Browsing articles tagged with " öğrenci koçu"

Bu Çocuğu Doktora Götürün

May 7, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Bizler bazı şeyleri öteleriz yapılacak işler için daha ⏱ zamanı var, sağlığımız için çok ağrım yok daha sonra doktora giderim deriz mesela. Oysa ki sorun büyümeden destek almak, işleri zamanında bitirmek hayatımızı kolaylaştırır.

Duyguları yaşamak konusunda da biraz erteleyen bir yapımız yok değil, değil mi? Bu şu demek kızdığımızda karşımızdakine bağırmak,üzüldüğümüzde bunu haftalarca sürdürmek korktuğumuz da bunu içimizde saklamak değildir.Her duyguyu sakinlikle karşılayıp bana ne öğretmeye geldi demektir aslında böylece duyguyu reddetmek yerine kabul ve sonrasında ise getirdiği olumsuz durumu çözme fırsatı verir.Çocuklar duygularını düzenlemede ve olumsuz deneyimlerini anlama da ebeveynlerinden yardım alır ve onlara güvenirler.Ancak bazı zorluklarla veya tekrar eden durumlar da ebeveynin zorluklarla baş edebilme becerileri eksik kalabilir ki bu gayet doğal bir durumdur.Çocuklar genellikle terapiye zor hatta travmaya sebep olabilecek durumları yansıtan belirtiler ile gelirler. Basit aman çocuktur daha küçük geçer diye düşündüğünüz ertelediğimiz de sonuç bu oluyor maalesef. Terapötik ilişkiler çocuğun kendini ve başkalarının duygularını öğrenmesi ve anlamlandırmasını sağlar. Terapist çocukta davranış değişikliğini çocuğun deneyimine ve duygusal tepkisini sadece anlayarak ve kabul ederek gerçekleştirebilir. Üzüntüsünün,kaygısının ve öfkesinin derinliğini tam olarak anladıktan sonra daha önceki deneyimlerini ve iyileşme sürecine saygılı olarak değişik alternatifler sunar ve çözüm yollarını cocukla birlikte gerçekleştirir.Bu sürece ailelerin ve çocuğun bakımından sorumlu kişilerin ile öğretmenlerin de birlikte yürütüldüğü bir süreç olmaktadır. Bizler bazen kafamızda fazla büyütüyoruz oysa ki çözüm ve çözüme giden yollar o kadar karmaşık değil sadece şikayet etmekten vazgeçip Harekete geçmeye karar verirsek her şeyin daha kolay olacağını görebiliriz.

sevgiler..

Ayşin Ertüzün- Oyun Terapisti, Çocuk Gelişim Uzmanı, Öğrenci Koçu

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Şeçimler Menüsü-Oyun Terapisti

Nis 26, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Bir yer düşünün bu yerde herşeyi sizin yerinize başkaları karar veriyor ve size hic sorulmuyor ve senin iyiliğin için yapıldığı sık sık tekrarlanıyor. İlk zamanlar güzel  gibi gelse de zamanla tekrarlanan bu durum sizi nasıl hisettirir?  Kendinizde yetersizlik ve ben doğru karar veremiyor muyum hissi uyandırmaz mı? Peki böyle bir yerden çıkınca yani sizin iyiliğinizi düşündüğünü söyleyen kişilerin olmadığı zamanlarda ne olur? Burada bence iki seçenek var ya sudan çıkmış balığa dönmüş gibi kendini için hiç karar veremediği  için bir şey yapmaya çekinen  ve keşke biri benim yerime karar verse diye düşünen biri,

