Browsing articles tagged with " sınav kaygısı"

Mindfulness (FARKINDALIK) Sınav Terapisi

Oca 18, 2017   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

imagesÇocuklarımız neden kaygılı, öfkeli ve endişeli?

Çocuklarımızı bu olumsuz duygu ve düşüncelere iten yaşadıkları deneyimlerin kendisi mi?  Yoksa deneyimlere ait geliştirdikleri yorumlar mı? PARDON! Unutmuşum.Yoksaaa..Olaylar karşısında geliştirdikleri yorumların ‘eşsiz mimarları’ aile ya da okul mu?

Başarılı ancak öfke ,stres,kaygıya programlanmış robot öğrenci mi?

Yoksa duygusal,bilişsel ve davranışsal süreçleri yönetmeyi başaran,kendini fark edip gerçekleştirme becerisi kazanmış BİREY mi?

Evet ne yazık ki, “Hayaller ve hayatlar..”

İşte hayallere hayat vermek için düzenlenmiş  farkındalık sınav terapi grup seansları ile hedeflediğimiz:

-Öncelikle çocuğu başarı odaklı otomatik pilottan çıkarıp uyandırmak. Odak noktasını kendisine döndürerek  kendisi ile temasa geçerek yaşadığı anın içeriğini  değerlendirme yetisi kazandırmak.

-Geçmişin baskısı, gelecek kaygısından uzaklaştırmak şimdiki ana odaklanıp neyi nasıl değerlendirdiğinin farkına varmasını sağlamak.

-Gerginlik yaratan durumlar karşısındaki duygu ,düşünce ve davranış biçimlerini fark edip,kendisi için olumlu sonuçlar yaratacak şekilde kökünden değiştirmeye olanak tanıyan beden ve zihin bütünlüğüne ulaşmasını sağlamak.

Lakin farkındalık kazandırmadan yapılan eğitim, terapi ve çalışmalar, pisliğin üstünü ipek örtüyle örtmekten başka bir şey değil. Görmeseniz bile kokusu rahatsız etmeye devam edecektir.

O zaman sınav terapi ile okul ve hayat içinde farkındalığı artan  öğrencinin kazandığı yetiler nelerdir?

-Bedensel, zihinsel,ve ruhsal anlamda kendini fark etme becerisi kazanır.

-Güçlü ve geliştirilmesi gereken yönlerini keşfedip yönetme yetisi kazanır.

-Konsantrasyon ve odaklanmanın olduğu bütünsel zihin durumunu geliştirir.

-Duygusal zekası gelişir, olayları doğru anlamlandırma becerisi kazanır.

-Yıkıcı ve engelleyici duygu,düşünce,inanç ve davranış sürecinin farkına varır ve bu olumsuz süreci değiştirme becerisi kazanır.Stres,öfke ve kaygısını yönetmeyi öğrenir.

-Öğrenilmiş çaresizlik, yapamıyorum algısı, başarısızım inancı, geçmişin baskısı ve  gelecek  kaygısından özgürleşerek  şimdiki zamanı nasıl yöneteceğini öğrenir..

-Okul ve aile hayatının üzerinde yarattığı çatışma dolu ,yarış odaklı,gerçekçi olmayan hedef ve hayallerden uzaklaşıp, iç dünyasında huzur ve dinginliği yaratma becerisi.

-Her şeyin değişebileceğini öğrenerek, sahip olduğu işlevsel olmayan duygu ve düşüncelerinin de değişebileceğinin farkına varır.

-Nelerden kaçtığını,neleri örttüğünü ve işe yaramaz koşullanmalarının farkına vararak “yeni bir özbenlik”oluşturma becerisi kazanır.

-Keşke,acaba,neden,niçinlerle uğraşmak yerine bilinçli farkındalık ile spontane tepki verme yeteneğine güvenir hale gelir.

-Kendini olduğu gibi kabullenmeyi,bağışlamayı ve kendisiyle barışmayı öğrenir. Kendisi ve çevresi ile iletişim becerisi gelişir.

-Kendi yeteneği ve bilgisine güvenen, ne istediğini bilen gerçekçi hedeflerle kendini yapılandıran farkındalık sahibi birey olma becerisi kazanır.

ÖZETLE  Çocuk;

-İşlevsel olmayan düşünce, duygu , inanç ve hatıralardan uzaklaşıp  bırakabilir.

-Kendi içinde ve çevresiyle herhangi bir çatışmaya girmeden rahatsız edici duygu,dürtü ve duyumlarının gitmesine izin verir.

-Şimdiki zamana odaklanarak, şu an meydana gelmekte olan şeylerle açık ve meraklı bir yaklaşımla ilişki kurar.

Bu durum da ; beden,zihin ve ruh hali ile okul,aile,sınav,geçmiş,gelecek kavramlarını olması gerektiği gibi anlamlandırır. Yeni bir gerçeklik yaratır.

Mindfulness (Farkındalık ) SIınav Terapi içeriği.

