Yaşam Koçluğu Eğitimi, Kişisel Gelişim ve Safsataları

Mar 30, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Safsata kelimesini kullandığım için öncelikle affınıza sığınıyorum zira gelişim yaşam koçluğu ve söz konusu kelime yan yana hiç uygun değiller. Bununla birlikte son yıllarda artan yaşam koçluğu eğitimleri ve koç sayısı ile saygın bir meslek olan Profesyonel Yaşam Koçluğu/Profesyonel Koçluğa ‘karşı’ bir akım başlamış durumdadır. Bunu anlamak çok güç çünkü gelişim içten dışa olur. Kişi gelişmeden toplumsal gelişme olmayacağı gibi, kişisel gelişim için profesyonel koçluk yaklaşımı çok önemli bir argümandır.

Kişisel gelişim ve koçluk ile hatta pozitif düşünce ile örgütsel mücadeleye girmiş olan kişilerin, pozitif düşünen ve bireysel olarak gelişime açık ve gelişen kişiden nasıl bir zarar geleceğini açıklamalarını belemekteyiz. Kitlesel mücadeleye girişilecek alanlar çocuklara, insanlara ve hayvanlara, doğaya yani evrene zarar veren şeyler olmalıyken, kişisel gelişim karşıtlarının bilmesi gereken şudur. Eğer bu zararı yaratan kişiler bireysel olarak içten dışa bir gelişim süreci içerisinde olsalardı bu zarar minimize edilebilirdi. Ne yazık ki internet ortamı bilgi kirliliğine çok müsait. Reklam amaçlı en popüler konulara karşı yazılan karşıt görüşler arama motorlarında üst sıralar çıkabilmekte ve insanların kişisel gelişim çabalarını sınırlayacak nitelikte yoruma maruz bırakmaktadır.

Sözün özü şudur ki; kendi içimize dönelim, temizliğe kapımızın önünden başlayalım. Biz değişirsek dünyanın değiştiğini hatırlayalım. Nitekim herkes birisinin çıkıp dünyayı değiştirmesini bekliyor. Eğer herkes o birisinin kendisi olduğunu bilirse toplumsal gelişime katkı sağlayabiliriz.

Elbette ki her meslekte olduğu gibi Yaşam Koçluğunu kirletecek insanlar da olacaktır. Akredite olmayan kısa süreli ve içeriksiz eğitimler pazarlanacak ve satılacaktır. Yine de uzun vadede niteliksiz yaşam koçlarının kalıcı olamayacağını düşünüyoruz.

Yetkin bir koç olmak için, geçekten öğrettiğini uygulayan, mesleğini içselleştirmiş, uzun süre koçluk yapmış, akredite eğitmenlerden eğitim almanız gerekecektir.

Gelişimin sonu yoktur. Şimdi bugün burada elinizdekilerle başlayın.

Sevgiyle kalın.

02242434314

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Leave a comment

Ara

Kategoriler