Ya da ipini kurtarmış deyimindeki anlam gibi kendi kendimize kalıp karar verme hakkına sahip olmanın verdiği coşku ile aşırıya kaçan  biri olması muhtemel değil mi.
Biz ebeveynler olarak elbette çocuklarımız için en iyisi en güzelini istiyoruz ama bazen onların  birey olduklarını unuttuğumuz olabiliyor. Belki bir film seçimini basit bile olsa onlara bırakmak kendilerine olan inançlarının artmasına ve yeterlilik inancını pekiştirmek için önemlidir.
Bazı anne ve babalar çocuğa  seçim hakkını verdiğin de “yine istediğini kabul ettirir o zaman bize ” diyorlar. Bu gibi bir durum da kalmak istemiyorsak  biz de çoktan seçmeli ama bize uygun seçimler sunabiliriz. Şöyle ki bir pizzacıya gittiğimizde menüde kuru fasulye yer almaz menüde var olan malzemelerden bir pizza seçip isteriz. Çocuklara da yine yemek üzerinden gidecek olursak seçenekleri biz oluşturur seçimi  çocuğa bırakırsak bu durum iki tarafı da mutlu edecektir.
Yeterlilik duygusuna sahip olmasını öğrenmesi için onlara seçim yapma şansı verdiğimiz de büyüdüklerinde hayatı kararları daha rahat alacaklardır. Basit bir seçme işinin bile onu ne kadar etkileyeceğini ve bir birey olarak kabul edip sonraki yaşantısını kolaylaştıracağını düşünmek güzel olmaz mıydı?
Sizler de oyun terapisi ya da öğrenci koçluğu seanslarından sonra gerçekleşen eğitim koçluğuna katılabilir ve bakış açınızı değiştirebilirsiniz.
Ayşin Ertüzün-Oyun Terapisti-Öğrenci ve Eğitim Koçu
02242434314

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Mindfulness (FARKINDALIK) Sınav Terapisi

Oca 18, 2017   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

imagesÇocuklarımız neden kaygılı, öfkeli ve endişeli?

Çocuklarımızı bu olumsuz duygu ve düşüncelere iten yaşadıkları deneyimlerin kendisi mi?  Yoksa deneyimlere ait geliştirdikleri yorumlar mı? PARDON! Unutmuşum.Yoksaaa..Olaylar karşısında geliştirdikleri yorumların ‘eşsiz mimarları’ aile ya da okul mu?

Başarılı ancak öfke ,stres,kaygıya programlanmış robot öğrenci mi?

Yoksa duygusal,bilişsel ve davranışsal süreçleri yönetmeyi başaran,kendini fark edip gerçekleştirme becerisi kazanmış BİREY mi?

Evet ne yazık ki, “Hayaller ve hayatlar..”

İşte hayallere hayat vermek için düzenlenmiş  farkındalık sınav terapi grup seansları ile hedeflediğimiz:

-Öncelikle çocuğu başarı odaklı otomatik pilottan çıkarıp uyandırmak. Odak noktasını kendisine döndürerek  kendisi ile temasa geçerek yaşadığı anın içeriğini  değerlendirme yetisi kazandırmak.

-Geçmişin baskısı, gelecek kaygısından uzaklaştırmak şimdiki ana odaklanıp neyi nasıl değerlendirdiğinin farkına varmasını sağlamak.

-Gerginlik yaratan durumlar karşısındaki duygu ,düşünce ve davranış biçimlerini fark edip,kendisi için olumlu sonuçlar yaratacak şekilde kökünden değiştirmeye olanak tanıyan beden ve zihin bütünlüğüne ulaşmasını sağlamak.

Lakin farkındalık kazandırmadan yapılan eğitim, terapi ve çalışmalar, pisliğin üstünü ipek örtüyle örtmekten başka bir şey değil. Görmeseniz bile kokusu rahatsız etmeye devam edecektir.

O zaman sınav terapi ile okul ve hayat içinde farkındalığı artan  öğrencinin kazandığı yetiler nelerdir?

-Bedensel, zihinsel,ve ruhsal anlamda kendini fark etme becerisi kazanır.

-Güçlü ve geliştirilmesi gereken yönlerini keşfedip yönetme yetisi kazanır.

-Konsantrasyon ve odaklanmanın olduğu bütünsel zihin durumunu geliştirir.

-Duygusal zekası gelişir, olayları doğru anlamlandırma becerisi kazanır.

-Yıkıcı ve engelleyici duygu,düşünce,inanç ve davranış sürecinin farkına varır ve bu olumsuz süreci değiştirme becerisi kazanır.Stres,öfke ve kaygısını yönetmeyi öğrenir.

-Öğrenilmiş çaresizlik, yapamıyorum algısı, başarısızım inancı, geçmişin baskısı ve  gelecek  kaygısından özgürleşerek  şimdiki zamanı nasıl yöneteceğini öğrenir..

-Okul ve aile hayatının üzerinde yarattığı çatışma dolu ,yarış odaklı,gerçekçi olmayan hedef ve hayallerden uzaklaşıp, iç dünyasında huzur ve dinginliği yaratma becerisi.

