Yetişkin Çocuklarınızla Yetişkinliği Paylaşın – İnci Aktaş

Tem 11, 2014   //   by admin   //   İlişkiler, Makaleler, Yetişkin Çocuklarınızla Yetişkinliği Paylaşın  //  No Comments

Bireyin kişisel gelişim evrelerinde kuşkusuz  artık birer yetişkin olan çocuklarıyla yetişkinliği paylaşmak büyük yer tutar.

Kendi tecrübelerinizi çocuklarınızla paylaşırken, kendi anne babanızdan görmediğiniz davranışlarda bulunmanız gerekebilir. Belki sizin ebeveynleriniz gergindi, belki rekabetçiydi belki sizi anlamıyorlardı, siz bunun yerine çocuklarınızla ve başkalarıyla gurur duymalısınız.

Çocuklarınız, bir zamanlar sizin de yapmış olduğunuz gibi kendilerine bir eş seçecekler ve tabi ki eşlerinin aileleri olacak. Lütfen ön yargılarınızı bir kenara bırakın ve çocuğunuzun eşini ve ailesini oldukları gibi kabul edin.

Çocuklarınızın artık yeni rolleri olacak. Herhangi bir konuda uzman olacaklar, eş, ebeveyn olacaklar, sizler de bu konularda esnek ve saygılı olmalısınız.

Bir de sizin yeni rolleriniz vardır. Öncelikle artık yeni bir evladınız olacak ve  siz onunda ebeveyni olacaksınız. Torunlarınızın ise büyükanne yada büyükbabası. Yeni rollerinizi kabul edin. Çocuğunuzun taşıdığı rollerle beraber sizlerin de destek vermeniz gereken alanlar da değişebilir. Bu nedenle destek vermeniz gereken yeni alanları öğrenin.

Bir veya daha fazla yetişkin çocuğa sahip olmak harika bir şey olabilir. Onlar sizin arkadaşınız olur ve karşılıklı çok şey öğrenebilirsiniz. Unutmayın ki, bu dönemde yaşanan, sitemkarlıklar (geçmişte yapılan fedakarlıkların karşılığını bekleme, alamayınca bunu dile getirme davranışı) ilişkiyi zedeleyecektir.

Bırakın çocuklarınız, siz onları koşulsuz sevdiğiniz ve koşulsuz destek verdiğiniz için yanınızda olsunlar, ki siz bunları koşulsuz verirseniz zaten yanınızda olacaklardır.

Ve son olarak, bir sonraki yazımda emeklilik döneminden bahsedeceğim. Şimdilik sevgiyle kalın.

İnci Aktaş

Profesyonel Yaşam Koçu & Yazar

(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Leave a comment

Ara

Kategoriler