Browsing articles tagged with " sağlık"

İşteki stres ve baskı hayatımızı, ilişkilerimizi nasıl tüketiyor ?- Özlem Aktaş

İşteki stres ve baskı hayatımızı, ilişkilerimizi nasıl tüketiyor ? Tükenmişlik , bedensel ve zihinsel sağlığımızı ve dolayısıyla bağışıklığımızı nasıl etkiliyor ?  Stres, hayatımızı zora sokan en büyük neden ve çoğunlukla stresi nasıl yöneteceğimizi bilmediğimizden hayatımız sanki raydan çıkmış bir tren gibi kontrolden çıkma hissi verirken  iş ve yaşamın diğer boyutları arasında dengeyi tamamen kaybetmemize sebep oluyor. İş yükünün düşünme ve davranışlarımız üzerindeki etkileri ise sırtımızda tonlarca ağırlık taşıyormuş hissi ile aynı. Sonuçta ne oluyor, işten eve gelince yorgun bir beden ve zihin ve karşıdaki kişilere karşı tahammülsüz  davranışlar ve sonunda bozulan ilişkiler. İs hayatında ise daha çok insani tüketmeye yönelik politikalar  geçerli. İnsanı insanca yaşamaktan alıkoyan bir yaklaşımlar bütünü ve sonuç milyonlarca isini sevmeyen mutsuz insan. “Bir insanın zamanını satın alabilirsiniz, belirli bir işte çalışmak üzere fizik gücünü satın alabilirisiniz, bir saat veya bir gün için uzmanlığından yararlanabilirsiniz, ancak onun bir işe düşkünlüğünü, inisiyatifini ve işte çalışma dürüstlüğünü, düşüncelerini, duygularını ve içten gelen özverilerini satın alamazsınız. Bunlar öyle şeylerdir ki ancak kazanabilirsiniz”. Bu bilgece söylenmiş sözler aslında insanın ruhunu dikkate almadan yapılan her şeyin  enin de sonunda kaybetmeye mahkum olmasıdır. Bu durum Hem iş hem özel ilişkiler için geçerlidir, insanın ve karşıdakinin ruhunu isteklerini dikkate almadan yapılan her şey eninde sonunda insanlar üzerinde büyük stres oluşturur, doyumsuzluk mutsuzluk tükenmişlik yaşamasına neden olur. Yaşadığımız tükenmişlik ise ilişkilerimize, işimize ve hayata karşı kendimize yabancılaşmamıza ve doyumu yitirmemize sebep olur.  Bu şekilde tatminsiz bir yaşam karşısında hastalıklara açık bir hal alırız ve bağışıklığımızı zayıflatırız. Çözümü ise Öncelikle olaylara bakış açımızı değiştirmek de yatar , stres yaratan unsurlara karşı nasıl farklı bir tutum sergileyebilirim, ne yaparsam bu durumu değiştirebilirim, hangi değerlerime uygun bir hayat yaratabilirim gibi Koçluk yaklaşımı ve soruları çözümler üretmemize yardımcı olabilir. Başa çıkamadığımız durumlarda ise, danışmanlık, koçluk, terapi almak en büyük kendine yardımdır. 

Özlem Aktaş

Aile Danışmanı, Psikoterapist, Bireysel Danışman ve Koç, Hipnoterapist

İstanbul ve Bursa Ofislerimizde hizmet vermekteyiz.

02242434314

İstanbul ofis, 05335179512

Online eğitimler ve online seanslar hakkında bilgi almak için internet sitelerimizi ziyaret edebilirsiniz.

www.plenahuman.com

www.akademiplena.com

Bastırma O Zaman Teyze (!) – İnci Aktaş

Eyl 25, 2014   //   by admin   //   Bastırma O Zaman Teyze (!), Kişisel Gelişim, Makaleler  //  No Comments

Yıllar önce bir doktor arkadaşım, hala bile seminerlerimde anlattığım kısacık bir hikaye anlatmıştı. “Bazen insanlar bize sırf sosyalleşmek için geliyorlar. Geçen gün bir teyze karnına bastırarak; “Doktor Bey evladım, buraya bastırıyorum ağrıyor, bastırıyorum ağrıyor,” dedi. En sonunda acıyla gülümseyerek; “Bastırma o zaman teyze,” dedim.”