-Her şeyin değişebileceğini öğrenerek, sahip olduğu işlevsel olmayan duygu ve düşüncelerinin de değişebileceğinin farkına varır.

-Nelerden kaçtığını,neleri örttüğünü ve işe yaramaz koşullanmalarının farkına vararak “yeni bir özbenlik”oluşturma becerisi kazanır.

-Keşke,acaba,neden,niçinlerle uğraşmak yerine bilinçli farkındalık ile spontane tepki verme yeteneğine güvenir hale gelir.

-Kendini olduğu gibi kabullenmeyi,bağışlamayı ve kendisiyle barışmayı öğrenir. Kendisi ve çevresi ile iletişim becerisi gelişir.

-Kendi yeteneği ve bilgisine güvenen, ne istediğini bilen gerçekçi hedeflerle kendini yapılandıran farkındalık sahibi birey olma becerisi kazanır.

ÖZETLE  Çocuk;

-İşlevsel olmayan düşünce, duygu , inanç ve hatıralardan uzaklaşıp  bırakabilir.

-Kendi içinde ve çevresiyle herhangi bir çatışmaya girmeden rahatsız edici duygu,dürtü ve duyumlarının gitmesine izin verir.

-Şimdiki zamana odaklanarak, şu an meydana gelmekte olan şeylerle açık ve meraklı bir yaklaşımla ilişki kurar.

Bu durum da ; beden,zihin ve ruh hali ile okul,aile,sınav,geçmiş,gelecek kavramlarını olması gerektiği gibi anlamlandırır. Yeni bir gerçeklik yaratır.

Mindfulness (Farkındalık ) SIınav Terapi içeriği.

-Farkındalık terapi teknikleri

-Meşgul eden düşüncelerden uzaklaşarak şimdiye odaklanma yönetemleri

-Vücut taraması ve beden farkındalığı

-Nefes egzersizleri ve meditasyon

-İç motivasyon geliştirme teknikleri

-Kendini sevme,kabullenme,güçlü ve geliştirilmesi gereken yönlerini keşfetme teknikleri,

-Stres, kaygı ve öfke ile baş etme yolları

-NLP (Nöro linguistic programing) teknikleri  ile zihin süreçlerini yönetme.

-Geştalt  koçluğu ile bilinç altı olumsuz düşünce ve inanç ardan özgürleşme ve farkındalık kazanma

-Oyun,drama ve ayna çalışmaları ile bastırılmış olumsuz duygu ve düşüncelerinin  dönüştürülmesi.

-Gerçekçi bir gelecek ve hedef belirleme teknikleri.

Sınav terapi grup seanslarına kimler katılabilir.

7-18 yaş arası  tüm öğrenciler.

Yaşları uygun 4 kişilik gruplarla haftada bir gün  2 saat ve  5 haftalık bir süreçtir.

Toplam 10 saatlik seans ücreti:

Kişi Başı: 750 TL dir.

%10 nakit indirimi uygulanmaktadır.

Bireysel gelişim & Nefes Terapisti Hicran İpekbağlar

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Öğrenci Koçluğu Eğitimi-Association For Coaching UK Onaylı

Haz 28, 2016   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Eğitim İçeriği

-Koçluk Becerileri

Koçluk Nedir?

Koçluğun temel yetkinlikleri ve Etik Kurallar

Koçluk süreci , sürecin eğitim sisteminde uygulanışı

Öğrenci koç arasındaki ilişki

Koçluk iletişimi ve uyum

Koçluk Becerilerinin Geliştirilmesi

Etkin dinleme: Söylenmeyeni duyabilme

Süreç yönetimi , kendini yönetme

Güçlü soru sorma: açık ve kapalı uçlu sorular

Şekillendirici geri bildirim

NLP (Neuro Linguistic Programming) Nedir?

İyi Tasarlanmış Hedefler

Stratejik Adımlar ve Planlar

Kritik Gedik saptanması ve kapatılması

Öğrenciyi yapılandırma ve geliştirme becerileri

Koçluk Araçları

Konsantrasyon Güçlendirme

Dikkat Güçlendirme

Öğrenme Stratejisinin Öğrenilmesi ve Öğrenmenin Çabuklaştırılması

Motivasyon Stratejisinin Öğrenilmesi

Temsil Sistemleri

İmajnasyon

Korku , Kaygı ve Endişeyi giderme

Hipnotik dil kalıpları

-Çoklu Zeka Kuramı, Testi ve Yorumlanması

Eğitim Süresi: 30 Saat

Eğitim ücreti, ödeme koşulları ve sorularınız için bize ulaşabilirsiniz.

