Browsing articles tagged with " yaşam koçluğu eğitimi"

Hipnozla Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme Koçluğu Online Eğitimi

Ara 26, 2020   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Son yıllarda obezitenin artması ve klasik yöntemlerin kalıcı kilo verme konusunda sonuç vermemesi, zayıflamak ve kilosunu korumak isteyen herkesi beyin, bilinç ve bilinçaltı kavramları ile, zayıflamanın psikolojisini araştırmaya itmiştir. Hipnozla Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme Koçluğuna 10 yıllık deneyimimi ile Plena Human ile adım atmaya ne dersiniz.

Online olarak gerçekleştirilecek eğitimimiz aynı zamanda canlı dersler, uygulamalı anlatımlar, vaka örnekleri ve dökümanlarla desteklenmiştir. Koçluk Eğitiminde İleri Düzey akreditasyona sahip olan Plena Human Akademi liderliğinde eğitiminizi online eğitim olarak alabilecek ve yeni bir kariyere adım atabileceksiniz.

Hipnozla Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme Koçluğu Online Eğitimi içeriği şöyledir.

İçerik:

Koçluk Becerileri (Kilo Kontrolü İçin)

NLP Teknikleri

Motivasyon

Alt Modalite Değişikliği İle Beslenme Alışkanlığının Değiştirilmesi

Çapa

Altı Adımda Yeniden Çerçeveleme

Zaman Çizgisi Terapisi

Karar Çalışması

Af Terapisi ve Gestalt

EFT Tekniği

Hipnoz Tekniği

Hipnotik Trans Oluşturma

Kendi Kendine Hipnoz ve Telkin

İmajinasyon ve İmgelem

Sağlıklı Beslenme Koçluğu, Zayıflama Koçluğu olarak da bilinen bu alan Plena Human deneyimli ve Assosication For Coaching uluslararası koçluk eğitmenliği akreditasyonuna sahip eğitmenleriyle, 10 yıllık deneyimini sizlerle paylaşıyor.  Yaşam Koçluğu eğitimi, NLP ve Hipnoz teknikleriyle birleştirilerek, 50 saatlik geniş kapsamlı bir eğitimle sizler de Hipnozla Zayıflama Koçu olabilirsiniz.

Uluslararası Akredite Koçluk Eğitimi ve Hipnoz Eğitimi alarak Hipnozla Zayıflama Koçu olmak istersiniz değil mi?

Eğitim Süresi: 50 Saat

Eğitime kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi için; 02242434314

Koçluk Eğitimlerinde Mezuniyet Coşkusu

Ara 20, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

20191220_180601Dün akşam yine bir Profesyonel Koçluk Eğitimi‘nin daha sonuna gelerek katılımcılarımıza diplomalarını takdim ettik. Plena Human Koçluk eğitimlerimiz uzun ve keyifli bir yolculuktur. Katılımcılarımız bu yolculukta içten dışa değişim ve dönüşüm sağlarken aynı zamanda kendileri için yeni ve harika bir kariyer hazırlamış olurlar. Dün değerli Koçluk Eğitimi katılımcılarımız Profesyonel Koçluk Eğitim Programını bitirerek diplomalarını aldılar. Plena Human olarak Bursa, Tüm Türkiye ve hatta dünyada 9 yıldır yaşam koçluğu mesleğine çok değerli meslektaşlarımızı kazandırdık. 27 ve 28. dönem mezunlarımızın da hayat yolculuklarının bu kısmında kendilerine eşlik ettiğimiz için çok mutluyuz. Koçluk Eğitimi yalnızca eğitim esnasında öğrenilenlerle sınırlı kalan bir öğrenme süreci değil yaşam boyu gelişim, değişim ve dönüşümdür. Profesyonel Koçluk Eğitimimizi tamamlayan değerli katılımcılarımız, yaşam koçluğu, öğrenci koçluğu, aile koçluğu, eğitim koçluğu, yönetici koçluğu, işletme koçluğu, sporcu koçluğu, ilişki koçluğu, kurumsal koçluk Nlp Uzmanlığı ve Hipnoz uzmanlığı yapabilecekler.

Siz de hayallerinizi gerçekleştirmek için gerçek bir koçluk eğitimi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Üstelik yalnızca Bursa değil, dünyanın her yerinden derslere canlı bağlanma imkanı ile.

