Browsing articles tagged with " Ziginselengeller"

Çözüm yanıbaşımızda olabilir mi?

Nis 5, 2020   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Yeni Bir Başlangıç yapmak neden zordur? Bilinçaltındaki korkularımız, kaygılarımız ; bizi yeni bir şeyler denemekten eyleme geçmekten alıkoymak için olumsuz bir sabotajcı ses yaratır.

Oysa ki her şey yeni bir başlangıç alanı olabilir .Ama bunun için yapacağımız şey bulunduğumuz yerden başlamayı kabul edip seçmektir. Bizi engelleyen iç sesimiz çeşitli koşulların oluşmasını beklememiz gerektiğini, dış koşulların yeterince iyi olmadığını sorumluluk almak için çok geç yada çok erken olduğunu ve daha birçok nedeni sayabilir. Oysa ki bu engelleri doğru değerlendirdiğimizde gerçek bir engel olmadığını fark edebiliriz. Sadece korkularımızın bizi yönlendirmesi ile bazı durumların gereğinden fazla abartılmış bir hayalden başka bir şey olmadığını fark ederiz. Aslında kendi önümüze kendimiz duvar koyarız , durumları algılayışımız sonuçlarımızı doğrudan değiştirdiği için zihinsel tutumları değiştirmeye öğrenmeye ihtiyaç vardır. NLP , Koçluk ve Birçok psikolojik danışma tekniği zihinsel duygusal ve davranışsal hatalarımızı fark edip bunları dönüştürmemize yardım eder.

Koçlar , psikolojik danışmanlar, Nlp uygulayıcıları bunların her biri birer rehberdir , sizin madenci edası ile içinde bulunduğunuz durumu doğru idrak edecek bilinç yaratımını göstermek için oradadırlar. Çünkü bizler sorunlara hep aynı şekilde bakarak aynı şekilde davranarak farklı olmayı umarız . Oysaki bu çılgınlıktır. Şöyle düşünün evinizdesiniz ansızın size rahatsızlık verecek derecede üşümüş hissetmeye başladığınızda , kalın bir şeyler giyiyorsunuz ama ısınmanıza yardımcı olmuyor, ısıtıcının derecesini yükseltiyorsunuz ama bir türlü titremekten kurtulamıyorsunuz acaba hastalanıyor muyum diye korkup ilaç alıyorsunuz, neredeyse doktorunuzu aramak üzeresiniz ancak birden fark ediyorsunuz ki perdelerin arkasındaki pencerenin hafif aralık olduğunu , soğuğun oradan geldiğini. Isınmak için çözüm sadece camı kapatmaktır , bazen çözüm önümüzde durur ancak biz bunu görmek istemeyiz , çözümün bu kadar basit olduğunu kabullenmek de istemeyiz. İşte bu zihin blokajlarından kurtulmak mümkün , Yeter ki kendimi tanımak kendimizi bilmek için istekli olup, adım atacak sorumluluğu gösterelim . Sevgiyle.



Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.



Psikolojik Danışman, hipnoterapist, eğitmen Özlem Aktaş

02242434314

05335179512

Ara

Kategoriler