Browsing articles tagged with " sadelesme"

Hayatındaki Fazlalıkların Neler? 

May 20, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

 

   İçinde bulunduğumuz çağ bizi sürekli bir şeyleri biriktirmeyi zorunlu kılar hale getirmiştir. Bir şeylere sahip olmanın hiçbir sakıncası yoktur ancak gereğinden fazla tüketme ihtiyacı içimizdeki bir takım değersizlik hisleri ile ilgili olabilir. 

   Etrafınıza baktığınızda gördüğünüz her şey gerçekten ne kadar gerekli? Ne kadar çok yük taşıdığımızın farkında mıyız? Arabamızın temizliğinden, evimizin gereksiz birçok eşyayla tıka basa olmasına kadar, giyinme dolaplarımızdaki gereksiz kıyafetlere, kafamızdaki gereksiz yüklere, vücudumuzdaki fazla taşıdığımız her yüke ne kadar ihtiyacımız var? Daha fazla anlam arama, daha fazla duyum ve mutluluk aramak için mi tüketiyoruz? Sadece anlık mutluluklar için tüketim halinde isek yanlış bir felsefenin içindeyiz demektir. 

   Hiç ihtiyacımız yokken sahip olmayı arzuladığımız şeylere sahip olduğumuzda daha değerli olmayacağız. Uygarlığımız; yüzeysel şeylere verdiği anlamlarla geçici modalar yaratarak yorgun düşmeye, kendisine gereksiz yükler yüklemeye devam ediyor. Gerçek tatminsizliklerimizin kaynağını bulmak yerine yeni şeyler anarak anlık mutluluklar yaratarak doyum bulmaya çalışmak anlamsızdır. Gerçek doyum sadelikte ve daha az şeye sahip olmakta gizlidir. Belki de gerçek mutluluk hayatımızdaki yüklerden kurtularak bir şeyleri eksiltmekte yatar. Koçluktaki sadeleşme kavramı; insanın kendisine yük oluşturan şeyleri, sıkı sıkıya tutunduğu yüklerin farkına varmasını sağlayarak bu yüklerden kurtulup sadeleşmesini sağlamayı amaçlar. Tüm fazlalıklardan arınmış sade bir yaşam gerçek huzur, gerçek bir mutluluk demektir. 

   Peki siz sade bir yaşama ne kadar hazırsınız ve ne kadar istiyorsunuz? Sade yaşamamanın hayatınızdan götürdükleri ve maliyeti nedir? 

 

Özlem Aktaş

Psikolojik Danışman, Profesyonel Koç, Eğitmen

(224)2434314

05335179512

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Ara

Kategoriler