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

02242434314

Yaşam Koçluğu

Nis 15, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments
Yaşam Koçluğu
Koçluk Eğitimi almak istiyorsunuz ve bu eğitim size ne kazandıracak merak ediyorsunuz. Yaşam Koçluğu kişiyi mevcut konumundan arzu ettiği konuma taşıyan yol arkadaşlığıdır. Yaşam Koçluğu mesleğini ister profesyonel olarak yapın, ister yaşam koçluğu eğitimini kendi yaşamınıza koçluk etmek için alın her şekilde hayatınız değişecek. Evet bunu söylüyorum çünkü biliyorum. Sebep mi? Her sabah yeni bir hayata başlamak için kendinize söz veriyor olabilirsiniz. Bu hayatınızın tek bir alanında (örnegin; sağlıklı beslenme, sigarayı bırakma) olabileceği gibi, tüm alanlarınızda dengeyi yitirdiğiniz için bu kararı vermiş olabilirsiniz. Ama sabah uyandığınızda yine aynı eve uyanacaksınız, aynı kişi olacak varsa eşiniz ve çocuklarınız. Aynı işyerine gidip aynı insanlarla karşılaşacaksınız ve onlar değişmeyecek sizler değişeceksiniz. Yaşam Koçluğu, içten dışa bir değişim dönüşüm sürecidir. Hayatınız değişecek ve bunu siz gerçekleştireceksiniz.
Eğer bir yaşam koçluğu eğitimi araştırıyorsanız, bence mutlaka NLP metodolojisini eğitimin içine entegre etmiş bir kurumla çalışılmalı. Bugün psikoloji bilimini temel alan ve NLP teknikleriyle harmanlanmış eğitim Plena Akademi’yle birlikte çok az sayıda kurumda bulunabilir. Sebep Koçluk Eğitimi’ni hazırlayan kişilerin bizler gibi Psikoloji doktorası yapmıyor olmaları. İkinci sebep ise NLP Eğitimleri bir çok koçluk eğitimi veren şirkette yaşam koçluğu eğitim programından ayrı tutulmaktadır. Maalesef bizler NLP Eğitimi/NLP Teknikleri olmadan koçluk eğitim programı düşünemiyoruz.
Plena Human Profesyonel Koçluk Eğitimi içeriği ve katılım koşulları için bize ulaşabilirsiniz.
Sevgilerimle,
02242434314
İnci Aktaş
Profesyonel Yaşam Koçu
Uluslararsı Akredite Eğitmen

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Yaşam Koçluğu Eğitimi, Kişisel Gelişim ve Safsataları

Mar 30, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Safsata kelimesini kullandığım için öncelikle affınıza sığınıyorum zira gelişim yaşam koçluğu ve söz konusu kelime yan yana hiç uygun değiller. Bununla birlikte son yıllarda artan yaşam koçluğu eğitimleri ve koç sayısı ile saygın bir meslek olan Profesyonel Yaşam Koçluğu/Profesyonel Koçluğa ‘karşı’ bir akım başlamış durumdadır. Bunu anlamak çok güç çünkü gelişim içten dışa olur. Kişi gelişmeden toplumsal gelişme olmayacağı gibi, kişisel gelişim için profesyonel koçluk yaklaşımı çok önemli bir argümandır.

Kişisel gelişim ve koçluk ile hatta pozitif düşünce ile örgütsel mücadeleye girmiş olan kişilerin, pozitif düşünen ve bireysel olarak gelişime açık ve gelişen kişiden nasıl bir zarar geleceğini açıklamalarını belemekteyiz. Kitlesel mücadeleye girişilecek alanlar çocuklara, insanlara ve hayvanlara, doğaya yani evrene zarar veren şeyler olmalıyken, kişisel gelişim karşıtlarının bilmesi gereken şudur. Eğer bu zararı yaratan kişiler bireysel olarak içten dışa bir gelişim süreci içerisinde olsalardı bu zarar minimize edilebilirdi. Ne yazık ki internet ortamı bilgi kirliliğine çok müsait. Reklam amaçlı en popüler konulara karşı yazılan karşıt görüşler arama motorlarında üst sıralar çıkabilmekte ve insanların kişisel gelişim çabalarını sınırlayacak nitelikte yoruma maruz bırakmaktadır.

Sözün özü şudur ki; kendi içimize dönelim, temizliğe kapımızın önünden başlayalım. Biz değişirsek dünyanın değiştiğini hatırlayalım. Nitekim herkes birisinin çıkıp dünyayı değiştirmesini bekliyor. Eğer herkes o birisinin kendisi olduğunu bilirse toplumsal gelişime katkı sağlayabiliriz.

Elbette ki her meslekte olduğu gibi Yaşam Koçluğunu kirletecek insanlar da olacaktır. Akredite olmayan kısa süreli ve içeriksiz eğitimler pazarlanacak ve satılacaktır. Yine de uzun vadede niteliksiz yaşam koçlarının kalıcı olamayacağını düşünüyoruz.

Yetkin bir koç olmak için, geçekten öğrettiğini uygulayan, mesleğini içselleştirmiş, uzun süre koçluk yapmış, akredite eğitmenlerden eğitim almanız gerekecektir.

Gelişimin sonu yoktur. Şimdi bugün burada elinizdekilerle başlayın.

Sevgiyle kalın.

02242434314

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Profesyonel Koç/Terapist Yetiştirme Programı

Eyl 21, 2017   //   by admin   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

koçluk eğitimProfesyonel Koçluk Eğitimi

Profesyonel Koçluk Eğitimi Programı Uluslararası  Association For Coaching  (AC) akreditasyonuna sahiptir.

MODÜL 1

TEMEL KOÇLUK EĞİTİMİ – FARKINDALIK YARATMA

CERTIFIED LIFE COACH

KONU BAŞLIKLARI

– Koçluğa Giriş

– Koçluğun Alanı  ve konusu hakkında ayrımlar

– Koçluğun kavramsal temelleri

– Koçluğun temel yetkinlikleri

– Koçluk süreci

– Müşteri Koç arasındaki ilişki

– Koçluk iletişimi ve uyum

– Doyum, denge ve  süreç yönetimi

– Yaşam Çarkı Uygulaması

– Etkin dinleme söylenmeyeni duyabilme

– İç görü , olay kişi ayırımı yapabilme

– Koçlukta İlerletme ve kendini yönetme

– Güçlü soru sorma , açık ve kapalı uçlu sorular, öğrenici ve yargılayıcı sorular

– Şekillendirici geri bildirim

– Yaşam amacı değerler ve vizyon çalışmaları

–  Eylem tasarlama, planlama , hedef koyma

–  Etik kurallar ve tartışılması

– Kritik gedik saptanması ve kapatılması

– Danışanı yapılandırma ve geliştirme becerileri

– Koçluk araçları

– NLP Teori ve pratikleri

– NLP nedir ? Varsayımları nelerdir?