Tel: (224)2434314

Niçin Öğretmenler İçin Öğrenci Koçluğu Eğitimi

Çağımızın öğretmenleri öğrenci koçu olma yolunda ilerlemektedirler. Öğrenci Koçları, öğrencilerin potansiyellerini görebilen, mevcut potansiyeli performansa çevirmeleri için onlara yardımcı olabilen profesyonel kişilerdir. Öğrenci hedeflerine doğru ilerlerken, tavsiye vermeyen ama ona yol arkadaşlığı yapan kişidir koç öğretmen. Koçluk eğitimi almış öğretmenlerimizin kendi hedefleri olduğu gibi, aynı motivasyonla öğrencilerini de hedeflerine odaklar. Bunun için öğrencinin zihnini doğru bir şekilde kullanmasını amaçlar. Öğrenci Koçluğu eğitiminin bir parçası olan NLP teknikleri ile, başarıya götüren doğru zihinsel, fizyolojik ve duygusal durum yaratılır ve korunur. Çalışma planları öğrencini gerçekliğine göre oluşturulur ve doğru stratejiyle motive edilir. Mevcut durum ile istenen durum arasındaki fark belirlenir ve stratejiler buna göre oluşturulur. Öğrenci Koçluğu Eğitimi almış öğretmenlerimiz doğru soruları sorarak öğrencilerinin farkındalığını arttırır, aynı zamanda öğrenmenin olmazsa olmazı olan merakı da daima canlı tutar. Öğrencilerin öğrenme stilleri farklıdır. Öğrenci Koçu bunu bilir ve derslerinde tüm temsilleri kullanır.  Öğrenci koçu olan öğretmen, empatik dinleme, doğru soru sorma ve geri bildirim gibi iletişim becerilerine sahip olduğunda, iletişim kurabildiği ölçüde daha çok danışılan sevilen ve sayılan bir kişi haline gelir.

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Çocuğunun Koçu Sen Ol! Birlikte Başarabilirsiniz

Oca 13, 2016   //   by admin   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

aile

Geçmişe bir sünger çekip yeni bir hayata başlamak istiyorsunuz. Bu sizi çok heyecanlandırıyor. Başlangıç için bir tarih bile belirliyorsunuz. Pazartesi…Ama unutmayın, yeni gözler geliştirmediğiniz sürece farklı bir hayat yaşayamayacaksınız. Yine aynı evde aynı yatakta uyanacaksınız. Yine aynı işyerine gidip yine aynı kişilere günaydın diyeceksiniz. Yine aynı kişi olacak yanınızda yatan eşiniz. Onlar değişmeyecek, siz değişeceksiniz. Ve hayatınızın değişmesini istiyorsanız, artık yeni manzaralar aramakla kalmak yerine, yeni gözler geliştireceksiniz..

Osho şöyle der: ‘Hiç bir çocuğun hiçbir amaç gütmeden sadece koştuğunu,bağırdığını, dans ettiğini ve güldüğünü gördünüz mü? Çünkü onun hiç bir şeyi yoktur. Eğer ona; ‘Niçin bu kadar mutlusun?’ diye sorarsanız sizi yanıtlayamayacaktır. Size şaşırmış bir şekilde bakacaktır.. Mutlu olmak için bir nedene ihtiyaç var mıdır? Çocuk ‘neden’ sorusu ortaya atıldığı için çok şaşıracaktır. O, omuzlarını silkecek, kendi yoluna gidecek ve yeniden şarkı söylemeye ve dans etmeye başlayacaktır. Çocuğun hiç bir şeyi yoktur. O, henüz bir başbakan değildir, bir doktor bir avukat değildir, evi veya arabası yoktur. Onun hiç bir şeyi yoktur.. oyuncaklarından başka, belki onlar da yoktur…zaten mutlu olmak için nedene ihtiyaç yoktur.’

Öyleyse çocuklarımıza en iyi olmak gibi belirsiz hedefler koymak yerine belki de sorumluluk sahibi ve dünyaya faydası olan bir insan olmasını sağlamalıyız.

