Browsing articles tagged with " yaşam koçluğu"

Hipnozla Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme Koçluğu Online Eğitimi

Ara 26, 2020   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Son yıllarda obezitenin artması ve klasik yöntemlerin kalıcı kilo verme konusunda sonuç vermemesi, zayıflamak ve kilosunu korumak isteyen herkesi beyin, bilinç ve bilinçaltı kavramları ile, zayıflamanın psikolojisini araştırmaya itmiştir. Hipnozla Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme Koçluğuna 10 yıllık deneyimimi ile Plena Human ile adım atmaya ne dersiniz.

Online olarak gerçekleştirilecek eğitimimiz aynı zamanda canlı dersler, uygulamalı anlatımlar, vaka örnekleri ve dökümanlarla desteklenmiştir. Koçluk Eğitiminde İleri Düzey akreditasyona sahip olan Plena Human Akademi liderliğinde eğitiminizi online eğitim olarak alabilecek ve yeni bir kariyere adım atabileceksiniz.

Hipnozla Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme Koçluğu Online Eğitimi içeriği şöyledir.

İçerik:

Koçluk Becerileri (Kilo Kontrolü İçin)

NLP Teknikleri

Motivasyon

Alt Modalite Değişikliği İle Beslenme Alışkanlığının Değiştirilmesi

Çapa

Altı Adımda Yeniden Çerçeveleme

Zaman Çizgisi Terapisi

Karar Çalışması

Af Terapisi ve Gestalt

EFT Tekniği

Hipnoz Tekniği

Hipnotik Trans Oluşturma

Kendi Kendine Hipnoz ve Telkin

İmajinasyon ve İmgelem

Sağlıklı Beslenme Koçluğu, Zayıflama Koçluğu olarak da bilinen bu alan Plena Human deneyimli ve Assosication For Coaching uluslararası koçluk eğitmenliği akreditasyonuna sahip eğitmenleriyle, 10 yıllık deneyimini sizlerle paylaşıyor.  Yaşam Koçluğu eğitimi, NLP ve Hipnoz teknikleriyle birleştirilerek, 50 saatlik geniş kapsamlı bir eğitimle sizler de Hipnozla Zayıflama Koçu olabilirsiniz.

Uluslararası Akredite Koçluk Eğitimi ve Hipnoz Eğitimi alarak Hipnozla Zayıflama Koçu olmak istersiniz değil mi?

Eğitim Süresi: 50 Saat

Eğitime kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi için; 02242434314

Anksiyete ve Hipnoterapi

Kas 9, 2020   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Anksiyete, diğer adı ile kaygı bozukluğu günümüzde bir çok kişinin muzdarip olduğu bir konu haline geldi. Bazen, geçmişle ilgili üzücü olayların atlatılamaması, duygularının boşaltılamaması ve acı dolu izler bırakması nedeniyle ortaya çıkarken, bazen de gelecekle ilgili olup olamayacağından hiç bir zaman emin olamayacağınız senaryolar şeklinde baş gösterir. Bazen ütünün fişini prizde unuttuğumuzdan kaygılanırken bazen büyük İstanbul depreminden kaygılanırken buluruz kendimizi. Anksiyete öyle bir girdaptır ki, siz kurtulmaya çalıştıkça içine çeker sanki sizi. Daha çok kaygıyla beslenir. Kaygılandıkça anksiyeteniz artar ve arttıkça kaygılanırsınız. Çıkış yolu şimdidedir. Çünkü şimdi de hiç bir sorun olamaz. Sizi kaygılandıran şeyler ya geçmiştedir ya gelecektedir. Şimdide olan şeylerle mücadele gücü şimdi size verilir. Anksiyete yani kaygı bozukluğuna kapıldığını söyleyen danışanlarımız bize hipnoterapi almak için başvururlar. Hipnoterapi süreci kısaltan en etkili yöntemdir. Hipnoterapi alan danışanlarımız kısa süre içerisinde geçmişin ağırlığından ve geleceğin kaygılarından kurtularak anksiyeteyi geride bıraktıklarını anlatırlar.

Eğer sizler de hipnoterapi almış bir çok danışanımız gibi anksiyete, panik atak, depresyon, fobiler ve hipnoterapinin yardımcı olabileceği bir çok konu ile ilgili şikayet ediyorsanız bize ulaşabilirsiniz.

Gününüz harika geçsin.

Hipnoterapist İnci Aktaş

2242434314

05335475241

Online eğitimler ve online seanslar hakkında bilgi almak için internet sitelerimizi ziyaret edebilirsiniz.

