Browsing articles tagged with " öğrenci koçluğu"

Mucize İletişim

May 13, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Bugün aylardır beklediğimiz mucize akşam yemeğinde gerçekleşti. Eren çözülmeye başladı. Seanslarla ilgili tek kelime konuşmuyordu, bu gün anlatmaya başladı. Eşimle birlikte size çok teşekkür ediyoruz. Sorunumuz iletişimsizlik. İnşallah daha güzel olacak.

Sevgili Erenin annesinin 3.seans sonundaki mesajı. Anne babaların en büyük şansı çocuklarının kendilerini danışman olarak seçmeleridir. Bir gün yeni bir kitap okur ya da yeni bir uzmanı dinlersiniz. En iyi ihtimalle bugünden itibaren değişeceğim dersiniz ama sabah aynı evde uyanır aynı iş yerine gidersiniz aynı kişidir çocuğunuz ve eşiniz. Kısacası yeni manzaralar aramak yerine yeni gözler geliştireceksiniz ve önce siz değişeceksiniz. Bugün danışmanlık yapabilmek için belki engin bir psikoloji bilgisine ihtiyacınız olmasa da derin bir iletişim bilgisine ihtiyacınız var. Çocuğunun Koçu Sen Ol kitabımızda da anlattığımız gibi; derin ve empatik dinlemeyi, açık uçlu güçlü sorular sorabilmeyi, doğru zamanda uygun geri bildirim verebilmeyi, yansıtmayı kısacası #koçluk becerilerini kullanmayı bilmelisiniz. Bugün çocuklarımız hiç olmadığı kadar fazla dikkat eksikliği, hiperaktivite, davranış bozukluklukları, içe kapanıklık, öfke, sınav kaygısı, depresyon, panik atak ve tükenmişlik sendromuyla mücadele ediyor. Sınav başarısı ve okul başarısı/hayat dengesi için eğitim koçluğu/ öğrenci koçluğu fayda sağlarken diğer konular için psikolojik danışmanlık almaları büyük önem taşıyor. Çocuklarınıza profesyonel destek aldırmanın yanında çocuğunuzun koçu siz olun ve bu süreç boyunca itinayla bakıp büyüttüğünüz çiçeğinizi bir anlık kontrol kaybıyla koparıp atmayın. Bu süreçte sizlerin de profesyonel destek alması faydalı olacaktır . Yine de hızlı bir dönüşüm için bir reçete vermemizi isterseniz, bu reçete koşulsuz sevgi olacaktır. Çünkü sevgi bir simya sürecidir ve koşulsuzca sevdiğiniz kişi güzelleşir.

Sevgiyle kalın,

İnci Aktaş

Psikolojik Danışman, Hipnoterapist, Profesyonel Yaşam Koçu

(0533)5475241

(0224)2434314

Öğrenci/Eğitim Koçluğu/ Psikolojik Danışmanlık/ Yaşam Koçluğu ve Hipnoterapi seanslarımız hakkında bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Koçluk Eğitimi ve Yaşam Koçluğunun Kazandıracakları

Eyl 25, 2017   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Koçluk Eğitimi ve Yaşam Koçluğunun Kazandırdıkları neler mi?

Bir sabah uyandığında; ‘Ben ne yapıyorum? Ne için buradayım? Hayatın anlamı nedir?’ diyen bir çok insanla karşılaştım. Her insan ruhunun en derinlerinde bir yerde bir şeylerin değişeceğine ya da daha iyi olabileceğine dair bir inanç taşır.  Zaman içinizdeki potansiyeli ortaya çıkarmanıza yardımcı olacak bir yol arkadaşı ararsınız.

Derin bir yalnızlık duygusu içerisinde devam eden ilişkiler gördüm. Birlikte ama yalnız, aşk kırıntılarının tatmin ettiği bağımlı birliktelikler. Eninde sonunda ‘Ben ne yapıyorum dersiniz?’ Hak ettiğim ve hayal ettiğim bu muydu?’ Bir ilişki koçu size bu süreçte koçluk yapabilecektir.

Çocuklarıyla sorunlarını bir sinema gününde çözebileceklerini sanan anne babalar, çocukları için öğrenci koçluğuna ihtiyaç duyarlar. Kendileri için ise yaşam koçluğuna.

Ekip kurma ve motivasyonunu sağlama konusunda artık kendini yetersiz hisseden bir yönetici, iş yerinde kendini doğru bir şekilde ifade edemeyen bir çalışan, kurumunu bulunduğu noktadan vizyonuna götürmeye adanmış bir iş yeri sahibi, yönetici koçluğuna ve kurumsal koçluğa ihtiyaç duyacaktır.

Tüm ilişkilerde çiftlik yasası geçerlidir. Toprağa bir tohum ekersin, gerekli bakımı yaparsın ve beklersin. Mutlaka değerli bir şeyler filizlenir. Yaşam Koçluğu Eğitimi ile danışanlarınızın bu tohumu ekebilmesine, bakabilmesine ve değerli bir şeyler filizlenene kadar sabretmesine ve yolda kalmasına yardım edersiniz.

Bunun yanında Koçluk Eğitimi yalnızca danışanlara hizmet vermek için değildir. Kendi kaynaklarınıza ulaşarak, potansiyelinizi ortaya çıkarmak için tasarlanmış bir eğitimdir.

