca danışanlara hizmet vermek için değildir. Kendi kaynaklarınıza ulaşarak, potansiyelinizi ortaya çıkarmak için tasarlanmış bir eğitimdir.

Profesyonel Koçluk Eğitimine katılarak yalnızca Uluslararası Akredite bir Koç olmazsınız. Plena Human Profesyonel Koçluk Eğitimi bir Terapist ve Koç Yetiştirme programıdır. Eğitmenler Uluslararası Akredite ve Psikolojik Danışmanlardır.

Bir çok Yaşam Koçluğu Eğitiminde olmayan, EFT, NLP , Psikolojik Danışma Kuramları ve Psikolojik Testler, Plena Human Profesyonel Koçluk Eğitimi içeriğinde yer almaktadır.

Koçluk Eğitimine ek olarak alacağınız NLP Practitioner ve NLP Master eğitimleri ve Temel Hipnoz Eğitimi ile gerçek bir koç ve terapist yetiştirme programıdır.

Peki sınıf içi eğitimin faydası nedir? Amacınızı sorgulayın. Gerçekten yetkin bir Profesyonel Yaşam Koçu mu olmak istiyorsunuz, yoksa eğitimi alıp popüler bir mesleğe mi adım atmak istiyorsunuz? Maalesef ki bugün, bir çok merkez, uzaktan eğitim yoluyla, akredite olmadan, akredite olmayan ya da yaşam koçluğunu profesyonel olarak hiç yapmamış eğitmenlerle, koçluk eğitimi gerçekleştirmektedirler.

Yaşam Koçluğu Eğitimi alırken dikkat edilecek unsurlar nelerdir?

-Yaşam Koçluğu Eğitimi’nin uluslararası akredite olup olmadığı

-Eğitmenlerin Uluslararası akredite profesyonel koç olup olmadığı

-Eğitmenlerin ayrıca Profesyonel olarak koçluk yapıp yapmadığı

-Eğitim içeriği ve süresi

Herkesin içinde uyanmayı bekleyen bir güç vardır. Eğer bilselerdi kendileri bile şaşırırdı.

Koçluk Eğitimi ile;

-Yaşam Koçluğu

-İlişki Koçluğu

-Sporcu Koçluğu

-Sağlıklı Yaşam Koçluğu

-Öğrenci Koçluğu

-Aile Koçluğu

-Hipnoterapi

-NLP Terapisi

-EFT

-Yönetici Koçluğu

-Kariyer Koçluğu

-Kurumsal Koçluk yapabilecek yetkinliğe sahip olacaksınız.

Profesyonel Yaşam Koçu/Terapist Yetiştirme Programı hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

(224)2434314

info@akademiplena.com

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Suçluluk Duygusu ve Kendini Affetme

Mar 16, 2017   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

imagesBizim için önemli olan kuralları ihlal ettiğimizde, değerlerimize uygun yaşamadığımızda suçluluk hissi duyarız. Kendimizi yanlış bir şey yaptığımız için yargıladığımız zaman suçlu hissederiz. Suçluluk duygusunun üstesinden gelmek, yapılan şeyin sorumluluğunu üzerimizden atmak anlamına gelmez. Böyle hissetmenize sebep olan şey işe barışmanız ve her ne ise doğru olanda sorumluluk almanız gerektiği anlamına gelir. Bir danışanım hayatının bir döneminde değerleriyle uygun olmadığını düşündüğü şekilde davranmıştı. Bu davranışıyla kimseye zarar vermemiş olmasına rağmen, en büyük zararı kendisine vermekteydi. Kendisi dışındaki herkesi affedebilmişti ancak kendisini bir türlü affedemiyordu. Oysa kişinin kendini affetmesi kendine vereceği en önemli en mükemmel hediyedir.

Herkes hayatının bir döneminde hata yapmıştır. Ben hep doğru davrandım, hiç hata yapmadım, hiç yalan söylemedim diyen kişilere inanamayız. Önemli olan yapılan hatalardan ders almak, öğrenmemiz gerekenleri öğrenmek, telafi edilmesi gereken zararları telafi edebilmektir. Bazen yapılan hata o kadar hata değilmiş gibi gözükür ki, kişi hiç bir şey olmadan binlerce adım atabilir ve değerlerini ve kurallarını çiğnediğini fark etmeden felaketin kıyısına kadar yürüyebilir. O zaman bir adım bile kişiyi bu suçluluk hissiyle, depresyona, hatta intihara kadar sürükleyebilmektedir. Paulo Coelho’nun Işığın Savaşçısının El Kitabı, isimli kitabında aktardığı gibi:

‘Işığın savaşçısı, ışığı izlemenin en iyi yol olduğunu öğrenmiştir.