www.plenahuman.com

www.akademiplena.com

Birey Olmak ve 12 İşareti – Kişisel Gelişim & Koçluk

May 22, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments
Birey Olmak ve 12 İşareti – Kişisel Gelişim & Koçluk
Birey olmak bazen içeriğinden fazla veya başka anlamlar yüklenebilen bir kelimedir. Yanlış anlamla eşitlendiği kelimeler arasında bencil olmak, benmerkezci olmak, sadece kendi haklarını korumak, fazla özgür olmak, toplumu umursamamak sayılabilir.
Türkçe’miz o kadar zengin bir dil ki bütün kelimeleri tek anlamda toplamaya çalıştığımız için ne yazık ki bu anlam zenginliğini köreliyor. Halbuki anlam arttıkça yaşam da zenginleşir. Bu saydığım kelimelerin hepsinin anlamı ve yaşanılış biçimi pratik hayatta birbirinden tamamen farklıdır.
Burada birey olmanın teorik bir tanımını verme gereği duymuyorum. Çünkü istediğim şey birey olmanın anlamını yaşayarak bir koçluk anlayışı içinde içselleştirmeniz. Birey olmak bir bir sayılabilmekten çok daha fazlasıdır. Birey olmak bir tanım değil bir anlamdır ve kişinin doğduğu, adının konulduğu andan itibaren kendine ait, kendine özgü varlığını hissedebilme yaşayabilme ve etrafına anlatabilme/ gösterebilme sürecidir. Doğumdan ölüme kadar olan bu süreçte, sonuna kadar, kendinin öğretmeni ve öğrencisi olabilme hikayesidir.
Çok yerde söylediğim gibi, bildiğimiz şey değil yaptığımız şey bize aittir. Koçluk süreçlerinde rastladığım konulardan biri kendini toplumda ifade edememe, kendi değerlerinin ne olduğunu bilememe, sınır koyamama, hayır diyememe, anlamlı bir yaşama sahip olamamadır.
Oysa ki kişiler ne kadar varlığının ve bütünlüğünün farkında olarak yaşar, ne kadar kendi duygu durumlarını kontrol edebilir ne kadar öz disiplin sağlayabilir ise o kadar güçlü olacak ve çevresine güç ve destek verebilecektir. Birey kendi sorumluluklarını alabilen ve sonuçları ile yüzleşebilen, kendi eylemlerinin sonuç ve mükafatlarının tadını çıkara bilen kişidir
Birey yaşam gücünü en yakınındaki kişilerden tutun da belirli topluluklar, gruplar, kulüpler, dernekler, takımlar ve diğer toplumsal oluşumlar yerine  önce ne kadar kendinden alırsa, o kadar sağlam kalıcı ve güçlü bir varlık gösterebilecektir. Bireyler kendi ayakları üzerinde maddi ve manevi ne kadar durabilen ve başkası tarafından biçilen değil kendi değerleriyle yaşayabilen kişiler olursa, toplumsal değerler de o derece köklü ve sağlıklı şekillenecektir. Toplum da güçlü varlık gösterebilen, sürekliliği olan ve  sağlıklı düşünüp davranabilen bir toplum olacaktır.
Aşağıda sıralanan konuların koçluk seanslarındaki açılımında bir dünya hikaye ortaya çıksa da kısaca birey olmak için neleri yapıyor ve hissediyor olmamız gerektiğini şöyle kısaca bir listeleyelim. Lütfen siz de kendinizi bu açıdan samimi bir niyetle 1-10 arası değerlendirin:
  1. Düşündüklerini ve hissettiklerini açıkça, kolaylıkla ve nezaketle ifade edebilmek
  2. Kendi öz değerlerinin farkında olmak ve başkalarının değerleri yerine kendi değerleri ile yaşayabilmek
  3. Günlük hayatında ve uzun vadeli planlarında kendine koyduğu kurallara ve ilkelere uyabilmek
  4. Başkaları tarafından uyarılmadan kendini uyarabilmek
  5. Kendini eleştirebilmek
  6. Kendine gülebilmek
  7. Aksi giden işler veya hatalardan dolayı başkalarını suçlamadan önce kendi adına neyi daha iyi yapabileceğini düşünmek
  8. Sözlerinin ve davranışlarının sonucunun sorumluluğunu tek başına alabilmek
  9. Kendi başınayken huzurlu ve mutlu kalabilmek
  10.  Kendi kendine konuşabilmek !
  11.  Gerektiğinde sınır koyabilmek ve hayır diyebilmek
  12.  Gerektiği veya mecbur olduğu için değil istediği için söylemek, yapmak. Diğer bir deyişle irade gösterebilmek
  13.  Kendi iradesiyle başkalarına söz vermek ve verdiği sözleri tutmak
Bahar KARACA
Profesyonel Koç & Eğitmen
Tel: 224 243 43 14
Whatsapp: 533 213 42 27

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Yaşam Koçluğu

Nis 15, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments
Yaşam Koçluğu
Koçluk Eğitimi almak istiyorsunuz ve bu eğitim size ne kazandıracak merak ediyorsunuz. Yaşam Koçluğu kişiyi mevcut konumundan arzu ettiği konuma taşıyan yol arkadaşlığıdır. Yaşam Koçluğu mesleğini ister profesyonel olarak yapın, ister yaşam koçluğu eğitimini kendi yaşamınıza koçluk etmek için alın her şekilde hayatınız değişecek. Evet bunu söylüyorum çünkü biliyorum. Sebep mi? Her sabah yeni bir hayata başlamak için kendinize söz veriyor olabilirsiniz. Bu hayatınızın tek bir alanında (örnegin; sağlıklı beslenme, sigarayı bırakma) olabileceği gibi, tüm alanlarınızda dengeyi yitirdiğiniz için bu kararı vermiş olabilirsiniz. Ama sabah uyandığınızda yine aynı eve uyanacaksınız, aynı kişi olacak varsa eşiniz ve çocuklarınız. Aynı işyerine gidip aynı insanlarla karşılaşacaksınız ve onlar değişmeyecek sizler değişeceksiniz. Yaşam Koçluğu, içten dışa bir değişim dönüşüm sürecidir. Hayatınız değişecek ve bunu siz gerçekleştireceksiniz.
Eğer bir yaşam koçluğu eğitimi araştırıyorsanız, bence mutlaka NLP metodolojisini eğitimin içine entegre etmiş bir kurumla çalışılmalı. Bugün psikoloji bilimini temel alan ve NLP teknikleriyle harmanlanmış eğitim Plena Akademi’yle birlikte çok az sayıda kurumda bulunabilir. Sebep Koçluk Eğitimi’ni hazırlayan kişilerin bizler gibi Psikoloji doktorası yapmıyor olmaları. İkinci sebep ise NLP Eğitimleri bir çok koçluk eğitimi veren şirkette yaşam koçluğu eğitim programından ayrı tutulmaktadır. Maalesef bizler NLP Eğitimi/NLP Teknikleri olmadan koçluk eğitim programı düşünemiyoruz.
Plena Human Profesyonel Koçluk Eğitimi içeriği ve katılım koşulları için bize ulaşabilirsiniz.
Sevgilerimle,
02242434314
İnci Aktaş
Profesyonel Yaşam Koçu
Uluslararsı Akredite Eğitmen

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Yaşam Koçluğu Eğitimi, Kişisel Gelişim ve Safsataları

Mar 30, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Safsata kelimesini kullandığım için öncelikle affınıza sığınıyorum zira gelişim yaşam koçluğu ve söz konusu kelime yan yana hiç uygun değiller. Bununla birlikte son yıllarda artan yaşam koçluğu eğitimleri ve koç sayısı ile saygın bir meslek olan Profesyonel Yaşam Koçluğu/Profesyonel Koçluğa ‘karşı’ bir akım başlamış durumdadır. Bunu anlamak çok güç çünkü gelişim içten dışa olur. Kişi gelişmeden toplumsal gelişme olmayacağı gibi, kişisel gelişim için profesyonel koçluk yaklaşımı çok önemli bir argümandır.

Kişisel gelişim ve koçluk ile hatta pozitif düşünce ile örgütsel mücadeleye girmiş olan kişilerin, pozitif düşünen ve bireysel olarak gelişime açık ve gelişen kişiden nasıl bir zarar geleceğini açıklamalarını belemekteyiz. Kitlesel mücadeleye girişilecek alanlar çocuklara, insanlara ve hayvanlara, doğaya yani evrene zarar veren şeyler olmalıyken, kişisel gelişim karşıtlarının bilmesi gereken şudur. Eğer bu zararı yaratan kişiler bireysel olarak içten dışa bir gelişim süreci içerisinde olsalardı bu zarar minimize edilebilirdi. Ne yazık ki internet ortamı bilgi kirliliğine çok müsait. Reklam amaçlı en popüler konulara karşı yazılan karşıt görüşler arama motorlarında üst sıralar çıkabilmekte ve insanların kişisel gelişim çabalarını sınırlayacak nitelikte yoruma maruz bırakmaktadır.