Bunu da asla hap şeklindeki bilgilerde bulamayız. Bugün artık biliyoruz ki danışmanlık yapmak ve bir kişiyi iyi anlamak için derin bir psikoloji bilgisine ihtiyaç yoktur. Doğru soruları sormak ve dinlemek, terapistlerin en çok kullandığı iletişim unsurudur.

Bu eğitim; çocuğunuza öğrenci koçluğu, sınav koçluğu kısacası, yaşam koçluğu yapabilmeniz ve çocuğunuzun sizi danışman olarak seçmesi için hazırlandı.

Çocuklarınızla doğru iletişim kurmak,

Ergenlik sorunlarıyla başedebilmek,

Çocuğunuzun potansiyelini performansa çevirmek,

Sınav kaygısını, sınav stresini ortadan kaldırıp sınavlarda başarı elde edebilmesini sağlamak

En önemlisi de sorumluluk sahibi, mutlu ve huzurlu çocuklar yetiştirebilmek için çocuğunuzun koçu siz olun…Çünkü birlikte başarabilirsiniz.

Sevgiyle kalın,

İnci AKTAŞ & Özlem AKTAŞ

Öğrenci Koçu & Psikolojik Danışman & Yazar

Çocuğunun Koçu Sen Ol-Anne Babalar İçin Koçluk Eğitimine katılmak ve bilgi almak için lütfen bize ulaşın.

Tel: (224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Not: Eğitmenlerimiz ‘Konuşmanızla Hipnoz Edin’ kitabının yazarlarıdır. Ayrıca Çocukların sınav başarısı ve okul başarısı hakkında akademik çalışmalar yürütmektedirler.

Bırakın Problemlerini Çocuğunuz Sahiplensin! Siz Onun Koçu Olun,,

May 14, 2015   //   by inciaktas   //   Kişisel Gelişim, Makaleler  //  No Comments

Çocuklarının herhangi bir problemi olduğunda ve çocuk kendi problemini sahiplendiğinde, anne babalarda harekete geçme isteği uyanır. Sorunu üstlenirler ve çözemedikleri zaman da çoğunlukla kendilerini suçlayıp kötü hissederler. Oysa bu durumda çocuklarımıza iyilik yapmıyor aksine çocuğun hayatı boyunca tüm problemlerinde bize gelmesine sebep oluyoruz.

Insan mükemmel bir kaynak potansiyeline sahiptir ve sorunlarının çözümü kendi içindedir. Bu sizi şaşırtabilir ama çocuklarımızın içinde de aynı sorun çözme yetisi fazlasıyla bulunmaktadır.

Bundan böyle bırakın çocuklarınız kendi problemlerini sahiplensin. Ve kendi çözümlerini kendileri bulsunlar. Çünkü tüm insanlar gibi tüm çocuklarda hayatı boyunca her şekilde irili ufaklı bir çok sorunla karşılaşacaklar. Çocukların içerisinde iyi çözümler bulma konusunda inanılmaz bir potansiyel vardır. Bazen bu potansiyelden biz bile yaralanabiliriz. Sizin sorunlarınıza bile düşünemediğiniz çözümler önerebilirler.

Eğer siz bu potansiyel onlarda varken, hap niteliğinde çözümlere giderseniz alacağınız karşılık her sorunda çözmeniz için size gelmeleri olacaktır. Ayrıca belki de o problemlere çözüm bulamayacağınız zamanlar olacak, bir süre sonra bu durum ağır bir yük yükleyecek omuzlarınıza. Çünkü hiç kimse herkesin her sorununa çözüm üreten sonsuz bir bilgeliğe sahip değildir. Kimsenin elinde sihirli değnek yoktur. Sizin de yok. Ama çocuğunuza koçluk becerileriyle yaklaşırsanız, sorununu kendi kendine çözmeye çalışan çocuğunuza yardımcı ve destek konumunda bulunursanız, ona çok daha fazla yararlı olabilirsiniz.

Çocuklar yardıma ihtiyaç duyar ama en iyi yardım biçimi kendi çözümünü bulma şeklinde yani koçluk yaklaşımıyla yapılan yardımdır. Dinleme, etkili soru sorma ve geri
bildirim süreci çocuğunuza en iyi şekilde yardım etme şansını size verir.