– Temsil sistemleri

– Alt modaliteler

– Çapa

– Milton ve Meta Model

– Smart çalışması

– Mantıksal aşamalar

– Vaka analizleri ile dinleme yetkinliğini değerlendirme

– 10 saat karşılıklı seans uygulama ve yorumları

– Vaka çalışmaları ve yorumlamaları

– Video programlarının izlenmesi ve yorumlanması

– Workshop uygulamaları

– Süpervizyon

Sınıf içi eğitim süresi  50 saat olup ,devam zorunluluğu vardır.

50 saat dışarıda katılımcıların tek başına çalışa zorunluluğu

40 saat dışarıda koçluk pratiği zorunluluğu

KAZANIMLAR

–  Etkin dinleme yapabilmek

–  Hedefe yönelik geri bildirim yapmak

–  Güçlü sorular sorabilmek

–  Beden dilini okuyabilmek ve kullanabilmek

– Güçlü ve zayıf yönlere yönelik farkındalığı arttırmak

– Değerlerini ve hedeflerini tespit etmek

– Koçluk ve özel hayatta zamanı yönetebilmek

– Hedef bazlı planlama yapabilmek

– Koçluk etik kurallarını ve gerçek uygulamalarını öğrenmek

– Tüm koçluk yetkinlikleri ve yöntemleri hakkında farkındalık

– Koçluk duruşunu hayatın her alanında sergilemek

– Programı tamamlayanlar bireylere koçluk yapabilirler

MODÜL 2

İLERİ KOÇLUK EĞİTİMİ- DEĞİŞİM YARATMA

 ADVANCED CERTIFIED COACH

KONU BAŞLIKLARI

– Nlp Yöntem ve uygulamaları

– Değişim ve Direnci Kırmak

– Öğrenme Aşamaları

– Meta Programlar

– Algı pozisyonları

– Yeniden çerçeveleme, ağız çabukluğu kalıpları

– Karar çalışmaları

– Başarısızlığı geri bildirime çevirme

–  Koçlukta metafor kullanımı

–  Metafor kullanım becerisini geliştirmek

–  Grup ve bireysel metafor üretme çalışmaları

–  Koçluk yaklaşımları

–  Koçlukta ileri düzey becerileri kullanma

–  Sadeleşme, Kurallar ve sınırlar koyma konularına koçluk

–  Korkular ve sınırlayan inançlara koçluk yapma

–  Huzur, Mutluluk, Tutku konularına koçluk

– Grow Uygulamaları

–  Psikolojik Kuramlar ve teknikler

– Psikodinamik yaklaşım

–  Erikson gelişim evreleri

– Birey Odaklı yaklaşım

– Davranışsal kuram ve terapi

– Bilişsel Davranışçı kuram ve  Terapi

– Varoluşçu yaklaşım

– Sosyal psikoloji yaklaşımı

– Gestalt Koçluk pratik ve uygulamaları

– Anda kalma

– Kendi koçluk işini kurma

–  İş ortamında koçluk

–  Hedef ve planlar oluşturma

– Workshop uygulamaları

– Süpervizyon

– 10 saatlik karşılıklı koçluk seans uygulamaları ve yorumlamaları

–  Vaka çalışmaları ve yorumlanması

–  Video Programlarının izlenip yorumlanması

Sınıf içi eğitim süresi  50 saat olup devam zorunluluğu vardır.

50 saat katılımcının dışarıda çalışma zorunluluğu

30 saat dışarıda koçluk pratiği zorunluluğu

KAZANIMLAR

– Koçlukta duygusal zekayı kullanabilmek

– NLP , GESTALT Terapilerini uygulayabilmek

– Koçlukta metafor kullanabilmek

– Anda kalmayı başarabilmek

– Hedef çalışmaları yapabilmek

– Temel iş becerilerini öğrenmek

– Programı tamamlayanlar ileri düzey koçluk yapabilirler.

–  Psikolojik kuramlar ve teknikler hakkında fikir sahibi olmak

–  Koçluğun ve NLP’nin psikoloji ile ilgisini kavramak

MODÜL 3

USTA KOÇLUK EĞİTİMİ -DÖNÜŞÜMÜ SAĞLAMAK

PROFESSIONAL  CERTIFIED COACH

KONU BAŞLIKLARI

– Liderlik tanımı

– Liderlik özelliklerinin incelenmesi

– Etkin liderlik modelleri

– Liderlik ve motivasyon teorileri

– Liderlik ve Yöneticilik yetkinlik çarklarının kullanımı >

– Yaratıcılık, yaratıcılığın tanımı, yaratıcı bireylerin özellikleri, yaratıcılığı teşvik edecek sorular

–  Vizyon, misyon, amaç , hedef ve strateji belirleme

–  Misyon bildirgesi hazırlanma

–  Zaman yönetimi

– Hedef bazlı planlama

– 5N1K Tekniği

– Kurumsal hedefler

– İşletmelerde verimlilik anlayışı oluşturmak

– Kurum içi iletişimde koçluk araçları kullanmak

– Yöneticileri çağdaş yönetim araçlarıyla donatma

– Kobi ve Kurum koçluğu

– Ekip koçluğu

– Yetki devri

– Koçlukta pazarlama, pazarlama için hazırlık, maddi hazırlıklar , web sitesi, sosyal medya