Sözün özü şudur ki; kendi içimize dönelim, temizliğe kapımızın önünden başlayalım. Biz değişirsek dünyanın değiştiğini hatırlayalım. Nitekim herkes birisinin çıkıp dünyayı değiştirmesini bekliyor. Eğer herkes o birisinin kendisi olduğunu bilirse toplumsal gelişime katkı sağlayabiliriz.

Elbette ki her meslekte olduğu gibi Yaşam Koçluğunu kirletecek insanlar da olacaktır. Akredite olmayan kısa süreli ve içeriksiz eğitimler pazarlanacak ve satılacaktır. Yine de uzun vadede niteliksiz yaşam koçlarının kalıcı olamayacağını düşünüyoruz.

Yetkin bir koç olmak için, geçekten öğrettiğini uygulayan, mesleğini içselleştirmiş, uzun süre koçluk yapmış, akredite eğitmenlerden eğitim almanız gerekecektir.

Gelişimin sonu yoktur. Şimdi bugün burada elinizdekilerle başlayın.

Sevgiyle kalın.

02242434314

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Koçluk Eğitimi ve Yaşam Koçluğunun Kazandıracakları

Eyl 25, 2017   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Koçluk Eğitimi ve Yaşam Koçluğunun Kazandırdıkları neler mi?

Bir sabah uyandığında; ‘Ben ne yapıyorum? Ne için buradayım? Hayatın anlamı nedir?’ diyen bir çok insanla karşılaştım. Her insan ruhunun en derinlerinde bir yerde bir şeylerin değişeceğine ya da daha iyi olabileceğine dair bir inanç taşır.  Zaman içinizdeki potansiyeli ortaya çıkarmanıza yardımcı olacak bir yol arkadaşı ararsınız.

Derin bir yalnızlık duygusu içerisinde devam eden ilişkiler gördüm. Birlikte ama yalnız, aşk kırıntılarının tatmin ettiği bağımlı birliktelikler. Eninde sonunda ‘Ben ne yapıyorum dersiniz?’ Hak ettiğim ve hayal ettiğim bu muydu?’ Bir ilişki koçu size bu süreçte koçluk yapabilecektir.

Çocuklarıyla sorunlarını bir sinema gününde çözebileceklerini sanan anne babalar, çocukları için öğrenci koçluğuna ihtiyaç duyarlar. Kendileri için ise yaşam koçluğuna.

Ekip kurma ve motivasyonunu sağlama konusunda artık kendini yetersiz hisseden bir yönetici, iş yerinde kendini doğru bir şekilde ifade edemeyen bir çalışan, kurumunu bulunduğu noktadan vizyonuna götürmeye adanmış bir iş yeri sahibi, yönetici koçluğuna ve kurumsal koçluğa ihtiyaç duyacaktır.

Tüm ilişkilerde çiftlik yasası geçerlidir. Toprağa bir tohum ekersin, gerekli bakımı yaparsın ve beklersin. Mutlaka değerli bir şeyler filizlenir. Yaşam Koçluğu Eğitimi ile danışanlarınızın bu tohumu ekebilmesine, bakabilmesine ve değerli bir şeyler filizlenene kadar sabretmesine ve yolda kalmasına yardım edersiniz.

Bunun yanında Koçluk Eğitimi yalnızca danışanlara hizmet vermek için değildir. Kendi kaynaklarınıza ulaşarak, potansiyelinizi ortaya çıkarmak için tasarlanmış bir eğitimdir.

Profesyonel Koçluk Eğitimine katılarak yalnızca Uluslararası Akredite bir Koç olmazsınız. Plena Human Profesyonel Koçluk Eğitimi bir Terapist ve Koç Yetiştirme programıdır. Eğitmenler Uluslararası Akredite ve Psikolojik Danışmanlardır.

Bir çok Yaşam Koçluğu Eğitiminde olmayan, EFT, NLP , Psikolojik Danışma Kuramları ve Psikolojik Testler, Plena Human Profesyonel Koçluk Eğitimi içeriğinde yer almaktadır.

Koçluk Eğitimine ek olarak alacağınız NLP Practitioner ve NLP Master eğitimleri ve Temel Hipnoz Eğitimi ile gerçek bir koç ve terapist yetiştirme programıdır.

Peki sınıf içi eğitimin faydası nedir? Amacınızı sorgulayın. Gerçekten yetkin bir Profesyonel Yaşam Koçu mu olmak istiyorsunuz, yoksa eğitimi alıp popüler bir mesleğe mi adım atmak istiyorsunuz? Maalesef ki bugün, bir çok merkez, uzaktan eğitim yoluyla, akredite olmadan, akredite olmayan ya da yaşam koçluğunu profesyonel olarak hiç yapmamış eğitmenlerle, koçluk eğitimi gerçekleştirmektedirler.

Yaşam Koçluğu Eğitimi alırken dikkat edilecek unsurlar nelerdir?

-Yaşam Koçluğu Eğitimi’nin uluslararası akredite olup olmadığı

-Eğitmenlerin Uluslararası akredite profesyonel koç olup olmadığı

-Eğitmenlerin ayrıca Profesyonel olarak koçluk yapıp yapmadığı

-Eğitim içeriği ve süresi

Herkesin içinde uyanmayı bekleyen bir güç vardır. Eğer bilselerdi kendileri bile şaşırırdı.

Koçluk Eğitimi ile;

-Yaşam Koçluğu

-İlişki Koçluğu

-Sporcu Koçluğu

-Sağlıklı Yaşam Koçluğu

-Öğrenci Koçluğu

-Aile Koçluğu

-Hipnoterapi

-NLP Terapisi

-EFT

-Yönetici Koçluğu

-Kariyer Koçluğu

-Kurumsal Koçluk yapabilecek yetkinliğe sahip olacaksınız.

Profesyonel Yaşam Koçu/Terapist Yetiştirme Programı hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

(224)2434314

info@akademiplena.com

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Profesyonel Koç/Terapist Yetiştirme Programı

Eyl 21, 2017   //   by admin   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

koçluk eğitimProfesyonel Koçluk Eğitimi

Profesyonel Koçluk Eğitimi Programı Uluslararası  Association For Coaching  (AC) akreditasyonuna sahiptir.

