Ölümsüz Olan Tek Şey Umuttur – İnci Aktaş Kurumsal Koç, Eğitmen

Ağu 2, 2013   //   by admin   //   Liderlik, Makaleler, Ölümsüz Olan Tek Şey Umuttur  //  No Comments

“Liderler İçin Bir İnanç”

Çalkantılı ve zor zamanlarda insanları yönetmenin tek yolu onlara gideceği yolu göstermektir.

Başarı beklentisi bir anda düştüğünde ya da artık kimsenin inancı kalmadığında, liderler için en önemli şey çaresizliğin ve umutuzluğun çekiciliğine kapılmamaktır. Kurban rolü oynamak kolaydır. Ama bir kez kurban psikolojisine girdiğinizde bu durum bütün kuruma bir virüs gibi yayılır.

“Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben umudumu hiç kaybetmedim,” derler. Atatürk, işte tam bundan bahsediyordu. Savaşın ortasında 3 dakikalık dinlenme molalarında, dil kitapları okurdu. Silah arkadaşları “Paşam ne yapıyorsunuz? Dinlensenize!” dediklerinde; “Bu savaş elbet bitecek, bittiğinde bu milletin konuşacak bir dile ihtiyacı var.” demiştir. O, bir liderin, dahası bir insanın sadece zihin ve bedenden oluşmadığını, ona umut veren bir içsel kaynaktan beslendiğini de biliyordu. O kaynak da ruhumuzdur. Çünkü insan, manevi bir varlıktır.

Eğer birazcık dayanabilirseniz köşe başında bir ışık belirir, kara bulutlar dağılır, eğer tutunabilirseniz elbet güneş doğacaktır. Ve bu aşamada yapabileceğiniz tek şey umutla beklemektir. Akıllı bir lider zor zamanda umutla beklemesi gerektiğini bilir. Çünkü ölümsüz olan tek şey umuttur.

Bekleyiş çok uzun da sürebilir. Yine de liderler olarak yapmanız gereken şey umudu canlı tutmaktır. Vazgeçtiğiniz anda moraller çökecektir.

Her lider test edilecektir. Zorlu şartlar, iş hayatı, özel hayat… Ama en etkili lider bu zor zamanlarda üzüntü ve çaresizliğin; ruhunu ve kalbini kanatmasına izin vermez.

Son olarak, bir lider kötümser olmaz, karanlığa küfretmez. Bir lider, sadece iyimser de değildir, oturup bir ışık yanacağını ummaz. Bir lider, iyimser gerçekçidir. Gider ve bir ışık yakar. Çünkü bilirki umut bir yöntem değildir, ölümsüz enerjisiyle yönetimi buldurur.

İnci Aktaş – Kurumsal Koç, Eğitmen

(224) 2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Leave a comment

Ara

Kategoriler