Profesyonel Koçluk Eğitimine katılarak yalnızca Uluslararası Akredite bir Koç olmazsınız. Plena Human Profesyonel Koçluk Eğitimi bir Terapist ve Koç Yetiştirme programıdır. Eğitmenler Uluslararası Akredite ve Psikolojik Danışmanlardır.

Bir çok Yaşam Koçluğu Eğitiminde olmayan, EFT, NLP , Psikolojik Danışma Kuramları ve Psikolojik Testler, Plena Human Profesyonel Koçluk Eğitimi içeriğinde yer almaktadır.

Koçluk Eğitimine ek olarak alacağınız NLP Practitioner ve NLP Master eğitimleri ve Temel Hipnoz Eğitimi ile gerçek bir koç ve terapist yetiştirme programıdır.

Peki sınıf içi eğitimin faydası nedir? Amacınızı sorgulayın. Gerçekten yetkin bir Profesyonel Yaşam Koçu mu olmak istiyorsunuz, yoksa eğitimi alıp popüler bir mesleğe mi adım atmak istiyorsunuz? Maalesef ki bugün, bir çok merkez, uzaktan eğitim yoluyla, akredite olmadan, akredite olmayan ya da yaşam koçluğunu profesyonel olarak hiç yapmamış eğitmenlerle, koçluk eğitimi gerçekleştirmektedirler.

Yaşam Koçluğu Eğitimi alırken dikkat edilecek unsurlar nelerdir?

-Yaşam Koçluğu Eğitimi’nin uluslararası akredite olup olmadığı

-Eğitmenlerin Uluslararası akredite profesyonel koç olup olmadığı

-Eğitmenlerin ayrıca Profesyonel olarak koçluk yapıp yapmadığı

-Eğitim içeriği ve süresi

Herkesin içinde uyanmayı bekleyen bir güç vardır. Eğer bilselerdi kendileri bile şaşırırdı.

Koçluk Eğitimi ile;

-Yaşam Koçluğu

-İlişki Koçluğu

-Sporcu Koçluğu

-Sağlıklı Yaşam Koçluğu

-Öğrenci Koçluğu

-Aile Koçluğu

-Hipnoterapi

-NLP Terapisi

-EFT

-Yönetici Koçluğu

-Kariyer Koçluğu

-Kurumsal Koçluk yapabilecek yetkinliğe sahip olacaksınız.

Profesyonel Yaşam Koçu/Terapist Yetiştirme Programı hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

(224)2434314

info@akademiplena.com

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Mindfulness (FARKINDALIK) Sınav Terapisi

Oca 18, 2017   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

imagesÇocuklarımız neden kaygılı, öfkeli ve endişeli?

Çocuklarımızı bu olumsuz duygu ve düşüncelere iten yaşadıkları deneyimlerin kendisi mi?  Yoksa deneyimlere ait geliştirdikleri yorumlar mı? PARDON! Unutmuşum.Yoksaaa..Olaylar karşısında geliştirdikleri yorumların ‘eşsiz mimarları’ aile ya da okul mu?

Başarılı ancak öfke ,stres,kaygıya programlanmış robot öğrenci mi?

Yoksa duygusal,bilişsel ve davranışsal süreçleri yönetmeyi başaran,kendini fark edip gerçekleştirme becerisi kazanmış BİREY mi?

Evet ne yazık ki, “Hayaller ve hayatlar..”

İşte hayallere hayat vermek için düzenlenmiş  farkındalık sınav terapi grup seansları ile hedeflediğimiz:

-Öncelikle çocuğu başarı odaklı otomatik pilottan çıkarıp uyandırmak. Odak noktasını kendisine döndürerek  kendisi ile temasa geçerek yaşadığı anın içeriğini  değerlendirme yetisi kazandırmak.

-Geçmişin baskısı, gelecek kaygısından uzaklaştırmak şimdiki ana odaklanıp neyi nasıl değerlendirdiğinin farkına varmasını sağlamak.

-Gerginlik yaratan durumlar karşısındaki duygu ,düşünce ve davranış biçimlerini fark edip,kendisi için olumlu sonuçlar yaratacak şekilde kökünden değiştirmeye olanak tanıyan beden ve zihin bütünlüğüne ulaşmasını sağlamak.

Lakin farkındalık kazandırmadan yapılan eğitim, terapi ve çalışmalar, pisliğin üstünü ipek örtüyle örtmekten başka bir şey değil. Görmeseniz bile kokusu rahatsız etmeye devam edecektir.

O zaman sınav terapi ile okul ve hayat içinde farkındalığı artan  öğrencinin kazandığı yetiler nelerdir?

-Bedensel, zihinsel,ve ruhsal anlamda kendini fark etme becerisi kazanır.

-Güçlü ve geliştirilmesi gereken yönlerini keşfedip yönetme yetisi kazanır.

-Konsantrasyon ve odaklanmanın olduğu bütünsel zihin durumunu geliştirir.

-Duygusal zekası gelişir, olayları doğru anlamlandırma becerisi kazanır.