MODÜL 1

TEMEL KOÇLUK EĞİTİMİ – FARKINDALIK YARATMA

CERTIFIED LIFE COACH

KONU BAŞLIKLARI

– Koçluğa Giriş

– Koçluğun Alanı  ve konusu hakkında ayrımlar

– Koçluğun kavramsal temelleri

– Koçluğun temel yetkinlikleri

– Koçluk süreci

– Müşteri Koç arasındaki ilişki

– Koçluk iletişimi ve uyum

– Doyum, denge ve  süreç yönetimi

– Yaşam Çarkı Uygulaması

– Etkin dinleme söylenmeyeni duyabilme

– İç görü , olay kişi ayırımı yapabilme

– Koçlukta İlerletme ve kendini yönetme

– Güçlü soru sorma , açık ve kapalı uçlu sorular, öğrenici ve yargılayıcı sorular

– Şekillendirici geri bildirim

– Yaşam amacı değerler ve vizyon çalışmaları

–  Eylem tasarlama, planlama , hedef koyma

–  Etik kurallar ve tartışılması

– Kritik gedik saptanması ve kapatılması

– Danışanı yapılandırma ve geliştirme becerileri

– Koçluk araçları

– NLP Teori ve pratikleri

– NLP nedir ? Varsayımları nelerdir?

– Temsil sistemleri

– Alt modaliteler

– Çapa

– Milton ve Meta Model

– Smart çalışması

– Mantıksal aşamalar

– Vaka analizleri ile dinleme yetkinliğini değerlendirme

– 10 saat karşılıklı seans uygulama ve yorumları

– Vaka çalışmaları ve yorumlamaları

– Video programlarının izlenmesi ve yorumlanması

– Workshop uygulamaları

– Süpervizyon

Sınıf içi eğitim süresi  50 saat olup ,devam zorunluluğu vardır.

50 saat dışarıda katılımcıların tek başına çalışa zorunluluğu

40 saat dışarıda koçluk pratiği zorunluluğu

KAZANIMLAR

–  Etkin dinleme yapabilmek

–  Hedefe yönelik geri bildirim yapmak

–  Güçlü sorular sorabilmek

–  Beden dilini okuyabilmek ve kullanabilmek

– Güçlü ve zayıf yönlere yönelik farkındalığı arttırmak

– Değerlerini ve hedeflerini tespit etmek

– Koçluk ve özel hayatta zamanı yönetebilmek

– Hedef bazlı planlama yapabilmek

– Koçluk etik kurallarını ve gerçek uygulamalarını öğrenmek

– Tüm koçluk yetkinlikleri ve yöntemleri hakkında farkındalık

– Koçluk duruşunu hayatın her alanında sergilemek

– Programı tamamlayanlar bireylere koçluk yapabilirler

MODÜL 2

İLERİ KOÇLUK EĞİTİMİ- DEĞİŞİM YARATMA

 ADVANCED CERTIFIED COACH

KONU BAŞLIKLARI

– Nlp Yöntem ve uygulamaları

– Değişim ve Direnci Kırmak

– Öğrenme Aşamaları

– Meta Programlar

– Algı pozisyonları

– Yeniden çerçeveleme, ağız çabukluğu kalıpları

– Karar çalışmaları

– Başarısızlığı geri bildirime çevirme

–  Koçlukta metafor kullanımı

–  Metafor kullanım becerisini geliştirmek

–  Grup ve bireysel metafor üretme çalışmaları

–  Koçluk yaklaşımları

–  Koçlukta ileri düzey becerileri kullanma

–  Sadeleşme, Kurallar ve sınırlar koyma konularına koçluk

–  Korkular ve sınırlayan inançlara koçluk yapma

–  Huzur, Mutluluk, Tutku konularına koçluk

– Grow Uygulamaları

–  Psikolojik Kuramlar ve teknikler

– Psikodinamik yaklaşım

–  Erikson gelişim evreleri

– Birey Odaklı yaklaşım

– Davranışsal kuram ve terapi

– Bilişsel Davranışçı kuram ve  Terapi

– Varoluşçu yaklaşım

– Sosyal psikoloji yaklaşımı

– Gestalt Koçluk pratik ve uygulamaları

– Anda kalma

– Kendi koçluk işini kurma

–  İş ortamında koçluk

–  Hedef ve planlar oluşturma

– Workshop uygulamaları

– Süpervizyon

– 10 saatlik karşılıklı koçluk seans uygulamaları ve yorumlamaları

–  Vaka çalışmaları ve yorumlanması

–  Video Programlarının izlenip yorumlanması

Sınıf içi eğitim süresi  50 saat olup devam zorunluluğu vardır.

50 saat katılımcının dışarıda çalışma zorunluluğu

30 saat dışarıda koçluk pratiği zorunluluğu

KAZANIMLAR

– Koçlukta duygusal zekayı kullanabilmek

– NLP , GESTALT Terapilerini uygulayabilmek

– Koçlukta metafor kullanabilmek

– Anda kalmayı başarabilmek

– Hedef çalışmaları yapabilmek

– Temel iş becerilerini öğrenmek

– Programı tamamlayanlar ileri düzey koçluk yapabilirler.

–  Psikolojik kuramlar ve teknikler hakkında fikir sahibi olmak

–  Koçluğun ve NLP’nin psikoloji ile ilgisini kavramak

MODÜL 3

USTA KOÇLUK EĞİTİMİ -DÖNÜŞÜMÜ SAĞLAMAK

PROFESSIONAL  CERTIFIED COACH

KONU BAŞLIKLARI

– Liderlik tanımı

– Liderlik özelliklerinin incelenmesi

– Etkin liderlik modelleri

– Liderlik ve motivasyon teorileri

– Liderlik ve Yöneticilik yetkinlik çarklarının kullanımı >

– Yaratıcılık, yaratıcılığın tanımı, yaratıcı bireylerin özellikleri, yaratıcılığı teşvik edecek sorular

–  Vizyon, misyon, amaç , hedef ve strateji belirleme

–  Misyon bildirgesi hazırlanma

–  Zaman yönetimi

– Hedef bazlı planlama

– 5N1K Tekniği

– Kurumsal hedefler

– İşletmelerde verimlilik anlayışı oluşturmak

– Kurum içi iletişimde koçluk araçları kullanmak

– Yöneticileri çağdaş yönetim araçlarıyla donatma

– Kobi ve Kurum koçluğu

– Ekip koçluğu

– Yetki devri

– Koçlukta pazarlama, pazarlama için hazırlık, maddi hazırlıklar , web sitesi, sosyal medya

