Browsing articles tagged with " panik atak ve nefes terapisi"

Nefes Terapisi ve Panik Atak

May 14, 2016   //   by admin   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

images

Evet, hiç beklemediğimiz bir anda çıkıp gelen,yüksek doz endişe ve kaygı atağı…
Temel faktör “stres”
Panik atak, taşıyamadığınız, size bir bakıma ağır gelen duygularınızın, bedeniniz aracılığıyla dışa vurumu olarak da nitelendirilebilir.
Panik atağın oluşmasındaki en büyük sebep, beynimizin ,bulunduğumuz durumu, olumsuz ruh halimiz dolayısıyla yaşamsal tehdit olarak algılaması,.yani sahte alarmla harekete geçen savunma sistemi,sahte bir gerçeklik yaratır. İşte bu andan itibaren vücudun tüm organları aslında mevcut olmayan bu duruma karşı savunmaya geçer.
Diyelim ki, beyin kalp krizi alarmı verdi. Bu durumda nabız hızlanır, tansiyonda iniş çıkışlar, daha ziyade yükselme yaşanır, terleme olur, kana geçen fazla miktarda adrenalinden dolayı, vücudun ısı derecesi düşer, el ve kollarda uyuşmalar olur, vücut beyinden gelen alarma karşı üst düzey savunmaya geçer. Böylece kalp krizi geçirdiğini sanan birey, yaşadığı yoğun ölüm korkusu ile kendini en yakın sağlık merkezine zor atar. Ancak yapılan tüm tetkikler kalp krizinin olmadığını gösterir.Çünkü sorun bedensel değil, kabullenilmeyen,, kaldırılamayan duyguların oluşturduğu ağırlıktır.Panik atakların ne zaman, ve nasıl olacağına beynimiz özgür irtadesine dayalı olarak karar verir.Yani ,bilinçaltımız anne karnından bu yana kadar biriktirdiğimiz olumsuz düşünce ve inanç kalıplarını,kişinin o anki ruh hali ile ilişkilendirme tercihine bağlı diyebiliriz.
Kişi, bu atakların sahte olduğunu bilir fakat nasıl kontrol altına alacağını bilemez.. Bu durum önce nefes alma paternini etkiler. Nefes alamadığını zanneden kişi,farkında olmadan.hızlı soluk alıp vermeye(hiperventilasyon ) başlar
Hiperventilasyon vücudun ihtiyacı olandan daha fazla nefes alıp verme durumudur. Aşırı ve derin nefes alınması kandaki oksijen (O2) seviyesini arttırırken karbondioksit (CO2 ) seviyesini düşürür. Yani hiperventilasyon durumunda daha çok O2 alınmasına karşılık beynin ve vücudun belli bölgelerine daha az O2 ulaşmaya başlar.

Ve nihayetinde panik atakları ortaya çıkar.
Eeeee sorun oksijen ve karbondioksit olunca, ilacı da “nefes terapisi” olacaktır.
Düzenli diyafram egzersizileri ve ataklara özel nefes terapi ile
panik atak kontrol altına alınabilir.

Nefes terapisti & Hicran İpekbağlar

(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ara

Kategoriler