İhanet etmiş, yalan söylemiş, yolundan sapmış, karanlığa göz kırpmıştır. Ve sanki hiç bir şey olmamış gibi her şey yolunda gitmiştir. Sonra ansızın bir uçurum açılır, güvenlik içinde binlerce adım atmış olabilirsiniz, ancak fazladan atılan bir adım her şeyin sonu olabilir. İşte o zaman savaşçı kendisini felakete sürüklemeden önce durur.

Bu kararı aldığında şu dört yorumu duyar. ‘Sen hep yanlış yaparsın.’ ‘Değişmek için artık çok geç’ ‘İşe yaramazsın.’ ‘Bunu hak etmiyorsun.’

Başını kaldırıp göğe bakar. Bir ses ona şunu söyler.’Herkes hata yapabilir. Bağışlandın. Ama yürekten istemelisin bunu. Bu senin tercihin olmalı.’

Işığın gerçek savaşçısı bağışlanmayı kabul eder. ‘

Suçluluk duygusundan kurtulmak için şu beş adımı izleyebilirsiniz: davranışlarınızın ciddiyetini değerlendirmek, kişisel sorumluluğu tartmak, sessizliği bozmak (uygun kişiyle paylaşmak), yol açtığınız herhangi bir zararı onarmak ve kendinizi affetmek.

Affetmek gerçek bir hediyedir. Kendinize mükenneliğin hediyesini verin ve kendinizi affedin.

Sevgiyle,

İnci AKTAŞ

Hipnoterapist NLP Uzmanı Profesyonel Koç

Bursa

Duygusal Özgürleşme Tekniği (EFT), Neuro Linguistic Programming (NLP), Hipnoz ve Hipnoterapi hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

EFT, NLP, Hipnoz ve Hipnoterapi’nin Kullanım Alanları:

-Panik Atak

-Depresyon

-Öfke Kontrolü

-Hipnozla Zayıflama

-Hipnozla Sigarayı Bırakma

-Ansiyete/Endişe Bozukluğu

-Obsesif Bozukluk (Takıntılar)

-Tükenmişlik Sendromu

-Özgüveni Geliştirme

-Travma Sonrası Stres Bozukluğu

-Kaygı Bozukluğu

-Dikkat ve Konsantrasyon

-Fobiler/Korkular

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Düşünce Gücüyle İyileşme

Oca 12, 2016   //   by inciaktas   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

Çoğu hastalık, fizyolojik bir zayıflıkla birleşen mutsuzluktan ibarettir. –Rudolph Virchow (Hücresel Pataloji Kurucusu)

Asıl neden araştırılmadan ve çözümlenmeden sadece ilaçlarla semptomu tedavi edilmeye çalışılan hastalarda ya tedavi sonuçsuz kalıyor ya da semptom yer değiştiriyor ve ‘neden’ başka bir hastalık olarak kednini gösteriyor.

Peki düşünce gücü ile iyileşme ne demektir? Rudolph Virchow’un dediği gibi, hastalıklar zayıf bağışıklık sistemiyle birleşen negatif zihnin ürünüdür. Ve bir çok yöntem tıp bilimi ile iyileşmenize yardımcı olabilir.

İster diyabet, ister yüksek tansiyon, ister kanser, ister panik atak hastası olun, bunu bir düşünün…

Yöntemler, meditasyon, nefes teknikleri, eft (duygusal özgürleşme tekniği), gestalt, hipnoterapi, kuantum,regresyon, reiki ve Nlp olabilir. Size en uygun yöntemi bulabilirsiniz..

Edmund Spencer ne kadar güzel ifade etmiş, ‘Kişi ister zengin, ister fakir olsun, hastalığı iyileştiren de mutsuzluğu mutlu kılan da para değil, zihindir.’