Çocuğunuzun koçu olabilmek için bireysel Öğrenci Koçluğu ve  Aile Koçluğu seanslarına katılabilir ayrıca Çocuğunun Koçu Sen Ol Eğitimlerimize katılmayı düşünebilirsiniz.

Eğitim hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

http://www.akademiplena.com/index.php?id=3&egitim=63

Sevgiyle ve mutluluklar kalın,

İnci Aktaş

Profesyonel Yaşam Koçu & Eğitmen & Yazar

 (224)2434314
Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Birlikte Başarabilirsiniz!Çocuğunun Koçu Sen Ol

May 4, 2015   //   by admin   //   Eğitimler, Makaleler  //  No Comments


Bu eğitimle yalnızca çocuklarınıza iyi bir gelecek sağlamak için Koçluk ve NLP becerilerini edinmekle kalmayacak, kendi hayatlarınızda da büyük olumlu değişiklikler yaratacaksınız.

Kimler Faydalanabilir?

-Eğitim hayatı boyunca çocuklarına verimli bir şekilde destek olmak isteyen tüm anne babalar

Neler Kazanacaksınız?

-Çocuğunuzla Nasıl Daha Etkili İletişim Kurabilirsiniz?
-Doğru Soruları Nasıl Sorabilirsiniz?
-Hedeflerini Belirlemesine Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?
-Stratejik Adımları Nasıl Oluşturabilirsiniz?
-Nasıl Motive Edebilirsiniz?
-Birlikte Nasıl Planlama Yapabilirsiniz?
-Zaman Yönetimi,Kaygı Yönetimi,Stres Yönetimi Anlamında Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?
-Korkularını nasıl giderebilirsiniz?
-Nasıl daha yapıcı ve güçlendirici inançlar oluşturabilirsiniz?
-Nasıl Olumlu Bir Tutuma Sahip Olabilirsiniz?
-Walt Disney Mükemmellik Çemberini, Başarı Çemberini, Çapa, Swish ve Alt Modalite Tekniklerini Nasıl Kullanabilirsiniz?
-Sınavlara Hazırlanırken Nasıl Destek Olabilirsiniz?
-Hayalleri Nasıl Gerçeğe Dönüştürebilirsiniz?
-Mantıksal Aşamaları Nasıl Kullanabilirsiniz?
-Bilinçaltı ile İletişim ve Telkin Metodunu Nasıl Kullanabilirsiniz?
-Konsantrasyon ve Hafıza Geliştirme Tekniklerini Nasıl Kullanabilirsiniz?

Eğitmenler: İnci & Özlem Aktaş (Profesyonel Koç & Eğitmen ve Konuşmanızla Hipnoz Edin ve Çocuğun Koçu Sen Ol Kitaplarının Yazarları)

Bilgi için lütfen bize ulaşın.

info@akademiplena.com
Tel: (224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

YGS,LYS ve SBS Adaylarına; Mutlu Olun…

Ağu 7, 2012   //   by inciaktas   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

Öğrenci Koçu İnci Aktaş;

Bilmenizi istediğim bir şey var. O da ne kadar değerli olduğunuz. Bir şeyi başarmak istiyorsanız 4 önemli şeye sahip olmanız gerekir. Birincisi sizi güdüleyecek bir vizyon bir hayal… İkincisi bu hayalinizi körükleyeceğiniz tutkulu bir istek, üçüncüsü bu hayaliniz için çaba sarf ederken hevesli bir bekleyiş ve dördüncüsü de kendinize verdiğiniz değerdir. Bu yüzden bilmeni istediğim bir şey var…

Sen çok özel bir gençsin. Gözlerinin içi ışık dolu. Bugüne kadar o kadar çok çeşitli insanla karşılaştım ki.  Beni en çok şaşırtan kapasitesi olduğu halde kendine inanmayan insanların düştüğü acınası hallerdi.  Keşke demek o zaman insanı çok sinirlendirir. Çünkü onları tutan bir şey yoktu.

Yapmak ya da yapmamak işte bütün mesele budur. Seçimdir. Üniversiteyi kazanmayı tercih edersin ya da kazanmamayı. Tercihi aslında tercih formunda yapmazsın. Daha ilk günden oraya neyi işaretleyeceğini zaten biliyorsundur. Bilinçli olarak bunu söylemezsin ama bilinç dışın bilir. Ve sınav sonucunu gördüğünde söylediğin tek bir cümle olacaktır. Bunun olacağını biliyordum.