– Ennegram

– DİSC

– MBTI

– SWOT

– Stratejik plan teori ve uygulamaları

– Performans değerlendirme >

– Karşılıklı koçluk uygulamaları

– Vaka çalışmaları

– Workshop uygulamaları

– Süpervizyon

– Sınıf içi eğitim süresi 30 saat olup devam zorunluluğu vardır

10 saat sınıf içi pratik

50 saat dışarıda katılımcının tek başına çalışma zorunluluğu

30 saat dışarıda koçluk pratiği yapma zorunluluğu

KAZANIMLAR

– Koçlukta ustalaşmak için bol miktarda uygulama yapabilmek

– Liderlik ve motivasyon teorilerini öğrenmek

– Koçluktan gelir elde edebilmek için yeni yapılar oluşturmak

– Koçlukta yaratıcılık yeteneğini öne çıkarmak

– Koçlukta liderlik yetkinliklerini kullanmak

– Koçluk dosyaları oluşturmak

– Yöneticilerin koçluk becerilerini geliştirmek

– Kurumlara ve yöneticilere koçluk yapmak

– Programı tamamlayanlar bireylere ve kurumlara her alanda koçluk yapabilirler

EĞİTİM SÜRESİ

1 .MODÜL : 60 SAAT

  1. MODÜL: 60 SAAT
  2. MODÜL: 40 SAAT

Profesyonel Koçluk Eğitimi içeriğine ek olarak aşağıda Hipnoz ve NLP Eğitim süreç ve ücretleri belirtilmiştir.

Temel Hipnoz Eğitimi

Eğitim İçeriği

-Hipnoz Nedir? Trans Nedir?

-Hipnoz Türleri

-Formal Hipnoz

-Dave Elman İndüksiyonu

-İnformal Hipnoz

-Ericsoncu Hipnoz Temel İlkeleri ve Teknikleri

-Çocuklarda Hipnoz

-Self Hipnoz

-Telkin

Eğitim süresi : 20 saattir.

Tüm paket program 180 saattir.

NLP PRACTITIONER Eğitiminin İçeriği

NLP Nedir?

NLP Varsayımları

Zihnin Yapısı-Bilinç ve Bilinçdışı

Temsil Sistemleri

 Meta Model ve Milton Model

Smart Hedefler

Alt-Modaliteler

Çapalama Tekniği

Kişisel Geçmişin Değiştirilmesi

İç ve Dış Gözlem

Mantıksal Aşamalar

Walt Disney Modeli

Çerçeveleme ve Yeniden Çerçeveleme

Stratejiler

Swish Modeli

NLP MASTER PRACTITIONER

EĞİTİM İÇERİĞİ

-Öğrenme

-Örenme Fobisinin Üstesinden Gelme -Durum Yönetimi

-Algısal Pozisyonlar

-Meta Ayna

-Ağız Çabukluğu Kalıpları

-Başarısızlığı Geri Bildirime Çevirme

-Bilinçaltı İle İletişim Kurma ve Bilinçaltı Temizliği

-Hızlı Fobi Tedavisi

-Kötü Anıların Üstesinden Gelmek

-Altı Adımda Yeniden Çerçeveleme

-Zaman Çizgileri

-Zaman Çizgisi Terapisi

-Krar Çalışmaları

-Metafor

-Meta Programlar

-Modelleme

-Bağımlılıktan Kurtulma

-Arkasından Çeken Şeylerden Kurtulma

-Yas Sürecinin Üstesinden Gelmek

-Kendinize İlişkin İnançları Saptamak

-Switch (İnanç Değiştirme) Tekniği

-Parçalarla Çalışmak

-Tote Stratejiler

Bununla birlikte 8.yıl kutlaması nedeniyle 2 yıl süreyle açılacak bu eğitimlere katılabilme hakkı saklı kalacaktır. Katılımcı Profesyonel Koçluk Eğitimi 1.2 ve 3.Modül, NLP Prac. ve NLP Master Prac. Temel Hipnoz Eğitimi ve sertifikalarını alacaktır.

Eğitim ücretleri ve detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Tel: (224)2434314

info@akademiplena.com

Profesyonel Koçluk Eğitimi Bursa Plena Human & Danışmanlık

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Akredite İleri Düzey Koçluk Eğitimi Diploma Programı

Şub 3, 2016   //   by admin   //   Eğitimler  //  No Comments

Accredited_ADVDiploma_CT

Akredite İleri Düzey Koçluk Eğitimi Diploma Programı

Accredited Advanced Diploma in Coaching Training

Accredition: Association For Coaching

MODÜL 1- Koçlukta Farkındalık Yaratma

1.KUR- Koçluk Süreci Giriş/NLP ve Yeni Gerçeklikler Yaratmak

 Koçluk Kavramına Giriş

Koçluğun Alanı Ve Diğer Mesleklerle Farkları

Koçluğun Psikolojik Sınırı

Koçluğun Kavramsal Temelleri Koçluğunun Temel Yetkinlikleri

Koçluk Süreci

Koç İle Müşteri Arasındaki İlişki

Etik Kurallar

NLP Nedir?