– Ennegram

– DİSC

– MBTI

– SWOT

– Stratejik plan teori ve uygulamaları

– Performans değerlendirme >

– Karşılıklı koçluk uygulamaları

– Vaka çalışmaları

– Workshop uygulamaları

– Süpervizyon

– Sınıf içi eğitim süresi 30 saat olup devam zorunluluğu vardır

10 saat sınıf içi pratik

50 saat dışarıda katılımcının tek başına çalışma zorunluluğu

30 saat dışarıda koçluk pratiği yapma zorunluluğu

KAZANIMLAR

– Koçlukta ustalaşmak için bol miktarda uygulama yapabilmek

– Liderlik ve motivasyon teorilerini öğrenmek

– Koçluktan gelir elde edebilmek için yeni yapılar oluşturmak

– Koçlukta yaratıcılık yeteneğini öne çıkarmak

– Koçlukta liderlik yetkinliklerini kullanmak

– Koçluk dosyaları oluşturmak

– Yöneticilerin koçluk becerilerini geliştirmek

– Kurumlara ve yöneticilere koçluk yapmak

– Programı tamamlayanlar bireylere ve kurumlara her alanda koçluk yapabilirler

EĞİTİM SÜRESİ

1 .MODÜL : 60 SAAT

  1. MODÜL: 60 SAAT
  2. MODÜL: 40 SAAT

Profesyonel Koçluk Eğitimi içeriğine ek olarak aşağıda Hipnoz ve NLP Eğitim süreç ve ücretleri belirtilmiştir.

Temel Hipnoz Eğitimi

Eğitim İçeriği

-Hipnoz Nedir? Trans Nedir?

-Hipnoz Türleri

-Formal Hipnoz

-Dave Elman İndüksiyonu

-İnformal Hipnoz

-Ericsoncu Hipnoz Temel İlkeleri ve Teknikleri

-Çocuklarda Hipnoz

-Self Hipnoz

-Telkin

Eğitim süresi : 20 saattir.

Tüm paket program 180 saattir.

NLP PRACTITIONER Eğitiminin İçeriği

NLP Nedir?

NLP Varsayımları

Zihnin Yapısı-Bilinç ve Bilinçdışı

Temsil Sistemleri

 Meta Model ve Milton Model

Smart Hedefler

Alt-Modaliteler

Çapalama Tekniği

Kişisel Geçmişin Değiştirilmesi

İç ve Dış Gözlem

Mantıksal Aşamalar

Walt Disney Modeli

Çerçeveleme ve Yeniden Çerçeveleme

Stratejiler

Swish Modeli

NLP MASTER PRACTITIONER

EĞİTİM İÇERİĞİ

-Öğrenme

-Örenme Fobisinin Üstesinden Gelme -Durum Yönetimi

-Algısal Pozisyonlar

-Meta Ayna

-Ağız Çabukluğu Kalıpları

-Başarısızlığı Geri Bildirime Çevirme

-Bilinçaltı İle İletişim Kurma ve Bilinçaltı Temizliği

-Hızlı Fobi Tedavisi

-Kötü Anıların Üstesinden Gelmek

-Altı Adımda Yeniden Çerçeveleme

-Zaman Çizgileri

-Zaman Çizgisi Terapisi

-Krar Çalışmaları

-Metafor

-Meta Programlar

-Modelleme

-Bağımlılıktan Kurtulma

-Arkasından Çeken Şeylerden Kurtulma

-Yas Sürecinin Üstesinden Gelmek

-Kendinize İlişkin İnançları Saptamak

-Switch (İnanç Değiştirme) Tekniği

-Parçalarla Çalışmak

-Tote Stratejiler

Bununla birlikte 8.yıl kutlaması nedeniyle 2 yıl süreyle açılacak bu eğitimlere katılabilme hakkı saklı kalacaktır. Katılımcı Profesyonel Koçluk Eğitimi 1.2 ve 3.Modül, NLP Prac. ve NLP Master Prac. Temel Hipnoz Eğitimi ve sertifikalarını alacaktır.

Eğitim ücretleri ve detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Tel: (224)2434314

info@akademiplena.com

Profesyonel Koçluk Eğitimi Bursa Plena Human & Danışmanlık

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Akredite İleri Düzey Koçluk Eğitimi Diploma Programı

Şub 3, 2016   //   by admin   //   Eğitimler  //  No Comments

Accredited_ADVDiploma_CT

Akredite İleri Düzey Koçluk Eğitimi Diploma Programı

Accredited Advanced Diploma in Coaching Training

Accredition: Association For Coaching

MODÜL 1- Koçlukta Farkındalık Yaratma

1.KUR- Koçluk Süreci Giriş/NLP ve Yeni Gerçeklikler Yaratmak

 Koçluk Kavramına Giriş

Koçluğun Alanı Ve Diğer Mesleklerle Farkları

Koçluğun Psikolojik Sınırı

Koçluğun Kavramsal Temelleri Koçluğunun Temel Yetkinlikleri

Koçluk Süreci

Koç İle Müşteri Arasındaki İlişki

Etik Kurallar

NLP Nedir?

Beyin Ve Varsayımları

Yeni Gerçeklikler Yaratmak

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Günleri Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

2.KUR – Koçlukta İletişim- NLP ve Amaçlar

 Koçlukta Uyum Kurma Ve Bağ Kurma

Temel İletişim Becerileri;

Dinleme, Anlama, Doğru Yansıtma Yapma, Geri Bildirim Verme

İçgörü Kazanma Olay Ve Kişi Ayrımı Yapma

Güçlü Mucizevi Soru Sorma Becerisi Geliştirme

Kişinin Kendini Tanıması

NLP Tekniklerine Giriş

Yaşamsal Amaçlar Belirlemek

Hedefler ve Stratejik Adımlar Belirlemek

Temsil Sistemleri  İle İletişim/Öğrenme/Hatırlama/Uyum

Alt Modaliteler İle Anıları Dönüştürmek/Kaygıların Üstesinden Gelmek

Walt Disney Tekniği/ Hayallerinize Mümkün Olan En İyi Şansı Vermek

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

 