-Yıkıcı ve engelleyici duygu,düşünce,inanç ve davranış sürecinin farkına varır ve bu olumsuz süreci değiştirme becerisi kazanır.Stres,öfke ve kaygısını yönetmeyi öğrenir.

-Öğrenilmiş çaresizlik, yapamıyorum algısı, başarısızım inancı, geçmişin baskısı ve  gelecek  kaygısından özgürleşerek  şimdiki zamanı nasıl yöneteceğini öğrenir..

-Okul ve aile hayatının üzerinde yarattığı çatışma dolu ,yarış odaklı,gerçekçi olmayan hedef ve hayallerden uzaklaşıp, iç dünyasında huzur ve dinginliği yaratma becerisi.

-Her şeyin değişebileceğini öğrenerek, sahip olduğu işlevsel olmayan duygu ve düşüncelerinin de değişebileceğinin farkına varır.

-Nelerden kaçtığını,neleri örttüğünü ve işe yaramaz koşullanmalarının farkına vararak “yeni bir özbenlik”oluşturma becerisi kazanır.

-Keşke,acaba,neden,niçinlerle uğraşmak yerine bilinçli farkındalık ile spontane tepki verme yeteneğine güvenir hale gelir.

-Kendini olduğu gibi kabullenmeyi,bağışlamayı ve kendisiyle barışmayı öğrenir. Kendisi ve çevresi ile iletişim becerisi gelişir.

-Kendi yeteneği ve bilgisine güvenen, ne istediğini bilen gerçekçi hedeflerle kendini yapılandıran farkındalık sahibi birey olma becerisi kazanır.

ÖZETLE  Çocuk;

-İşlevsel olmayan düşünce, duygu , inanç ve hatıralardan uzaklaşıp  bırakabilir.

-Kendi içinde ve çevresiyle herhangi bir çatışmaya girmeden rahatsız edici duygu,dürtü ve duyumlarının gitmesine izin verir.

-Şimdiki zamana odaklanarak, şu an meydana gelmekte olan şeylerle açık ve meraklı bir yaklaşımla ilişki kurar.

Bu durum da ; beden,zihin ve ruh hali ile okul,aile,sınav,geçmiş,gelecek kavramlarını olması gerektiği gibi anlamlandırır. Yeni bir gerçeklik yaratır.

Mindfulness (Farkındalık ) SIınav Terapi içeriği.

-Farkındalık terapi teknikleri

-Meşgul eden düşüncelerden uzaklaşarak şimdiye odaklanma yönetemleri

-Vücut taraması ve beden farkındalığı

-Nefes egzersizleri ve meditasyon

-İç motivasyon geliştirme teknikleri

-Kendini sevme,kabullenme,güçlü ve geliştirilmesi gereken yönlerini keşfetme teknikleri,

-Stres, kaygı ve öfke ile baş etme yolları

-NLP (Nöro linguistic programing) teknikleri  ile zihin süreçlerini yönetme.

-Geştalt  koçluğu ile bilinç altı olumsuz düşünce ve inanç ardan özgürleşme ve farkındalık kazanma

-Oyun,drama ve ayna çalışmaları ile bastırılmış olumsuz duygu ve düşüncelerinin  dönüştürülmesi.

-Gerçekçi bir gelecek ve hedef belirleme teknikleri.

Sınav terapi grup seanslarına kimler katılabilir.

7-18 yaş arası  tüm öğrenciler.

Yaşları uygun 4 kişilik gruplarla haftada bir gün  2 saat ve  5 haftalık bir süreçtir.

Toplam 10 saatlik seans ücreti:

Kişi Başı: 750 TL dir.

%10 nakit indirimi uygulanmaktadır.

Bireysel gelişim & Nefes Terapisti Hicran İpekbağlar

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Öğrenci Koçluğu Eğitimi-Association For Coaching UK Onaylı

Haz 28, 2016   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Eğitim İçeriği

-Koçluk Becerileri

Koçluk Nedir?

Koçluğun temel yetkinlikleri ve Etik Kurallar

Koçluk süreci , sürecin eğitim sisteminde uygulanışı

Öğrenci koç arasındaki ilişki

Koçluk iletişimi ve uyum

Koçluk Becerilerinin Geliştirilmesi

Etkin dinleme: Söylenmeyeni duyabilme

Süreç yönetimi , kendini yönetme

Güçlü soru sorma: açık ve kapalı uçlu sorular

Şekillendirici geri bildirim

NLP (Neuro Linguistic Programming) Nedir?

İyi Tasarlanmış Hedefler

Stratejik Adımlar ve Planlar

Kritik Gedik saptanması ve kapatılması

Öğrenciyi yapılandırma ve geliştirme becerileri

Koçluk Araçları

Konsantrasyon Güçlendirme

Dikkat Güçlendirme

Öğrenme Stratejisinin Öğrenilmesi ve Öğrenmenin Çabuklaştırılması

Motivasyon Stratejisinin Öğrenilmesi

Temsil Sistemleri

İmajnasyon

Korku , Kaygı ve Endişeyi giderme

Hipnotik dil kalıpları

-Çoklu Zeka Kuramı, Testi ve Yorumlanması

Eğitim Süresi: 30 Saat

Eğitim ücreti, ödeme koşulları ve sorularınız için bize ulaşabilirsiniz.