Beyin Ve Varsayımları

Yeni Gerçeklikler Yaratmak

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Günleri Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

2.KUR – Koçlukta İletişim- NLP ve Amaçlar

 Koçlukta Uyum Kurma Ve Bağ Kurma

Temel İletişim Becerileri;

Dinleme, Anlama, Doğru Yansıtma Yapma, Geri Bildirim Verme

İçgörü Kazanma Olay Ve Kişi Ayrımı Yapma

Güçlü Mucizevi Soru Sorma Becerisi Geliştirme

Kişinin Kendini Tanıması

NLP Tekniklerine Giriş

Yaşamsal Amaçlar Belirlemek

Hedefler ve Stratejik Adımlar Belirlemek

Temsil Sistemleri  İle İletişim/Öğrenme/Hatırlama/Uyum

Alt Modaliteler İle Anıları Dönüştürmek/Kaygıların Üstesinden Gelmek

Walt Disney Tekniği/ Hayallerinize Mümkün Olan En İyi Şansı Vermek

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

 

3.KUR – Koçlukta Araçlar- NLP Alışkanlık Değiştirme ve Geliştirme

 Koçlukta Kullanılan Araçlar

Yaşam Çarkı Ve Diğer Çarklarla Uygulamalar Ve Çalışmalar

Yaşamda Değerler Belirlemek

Doyum Ve Denge Sağlamak

Yaşam Amacı Belirlemek

NLP Çapa Tekniği

NLP Kişisel Tarih Değiştirme Tekniği

NLP Swish Tekniği /Davranış ve Alışkanlık Değiştirme

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

4.KUR Koçlukta Danışanı Yapılandırma Ve İlerletme Becerisi- NLP İletişim ve İkna

Eylem Tasarlama

Kritik Gedik Saptamak Ve Kapatmak

Danışanı Yapılandırma Ve Geliştirme Becerileri

Grow Hedef Çalışması

NLP Milton Model

NLP Meta Model

NLP Yeniden Çerçeveleme Tekniği

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

5.KUR Süpervizyon

 

Uygulamalar ve Süpervizyon

Programın Süresi:  14 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

MODÜL 2 – Koçlukta Değişim Yaratma Ve Sürdürme

 

1.KUR.  İleri Koçluk Becerilerine Giriş- NLP ile Değişim

Koçluk Yaklaşımları

Değişme Koçluk Yapmak

An Kavramı Ve Anda Kalmak

İleri Düzey Koçluk Becerilerini Kullanmak

Sadeleşme Konularına Koçluk

Kural Ve Sınırlar Koyma Becerileri Geliştirmek

NLP Tekniklerinde Ustalaşmak

Öğrenme Ve Öğrenme Fobisi

Durum Yönetimi

Karar Çalışmaları

Metafor Kullanımı

Modelleme Tekniği

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

2.KUR.  İleri Koçluk Becerileri Geliştirmek – NLP Tekniklerinde Uzmanlaşma

İleri Düzey Koçluk Becerilerini Geliştirmek

Korkular, Kaygılar Ve Sınırlayan İnançlarla Çalışmak

Mutluluk, Huzur Tutku Konularına Koçluk Yapmak

Koçlukta Kendi İşini Kurmak

Mali Kavramlarla Tanışmak

Koçluk İşini İlerletmek, Müşteri Bulmak Ve Planları Oluşturmak

Gelişen Koçluk Dünyası Ve Şekilleri

NLP Tekniklerinde Uzmanlaşma

Dil İllüzyonları Kalıpları

Algısal Pozisyonlar Ve Bakış Açısı Değiştirme

Meta Ayna Kendinle İletişimi Dönüştürme

Hayal Kırıklıklarını Geri Bildirime Çevirme

Meta Programlar Kişilik Yapıları

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

3.KUR Koçluğun Psikoloji İle Sınırları Ve İlişkisi – NLP Tekniklerinde Ustalaşmak

 

Psikolojik Kuramların Mantığı Ve Koçluk Mesleğinde Bilinmesi Gerekenler

Psikodinamik Yaklaşım

Erikson Gelişim Evreleri

Davranışçı Ve Bilişsel Davranışçı Yaklaşımlar

Psikoloji Bilimi Ve Koçluğun Sınırları

Teknikler

NLP Teknikleri

Hızlı Fobi Tekniği

Kötü Anıları Dönüştürmek

Zaman Çizgileri ve Sihirli Gözlük Tekniği

Zaman Çizgisinde Kötü Anıları Dönüştürmek

Bağımlılıklardan Ve Geri Çeken Şeylerden Kurtulmak

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

4.KUR. Koçluk, Varoluşçu Felsefe – NLP ve Transformasyon

Varoluşçu Felsefe Ve Kuramı Ve Geştalt Koçluğu Ve Teknikleri Ve Uygulamalar

Duygusal Özgürleşme Tekniği

Af Çalışmaları Ve Kendini Tanıma Ve Bilme

Birey Odaklı Yaklaşım

NLP Teknikleri

Altı Adımda Yeniden Çerçeveleme

Alışkanlık Değiştirme

Parçalarla Çalışma Ve Bütünleştirme

Yaş Sürecini Yönetme Ve NLP Uygulamaları

Switch (İnanç Değiştirme)

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

5.KUR  Bilinçaltı Telkin  (Temel Hipnoz) Eğitimi

Hipnoz Nedir? Trans Nedir?

Hipnoz Türleri

Formal Trans

Dave Elman İndüksiyonu

İnformal Trans

Ericsoncu Trans Temel İlkeleri ve Teknikleri

Çocuklarda Telkin

Kendi Kendine Telkin

Sembolik Metaforlar

Telkin

Program Süresi : 21 saattir.