3.KUR – Koçlukta Araçlar- NLP Alışkanlık Değiştirme ve Geliştirme

 Koçlukta Kullanılan Araçlar

Yaşam Çarkı Ve Diğer Çarklarla Uygulamalar Ve Çalışmalar

Yaşamda Değerler Belirlemek

Doyum Ve Denge Sağlamak

Yaşam Amacı Belirlemek

NLP Çapa Tekniği

NLP Kişisel Tarih Değiştirme Tekniği

NLP Swish Tekniği /Davranış ve Alışkanlık Değiştirme

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

4.KUR Koçlukta Danışanı Yapılandırma Ve İlerletme Becerisi- NLP İletişim ve İkna

Eylem Tasarlama

Kritik Gedik Saptamak Ve Kapatmak

Danışanı Yapılandırma Ve Geliştirme Becerileri

Grow Hedef Çalışması

NLP Milton Model

NLP Meta Model

NLP Yeniden Çerçeveleme Tekniği

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

5.KUR Süpervizyon

 

Uygulamalar ve Süpervizyon

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

MODÜL 2 – Koçlukta Değişim Yaratma Ve Sürdürme

 

1.KUR.  İleri Koçluk Becerilerine Giriş- NLP ile Değişim

Koçluk Yaklaşımları

Değişme Koçluk Yapmak

An Kavramı Ve Anda Kalmak

İleri Düzey Koçluk Becerilerini Kullanmak

Sadeleşme Konularına Koçluk

Kural Ve Sınırlar Koyma Becerileri Geliştirmek

NLP Tekniklerinde Ustalaşmak

Öğrenme Ve Öğrenme Fobisi

Durum Yönetimi

Karar Çalışmaları

Metafor Kullanımı

Modelleme Tekniği

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

2.KUR.  İleri Koçluk Becerileri Geliştirmek – NLP Tekniklerinde Uzmanlaşma

İleri Düzey Koçluk Becerilerini Geliştirmek

Korkular, Kaygılar Ve Sınırlayan İnançlarla Çalışmak

Mutluluk, Huzur Tutku Konularına Koçluk Yapmak

Koçlukta Kendi İşini Kurmak

Mali Kavramlarla Tanışmak

Koçluk İşini İlerletmek, Müşteri Bulmak Ve Planları Oluşturmak

Gelişen Koçluk Dünyası Ve Şekilleri

NLP Tekniklerinde Uzmanlaşma

Dil İllüzyonları Kalıpları

Algısal Pozisyonlar Ve Bakış Açısı Değiştirme

Meta Ayna Kendinle İletişimi Dönüştürme

Hayal Kırıklıklarını Geri Bildirime Çevirme

Meta Programlar Kişilik Yapıları

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

3.KUR Koçluğun Psikoloji İle Sınırları Ve İlişkisi – NLP Tekniklerinde Ustalaşmak

 

Psikolojik Kuramların Mantığı Ve Koçluk Mesleğinde Bilinmesi Gerekenler

Psikodinamik Yaklaşım

Erikson Gelişim Evreleri

Davranışçı Ve Bilişsel Davranışçı Yaklaşımlar

Psikoloji Bilimi Ve Koçluğun Sınırları

Teknikler

NLP Teknikleri

Hızlı Fobi Tekniği

Kötü Anıları Dönüştürmek

Zaman Çizgileri ve Sihirli Gözlük Tekniği

Zaman Çizgisinde Kötü Anıları Dönüştürmek

Bağımlılıklardan Ve Geri Çeken Şeylerden Kurtulmak

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

4.KUR. Koçluk, Varoluşçu Felsefe – NLP ve Transformasyon

Varoluşçu Felsefe Ve Kuramı Ve Geştalt Koçluğu Ve Teknikleri Ve Uygulamalar

Duygusal Özgürleşme Tekniği

Af Çalışmaları Ve Kendini Tanıma Ve Bilme

Birey Odaklı Yaklaşım

NLP Teknikleri

Altı Adımda Yeniden Çerçeveleme

Alışkanlık Değiştirme

Parçalarla Çalışma Ve Bütünleştirme

Yaş Sürecini Yönetme Ve NLP Uygulamaları

Switch (İnanç Değiştirme)

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

5.KUR  Bilinçaltı Telkin  (Temel Hipnoz) Eğitimi

Hipnoz Nedir? Trans Nedir?

Hipnoz Türleri

Formal Trans

Dave Elman İndüksiyonu

İnformal Trans

Ericsoncu Trans Temel İlkeleri ve Teknikleri

Çocuklarda Telkin

Kendi Kendine Telkin

Sembolik Metaforlar

Telkin

Program Süresi : 21 saattir.

Ücreti:2100,TL+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar-Cumartesi

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 3 Gün

 

6.Kur: Süpervizyon

Uygulamalar ve Süpervizyon

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

MODÜL 3- Koçlukta Kurumlarda  Dönüşümü Sağlamak

1.KUR Kurumlarda Koçluk Kültürü Ve Liderlik

Kurumlarda Koçluk Kültürü Yaratmak

Kurumlarda Koçluk Yetkinliklerinin Uygulanması

Organizasyonel Süreçlerde Sonuca Ulaşmayı Kolaylaştırma

Liderlik Tanımları

Liderlik Özelliklerinin İncelenmesi

Etkin Liderlik Modelleri

Motivasyon Süreçleri Ve Teorileri

Liderlik İçin Koçluk Araçları

Kurumlarda Koçluk Uygulamaları Ve Faydaları

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İci 2 Gün

2.KUR Kurumlarda Koçluk Becerileri Ve Araçlarını Kullanma

Kurumlarda Koçluk Teorileri

Kurumlarda Koçluk Becerilerinin Kullanımı

Vizyon, Misyon, Hedef Ve Strateji Belirleme

Misyon Bildirgesi Hazırlama

Yaratıcılık, Tanımı, Yaratıcı Bireylerin Özelliği , Yaratıcılığı Teşvik Eden Sorular

5N,1K

Zaman Yönetimi

Liderlik Yöneticilik Ve Yetkinlik Çarklarının Kullanımı

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

3.KUR Ekip Koçluğu, Performans Değerlendirme Ve Kişilik Testleri

İşletmelerde Verimlilik Anlayışı Oluşturmak

Kurum İçi İletişimde Koçluk Araçlarını Kullanmak

Kobi Ve Kurum Koçluğu

Ekip Koçluğu Ve Yetki Devri

Performans Değerlendirme Sistemine Koçluk Yaklaşımı İle Bakış

Yüksek Performanslı Ekip Oluşturmak

Enneagram Kişilik Testi

MBTI Kişilik Testi

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

4.KUR Koçlukta Stratejik Plan Oluşturma Ve Stratejiler Ve Durumsal Liderlik

Durumsal Liderlik

Yöneticileri Çağdaş Yönetim Araçlarıyla Donatma

Swot Analizi

Strateji Plan Hazırlama

Koçlukta Pazarlama, İnsan Kaynağı Stratejileri Ve Diğer Stratejilerin Bütünleştirilmesi

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

5.KUR Süpervizyon

Uygulamalar ve Süpervizyon

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

Önemli Notlar

*Ödemeler kayıt esnasında gerçekleştirilir.