Tel: (224)2434314

Niçin Öğretmenler İçin Öğrenci Koçluğu Eğitimi

Çağımızın öğretmenleri öğrenci koçu olma yolunda ilerlemektedirler. Öğrenci Koçları, öğrencilerin potansiyellerini görebilen, mevcut potansiyeli performansa çevirmeleri için onlara yardımcı olabilen profesyonel kişilerdir. Öğrenci hedeflerine doğru ilerlerken, tavsiye vermeyen ama ona yol arkadaşlığı yapan kişidir koç öğretmen. Koçluk eğitimi almış öğretmenlerimizin kendi hedefleri olduğu gibi, aynı motivasyonla öğrencilerini de hedeflerine odaklar. Bunun için öğrencinin zihnini doğru bir şekilde kullanmasını amaçlar. Öğrenci Koçluğu eğitiminin bir parçası olan NLP teknikleri ile, başarıya götüren doğru zihinsel, fizyolojik ve duygusal durum yaratılır ve korunur. Çalışma planları öğrencini gerçekliğine göre oluşturulur ve doğru stratejiyle motive edilir. Mevcut durum ile istenen durum arasındaki fark belirlenir ve stratejiler buna göre oluşturulur. Öğrenci Koçluğu Eğitimi almış öğretmenlerimiz doğru soruları sorarak öğrencilerinin farkındalığını arttırır, aynı zamanda öğrenmenin olmazsa olmazı olan merakı da daima canlı tutar. Öğrencilerin öğrenme stilleri farklıdır. Öğrenci Koçu bunu bilir ve derslerinde tüm temsilleri kullanır.  Öğrenci koçu olan öğretmen, empatik dinleme, doğru soru sorma ve geri bildirim gibi iletişim becerilerine sahip olduğunda, iletişim kurabildiği ölçüde daha çok danışılan sevilen ve sayılan bir kişi haline gelir.

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Çocuğunun Koçu Sen Ol! Birlikte Başarabilirsiniz

Oca 13, 2016   //   by admin   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

aile

Geçmişe bir sünger çekip yeni bir hayata başlamak istiyorsunuz. Bu sizi çok heyecanlandırıyor. Başlangıç için bir tarih bile belirliyorsunuz. Pazartesi…Ama unutmayın, yeni gözler geliştirmediğiniz sürece farklı bir hayat yaşayamayacaksınız. Yine aynı evde aynı yatakta uyanacaksınız. Yine aynı işyerine gidip yine aynı kişilere günaydın diyeceksiniz. Yine aynı kişi olacak yanınızda yatan eşiniz. Onlar değişmeyecek, siz değişeceksiniz. Ve hayatınızın değişmesini istiyorsanız, artık yeni manzaralar aramakla kalmak yerine, yeni gözler geliştireceksiniz..

Osho şöyle der: ‘Hiç bir çocuğun hiçbir amaç gütmeden sadece koştuğunu,bağırdığını, dans ettiğini ve güldüğünü gördünüz mü? Çünkü onun hiç bir şeyi yoktur. Eğer ona; ‘Niçin bu kadar mutlusun?’ diye sorarsanız sizi yanıtlayamayacaktır. Size şaşırmış bir şekilde bakacaktır.. Mutlu olmak için bir nedene ihtiyaç var mıdır? Çocuk ‘neden’ sorusu ortaya atıldığı için çok şaşıracaktır. O, omuzlarını silkecek, kendi yoluna gidecek ve yeniden şarkı söylemeye ve dans etmeye başlayacaktır. Çocuğun hiç bir şeyi yoktur. O, henüz bir başbakan değildir, bir doktor bir avukat değildir, evi veya arabası yoktur. Onun hiç bir şeyi yoktur.. oyuncaklarından başka, belki onlar da yoktur…zaten mutlu olmak için nedene ihtiyaç yoktur.’

Öyleyse çocuklarımıza en iyi olmak gibi belirsiz hedefler koymak yerine belki de sorumluluk sahibi ve dünyaya faydası olan bir insan olmasını sağlamalıyız.

Bunu da asla hap şeklindeki bilgilerde bulamayız. Bugün artık biliyoruz ki danışmanlık yapmak ve bir kişiyi iyi anlamak için derin bir psikoloji bilgisine ihtiyaç yoktur. Doğru soruları sormak ve dinlemek, terapistlerin en çok kullandığı iletişim unsurudur.

Bu eğitim; çocuğunuza öğrenci koçluğu, sınav koçluğu kısacası, yaşam koçluğu yapabilmeniz ve çocuğunuzun sizi danışman olarak seçmesi için hazırlandı.

Çocuklarınızla doğru iletişim kurmak,

Ergenlik sorunlarıyla başedebilmek,

Çocuğunuzun potansiyelini performansa çevirmek,

Sınav kaygısını, sınav stresini ortadan kaldırıp sınavlarda başarı elde edebilmesini sağlamak

En önemlisi de sorumluluk sahibi, mutlu ve huzurlu çocuklar yetiştirebilmek için çocuğunuzun koçu siz olun…Çünkü birlikte başarabilirsiniz.

Sevgiyle kalın,

İnci AKTAŞ & Özlem AKTAŞ

Öğrenci Koçu & Psikolojik Danışman & Yazar

Çocuğunun Koçu Sen Ol-Anne Babalar İçin Koçluk Eğitimine katılmak ve bilgi almak için lütfen bize ulaşın.