-Farkındalık terapi teknikleri

-Meşgul eden düşüncelerden uzaklaşarak şimdiye odaklanma yönetemleri

-Vücut taraması ve beden farkındalığı

-Nefes egzersizleri ve meditasyon

-İç motivasyon geliştirme teknikleri

-Kendini sevme,kabullenme,güçlü ve geliştirilmesi gereken yönlerini keşfetme teknikleri,

-Stres, kaygı ve öfke ile baş etme yolları

-NLP (Nöro linguistic programing) teknikleri  ile zihin süreçlerini yönetme.

-Geştalt  koçluğu ile bilinç altı olumsuz düşünce ve inanç ardan özgürleşme ve farkındalık kazanma

-Oyun,drama ve ayna çalışmaları ile bastırılmış olumsuz duygu ve düşüncelerinin  dönüştürülmesi.

-Gerçekçi bir gelecek ve hedef belirleme teknikleri.

Sınav terapi grup seanslarına kimler katılabilir.

7-18 yaş arası  tüm öğrenciler.

Yaşları uygun 4 kişilik gruplarla haftada bir gün  2 saat ve  5 haftalık bir süreçtir.

Toplam 10 saatlik seans ücreti:

Kişi Başı: 750 TL dir.

%10 nakit indirimi uygulanmaktadır.

Bireysel gelişim & Nefes Terapisti Hicran İpekbağlar

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Çocuğunun Koçu Sen Ol! Birlikte Başarabilirsiniz

Oca 13, 2016   //   by admin   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

aile

Geçmişe bir sünger çekip yeni bir hayata başlamak istiyorsunuz. Bu sizi çok heyecanlandırıyor. Başlangıç için bir tarih bile belirliyorsunuz. Pazartesi…Ama unutmayın, yeni gözler geliştirmediğiniz sürece farklı bir hayat yaşayamayacaksınız. Yine aynı evde aynı yatakta uyanacaksınız. Yine aynı işyerine gidip yine aynı kişilere günaydın diyeceksiniz. Yine aynı kişi olacak yanınızda yatan eşiniz. Onlar değişmeyecek, siz değişeceksiniz. Ve hayatınızın değişmesini istiyorsanız, artık yeni manzaralar aramakla kalmak yerine, yeni gözler geliştireceksiniz..

Osho şöyle der: ‘Hiç bir çocuğun hiçbir amaç gütmeden sadece koştuğunu,bağırdığını, dans ettiğini ve güldüğünü gördünüz mü? Çünkü onun hiç bir şeyi yoktur. Eğer ona; ‘Niçin bu kadar mutlusun?’ diye sorarsanız sizi yanıtlayamayacaktır. Size şaşırmış bir şekilde bakacaktır.. Mutlu olmak için bir nedene ihtiyaç var mıdır? Çocuk ‘neden’ sorusu ortaya atıldığı için çok şaşıracaktır. O, omuzlarını silkecek, kendi yoluna gidecek ve yeniden şarkı söylemeye ve dans etmeye başlayacaktır. Çocuğun hiç bir şeyi yoktur. O, henüz bir başbakan değildir, bir doktor bir avukat değildir, evi veya arabası yoktur. Onun hiç bir şeyi yoktur.. oyuncaklarından başka, belki onlar da yoktur…zaten mutlu olmak için nedene ihtiyaç yoktur.’

Öyleyse çocuklarımıza en iyi olmak gibi belirsiz hedefler koymak yerine belki de sorumluluk sahibi ve dünyaya faydası olan bir insan olmasını sağlamalıyız.

Bunu da asla hap şeklindeki bilgilerde bulamayız. Bugün artık biliyoruz ki danışmanlık yapmak ve bir kişiyi iyi anlamak için derin bir psikoloji bilgisine ihtiyaç yoktur. Doğru soruları sormak ve dinlemek, terapistlerin en çok kullandığı iletişim unsurudur.

Bu eğitim; çocuğunuza öğrenci koçluğu, sınav koçluğu kısacası, yaşam koçluğu yapabilmeniz ve çocuğunuzun sizi danışman olarak seçmesi için hazırlandı.

Çocuklarınızla doğru iletişim kurmak,

Ergenlik sorunlarıyla başedebilmek,

Çocuğunuzun potansiyelini performansa çevirmek,

Sınav kaygısını, sınav stresini ortadan kaldırıp sınavlarda başarı elde edebilmesini sağlamak

En önemlisi de sorumluluk sahibi, mutlu ve huzurlu çocuklar yetiştirebilmek için çocuğunuzun koçu siz olun…Çünkü birlikte başarabilirsiniz.

Sevgiyle kalın,

İnci AKTAŞ & Özlem AKTAŞ

Öğrenci Koçu & Psikolojik Danışman & Yazar

Çocuğunun Koçu Sen Ol-Anne Babalar İçin Koçluk Eğitimine katılmak ve bilgi almak için lütfen bize ulaşın.