Ücreti:2100,TL+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar-Cumartesi

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 3 Gün

 

6.Kur: Süpervizyon

Uygulamalar ve Süpervizyon

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

MODÜL 3- Koçlukta Kurumlarda  Dönüşümü Sağlamak

1.KUR Kurumlarda Koçluk Kültürü Ve Liderlik

Kurumlarda Koçluk Kültürü Yaratmak

Kurumlarda Koçluk Yetkinliklerinin Uygulanması

Organizasyonel Süreçlerde Sonuca Ulaşmayı Kolaylaştırma

Liderlik Tanımları

Liderlik Özelliklerinin İncelenmesi

Etkin Liderlik Modelleri

Motivasyon Süreçleri Ve Teorileri

Liderlik İçin Koçluk Araçları

Kurumlarda Koçluk Uygulamaları Ve Faydaları

Programın Süresi:  12 Saat

Ücreti:  850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İci 2 Gün

2.KUR Kurumlarda Koçluk Becerileri Ve Araçlarını Kullanma

Kurumlarda Koçluk Teorileri

Kurumlarda Koçluk Becerilerinin Kullanımı

Vizyon, Misyon, Hedef Ve Strateji Belirleme

Misyon Bildirgesi Hazırlama

Yaratıcılık, Tanımı, Yaratıcı Bireylerin Özelliği , Yaratıcılığı Teşvik Eden Sorular

5N,1K

Zaman Yönetimi

Liderlik Yöneticilik Ve Yetkinlik Çarklarının Kullanımı

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

3.KUR Ekip Koçluğu, Performans Değerlendirme Ve Kişilik Testleri

İşletmelerde Verimlilik Anlayışı Oluşturmak

Kurum İçi İletişimde Koçluk Araçlarını Kullanmak

Kobi Ve Kurum Koçluğu

Ekip Koçluğu Ve Yetki Devri

Performans Değerlendirme Sistemine Koçluk Yaklaşımı İle Bakış

Yüksek Performanslı Ekip Oluşturmak

Enneagram Kişilik Testi

MBTI Kişilik Testi

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

4.KUR Koçlukta Stratejik Plan Oluşturma Ve Stratejiler Ve Durumsal Liderlik

Durumsal Liderlik

Yöneticileri Çağdaş Yönetim Araçlarıyla Donatma

Swot Analizi

Strateji Plan Hazırlama

Koçlukta Pazarlama, İnsan Kaynağı Stratejileri Ve Diğer Stratejilerin Bütünleştirilmesi

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

5.KUR Süpervizyon

Uygulamalar ve Süpervizyon

Programın Süresi: 12 Saat

Ücreti: 850+Kdv

Eğitim Zamanı: Cumartesi-Pazar

2.Alternatif: Belirlenen Tarihlerde Hafta İçi 2 Gün

Önemli Notlar

*Ödemeler kayıt esnasında gerçekleştirilir.

*Kredi kartı ile ödeme mümkündür.

*Her kur sonunda katılımcıya eğitime katılım sertifikası verilir. Modülün tüm kurlarını tamamlayan katılımcı uzmanlık belgesi almaya hak kazanır.

*Akredite sertifika şartları sağlanarak sertifika bedeli ödendikten sonra talep eden katılımcı adına akredite belge düzenlenecektir.

Online eğitim programlarımız için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

www.plenahuman.com

Detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Tel: (224)2434314

0 533 517 95 12

0 533 54 752 41

Profesyonel Koçluk Eğitimi Bursa Plena Human Akademi

Düşlerden Gerçeğe-İnci Aktaş

Oca 9, 2015   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Hepimizin rüyaları vardı. Bir şekilde üzerini örtmek ya da vazgeçmek zorunda kaldık ama yine de
içimizde bir yerlerde bizim de farklı bir şeyler yapabileceğimize ve sonunda hayallerimizi
gerçekleştirebileceğimize dair bir inancımız vardı..İşte şimdi bu düşü tekrar
canlandırmanın zamanı geldi.

Herkesin içinde üç tip parça bulunur. Hayalci, eleştirmen ve gerçekçi. Bizler genellikle bir hayal
kurarız ve içimizdeki eleştirmen onu hemen eleştirmeye başlar. Çok yaşlısın, çok gençsin,
hastasın, bir üniversiteden bile mezun değilsin, paran yok, yeterince çekici değilsin..vb..
Ve Hayalci tüm bu eleştiriler karşısında siner, vazgeçer ve mutsuz olur. Tüm bunlar içimizdeki
gerçekçi yanı ortaya çıkaramadığımızdan kaynaklanır. Oysa bir yaşam koçu ile çalışmak,
hayallerinize mümkün olan en iyi şansı verir.

Düşleriniz gerçeğe dönüşür, işte bir yaşam koçunun sizin için yaptığı şey budur.
Koçluğun düşlerde ne ilgisi var demeyin. Koçluk demek değişim demek, değişimi yönetmek
demek. Ufak bir değişiklik ya da geçmişte yaşadığınız bir hayal kırıklığının yeniden çerçevelenmesi
hayatınızda bir dönüm noktası olabilir. Çünkü genellikle yaşadığımız hayal kırıklıkları bizi en büyük
hayalimize götüren en önemli yol ayrımlarıdır. Bu yol ayrımında iyi bir yol arkadaşıdır yaşam koçu.