Tel: (224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Not: Eğitmenlerimiz ‘Konuşmanızla Hipnoz Edin’ kitabının yazarlarıdır. Ayrıca Çocukların sınav başarısı ve okul başarısı hakkında akademik çalışmalar yürütmektedirler.

Okul VE Hayat Başarısında Motivasyon Ve Dikkatin Önemi – Özlem Aktaş

Tem 20, 2015   //   by admin   //   Kariyer, Kişisel Gelişim, Makaleler  //  No Comments

OKUL VE HAYAT BAŞARISINDA MOTİVASYON VE DİKKATİN ÖNEMİ

Derin anlamlar taşıyan hedeflerle, sonuçlanmayı bekleyen düşlerle  ve ifade edilmeyi gereksinen saf bir aşkla motive olduğumuzda işte o zaman gerçekten yaşarız.

Greg Anderson

Bu hayatta gerçekten yaşıyorum diyebilmenin yolu, sevdiğiniz şeyi aşkla ve motivasyonla yapmaktan geçer. Günümüz dünyasında her birimiz bir şeyleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Hedefler büyük, ulaşılmak istenilen noktalar yüksek.  Ancak bizi düşlerimize ulaştıracak motivasyona sahip değilsek , hedeflerimiz bir hayalden öteye geçemiyor maalesef.  Özellikle günümüzde öğrenciler üzerinde ciddi sınav baskısı ve hedef baskısı var .  Ne yapmak istediğini bilmeyen birçok öğrenci oradan oraya savrulmakta.  Öğrenci, sınav, performans  koçluğu gibi nedenlerle bize gelen danışanlarımızın tipik sorunu ,  motivasyon ve dikkat eksikliği ve öğrenme isteksizliği . Yüksek hedeflerimiz var, herkes bir şeyler olmak istiyor ancak bir sorun var.  Motivasyonu eksik, kendisini nasıl güdüleyeceğini bilmeyen öğrenciler  kendilerini başarısızlığa mahkum edebiliyor.  Yeterince güdülenmemiş bir öğrenci , öğrenmeye hazır hale gelmemiş demektir, ayrıca kişiyi öğrenmeye sevk edecek önemli bir neden olmadıkça öğrenmeye karşı ilgi geliştiremez.  Öğrencinin neyi niçin istediğini , motivasyonunu etkileyen faktör ,  ilgisinin neye karşı olduğu fark edilmelidir ki öğrenme gerçekleşsin. İnsanlar genellikle merak ve ilgi duyduğu şeyleri daha kolay öğrenirler. Okuldaki tüm derslerin ilgi çekici bulunması  mümkün  olmadığına göre , burada yapılacak olan öğrenciyi motive edecek ve güdülenmesini sağlayacak yolları bulmaktır? Öğrenciyi güdüleyen etkenlerden biri, olumlu davranışlarının pekiştirilmesidir. Bu noktada öğretmen ve öğrencilere çok iş düşmektedir. Örneğin sınıfta sorulan sorulara cevap veren öğrenci takdir edilirse davranışı pekişecek ve tekrar cevap vermeye karşı istekli olacaktır. Ayrıca öğrencinin dıştan aldığı onaylayıcı davranışla beraber kendi içsel motivasyonunu da arttırabilmesi için gerekli yönlendirilmeler yapılmalıdır. Olumlu davranışında kendisini takdir edebilmeyi öğrenen çocuk bir sonraki eylemini gerçekleştirmek için motive olmuş olacaktır. Ayrıca çocuklarının içsel motivasyonlarını arttırmanın yollarından diğeri, kendilerine olan , başarabileceklerine olan inançlarının pekiştirilmesidir. Yapabileceklerine olan inançları güçlendirilen  kişi , davranışları konusunda daha kararlı ve istekli olacaktır. Hayatta ne kadar başarısızlık varsa her birinin öğrenme fırsatı olduğu öğrenciye öğretilebilmeli ve yeni bir yol denemek konusunda merakı uyandırılmalıdır. Ayrıca öğrencinin motivasyonunu arttıran , amacına yönelik güdülenmesini sağlayan diğer etken ,  amacına ulaşma konusundaki beklentisidir. Bu sebeple hedefler , amaçlar belirlenirken , kişi tarafından gerçekleştirilebilir , başarılabilir hedefler konulması önemlidir. Ayrıca amaç öğrenci için bir değer ve anlam ifade etmelidir. Kişi için hiçbir amacı ve değeri olmayan  hedefi gerçekleştirmek için kişinin güdülenmesi ve yeterince motive olması beklenemez.  Güçlü motivasyon sonunda gerçekleştirilen hedefler kişinin öz yeterlilik duygusunun gelişmesine katkı sağlayacaktır. O zaman her zaman sorulması gereken soru , kişiyi harekete geçiren şey nedir? Kişinin hedefe ulaşmasını sağlayan nedir? Bu cevaplar herkes için farklıdır. Herkesi hedefe güdüleyen motive eden nedenler kişisel farklılıkları taşımakla beraber  genelde yukarıda saydığımız nedenlerdir.  Öyleyse amaçlar yönünde kişinin kendini motive eden etkenleri fark edip, içsel gücünü doğru yönlendirebilmesi halinde hedeflerine ulaşması mümkün olabilmektedir. Motivasyonunuzu her zaman güçlü tutmanız dileğiyle sevgiyle kalın.