Tel: (224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Not: Eğitmenlerimiz ‘Konuşmanızla Hipnoz Edin’ kitabının yazarlarıdır. Ayrıca Çocukların sınav başarısı ve okul başarısı hakkında akademik çalışmalar yürütmektedirler.

Sınav Kaygısı mı, o da ne? – Özlem Aktaş

Tem 11, 2014   //   by admin   //   Kişisel Gelişim, Makaleler, o da ne?  //  No Comments

Endişeleri düşünürsen başarısız olursun. Endişeleri bırakıp zaferi düşünürsen başarılı olursun.

-D.J.Schawartz

Türkiye’deki eğitim sistemi malüm. Başarımız girdiğimiz sınavlardaki sonuçlarımız ile değerlendiriliyor. Pırıl pırıl gençlerimiz kendilerini ispatlamak için ilk andan itibaren bir çok sınavı başarı ile geçmek zorunda. Ailelerde çocukları kadar bu zorlu süreci başarı ile atlatmak zorunda. Herkes çocuğunun iyi bir geleceğe sahip olmasını istiyor ve bunu sağlamak için tüm ailenin olanakları seferber ediliyor. Bu kadar yatırım yapılan çocuklardan beklentiler yüksek. Çocuklar hem aileden  hem okuldan hem de çevreden gelen baskıların farkında. Bu beklentiler abartıldığında çocuklarda psikolojik bir baskı oluşuyor ve zaten istek ve yeteneklerinin çok farkında olmayan gençler ciddi kaygı sorunları ile mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Sınav sisteminin içindeki sorunlardan ziyade yazmak istediğim çocukların, gençlerin bu süreci nasıl başarı ile aşacakları. Hayatları boyunca bir yarışın içerinde yarış atı gibi koşturulmaya çalışılan çocukların öncelikle ilgi, yetenekleri ve isteklerinin keşfedilmesi çok önemli. Kendi yetenekleri ile örtüşen bir meslek seçiminde kişi çok daha başarılı ve mutlu bir kariyerin yolunu açması kaçınılmazdır. Peki gençlerimiz, çocuklarımız ilgilerinin, yeteneklerinin, isteklerinin, hedeflerinin ne kadar farkında? Kendi arzularına, hayallerine göre mi seçimler yapıyorlar yoksa başkalarının istek ve beklentilerine göre koşullanmış tercihler mi  yapıyorlar? Bu sorulara verilecek cevaplar geleceklerine yön vermek isteyen gençler için önemli. Farkındalıklı, özgüvenli, ne istediğini bilen gençlere ihtiyacımız var. Hayatının sorumluluğunu ele alan, ne istediğini bilen ve hedefleri için çabalayacak, eyleme geçecek gençlere. Bir çok genç sınav baskısı, kaygı ve endişe ile baş edemediği için kapasitesinin çok altında sonuçlar almakta ve işin üzücü tarafı bunu “kader” olarak kabullenmeleri. Oysa ki, endişe normal bir durum değildir. Endişe, durumlar karşısında verdiğimiz  negatif tepkilerdir. Kendimize ve gelecekle ilgili yarattığımız korku dolu senaryolar endişe ve kaygının en üst düzeyde yaşanmasına sebep olmaktadır. Başarı için belli düzeydeki kaygı gerekli olmakla beraber fazlası başarısızlığa götüren bir faktör olmaktadır. Sınav kaygısı, üstesinden gelinebilecek bir durumdur. Potansiyelin altında kalarak istemediğimiz sonuçlara razı gelmek kaderimiz değildir. Tüm durumlar yönetilebilir ve değiştirilebilir. Koçluk, Nlp yöntemleri, hipnoterapi ve daha bir çok yöntem bu baskıların üstesinden gelinip, arzu edilen sonuçların oluşturulmasında etkili olmaktadır. Koçluk ve Nlp ile kendi gücünüzü keşfeder, neyi başarabileceğinizi kavrar, farkındalığınızı geliştirerek verimli çalışma  metodları geliştirerek, öğrenmeyi kolaylaştırır ve hedeflerinizine ulaşmayı kolaylaştırırsınız. Özellikle sınav kaygısı, endişesi gibi ihtiyacınız olmayan duyguları yönetmek ve durumlarınızı değiştirebilme becerisini hipnoterapi, Nlp ile kazanabilirsiniz. Çalışmalarımızla  yapılan, sadece size kendinzdeki varolan gücü hatırlatmak ve her şeyi yalabileceğinize olan inancınızı arttırmak. Hayatınızın sorumluluğunu ele almak ve istediğiniz değişimi yaparak, yaşamınızı daha yaşanılır hale getirmek sizin elinizde. Çözüm sizsiniz! Süreci endişeli yaşamak mı yoksa keyif alarak mı geçirmek istersiniz? Sonuçla beraber sürecin de çok önemli olduğunu daima hatırlayın.

Sevgiyle kalın..

Özlem Aktaş – Nlp Koçu, Hipnoterapist

(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ara

Kategoriler