Peki sen neyi biliyorsun? O gün neyi biliyor olacaksın? Öyle ya da böyle o gün gelmeyecek mi? Kazanamayacağını zaten bildiğin bir sınava girmeye boşuna zahmet etme. Ve hayatta tek bir hata bile yapacaksan bari kapasiten yüksek sandığın için yap.

Sevgili YGS,LYS ve SBS adayları, ben sizlere çok inanıyorum.  Siz farklısınız. Bu dünyada eşiniz ve benzeriniz yok.  Eğer olsaydı sizin burada olmanıza gerek olmazdı. Bu yüzden herkes kadar değerlisiniz ve iyisiniz.  Kendi değerinizi bilin ve bu süreci mutlulukla atlatın.

Sık sık verilen aynı öğütten sıkılma. Çünkü “Bir çiviyi çakabilmek için defalarca vurmak gerekir.” demiş Mevlana. Bildiğiniz ama bildiğinizi bilmediğiniz bir şey var. Bugünden itibaren tüm kaynaklarınız ortaya çıkarıp daha başarılı olduğunuzu gördüğünüzde şaşırmaz mısınız? İmkansız yoktur, sadece yapmanız gerekeni yapın…

Tüm öğrenciler YGS,LYS ya da SBS’yi kazandığında mutlu olacağını sanıyor. Oysa gerçek, mutlu olduğunuzda sınavları kazanacağınız yönündedir.

Mutlulukla kalın..

Sevgiler..

İnci Aktaş Yaşam Koçu-Öğrenci Koçu

(0224) 2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Öğrenci Koçluğu – Yaşam Koçu NLP Uzmanı İnci Aktaş

Nis 6, 2012   //   by inciaktas   //   Kişisel Gelişim, Makaleler  //  1 Comment

Öğrenci Koçluğu Nedir? Tırtılın kelebeğe dönüşme hikayesidir. Her çocuğun içinde de her yetişkin de olduğu gibi uyuyan bir dev vardır ve ortaya çıkarılmayı beklemektedir.

Çocuklarımızın zihinleri de tıpkı bizler gibi ana rahmine düştükleri anda programlanmaya başlar. Bilinçaltlarımız doğru ya da yanlışı, espri ya da gerçeği ayırt etmeden her şeyi kaydeder. Yani çoğunlukla yanlış programlanır. Siz çocuğunuzu belli bir yaşa kadar harika yetiştirseniz bile, televizyon, okul ve dış etmenler çocuğunuzu tabir-i caizse adam eder. Ve bu yanlış programlanma 10 yaşına kadar devam eder. Neyse ki bilinçaltı yeniden programlanabiliyor ve öğrenme sonsuza kadar sürüyor.

Öyle olmasaydı, 10 yaşına kadar korkmayı öğrenmemiş bir çocuk bir daha asla hiçbir şeyden korkmazdı. Oysa korku tek seferde yoğun duygular bağlanarak öğrenilen bir olgudur.

Özetle hepimizin olduğu gibi çocuklarımızın da bilinçaltı yeniden programlanabilir. Öğrenci koçluğu çerçevesinde; koç ile öğrenci arasında planlı bir gelişim süreci oluşturulur. Çocuklarımız genellikle nereye gideceklerini bilmemekte çoğunlukla kendilerine dayatılan ya da yakıştırılan mesleği tercih etmekte ve yeteneklerini bastırmaktadır. Bu da yoğun sınav baskısı altındaki çocuğun motivasyonunu iyice düşürmektedir.

Öğrenci Koçluğu seanslarındaki Öğrenci Koçunun amacı, öğrencini kendini ve yeteneklerini tanıyabilmesi, gerçek ilgi alanlarını keşfetmesi, hedeflerini belirlemesi ve bu hedeflere giderken kendisini sınırlayan, olumsuz düşünce ve inanç kalıplarının kırılmasıdır.  Nlp destekli ruh halini değiştirme ve kendi kendini motive etmesinin öğretilmesi ve en önemlisi zihnini kullanmayı öğreterek zamanı yönetmesi ve etkili öğrenmesi sağlanabilmektedir.

