Hipnoterapi

Hipnoterapi, hipnotik durum esnasında iyileştirici telkinler kullanılmasıdır. Hipnotik etki gerçektir. Danışanın terapi süreci için yararlı her tür telkin iyileştirici telkin olarak tanımlanır. Hipnotik durumlarda bile bir eleme söz konusudur. Kabul edilemez telkinler bilinçaltı tarafından doğrudan reddedilir. Hastalıkları yaratanın bilincimiz olduğuna dair yanlış bir kanı vardır . Oysaki hastalıkları yaratan bilinçaltımızdır çünkü esas güç bilinçaltındadır. Hipnoz da bilinçaltına ulaşma yöntemidir . Hipnoterapi ile  sorunun asıl kaynağına ulaşılır .

Hipnotik çalışmalarla klasik tıbbi yaklaşımların önemli bir farkı vardır. Klasik tıp dışardan ilaç veya ameliyatla müdahele ederek bir sorunu düzeltmeye çalışır. Hipnoterapi ile ise , dışardan katkı yoktur sadece kişinin içindeki mevcut kaynaklar açığa çıkarılarak yeniden işler hale getirilir. Hipnoterapi ile bedenin kendini iyileştirme potansiyeli ortaya çıkarılır.

Hipnoterapi ile psikoloji temelli tüm sağlık problemlerinin çözümü, korku terapisi, heyecan ve kaygı kontrolü, sınav kaygısının kontrolü, depresyon, stres, affedememe ve nefret, cinsel sorunlar, uyku problemleri, panik atak, sosyal fobi, öfke kontrolü, konsantrasyon arttırma, zayıflama ve kilo alma ve sigarayı bırakmak mümkündür.

Çoğu zaman insanlar değişikliği bilinçli akıllarının iradesiyle sağlamaya çalışırlar. Ama mantıklı olanı çok net görmelerine rağmen güç bilinçaltındadır. Bilinçaltını bir bilgisayara benzetirsek ilk alındığında mükemmel bir program yüklüdür. Zaman içerisinde işe yarayan programları yüklediğimiz gibi kötü programlar olan virüsleri de yüklemiş oluruz. Ve zamanla bilgisayarımız çalışmaz olur. Aynı şekilde bilinçaltımızda doğruyu yanlışı ayırt etmeden her bilgiyi kaydeder hatta başkalarının anılarını da kendi anılarıymış gibi kaydeder ve  sonuçta yukarıda saydığımız durumlar ortaya çıkar. Bilinçaltı ana rahmine düştüğümüz andan itibaren programlanmaya başlar. Ve çok şükür ki yeniden programlanabilir. Hipnoterapi kişinin bilinçaltını yeniden kişinin istediği şekilde programlamaya imkan verir. Olumlu ciddi değişiklikler yaratır.

İnci AKTAŞ-Yaşam Koçu,NLP Uzmanı, Hipnoterapist

0533-547 52 41

Özlem AKTAŞ-Aile danışmanı ve Terapisti, Psikoterapist , Hipnoterapist ve Danışman

Plena Human Bursa ve İstanbul şubelerimizde hizmet vermektedir.

0533-517 95 12

Ara

Kategoriler