*Kredi kartı ile ödeme mümkündür.

*Her kur sonunda katılımcıya eğitime katılım sertifikası verilir. Modülün tüm kurlarını tamamlayan katılımcı uzmanlık belgesi almaya hak kazanır.

*Akredite sertifika şartları sağlanarak sertifika bedeli ödendikten sonra talep eden katılımcı adına akredite belge düzenlenecektir.

Online eğitim programlarımız için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

www.plenahuman.com

Detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Tel: (224)2434314

0 533 517 95 12

0 533 54 752 41

Profesyonel Koçluk Eğitimi Bursa Plena Human Akademi

Koçlukla İlgili Kafanızdaki Altı Önemli Sorunun Cevabı

Ağu 11, 2015   //   by admin   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

Ünlü bir programda ünlü bir yaşam koçuna sorulan soruları tamamen tesadüf eseri duydum geçen akşam…ama biliyorum ki hiç bir şey tesadüf değildir. Belki de siz değerli okuyucularımdan bazıları bir koçla çalışmak istiyorlar ama bu soruları kendilerine sordukları ve o programın sunucusuyla aynı fikri paylaştıkları için kendi değişimlerinde en büyük engeli kendileri koyuyorlar.

İşte belki de sizin de kafanızda dönüp duran sorulardan bazıları ve cevapları;

1-Neden insanlar bir psikolog ya da psikyatriste girmiyor da,  siz koçlara gidiyorlar…Hayal tacirlerine..

Birincisi koçlar hayal taciri değildir, umut ya da hayal taciri falcılar için kullanılır ki koçlar hiç bir şeyi danışanlarından daha iyi bilmezler. Koçluk profesyonel bir meslektir ve amacı kişiye ayna tutmaktır. Kişinin herhangi bir hastalığı ya da problemi yoktur. Hedefi vardır ve kendi kendini sabote ediyordur bu nedenle mutsuzdur. Düşünsenize bir hayaliniz var ve sizin için her zaman bir hayal olarak kalacak. İşe her gün ayağınızı sürüyerek gidiyorsunuz ama hayal bile kurmaya korkuyorsunuz. Keşke olsa, keşke herkes tek başına o gücü bulabilse, keşfedebilse, keşke herkes kendi yaşamının koçu olabilse… böyle insanlar yok mu elbette var. Peki yapamayanlar? İşte kurumsal bir firmada yönetici havuzunda olan bir danışanımın yorumu.

İnci hanım Sizin de desteğinizle başaracağımdan hiç kuşkum yok. Kendimin en iyisini keşfetmeyi öğrettiğiniz için çok teşekkür ederim.

Neden psikoloğa ya da psikiyatriste gitmiyorlar? Çünkü tek istedikleri topu sürmelerine yardımcı olacak bir yol arkadaşı bir takım çalışması, golü zaten kendileri atacaklar. Tek başlarına yapamazlar mı neden Koç’a gidiyorlar? Yapabilirler, yapamayanlar için ise en büyük sıçrama yardım almaktır.

2-Verdikleriniz hap gibi bilgiler mi? İstiyorlarsa felsefe okusunlar büyük Türk romancılarını okuyup bilgeleşsinler. Bilgelik arıyorlarsa…

Herkes kendi tekâmülü için buradadır. Hepimiz öyle. Kimse bir başkasına yardım edemez. Çünkü bir başkası yok. Herkes kendine yardım eder. Bir Koç’a danışanı ayna olur, koç danışanına ayna olur. Kısacası şunu anlamak bilgelik gerektirir. ‘Konuştuğumuz şeyi aramakla bulamazsınız onu ancak arayanlar bulabilir’ eski bir sufi deyişi. Kısaca bunu anlayınca bu soruyu sormaya gerek kalmaz.

3-Kişisel gelişim lafından tiksiniyorum, herkes koç..

Evet kesinlikle katılıyorum.5 tam günlük eğitimlerde Koçluk yapılamaz olmasına rağmen Koçluk sertifikası alan ve çok özgüvenli kişiler, ben koçum diye piyasaya çıkar ve yerinizi açar tabelasını da asar.. Ama 3 danışandan sonra eğer yeterince mesleğinin ehli değilse biri çıkar ve ‘bu neyin özgüveni ?’ der…haklılar deyip ya vazgeçer ya konu hakkında kendinisini geliştirmesi gerekir.. Koçluk bir meslektir. Dünyaca kabul görmüş bir meslek. Koçlar kimseyi geliştirmez, akıl vermez. Hepimizin aklı bizlere yeter. 

4-Kitapların hepsi çer çöp içi boş. Basılmamalılar…

Bazılarının içinin boş olduğuna katılıyorum. Özellikle kişisel gelişime yönelik bir kitap yazarken kişi kendi yolculuğunu yazar. Ancak kişisel bir tecrübesi yoksa başka kitapların söylediklerini evirir çevirir ve tekrar yazar. Bana göre her kitap değerlidir çünkü her insan Allah’ın bir parçasıdır ve onun yaratıcı özelliğini taşır. Okuyan kişide bir cümlesi ilham uyandırdırabilir ve kişi yeniden başlamak isteyebilir. Yazılan kitaplardan hap niteliğinde bilgi bekleyen okuyucuya, bu kitapların neden basıldıklarını danışsanız daha iyi olabilir. Geçenlerde gördüğüm bir karikatür beni çok güldürmüştü. Bir adam kitapçıya gider ve bir kitaba bakar. 5 adımda başarı isimli bir kitaptır bu. Adam satış danışmanına şunu sorar. ‘bunun üç adımda başarıya götüreni yok mu?’

5-Adam aç,parası yok borcu var, sizin verdiğiniz bilgilerle karnını doyurabilecekleri mi?

Eminim sizlerde dibe vurduğu halde tekrar başlayan, kimse ona inanmazken kendine inanarak çok kısa sürede çok başarılı işler başaran fakirlikten bolluğa berekete kavuşan insanlarla karşılaşmışsınızdır. Bir an için yüreklenirsiniz. Belki bende yapabilirim dersiniz. Peki şimdi ben soruyorum. Bunu yapabilmiş bu kadar insan varken, bu insan da hayatını dönüştüremez mi? Diyelim ki değiştiremedi, bu kadar çok bir koçla çalışarak ya da kendi başına hayatını dönüştürmüş insan varken dönüştürmemiş kişiler baz alınarak Koçluk mesleğinin yaralılığı tartışılabilir mi?