Bir formül ya da bir reçete mi istiyorsunuz? Öyleyse işe kendinizi sevmekle başlayın. Ve başta kendiniz olmak üzere kızgın olduğunuz kişilleri affedin. Bilinçaltı temizliği yapın ve pozitif düşünceyi hayatınızın bir parçası yapın.

Eğer tek başınıza gerçekleştiremeyeceğinizi düşünüyorsanız her zaman ifade ettiğimiz gibi, en büyük sıçrama yardım almaktır. Eğer Bursa merkezimizde görev yapan hipnoterapist, psikolojik danışman ve terapistlerimizden destek almak isterseniz ücretsiz ön görüşme için bize ulaşabilirsiniz.

Tel: (224)2434314

info@akademiplena.com

Sevgiyle ve sağlıkla kalın,

Hizmetler

-Hipnoterapi

-Psikoterapi

-NLP Terapisi

-EFT Terapisi

-Reiki Terapisi

-Koçluk

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kilolu olmak kaderim değil diyorsanız- Nlp Koçu Özlem Aktaş

Eki 5, 2015   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

“Kilolarımdan kurtulmak istiyorum , artık öyle bıktım ki kendimi sevmiyorum , yorgunum , birçok şeyi denedim ama olmuyor . Sanki içimde her seyi tüketmek isteyen bir canavar var ve yemek görünce kendimi tutamıyorum ve yiyiyorum çok yiyiyorum . Bu içimdeki illet öyle bir şey ki ona  söz geçiremiyorum . Bir gün karar veriyorum , bu sefer kesin olacak diyorum ancak aklımı çelen yiyecekleri gördüğüm an irademe hakim olamıyorum. Birçok diyet denedim kilo verdim ama sonra fazlasıyla geri aldım . Sanırım yeme alışkanlığımı kalıcı bir şekilde değiştirmem çok zor. Artık başarısızlığa uğramaktan bıktım .”  Bu sözler bir danışanıma ait , aslında bu konuda çalıştığımız danışanlarımızın ortak problemi umutsuzluk. Kendilerine ve yapabileceklerine olan inançlarını kaybetmiş olmaları . Çünkü o kadar çok yöntem denemiş ancak defalarca başarısızlığa uğramış olmanın verdiği hayal kırıklığı . Yeniden mücadeleye olan isteksizlikleri onları farklı arayışlara itmekte .

Biz Koçlara göre uyguladığımız en etkili yöntemler bütünü olan  Nlp ‘nin en etkili varsayımlarından birine göre başarısızlık diye bir şeyin olmamasıdır. Eğer vazgeçerseniz işte başarısızlık budur. Danışanlarımıza şunu söyleriz , sadece bu zamana kadar nasıl zayıflayamayacağınızı öğrendiniz. Ancak daha henüz nasıl başaracağınızı deneyimlemediniz henüz. Nlp der ki biri başardıysa herkes başarır. Kalıcı bir şekilde zayıflayanları modelleyerek ortaya çıkardığımız yöntemler bütününü kendilerine anlatırız .  Kilolu olmak bir kader değildir sadece yanlış davranışlar ve alışkanlıklar bütünüdür. Kalıcı bir şekilde kilo vermek mümkün , ancak kalıcı bir zihinsel tutum ve davranışlar bütününü geliştirmek koşuluyla . Kilo problemi sadece yemeklerle  ilgili bir durum değildir , duygularla ilgilidir sıklıkla . Duygularımızı bastırmayı düstur edinmiş bir toplum olarak yaşanmamış , hissedilmemiş duygular bilinçaltımızda baskı yaratmaya devam eder ve kişi yönetemediği duygusunu açlık sanar ve tüm duygular neredeyse midemizde hissedilir ve kişi bu durumla baş edebilmenin yolunu yemek yemekte bulur ancak bu gerçek doyumu sağlamaz çünkü tatmin olmamış , birikmiş duygular yoğun bir şekilde kişiye baskı yaratmaya devam eder . Bu sebeple kilo verme süreci sadece yemek yeme düzenini değiştirerek gerçekleştirilemeyebilir çünkü bazılarımızın duyguları ve bu konudaki sınırlayıcı inançları çok güçlüdür.