Özlem AKTAŞ- Kariyer , Nlp Koçu

(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Bırakın Problemlerini Çocuğunuz Sahiplensin! Siz Onun Koçu Olun,,

May 14, 2015   //   by inciaktas   //   Kişisel Gelişim, Makaleler  //  No Comments

Çocuklarının herhangi bir problemi olduğunda ve çocuk kendi problemini sahiplendiğinde, anne babalarda harekete geçme isteği uyanır. Sorunu üstlenirler ve çözemedikleri zaman da çoğunlukla kendilerini suçlayıp kötü hissederler. Oysa bu durumda çocuklarımıza iyilik yapmıyor aksine çocuğun hayatı boyunca tüm problemlerinde bize gelmesine sebep oluyoruz.

Insan mükemmel bir kaynak potansiyeline sahiptir ve sorunlarının çözümü kendi içindedir. Bu sizi şaşırtabilir ama çocuklarımızın içinde de aynı sorun çözme yetisi fazlasıyla bulunmaktadır.

Bundan böyle bırakın çocuklarınız kendi problemlerini sahiplensin. Ve kendi çözümlerini kendileri bulsunlar. Çünkü tüm insanlar gibi tüm çocuklarda hayatı boyunca her şekilde irili ufaklı bir çok sorunla karşılaşacaklar. Çocukların içerisinde iyi çözümler bulma konusunda inanılmaz bir potansiyel vardır. Bazen bu potansiyelden biz bile yaralanabiliriz. Sizin sorunlarınıza bile düşünemediğiniz çözümler önerebilirler.

Eğer siz bu potansiyel onlarda varken, hap niteliğinde çözümlere giderseniz alacağınız karşılık her sorunda çözmeniz için size gelmeleri olacaktır. Ayrıca belki de o problemlere çözüm bulamayacağınız zamanlar olacak, bir süre sonra bu durum ağır bir yük yükleyecek omuzlarınıza. Çünkü hiç kimse herkesin her sorununa çözüm üreten sonsuz bir bilgeliğe sahip değildir. Kimsenin elinde sihirli değnek yoktur. Sizin de yok. Ama çocuğunuza koçluk becerileriyle yaklaşırsanız, sorununu kendi kendine çözmeye çalışan çocuğunuza yardımcı ve destek konumunda bulunursanız, ona çok daha fazla yararlı olabilirsiniz.

Çocuklar yardıma ihtiyaç duyar ama en iyi yardım biçimi kendi çözümünü bulma şeklinde yani koçluk yaklaşımıyla yapılan yardımdır. Dinleme, etkili soru sorma ve geri
bildirim süreci çocuğunuza en iyi şekilde yardım etme şansını size verir.

Çocuğunuzun koçu olabilmek için bireysel Öğrenci Koçluğu ve  Aile Koçluğu seanslarına katılabilir ayrıca Çocuğunun Koçu Sen Ol Eğitimlerimize katılmayı düşünebilirsiniz.

Eğitim hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

http://www.akademiplena.com/index.php?id=3&egitim=63

Sevgiyle ve mutluluklar kalın,

İnci Aktaş

Profesyonel Yaşam Koçu & Eğitmen & Yazar

 (224)2434314
Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Birlikte Başarabilirsiniz!Çocuğunun Koçu Sen Ol

May 4, 2015   //   by admin   //   Eğitimler, Makaleler  //  No Comments


Bu eğitimle yalnızca çocuklarınıza iyi bir gelecek sağlamak için Koçluk ve NLP becerilerini edinmekle kalmayacak, kendi hayatlarınızda da büyük olumlu değişiklikler yaratacaksınız.

Kimler Faydalanabilir?

-Eğitim hayatı boyunca çocuklarına verimli bir şekilde destek olmak isteyen tüm anne babalar

Neler Kazanacaksınız?

-Çocuğunuzla Nasıl Daha Etkili İletişim Kurabilirsiniz?
-Doğru Soruları Nasıl Sorabilirsiniz?
-Hedeflerini Belirlemesine Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?
-Stratejik Adımları Nasıl Oluşturabilirsiniz?
-Nasıl Motive Edebilirsiniz?
-Birlikte Nasıl Planlama Yapabilirsiniz?
-Zaman Yönetimi,Kaygı Yönetimi,Stres Yönetimi Anlamında Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?
-Korkularını nasıl giderebilirsiniz?
-Nasıl daha yapıcı ve güçlendirici inançlar oluşturabilirsiniz?
-Nasıl Olumlu Bir Tutuma Sahip Olabilirsiniz?
-Walt Disney Mükemmellik Çemberini, Başarı Çemberini, Çapa, Swish ve Alt Modalite Tekniklerini Nasıl Kullanabilirsiniz?
-Sınavlara Hazırlanırken Nasıl Destek Olabilirsiniz?
-Hayalleri Nasıl Gerçeğe Dönüştürebilirsiniz?
-Mantıksal Aşamaları Nasıl Kullanabilirsiniz?
-Bilinçaltı ile İletişim ve Telkin Metodunu Nasıl Kullanabilirsiniz?
-Konsantrasyon ve Hafıza Geliştirme Tekniklerini Nasıl Kullanabilirsiniz?