Ve siz eğer Maslow’un piramidimin en alt seviyesindeki insan sizin söylediklerinizi ne yapsın diyorsanız, ve eğer siz bile böyle düşünüyorsanız o insan üst seviyelere nasıl çıkacak? Bu kişi beş parasız da olabilir. Kendini gerçekleştirmenin para kazanmakla bir ilgisi olmadığıni emimin Koç’a giden gitmeyen büyük bir kitle biliyordur.

6-O fakir ama evinde mutlu huzuru var diyorsun… Dışarıda birileri parseli topluyor ama…

Bu ekonomistlerin ya da ekonomi politikalarının konusu olabilir ancak tekrar ediyorum kendini gerçekleştirmenin para ile ilgisi yoktur, ne çok insan vardır fakir ama kendini gerçekleştirerek ölmüştür daha fazla bilgi için bakınız Maslow-İhtiyaçlar Teorisi

Evet sevgili gönül dostları, bugüne kadar belki size doğru soruları soracak doğru geri bildirimi verecek ve hedefiniz yolunda size yol arkadaşlığı yapacak bir profesyonel aramışsınızdır ama kişisel ve kurumsal koçluğun ne demek olduğunu ( Kurumlarda Koçluk günümüzde şirketlerde yoğun olarak uygulanmakta şirket içi koçlar yetişmektedir) anlamaya çalışmayan ya da bu işi ticarete dökmüş ancak eline yüzüne bulaştırmış bir kesimi baz alarak mesleğe olumsuz gözle bakan yazılar ve programlar yüzünden, gerekse çevrenizdeki iyi niyetli ama araştırmamış kişiler yüzünden henüz bu hizmete başvurmamış olabilirsiniz. Umarım sorularınıza biraz olsun yanıt bulabilmişsinizdir.

Sevgiyle kalın

İnci Aktaş

(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

İşim Beni Tüketmesin Diyorsanız !

Tem 24, 2015   //   by admin   //   Kişisel Gelişim, Makaleler  //  No Comments

İşim Beni Tüketmesin Diyorsanız ! Özlem Aktaş

 İşim beni tüketmesin diyorsanız ! İşinizi geliştirmeye önem vermelisiniz.

‘ İşlerin gidişini tek başıma yönetemiyorum,  artık yoğunluğu organize edemiyor ve tükenmeye başladığımı hissediyorum ‘ diyor iş geliştirme koçluğu ve danışmanlığına  gelen danışanım . Keşke benden bir tane daha olsa diye ekliyor . Artık çalışanlarımla aramda sınırların kalmadığını , iletişim konusunda ciddi sıkıntılar içinde olduğumuzu ve işlerin hiçte iyi gitmediğinin farkında olduğunu itiraf ediyor . İş tarzında oluşmuş körlükten bahsediyor birazda mücadeleden yorulmuş bir şekilde. Hayallerinin  işini kuralı 5 yıl olmuş ama fark etmeden işi onu yormaya ve tüketmeye başlamış. Artık işe olabildiğince geç gittiğini ve bir patron olarak motivasyonunun çok düşük olduğunu ve böyle giderse işlerin daha da kötüye gideceğinin farkında. En temel ihtiyaçlar olarak sayacağımız işine karşı olan sevgiyi kaybetmeye başlamış , iş yerinde ekibi içinde taktir olabildiğince ortadan kaybolmuş ve kişilerin kendilerini gerçekleştirmek geliştirmek için hiç çabaları yok ve neredeyse en temel gereksinim olan geliri dahi elde edemeyecek duruma gelmek üzereyken iş geliştirme koçluğu ve danışmanlığı hizmeti alan danışanımızın söyledikleri ile başlamak istedim yazıma .

Artık yeni bir yol, yeni heyecan , yeni bir bakış açısı ve güçlü vizyon, misyon ve hedeflere ve adımlara ihtiyaç olduğu çok açıktı. İşine  aşık bir adam işini yük olarak görmeye başlamış ve ekibi ile ilişkileri gerginlikler ve stres yüzünden zarar görmeye başlamıştı. Ve en acı olan yan ise bir ay sonrasının ne olacağını bilmemesiydi. İş yerinde plansızlık, öncelikler konusunda sıkıntılar yaşanıyordu , çalışanlarda da motivasyon eksikliği çok belirgindi. İşlerin tesliminin geciktiğini, müşteri şikayetlerinin arttığını ve bu durumun kendisini çok endişelendirdiğini söylerken gerçekten çok üzgün görünüyordu. Şimdi bir şeylerin değişme zamanıydı ve bu yüzden Koçluk almaya karar vermişti. Çünkü birilerinden iş konularında Koçluk ve danışmanlık almanın şirketin gelişimi açısından elde ettiği kazançları duymuştu. Şirketini bulunduğu noktadan hayal ettiği noktaya taşımak fikri onu heyecanlandırıyordu. Koçluk bu konuda ona yardımcı olabilirdi . Heyecanlanmaya  başladı yaptığımız Koçluk seanslarında . İşletmesinin ve kendisinin eksik yanlarının neler olduğunu  , nereleri geliştirmeleri gerektiğini, güçlü özelliklerini tanımaya başladı. İşi ile ilgili kazandığı öngörü ve motivasyon ile işinde bazı kural ve standartları yeniledi. Vizyon, misyonu ve hedefini ve nasıl ulaşacağı ile ilgili yol haritaları belirlendi . Ayrıca koçluğun ve danışmanlığın özü gereği çalışmalarımız boyunca yapılan destek ve takipler ile güzel değişimler yaşanmaya başlandı. En son seansımızda niye daha önce iş geliştirme koçluğu ve danışmanlığı almayıp vakit ve enerji kaybettiği için pişmanlığını dile getirirken , hiç bir şey için geç olmadığını dile getirerek şu ana odaklanmanın bundan sonra ki adımların ve şu an ki sürecin önemine dikkat çektik . Şimdi daha doyumlu bir iş ortamı , daha çok kazandıran ve daha çok sevdiği bir işi var . İş tatmini her geçen gün artıyor .İşletmeniz kalbinizdir çoğu zaman . Orada geçirilen huzurlu ve bilinçli dakikalar daha doyumlu ve keyifli bir yaşamın yolunu açar. Herkesin doyumlu, başarılı iş hayatı, iş tatmininin maksimum  olmasını temenni ederim . Sevgiler.

 Özlem Aktaş, İş Geliştirme Danışmanı ve Kurumsal Koç

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Sayfalar:12»

Ara

Kategoriler