Elinizde bir kova su ve bir torba çimento olduğunu düşünün. Bunlarla bir basamak yapıp bir üst
seviyeye de çıkabilirsiniz. Ya da önünüze bir duvar da örebilirsiniz..
Yaşam Koçu, elinizdekilerle en iyi işi çıkarmanıza ya da kimi zaman oyunun kurallarını
değiştirmenize ya da kimi zaman kendi oyununuzu yaratmanıza yardım eder.
Bir Yaşam Koçu ve Psikoloji doktorası yapan bir Eğitmen olarak, şu anda kişisel gelişim alanında
bazı kaygılarınız olabileceğini biliyorum. Kendinize bir yaşam koçu seçerken özellikle uyumunuza
dikkat edin, samimiyeti ve uzmanlığı ilk görüşmenizde anlaşılacaktır. Referansları ve eğitimi de
özellikle önemlidir.
Eğer , Yaşam Koçluğu Eğitimi almak istiyorsanız, eğitmenin geçmişine ve yaşam koçluğu seansları
yapıp yapmadığına dikkat edin. Bazı eğitmenler, hiç bir zaman yaşam koçluğu yapmamış
olabiliyorlar. Bu durum hiç ameliyat yapmayan bir doktorun ameliyatın nasıl yapılacağını
anlatmasına benzer. Yaşam Koçluğu Eğitimi için özellikle eğitim süresi, vaka çalışmaları , örnek
olaylar ve eğitim içeriği çok önemlidir. Sınıf içi ve sınıf dışı yapılan uygulamalar, eğitmenin
mentörlüğü de önemli faktörlerdendir.

Her mesleğin iyi yapamayanı olduğu gibi, maalesef yaşam koçluğunun da vardır. Marifet alınan iyi
sonuçların genellenmesindedir. Araştıran ve meraklı bireyler için her zaman cevaplar mevcuttur.
Sevgiyle kalın..
İnci Aktaş
Profesyonel Yaşam Koçu & Eğitmen

 (224)2434314
Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Master Certified Coach (Uzman Koçluk Eğitimi)

Kas 19, 2012   //   by admin   //   Eğitimler  //  No Comments

Master Certified Coach ( Uzman Koçluk Eğitimi)

Çağımızın yükselen değerlerinden biri olan KOÇLUK ile, önce kendi yaşamınızda, sonra çevrenizdekilerin yaşamında farkındalık yaratarak, bu farkındalığı profesyonel hayata taşıyıp insanların gelişimine sürekli katkıda bulunacağınız bir meslek sahibi olmak ister misiniz?
Yaşam Koçluğu, koç ile danışan arasında kurulan planlı bir gelişim sürecidir. Bu süreçte, danışanın aile, kariyer, ilişkiler, sağlık, hobiler, mali durum ve kişisel gelişim gibi tüm yaşam alanlarını ele alan ve bu alanlardaki tatmin olma düzeyini artırmak için uygulanan “şimdi”ye ve “geleceğe” odaklı planlı ve sistemli bir gelişim ilişkisidir.
Uzman Koçluk eğitimi içinde, Yaşam Koçluğu, İlişki Koçluğu, Ebeveyn Koçluğu, Öğrenci koçluğu, Yönetici Koçluğu , Kariyer Koçluğu , Satış Koçluğu, Takım Koçluğu, Performans Koçluğu ve Kurumsal Koçluk bulunmaktadır.
Uzman Koçluk Eğitimine, Yaşam Koçluğu Eğitimini tamamlamış kişiler katılabilir.

Eğitimin Hedefi

Bu eğitimi alan sonucunda katılımcılar, kişilerin dünyayı kendi kişisel gerçekliklerine göre temsil ettiklerini ve bunları öğrenmenin ve kişilere gösterebilmenin yollarını öğrenirler. İnsan davranışlarının gerisindeki dinamikleri fark ederler. Koçluk becerilerini kullanacakları durumları öğrenirler. Duygu ve ruh hallerinin yönetimi becerileri gelişir. Tüm alanlarda kişilere koçluk yapabilecek becerileri geliştirirler.

Uzman Koçluk Eğitimi Konu Başlıkları

• Koçluk Becerilerinin Geliştirilmesi
• Değişime Koçluk Etmek
• Yaşamın Sadeleştirilmesi
• Yaşam Dengesinin, Kurallarının ve Sınırların Belirlenmesi
• Etik Kurallar ve Mesleki Standartlar
• İleri Düzey Koçluk Yetkinliklerin Kullanılması
• Koçluk ve Öğrenme Döngüsü
• İnsan Davranışları
• Gerçeğin İçsel Temsili
• Huzur, Sağlık Konularına Koçluk
• Yaşam Amacı ve Tutku Oluşturma
• Meta Yapıları Ortaya Çıkarma
• Paradigmalar ve İnsiyatif Alma Becerilerinin Geliştirilmesi
• Değerler Analizi ve Değerlere Koçluk
• Hedef ve Stratejileri Belirleme
• İş ve Mali Konularına Koçluk
• Süreç Tasarımı ve Yönetimi
• Motivasyon ve İlgi Oluşturma
• Koçluk İşi Kurma ve Başvuru Ağı Oluşturma
• Koçluk Uygulamaları

Eğitimin Süresi

90 saat ve koçluk seans uygulamaları ve koçluk seansları boyunca mentörlük desteği

Yaşam Koçluğu Eğitimine Katılım Seçenekleri

Koç adaylarımıza iki farklı eğitim seçeneği sunuyoruz.
1. Hafta içi günlerde / 2 gün 5 hafta   Saat: 11:00-17:00
2. Hafta sonu günlerde / 1 gün 10 hafta sonu   Saat: 11:00-17:00

 

Eğitim Bedeli

Detaylı bilgi için bizimle irtibata geçiniz.
Tel: 0 (224) 243 43 14


Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Life Coach-Yaşam Koçluğu Eğitimi