Eğitmenler: İnci & Özlem Aktaş (Profesyonel Koç & Eğitmen ve Konuşmanızla Hipnoz Edin ve Çocuğun Koçu Sen Ol Kitaplarının Yazarları)

Bilgi için lütfen bize ulaşın.

info@akademiplena.com
Tel: (224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Okul ve Hayat Başarısında Motivasyon ve Dikkatin Önemi – Özlem AKTAŞ

Ara 1, 2014   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

OKUL VE HAYAT BAŞARISINDA MOTİVASYON VE DİKKATİN ÖNEMİ

Derin anlamlar taşıyan hedeflerle, sonuçlanmayı bekleyen düşlerle  ve ifade edilmeyi gereksinen saf bir aşkla motive olduğumuzda işte o zaman gerçekten yaşarız.

Greg Anderson

Bu hayatta gerçekten yaşıyorum diyebilmenin yolu, sevdiğiniz şeyi aşkla ve motivasyonla yapmaktan geçer. Günümüz dünyasında her birimiz bir şeyleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Hedefler büyük, ulaşılmak istenilen noktalar yüksek.  Ancak bizi düşlerimize ulaştıracak motivasyona sahip değilsek , hedeflerimiz bir hayalden öteye geçemiyor maalesef.  Özellikle günümüzde öğrenciler üzerinde ciddi sınav baskısı ve hedef baskısı var .  Ne yapmak istediğini bilmeyen birçok öğrenci oradan oraya savrulmakta.  Öğrenci, sınav, performans  koçluğu gibi nedenlerle bize gelen danışanlarımızın tipik sorunu ,  motivasyon ve dikkat eksikliği ve öğrenme isteksizliği . Yüksek hedeflerimiz var, herkes bir şeyler olmak istiyor ancak bir sorun var.  Motivasyonu eksik, kendisini nasıl güdüleyeceğini bilmeyen öğrenciler  kendilerini başarısızlığa mahkum edebiliyor.  Yeterince güdülenmemiş bir öğrenci , öğrenmeye hazır hale gelmemiş demektir, ayrıca kişiyi öğrenmeye sevk edecek önemli bir neden olmadıkça öğrenmeye karşı ilgi geliştiremez.  Öğrencinin neyi niçin istediğini , motivasyonunu etkileyen faktör olan  ilgisinin neye karşı olduğu fark edilmelidir ki öğrenme gerçekleşsin. İnsanlar genellikle merak ve ilgi duyduğu şeyleri daha kolay öğrenirler. Okuladaki tüm derslerin ilgi çekici bulunması  mümkün  olmadığına göre , burada yapılacak olan öğrenciyi motive edecek ve güdülenmesini sağlayacak yolları bulmaktır? Öğrenciyi güdüleyen etkenlerden biri, olumlu davranışlarının pekiştirilmesidir. Bu noktada öğretmen ve öğrencilere çok iş düşmektedir. Örneğin sınıfta sorulan sorulara cevap veren öğrenci takdir edilirse davranışı pekişecek ve tekrar cevap vermeye karşı istekli olacaktır. Ayrıca öğrencinin dıştan aldığı onaylayıcı davranışla beraber kendi içsel motivasyonunu da arttırabilmesi için gerekli yönlendirilmeler yapılmalıdır. Olumlu davranışında kendisini takdir edebilmeyi öğrenen çocuk bir sonraki eylemini gerçekleştirmek için motive olmuş olacaktır. Ayrıca çocuklarının içsel motivasyonlarını arttırmanın yollarından diğeri, kendilerine olan , başarabileceklerine olan inançlarının pekiştirilmesidir. Yapabileceklerine olan inançları güçlendirilen  kişi , davranışları konusunda daha kararlı ve istekli olacaktır. Hayatta ne kadar başarısızlık varsa her birinin öğrenme fırsatı olduğu öğrenciye öğretilebilmeli ve yeni bir yol denemek konusunda merakı uyandırılmalıdır. Ayrıca öğrencinin motivasyonunu arttıran , amacına yönelik güdülenmesini sağlayan diğer etken ,  amacına ulaşma konusundaki beklentisidir. Bu sebeple hedefler , amaçlar belirlenirken , kişi tarafından gerçekleştirilebilir , başarılabilir hedefler konulması önemlidir. Ayrıca amaç öğrenci için bir değer ve anlam ifade etmelidir. Kişi için hiçbir amacı ve değeri olmayan  hedefi gerçekleştirmek için kişinin güdülenmesi ve yeterince motive olması beklenemez.  Güçlü motivasyon sonunda gerçekleştirilen hedefler kişinin öz yeterlilik duygusunun gelişmesine katkı sağlayacaktır. O zaman her zaman sorulması gereken soru , kişiyi harekete geçiren şey nedir? Kişinin hedefe ulaşmasını sağlayan nedir? Bu cevaplar herkes için farklıdır. Herkesi hedefe güdüleyen motive eden nedenler kişisel farklılıkları taşımakla beraber  genelde yukarıda saydığımız nedenlerdir.  Öyleyse amaçlar yönünde kişinin kendini motive eden etkenleri fark edip, içsel gücünü doğru yönlendirebilmesi halinde hedeflerine ulaşması mümkün olabilmektedir. Motivasyonunuzu her zaman güçlü tutmanız dileğiyle sevgiyle kalın.