Kilo verme sürecinde duygular kadar , düşünce yapımız ve tutumlarımız da önemlidir. Sınırlayıcı bir yaklaşımın içerisindeyken başarılı sonuçlar almamız güçleşir. Kilo vereceğimize dair olan inancımız bizi başarıya götürecek olan kutup yıldızı gibidir. Eğer yapabileceğimize olan inancımız eksilse başarısızlık kaçınılmazdır. Kişilere zayıflama sürecinde kalıcı başarıyı yakalamalarının yollarını öğretmekle beraber hayatın genel yapısında bir doyum ve denge , farkındalık kazandırılmak amaçlanmaktadır. Duygularınızı , düşüncelerinizi , tutumlarınızı yönetmeyi öğrenip başarıyı ve sağlıklı yaşamı kalıcı hale getirip kilo verebilirsiniz. Kilolu olmak kimsenin kaderi değildir, sadece bir seçimle ve kararlılıkla başarı elde edilir ve hayatta yaptığımız seçimler ile yol alır yada geri kalırız . Sağlıklı yaşamak hepimizin hakkı bunu hatırlayın.

Ne istediğinize karar verin artık kilolu olmak canınızı acıtıyorsa değişim yolculuğunun zamanı gelmiştir. Bu yolculuk hem keyifli , hem güçlü farkındalığın kapısını açan kendini tanıma ve sağlıklı yaşama merhaba deme  süreci. Bu keyifli farkındalık sürecinde biz Koçların görevi sizi başarı yolunda tutmak ve hedefinize ulaşmanıza yardım etmektir. Hatırlayın biri başardıysa sizde yapabilirsiniz. Biz her zaman yanınızdayız. Sevgiyle kalın..

Özlem Aktaş, Nlp Koçu, Psikolojik Danışman , Yazar

(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Duygularla Çok Yemenin Bağlantısını Çözüp Fazla Kilolara Son Verin- Özlem Aktaş

Tem 21, 2015   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Duygularla Çok Yemenin Bağlantısını Çözüp Fazla Kilolara Son Verin

Yemek yeme alışkanlığınızı değiştirin.  Bir çok yerde duyduğunuz ancak uygulamakta çok zorlandığınız bir cümle. Çok yediğinizi özellikle de mutsuz , stresli olduğunuz zamanlarda yediğinizi düşünenlerden olabilirsiniz. Hatta ne yapayım kendime hakim olamıyorum ,  aslında yeme alışkanlığımı değiştirmek istiyorum , sadece nasıl yapacağımı bilemiyorum. ‘ Yemek yediğimde kısa bir süre kendimden kaçıyorum mutsuzluğumu unutuyorum  ama sonra yine aynı şey oluyor başa dönüyorum  ‘ diye mutsuzluğunu ifade ediyor  bir danışanım. Obezite,  fazla kilolu olmak ve kendinden memnun olmamak , artık günümüz modern insanının bir sorunu. Özellikle gelişmiş ülkelere baktığınızda ciddi anlamda kilo sorunu ile mücadele ettiklerini fark edersiniz. Daha fazla insan stresini , duygularını yönetemedikleri için aşırı yemeğe bağımlı olmaktadır. Yemek yiyerek mücadele edemediği duygularını bastırmak , belki yalnızlığını gidermek için çok daha fazla yemekte çareyi bulmaktadır. Bu sonunda bir kısır döngüye dönüşerek kişinin kendisinden daha fazla uzaklaşıp , tatminsiz , mutsuz yaşamlar yaşamasına sebep olur. Yemek ne duyguyu ne de bu duygunun nedenini tatmin eder. Kişiyi sadece kısa süre için oyalar. Önemli nokta, yemek yemenin fiziksel açlığı gidermek dışında acı ve sıkıntı veren duyguların üzerinde hiç etkisinin olmamasıdır. Ancak maalesef milyonlarca insan duygularını bastırmak için daha fazla yiyiyor . Kızgınlık, suçluluk, stres, mutsuzluk, öfke, üzüntü, depresyon gibi tatsız durumlardan kaçınmak için yiyiyorlar. Oysa ki kişinin yapması gereken aslında gerçekten hissettiğinin açlık mı yoksa doyurması gereken bir duygu mu? Bunu fark etmesi.  Kişi gerçekten açsa bunu fark edebilir.Ancak stresimizi de midemizde hissederiz dolayısıyla stres veya olumsuz duyguyu açlık sanarız. Bu noktada aslında hissettiğimiz duyguların vücumuzda yarattığı tahribatın farkında olmak ya da duygu ve yemek yeme arasında ki bağlantıyı çözmek kilo vermek için önemli bir adım olacaktır. Kendinin , duygularının farkında olan kişi kilo verme konusunda daha başarılı olur. Bunun için güçlü bir farkındalık geliştirmek önemlidir. Ne hissettiğinizin her zaman farkında olun ve bunu tanımlayın , neyle ilgili olduğunu fark edin ve bu duyguyu kabul edip çözmek için adım atın . Duyguları yönetebilmek aynı zamanda fiziksel ve zihinsel kontrolü ele almak için önemlidir. Bu konularda kendinizi geliştirmek için nlp uzmanları, koçlar, hipnoterapistlerden destek alabilirsiniz. Bilinçaltınızın ve duygularınızın nasıl sizi yönettiğini fark etmek büyük özgürlüktür. Bu konuda adım atıp sağlıklı bir şekilde kilo verip istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz. Sadece yeme  alışkanlığınız değil, davranışlarınız, düşünceleriniz ve duygularınız da işin içindedir. Kişi fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak bir bütündür. Bu üçü arasında ki bağlantıyı sağlıklı kurduğunuz müddetçe kalıcı kilo verir ve sağlıklı bir yaşama kalıcı olarak adım atarsınız. Hipnoz, nlp , eft gibi metodlar bu önemli üçlü arasında ki kalıcı bağın kurulması ve sağlıklı bir yaşam geliştirmek için çok etkili araçlardır.
Sağlıkla ve sevgi ile kalın.
Özlem Aktaş- Nlp uzmanı , Hipnoterapist

