Browsing articles tagged with " psikolojik danışma istanbul"

Ruhsal Sağlık-Özlem Aktaş

Beyinde öğrenme süreci devam ettikçe , beyinde sinir hücreleri arasındaki bağlantı artmaktadır. Öğrenme , nöral yapıyı değiştiren genleri de aktive etmektedir. Zihinsel aktivite , beyni şekillendiren bir etken olarak araştırmalar tarafından ortaya konulmaktadır. Bir çok hastalık ve zihinsel çarpıtma sonucunda oluşan sorunların dönüştürülmesinde, beynin mucizevi iyileştirici gücü ve zihinsel farkındalık müdahaleleri ve enerjimizi doğru yönlendirebilme becerileri olduğu söylenebilir. Düşünce beyni, beyin de bedeni kontrol ettiği gerçeği yaklaşık yüzelli yıl önce ortaya kondu. Boynunda sıkıntı olan birinin asıl sorunun boynunda değil de boynu yöneten beyin fonksiyonları ve düşünce sisteminde ki hatalar olduğu fark edildi. Beyin, beden, ruh ve zihin sürekli birbiri ile etkileşim halindedir. Beden nöronlarla doludur. Beyin de beden ve duyularla dış dünya ile bağlantıdadır. Şifa kelimesinin anlamı bütünleştirmek demektir. Bedensel ve ruhsal konuda sıkıntılar içindeysek ve şifaya ihtiyaç varsa, bütüncül yaklaşımlara ihtiyaç var demektir. İçinde bulunduğumuz ruhsal sıkıntı aslında içimizde bölünmüş zihin yapısı ve bedeni ,zihni, ruhu ayrı görmekten kaynaklanır. Daha iyi bir yaşam , ruhsal iyilik hali , düşüncelerimizi gözlemleme , onları doğru bir forma oluşturma, duyguların farkında olma, bedene iyi bakma, ruhsal olarak çalışmalar yapmayı gerektirir. Gündelik yaşamda koşturmacalar içinde çoğu zaman otomatik düşüncelerimizin ve sonuçta oluşan duyguların farkında olmayız. Farkındalıksızlığın içinde bedenimiz semptomlar üretip sıkıntılar oluşturmaya başladığında, ağrılar, çarpıntılar, nefes daralmaları , anksiyeteler, depresif belirtiler bir şeylerin yolunda gitmediğini fark ederiz . İşte tam bu an, ilaçlarla semtomları bastırmak yerine , neler oluyor , neyi hatalı yapıyorum, neyi değiştirebilirim diye sormanın ve çözüm için psikolojik destek almanın ve hayata daha farkındalıkla bakabilmenin adımını atabilirim. Doyumlu hayal bütüncül bir şekilde yaşama bakabilmek ve dengeli yaşamak ve ruhun, zihnin ve düşüncelerin gücünü fark etmekle mümkündür.

Özlem Aktaş

Aile terapisti, Psikoterapist, Bireysel Danışman

Bursa İletişim 02242434314

İstanbul Ofis İletişim 05335179512

Stres ve Sonuçları-Özlem Aktaş

Tem 19, 2021   //   by admin   //   Aile terapisi, İlişkiler, Kişisel Gelişim, Makaleler, Psikoterapi  //  No Comments