Özlem AKTAŞ- Kariyer , Nlp Koçu

(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kararsızlık Yıkıcı Bir Alışkanlıktır – Özlem AKTAŞ Nlp Kocu, Eğitmen

Ağu 1, 2013   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Karar verememek, kararsızlık başarı önündeki en büyük engellerdendir. Kararsız olmayı daha çocuk yaşlardayken öğreniriz. Ne yapmak istediğimizi bilmeden, birkaç seçeneğin ne ifade ettiğini çok idrak edemeden ve idrak etsek bile hangisinin bizi amaçlarımıza taşıyacağını bilemeden yıllarımızı heba ederiz. Hatta ortaokul, lise, üniversiteden kesin bir kararlılık olmadan geçmek kalıcı bir alışkanlık halini alır. Kararsızlık alışkanlığı öğrenciyi seçtiği meslekte de izler, tabi ki meslek seçebilirse. Genellikle okuldan çıkan bir genç kolay bulunabilecek işi tercih eder. Bulduğu ilk işe girer çünkü kararsızdır ve ne istediğini bilmiyordur. Bugün iş hayatındaki bir çok insan ne istediğini bilmediği ve yeterince kararlı olamadığı için severek çalışacakları bir işte çalışmamakta ve mevcuttaki işleri onları tatmin etmese dahi kendilerini mecbur hissettikleri için çalışmaya devam etmektedirler. Kesin kararlılık cesaret ister ve hayat cesurları sever ve yaşam rahatlık alanımızın bittiği yerde başlar. Cesur ve kararlı bir adım, bizi hayallerimize götürecek fişekleyici güç olacaktır. Bir araştırma, uzaya gönderilen araçların ilk kalkış anında harcadığı yakıtın, dünya etrafında dolaşmak için harcadığı yakıttan fazla olduğunu göstermektedir. Aslında ilk adım, ilk enerji, güç çok önemlidir. Kararlı davranmak, ne istediğini bilmek ve adım atmak işin çok büyük bir kısmını başarmamızı sağlayacaktır. Başarıyı isteyen ve bu kararlılığı gösteren kişilerin başarıya, hedeflerine ulaşmaları kaçınılmazdır. Hayatta hep bir şeyler düşünür ve fikirler üretiriz ancak yeterince kararlı olup, eyleme geçmedikçe bir anlamı olmayacaktır. Mezarlıklar eyleme geçmemiş bir sürü yaratıcı fikirle doludur maalesef. Bu sebeple özellikle öğrencilerimizin hayatları ile ilgili kararları verirken ne istediklerini, neyi amaçladıklarını bilmeleri gerekir. Nasıl bir iş onları hayallerine taşıyacaktır? Bu soruyu düşünmek ve hayalini kurmak yapılacak ilk iştir. Çünkü önce hayal gelir. Sonra hayallerden amaçlar ve hedefler oluşturulur. Koclukta özelikle öğrenci koçluğunda  gençlerimizin arzularını destekleyecek işlere, hayata kavuşmaları için aksiyon adımlarının belirlenmesi ve bu adımların atılmasında destek olunmaktadır.  Sizler yasamınızın kocu olun. Karar vermenizi kolaylaştıracak etkenleri belirleyerek işe başlayın. Kendinize güçlü sorular sorun. Neyi başarmak istiyorsunuz? Kararlılıkla arkasında durmak istediğiniz, peşinden gitmek istediğiniz hayaliniz nedir ? İlk başarısızlıkta bizi eski alışkanlığımıza çeken davranışlarımızı değiştirme konusunda kararlı olmak en önemli aksiyondur. Tıpkı bir bebeğin yürümeyi öğrendiği gibi, düşsek de kalkabileceğimizi, hatta daha da güçlü olabileceğimizi hatırlayarak yeni davranışınızın peşinden kararlı bir şekilde gidin. Kararlılık güçlü bir eylemdir. Ve ancak rahatlık alanınızdan çıktığınızda, bir şeylere ulaşma imkanını yakalarsınız. Öyleyse içinizdeki gücü fark edin , ateşi tutuşturun,  en küçük eylem bile, hareketsizlikten iyidir. Küçük kararlar vererek işe başlayın. Atılan küçük küçük adımlar gün gelecek tsunami etkisi yaratacaktır. Gün gelecek sizi hayallerinizdeki yaşama ulaştıracak o güçlü kararı verecek cesareti göstermenizi sağlayacaktır. Geçmişte mutlaka kararlar verdiniz ve istediğinize ulaştınız, yine yapabilirsiniz. Kararsızlık hastalığından kurtulmak mümkün , işin sırrı hemen küçük de olsa adım atmak. Hemen şimdi küçük bir karar verin ve harekete geçin.

Sevgiyle kalın…

Özlem AKTAŞ – Nlp Koçu, Eğitmen

(224) 2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Sayfalar:12»

Ara

Kategoriler