(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Düşlerden Gerçeğe

Haz 21, 2015   //   by admin   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

Geçmişe bir sünger çekip yeni bir hayata başlamak istiyorsunuz. Bu sizi çok heyecanlandırıyor. Başlangıç için bir tarih bile belirliyorsunuz. Pazartesi…Ama unutmayın, yeni gözler geliştirmediğiniz sürece farklı bir hayat yaşayamayacaksınız. Yine aynı evde aynı yatakta uyanacaksınız. Yine aynı işyerine gidip yine aynı kişilere günaydın diyeceksiniz. Yine aynı kişi olacak yanınızda yatan eşiniz. Onlar değişmeyecek, siz değişeceksiniz. Ve hayatınızın değişmesini istiyorsanız, artık yeni manzaralar aramakla kalmak yerine, yeni gözler geliştireceksiniz..

Bu yazıyı okurken bu konuda yardım almak istediğinizi düşünebilirsiniz. Ki bence en büyük sıçrama gerektiğinde yardım almaktır. Basit bir değişikliği bile rahatlık alanı(bana göre oldukça rahatsız edici olmakla birlikte bildik bir alandır) dışına çıkmamak için yapamayan bizler hala geni manzaralar arama peşine düşeriz.

Çoğunlukla bir yaşam koçu ile bir psikololog birbirine karıştırılabilir. Bir yaşam koçuyla çalışmak, düşlerden gerçeğe giden yolda arzuladığınız durumla mevcut durumunuzu kıyaslayıp ihtiyacınız olan kaynaklara ulaşırken yanınızda bir yol arkadaşınız olması demektir.

Yaşam Koçluğu danışmanlık ya da mentorlük değildir ama bir yaşam koçu siz yeni manzaralar ararken rahatlık alanınızdan çıkmaya teşvik eden kişidir. Yeni manzaralar aramak yerine bazen de yeni gözler geliştirmenize destek olan kişidir yaşam koçu.

Plena Human’ta Yaşam Koçlarımız, Nlp Uzmanlarımız ve Hipnoterapistlerimiz hayalden gerçeğe giden yolda size Ayna tutan yol arkadaşlarınız olmaktadırlar.

Tebriz’i Şems’in de dediği gibi, kendini ancak başka birisinin Aynasında tam olarak görebilirsin.

Sevgiyle Kalın,

İnci Aktaş

Plena Human Bütünsel İnsan Gelişim Akademisi/Bursa

Profesyonel Yaşam Koçu&Nlp Uzmanı& Hipnoterapist / Bursa

(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Sayfalar:123»

Ara

Kategoriler