Günümüzün en büyük sorunu, 7 den 70’e herkes stresli . Stres her yerde bu kadar zararlı diye sürekli söylenmesine , kilolarımızın nedeni ,yaşam kalitemizin düşmesinin ve daha bir çok hastalığın nedeni gösterilmesine rağmen niye bu durumun çaresini aramıyoruz? Sonuçta semptomlar bağırmaya, hastalıklar görünür hale gelmeden adım atmak zor geliyor da ondan. Oysa ki stres bir katil, bununla ilgili bir çok bilimsel çalışma var. Katillerden korkarız ama stresten korkmuyoruz yada görmezden geliyoruz. Elbette stres aslında kortizol kormonu ile ilgili, bu hormon yaşamda hayatta kalmamız için son derece hayati . Seeyit onbaşıya insan üstü bir güçle top mermilerini taşıtan güç, bu hormon aslında. Bizim anlamamız gereken ise, her gün bir savaştan kaçmamızı gerektirecek derecede bu hormonu salgılanmasının gerekli olmadığı. Kısa süreli tehlikeli yaşamsal anlarda bu hormona ihtiyacımız var. Ancak her gün savaş varmış gibi yaşadığımız stres kronik hastalıkların en büyük nedeni. Özellikle içinde yaşadığımız dünya düzeni, trafik ,tüm olumsuzluklar, haberler bunların hepsi bu hormonun salgılanması için yeterli. Peki sonuçta başımıza gelen sorunlar ne ? Günümüzün en büyük problemleri olan anksiyete, kilo sorunları, çabuk yaşlanma, hayatla başa çıkamayarak depresyona sürüklenmek, uyku, odaklanma sorunları, bağışıklığın çökmesi ve bir çok sağlık sorunu. Stresli bir hayat, yaşamımızın , sağlığımızın elimizden kayıp gitmesi demek. Eğer stres yoğun ise hayatımızda vücudumuzun iyileştirme gücü devreye girmez çünkü bağışıklığımıza zarar vermişiz demektir. Mutlu, sağlıklı , doyumlu bir hayat zorluklar karşısında mücadele şeklimize ve bunun sonucunda yaşam sevincimizi korumamıza bağlıdır. Yaşamaya değer bir şeyler bulmak, bir anlam, bir amaç, küçük şeylerle mutlu olabilmeyi bilmek, şükür bilincinde olmak ve hayatı gözümüzde gerekenden fazla büyütmeden yolda kalmak mümkündür. Öyleyse öncelikle sizde stres yaratan faktörler neler? Bu faktörlere nasıl bakarsam , hangi tutumlarımı değiştirirsem daha huzurlu ve sağlıklı bir yaşamım olur ? bu sorulara cevap bulup her gün küçük adımlar atmak , daha dengeli ve doyumlu bir yaşamı sağlamanıza yardımcı olacaktır. Tek başımıza mücadele edilemediğinde destek almak, çıkış için en büyük sıçramadır.

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Sevgiyle.

Özlem Aktaş

Bireysel ve Aile danışmanı, Hipnoterapist ,Eğitmen

02242434314

05335179512

İstanbul şube için 05335179512

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Psikolojik İhtiyaçlarımızın Giderilmesi-Özlem Aktaş

Psikolojik İhtiyaçlarımızın Giderilmesi 
İnsanların davranışlarındaki en temel motivasyon, temel ihtiyaçlarının giderilmesidir ve bunun içinde acıdan kaçarken keyif verene yönelme güdüsünü taşıyarak bunu yaparlar. İstediklerimiz bu hayatta nedir? Ve tüm istediklerimizle sahip olduklarımız arasında ki boşluk ne ölçüdedir?İsteklerimizle, çözüm olarak bulduğumuz konular arasında ne gibi engeller koyuyoruz kendimize? İhtiyaçlarımızla uyumlu ve ekolojik bütünü kısacası diğer insanları düşünerek yapacağımız seçimleri gerçekleştirmeye ne kadar yakınız? Hepimiz hayatta sevme sevilme, aidiyet, güç sağlarken , özgür olmak ve mutlu olabilmek için ihtiyaçlarımızın karşılanmasını bekleriz. Ancak eyleme geçerken geçmişin tozlu raflarında ki anılar, davranış düşünce kalıpları bize bazen engel bazen de rehber olur. Her ne gibi eylemde bulunduysak aslında o anki koşullarda bizim için en iyi olan seçimi yapmış olmamız ihtimaldir. Bu sebeple geleceğe doğru ilerlerken temel ihtiyaçlarımız olan sevme ihtiyacımızı en çokta kendimizi severek ve kendimizi acımasızca eleştirip yargılamayı bırakarak yapabiliriz. Hayatta en yüksek tatmin, tatminsizliklerle yargılamadan  yüzleşme, gerçekçi bakabilme ve süreçten öğrenmemizi sağlayacak bakış açısını hayata sokmamızla mümkün olacaktır. Koçluk, danışmanlık, terapiler kişinin düşünme, hissetme, davranışta bulunma stratejilerini fark ettirir. Kişi kendini bilme yolculuğunda her an bir çabada olmaya devam ettikçe, acıyı da olduğu haliyle görüp, ne anlatmak istediğini anladıkça, kaçmak yerine yüzleşecek bakış açısını geliştirdikçe doyum, keyif, mutluluk artmaya başlayacaktır. Kişi en iyi  kendisinin koçu, danışmanı, terapistidir. Bazen bu içgörü sağlanamadığında yoldaş olacak, bir rehber bir uzman değişme yolculuğunda süreci daha kolay geçmenize ve daha tatminkar bir yaşam yaşamanıza destek olabilecektir. 

