Öğrenci Koçluğu

May 1, 2011   //   by admin   //   Öğrenci Koçluğu  //  4 Comments

Öğrenci Koçluğu, öğrencinin tüm yaşamı boyunca, maksimum performansa ulaşması için koç ile öğrenci arasında kurulan planlı bir gelişim sürecidir. Öğrenciler, eğitim hayatları boyunca pek çok dersle uğraşıp, verimli olmaya çalışmaktadırlar. Sorunlarının sebeplerini bilseler de çoğu zaman başarıya, hedefe giden yolda istedikleri sonuçları alamamaktadırlar. Genelde nereden başlamaları gerektiğini bilmemekte, ne yöne gidecekleri konusunda kararsız kalmakta, eyleme geçmeyi erteleyebilmektedirler. Bu durum da performanslarının istedikleri düzeyde olmalarını engellemektedir. Öğrenci koçluğu ile, çocuklarınızın sorumluk sahibi, hedef ve vizyonu olan, ne istediğini bilerek kararlar verebilen,  sağlıklı, yaratıcı, öz güvenli, zamanını etkin kullanmayı bilen, kendi isteği ve çabası ile somut başarılara adım atabilen, duygularının ve davranışlarının nedenlerini anlayarak çevresindekilerle ve ailesiyle iletişimi olumlu olan, stresini yönetebilen, yapmak istediğine odaklanıp  konsantre olabilen, etkili çalışma tekniklerini kullanmayı bilen bireyler haline gelmeleri sağlanmaktadır.

Bir yaşam koçu olarak bireysel seanslarda amaç; öğrencilerin kendilerini daha iyi tanımaları, gerçek ilgi alanlarını keşfetmelerini, hedeflerini belirlemesi ve bu hedeflere giden yolda yol arkadaşlığı yaparak, eylem planlarını oluşturmada hedefe giden yolda motivasyon yaratarak, istedikleri ve mutlu oldukları bir yaşam yaratmalarını sağlamalarına destek vermektir.
Öğrenci Koçluğu sayesinde, çocuğunuz ders çalışmayı zorunluluk halinden çıkaracak, zamanını daha etkin ve verimli kullanmayı öğrenecek, kendi isteği ve çabasıyla somut başarılara adım atacak. Böylelikle kendine ve çevresine de daha fazla vakit ayırabilecektir. Çocuğunuzun duygularını ve davranışlarının nedenlerini anlayacak, onlarla aynı dili konuşur hale gelebileceksiniz, bu da iletişiminizin artmasına ve ilişkinizin daha iyi olmasına neden olacaktır. Ve hedeflerini iyi bilen çocuğunuz kendi yetenekleri ve isteği doğrultusunda başarılı olacağı meslek ve kariyer seçimini yapabilecektir. Çevresiyle ve arkadaşlarıyla daha iyi iletişim kurabilecek ve sosyal çevresini geliştirecektir.

‘Hayatta bir gayesi olmayan insanlar, bir nehir üzerinde akıp giden saman çöplerine benzerler; onlar gitmezler, ancak suyun akışına kapılırlar.’ (Seneca)

Bu sebeple çocuklarımız bizim en önemli varlıklarımız. Onların hayallerine ulaşmaları için öğrenci koçluğu etkili bir kaynaktır.

Öğrenci koçluğu alan öğrenci aşağıdaki faydaları elde eder;

Gerek okul yaşamı, gerekse özel yaşamında kendini tanır.

Farkındalığı artar.

Potansiyel kaynaklarını farkeder.

Zihnini verimli kullanmayı öğrenir.

Öğrenmeyi ve öğrenme tekniklerini öğrenir.

Başarısını arttıracak yöntemleri geliştirir.

Zamanını verimli kullanmayı öğrenir.

Vizyonunu belirler, eylem adımları atar, harekete geçer.

Kendi yaşam planını yapar.

Bize Ulaşın

Tel: 0 (224) 243 43 14

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

4 Comments

  • İnsanlar zaman zaman çıkmaza girerler, düşüncelerinde kaybolur ve elinden tutacak birine ihtiyaç duyarlar. Hiç ummadığım bir anda karşıma çıkan ve elimi hiç bırakmayacak olan Ayna Danışmanlığa, İnci ablama sonsuz inanıyorum. Kazandığım şeyler şimdiden o kadar fazla ki, ben bile kendime şaşırıyorum. Bunun dışında İnci ablamın kocaman sevgisini kazandığım için daha da mutluyum.

  • Özlem Hanım ile tanışmamın üzerinden 6 ay geçti fakat bu 6 aydan beri vardığım noktaya baktığımda gerçekten değişimim inanılmaz. Öncelikle benim gitme sebebim, sınavlar konusunda heyecanımı yönetebilmekti fakat Özlem Hanım sayesinde tüm problemlerimi,iç sıkıntılarımı, huzursuzluğumu, kendime olan güvensizliğimi, yaşamaktan korkmayı, kendimi suçlamayı, takıntılarımı bir kenara bıraktım ve hayattan keyif almanın, yaşamın ne kadar güzel olduğunun, ruhsal özgürlüğün harika olduğunun ve kendimi sevmemin tadını çıkarmayı öğrendim. Artık kendime değer vermeyi, sevmeyi ve hayatımı yönetebilmek ile ilgili bir çok yöntemi biliyorum.
    Tekrar teşekkürler Özlem Hanım.

  • Üniversite sınavına hazırlanırken motivasyonum çok düşüktü. Plan hazırlama ve uygulama konusunda sorunlarım vardı. Öğrenci koçluğu sürecinde konsantrasyonumu ve motivasyonumu nasıl artıracağımı ve hedef belirleyerek ve plan yaparak yoluma devam etmenin önemini öğrendim ve üniversiteyi kazandım. Özlem Hanıma tüm destekleri için teşekkür ederim.

  • Bana kişisel gelişim, zihnimi kontrol etme, düşüncelerimi değiştirme, çözüm üretme, korkularımı kontrol etme gibi birçok konuda yardımcı olduğu için Özlem Hocama sonsuz teşekkürler…

Leave a comment

Ara

Kategoriler