Bu hikaye beni o zamandan beri düşündürür. Gülümseyerek hatırlar ve anlatırım. Hastalıklarımızı biz mi yaratıyoruz? Evet… İnsanların inandıkları, onları hasta edebilir de iyileştirebilir de.

Beni en çok şaşırtan ise; insanların doktora gidip zorla kendisine bir teşhis koydurmaya çalışması. Doktorun boğazına sarılıp “Ne olur söyleyin doktor bey kanser miyim?” diye sorması ve doktorun “Hayır, aksine turp gibisin,” cevabıyla neredeyse hayal kırıklığına uğramalarıdır. Oysa bir doktor bize istediği kadar teşhis koyabilir. Artık sağlığımızın şakaya gelmediğini anlamaya başlamamız önemli.

“Sağlığınızla ilgili yaptığınız konuşmalara dikkat edin, bağışıklık sisteminiz bunlara kulak misafiri olur,” derken Deepak Chopra, tam olarak bunu kastediyordu. “Kesin midemde bir şey var, gidip doktora bunu tescil ettirmek için yalvarayım,” diye düşünmeden önce, “Biraz stres olmuşsun, gayet iyisin,” diyen doktorlarımıza trip atmak yerine; “Nasıl daha sağlıklı olabilirim?” diye sormalıyız her gün kendi kendimize.

Başımız ağrıdığında, bu bir belirtidir. Kendi kendimize sormalıyız, acaba uykuma mı dikkat etmedim, beslenmeme mi dikkat etmiyorum, egzersiz mi yapmıyorum. Aslında en önemlisi “Ben nasıl düşünüyorum?” diye sormalıyız kendimize.

Bu yazımı da en sevdiğim sözlerden biriyle noktalamak istiyorum.

“Kişi ister zengin olsun ister fakir olsun, hastalığı iyileştiren de, mutsuzluğu mutlu kılan da para değil; zihnidir.”

-Edmund Spenser

Sağlıkla ve Sevgiyle kalın,

İnci Aktaş

Profesyonel Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, Yazar

(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hipnozla Sigarayı Bırakın

Ara 15, 2011   //   by admin   //   Mutlaka Okuyun  //  No Comments

 

HİPNOZLA SİGARAYI BIRAKIN

Hipnoz, bilinçaltına açılan kapıdır.

 Otomatik davranışların yönetimi bilinçaltındadır. Gerçek bir değişim için bilinçaltındaki söylem kalıplarının değişmesi gerekir. Bunun yolu da hipnozdan geçer. Hipnoz, alışkanlıklarımızı  değiştirmek için bilinçaltına ulaşma yöntemidir. Birçok kişi sigarayı stresle başa çıkma aracı olarak kullanır, sigara içme isteği nedeni ne olursa olsun bilinçaltından kaynaklanır. Bu da bilinç düzeyinde karşı konulmaz bir istek uyandırır. Bilinçaltında yatan nedenleri, kökleri değiştirmeden gerçek bir başarı sağlanamaz. Hipnozla sigaranın oluşturduğu alışkanlık yaratan davranışlarınızı değiştirecek, yerine yeni sağlıklı davranış biçimleri koyacaksınız. Örneğin, canınız her sigara çektiğinde derin bir nefes almanız o anda sigara arzunuzu yok edecektir. Hipnoz seanslarıyla güçlendiğinizi hissedecek ve başarabileceğinize inancınız artacak ve sigaradan kolaylıkla vazgeçeceksiniz.

8 ile 10 seans arasında değişebilmektedir.

 Hipnoz ile sigarayı kolayca bırakın!

 Hipnozla sigarayı bırakma için bize ulaşın

Mail: info@akademiplena.com

Tel: 0 (224) 243 43 14

Plena Human Bütünsel İnsan Gelişim Akademisi

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ara

Kategoriler