Özlem Aktaş

Aile Danışmanı, Psikoterapist Eğitmen, Profesyonel Koç, Sosyolog

02242434314

05335179512

Bursa ve İstanbul’da hizmet vermekteyiz.

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hipnotik İletişim- Özlem Aktaş


İnsanoğlu varoluşundan bu yana, diğer kişiler üzerinde etki yaratmak, etkilemek ve istediklerini yaptırma isteği duymuştur. İnsanları belirli bir davranışa yönlendirmenin en geçerli yolu ikna sürecini doğru kullanmaktır. Nitekim din adamları, reklamcılar, avukatlar, politikacılar, satışçılar ve neredeyse herkes bu yolu çok iyi kullanmaktadırlar. Örneğin eğitim katılımcılarımızdan biri, ‘ neden sürekli kendimi macdonalds ‘ın önünde buluyorum, nasıl bir hipnoz altındayım’ niye sorduğunda, bilinçaltına reklam sektörünün duygularını etki altına alarak nasıl mesajları yerleştirdiği ile ilgiliydi bir cevap arayışı içindeydi. Bir kişinin tutum ya da davranışlarını zorlama olmaksızın etkilemeyi hedefleyen iletişini sürecine ikna denir. Uzmanlara göre; İkna, “kelimelerle insan zihnini kazanma” sanatıdır. Ama çoğunlukla resim ve kelimeler yoluyla beyin ve bilinçaltı üzerinde hipnotik etkiler yaratılarak, insanların bilinçli sandıkları seçimleri bilinçdışları ile yaptırılmaya çalışılır. Kelimelerimizle özelikle duygulara hitap edilerek, hipnotik bir etki yaratarak kişilerin zihninde kendimiz ve sunduğumuz konu ile ilgili olumlu bir etkileyicilik yaratabilmektir. Hayatın içinde herkes bir şekilde karşı tarafın inançları, tutumları, niyetleri veya davranışlarını değiştirmeye yönelik iletişim süreci olan iknayı kullanır. İki yaşında bir çocuk dahi bunu beden dili ile yapmaya ve ebeveynlerini istediklerine çekmeye çalışır. İkna girişimi, bilince veya bilinçaltına yönelik olabilir; sözel veya sözel olmayan mesajların kullanımı biçiminde olabilir. İknaya ilişkin tüm tanımların ortak paydaları iletişimdir. İletişim becerisi güçlü olan kişiler aslında etkili iletişimcilerdir. İletişim becerimizi kullanarak , karşıda davranış değişikliği ya da motivasyon veya manipülasyon yaratmaya çalışırız. Hipnotik iletişim ile bilinçli zihin devre dışı bırakılarak, bilinçaltı verilere ulaşılır ve karşı tarafta harekete geçirici bir etki yaratır. Tabi ki İkna sürecinin başarıya ulaşması için gereken özelliklerden en önemlilerinden birisi karşı tarafa verdiğimiz güvendir, çoğu zaman sözlerimizle, karakterimizle, dış görünüşümüzle, eğitim ve bilgimizle, samimiyetimizle. Güvenilirlik ikna becerisinin temel taşıdır. Evlilikleri de ayakta tutan, iş hayatında başarı yada başarısızlığa götüren de güvendir. Güven yoksa ikna zordur, bilinçaltı güvenmek ister. İkna dolu iletişimde bir çok faktör önemli ancak en önemlisi, kişinin önce kendine inanıp güvenmesi ve bunu karşı tarafa doğru şekilde aktarmasıdır. Bu beceriler öğrenilebilir, iletişim, hitabet diksiyon , satış, beden dili gibi eğitimler, koçluk, nlp, psikoterapi, danışmanlık gibi yaklaşımlar insanların önce kendilerini tanımalarını , kendilerine güvenmelerini ve kendileri ile iletişimlerinde ustalaşmalarını sonra diğer insanları etkileyebilmelerini sağlayacak argümanları geliştirmelerini sağlar. Hipnotik iletişim, ikna becerisi, öğrenilebilir. Öncelikle insanın kendini değişmeye ikna etmesi gerekir.