Kas 6, 2012   //   by admin   //   Eğitimler, Yaşam Koçluğu Ve NLP  //  No Comments

Yaşam Koçluğu Eğitimi 

Çağımızın yükselen değerlerinden biri olan KOÇLUK ile, önce kendi yaşamınızda, sonra çevrenizdekilerin yaşamında farkındalık yaratarak, bu farkındalığı profesyonel hayata taşıyıp insanların gelişimine sürekli katkıda bulunacağınız bir meslek sahibi olmak ister misiniz?
Yaşam Koçluğu, koç ile danışan arasında kurulan planlı bir gelişim sürecidir. Bu süreçte, danışanın aile, kariyer, ilişkiler, sağlık, hobiler, mali durum ve kişisel gelişim gibi tüm yaşam alanlarını ele alan ve bu alanlardaki tatmin olma düzeyini artırmak için uygulanan “şimdi”ye ve “geleceğe” odaklı planlı ve sistemli bir gelişim ilişkisidir.

Eğitimin Hedefi

Bu eğitim ile, yaşam sanatında ustalaşmak üzere yöntemler öğrenmeyi, “Şimdi” ve “Gelecek” odaklı bakış açıları geliştirmeyi, iyi bir iletişimci ve lider özellikleri geliştirmeyi, insanlarla iletişimde ve uyum sağlamada yeni beceriler geliştirmeyi, “Koç” bakış açısını benimseyip, içselleştirmeyi, hedeflere daha kısa sürede varmakla ilgili yetkinleşmeyi, Yaşam Koçluğu’nu bir meslek olarak uygulamanın yöntemlerini ve başarılı bir koç olmanın yollarını öğreneceksiniz.

Yaşam Koçluğu Eğitimini Kimler Almalı?

• Profesyonel bir koç olarak kendi işini yapmak isteyenler
• İnsanların hedefleri doğrultusunda kişilere koçluk desteği ile yardımcı olmak isteyenler
• Kişilerin hayatlarında farkındalık yaratmayı isteyenler
• İş yerinde takım arkadaşlarına koçluk yapmak isteyenler
• Kendi yaşamının koçu olmak isteyenler
• Başkalarının yaşamlarına dokunarak onların değişimine ışık olmak isteyenler
• Kendileriyle ilgili derin farkındalık yaşayıp beden, zihin ve ruh bütünlüğü kazanmak isteyenler
• Yaşam amacı ve doğru hedefler ve amaçlar belirlemeyi isteyenler
• Bireyleri tanımada ustalık kazanmak isteyenler
• Farklı bilinç düzeyleriyle çalışarak etkili sonuçlar alınmasına yardımcı olmak isteyenler
• Yaşamın tüm alanlarında kişilerin denge ve doyum sağlamalarına yardımcı olmak isteyenler
• Değişim yönetimi konusunda ustalaşmak isteyenler
• Profesyonel Koçluk yapma ve markalaşma konusunda bilgi ve becerilerini artırmak isteyenler
• Yaşam Koçluğu işinin nasıl geliştirileceği konusunda bilgi ve beceri kazanmak isteyenler

Yaşam Koçluğu Eğitimi Size Ne Fayda Sağlar?

• Kendi yaşamınıza koçluk edebileceksiniz.
• Başkalarıyla güçlü ve etkin ilişkiler kuracaksınız.
• Bireylerin hedefleri doğrultusunda kendi yaşamlarına yön vermelerine yardımcı olurken onların yol arkadaşı olacaksınız.
• Bireylerin hayatlarında önemli olan soruların cevaplarını bulmalarına yardımcı olacaksınız.
• Profesyonel anlamda koçluk yaparak yeni bir meslek sahibi olacaksınız.
• Mevcut işinize alternatif olarak yeni bir kariyerle profesyonel yaşamınızı zenginleştireceksiniz.
• Yaşamda denge, doyum ve farkındalık sağlamanın yollarını öğreneceksiniz.
• Kendi yaşamınıza ve koçluk yaptığınız bireylerin yaşamlarına huzur, mutluluk, enerji ve tutku katmayı öğreneceksiniz.
• Güçlü ve sürekli var olan bir motivasyona sahip olmayı öğreneceksiniz.
• Yaşama karşı farklı ve güçlü bir bakış açısı kazanacaksınız.
• Bireyleri hedefledikleri yolda kararlı bir şekilde yolda kalmayı öğretirken, bu bilinci kendi hayatınıza da katacaksınız.

Yaşam Koçluğu Eğitimi Konu Başlıkları

– Koçluk Nedir ve Koç Kimdir?
– Koçluğa giriş
– Koçluk Almanın Faydaları Nelerdir?
– Yaşam Koçluğunun Temelleri
– Danışanın tüm yaşamını ele almak
– Danışanı yapılandırmak
– Yaşam Dengesi
– Sezgileri kullanmak
– Merak uyandırmak
– Etkin Dinlemeyi Öğrenmek
– Kendini Yönetmek
– Yaşam Koçluğu İlkeleri ve Uygulamaları
– Doyum
– Değerler ve öncelikli odak
– Güçlü Sorular
– Danışanı hedefine ulaştırmak
– Kişisel konular ve iş konuları

Eğitimin Süresi

40 saat yaşam koçluğu temel eğitimi ve koçluk seans uygulamaları

 

Detaylı bilgi için bizimle irtibata geçiniz.
Tel: 0 (224) 243 43 14
Mail: info@akademiplena.com

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ara

Kategoriler