Öğrenci koçu, öğrencinin hedefe giden yolda, profesyonel yol arkadaşıdır. Öğrenci koçluğunda bir sihir ya da öğrenci koçunda bir sihirli değnek yoktur. Çocuğunuzun kendisi mucize ve zihni sihirlidir. Farkında olmanız ve bu süreci olabildiğince mutlu ve rahat atlatmanız dileğiyle…

Sevgiyle Kalın..

İnci AKTAŞ-Yaşam Koçu Ve NLP Uzmanı Bursa

(0224) 2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Öğrenci Koçluğu

May 1, 2011   //   by admin   //   Öğrenci Koçluğu  //  4 Comments

Öğrenci Koçluğu, öğrencinin tüm yaşamı boyunca, maksimum performansa ulaşması için koç ile öğrenci arasında kurulan planlı bir gelişim sürecidir. Öğrenciler, eğitim hayatları boyunca pek çok dersle uğraşıp, verimli olmaya çalışmaktadırlar. Sorunlarının sebeplerini bilseler de çoğu zaman başarıya, hedefe giden yolda istedikleri sonuçları alamamaktadırlar. Genelde nereden başlamaları gerektiğini bilmemekte, ne yöne gidecekleri konusunda kararsız kalmakta, eyleme geçmeyi erteleyebilmektedirler. Bu durum da performanslarının istedikleri düzeyde olmalarını engellemektedir. Öğrenci koçluğu ile, çocuklarınızın sorumluk sahibi, hedef ve vizyonu olan, ne istediğini bilerek kararlar verebilen,  sağlıklı, yaratıcı, öz güvenli, zamanını etkin kullanmayı bilen, kendi isteği ve çabası ile somut başarılara adım atabilen, duygularının ve davranışlarının nedenlerini anlayarak çevresindekilerle ve ailesiyle iletişimi olumlu olan, stresini yönetebilen, yapmak istediğine odaklanıp  konsantre olabilen, etkili çalışma tekniklerini kullanmayı bilen bireyler haline gelmeleri sağlanmaktadır.

Bir yaşam koçu olarak bireysel seanslarda amaç; öğrencilerin kendilerini daha iyi tanımaları, gerçek ilgi alanlarını keşfetmelerini, hedeflerini belirlemesi ve bu hedeflere giden yolda yol arkadaşlığı yaparak, eylem planlarını oluşturmada hedefe giden yolda motivasyon yaratarak, istedikleri ve mutlu oldukları bir yaşam yaratmalarını sağlamalarına destek vermektir.
Öğrenci Koçluğu sayesinde, çocuğunuz ders çalışmayı zorunluluk halinden çıkaracak, zamanını daha etkin ve verimli kullanmayı öğrenecek, kendi isteği ve çabasıyla somut başarılara adım atacak. Böylelikle kendine ve çevresine de daha fazla vakit ayırabilecektir. Çocuğunuzun duygularını ve davranışlarının nedenlerini anlayacak, onlarla aynı dili konuşur hale gelebileceksiniz, bu da iletişiminizin artmasına ve ilişkinizin daha iyi olmasına neden olacaktır. Ve hedeflerini iyi bilen çocuğunuz kendi yetenekleri ve isteği doğrultusunda başarılı olacağı meslek ve kariyer seçimini yapabilecektir. Çevresiyle ve arkadaşlarıyla daha iyi iletişim kurabilecek ve sosyal çevresini geliştirecektir.

‘Hayatta bir gayesi olmayan insanlar, bir nehir üzerinde akıp giden saman çöplerine benzerler; onlar gitmezler, ancak suyun akışına kapılırlar.’ (Seneca)

Bu sebeple çocuklarımız bizim en önemli varlıklarımız. Onların hayallerine ulaşmaları için öğrenci koçluğu etkili bir kaynaktır.

Öğrenci koçluğu alan öğrenci aşağıdaki faydaları elde eder;

Gerek okul yaşamı, gerekse özel yaşamında kendini tanır.

Farkındalığı artar.

Potansiyel kaynaklarını farkeder.

Zihnini verimli kullanmayı öğrenir.

Öğrenmeyi ve öğrenme tekniklerini öğrenir.

Başarısını arttıracak yöntemleri geliştirir.

Zamanını verimli kullanmayı öğrenir.

Vizyonunu belirler, eylem adımları atar, harekete geçer.

Kendi yaşam planını yapar.

Bize Ulaşın

Tel: 0 (224) 243 43 14

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ara

Kategoriler