Özlem Aktaş , Eğitmen, Aile Danışmanı,Psikoterapist, Hipnoterapist

İstanbul ve Bursa Ofislerimizde hizmet vermekteyiz.

02243434314

İstanbul ofis , 05335179512

Online eğitimler ve online seanslar hakkında bilgi almak için internet sitelerimizi ziyaret edebilirsiniz.

www.plenahuman.com

www.akademiplena.com


02242434314

05335179512

Yaşamımın Kontrolünü Ele Alabilir miyim? -Özlem Aktaş

Hayatımızın kontrolünün elimizden kayıp gittiğini , özellikle düşünce ve duygu dünyamızı yönetemediğimizde düşünürüz. Binlerce yıl önce,  filozofların olayların değil olaylar karşısında verdiğimiz tepkilerin bizde çeşitli duyguları yarattığını, kutsal kitap gibi dini metinlerde ise, insanın kendi içinde düşünceleri gibi olduğunu ve aslında iyi ve kötü diye bir şeyin olmadığını ve bizim olaylar karşısında verdiğimiz tepkilere göre düşüncelerimizle bu şekilde algılarımızı oluşturduğumuz artık bilinen bir gerçek. Peki bu işe yaramayan düşünce şeklimizi, değerlerimizi, inançlarımızı duygularımızı dönüştürebilir miyiz ve dönüştürdüğümüzde hayatımızın her alanında üretkenliğimiz ve kontrolümüz daha fazla olur mu ?Günümüzün en büyük problemi kaygı sorunları, depresyon, birçok insan artık antidepresan olmadan yaşayamaz halde. Oysaki birçok bilimsel araştırma beyin kimyasının düşünce şeklini değiştirmek ile değiştiğinin ve dönüştüğünün kanıtını sunuyor .Peki bütün bu verilere  rağmen hala değişmek istememek ve acımızın içerisinde kalma konusundaki ısrarımız niye? Aslında bu durum, acımızın bize neyi öğretmeye çalıştığını henüz anlayamamakla ilgili , tüm duygular değerlidir . Sadece bu Duygulardan nasıl bir ders çıkarmamız gerektiği, onları nasıl dönüştürmemiz gerektiği asıl konu, artık yeniden kendimize farklı bir şekilde bakabilmeye düşüncelerimize, duygularınıza davranışlarımıza yeni bir bakış açısı getirmeye, kendimize Koçluk, danışmanlık ve terapi yapmaya başlasaydık hayat nasıl farklı olurdu? Öncelikle bireysel ve ruhsalh gelişme için duygularımızı kabul etmek, düşüncelerimin farkında olmak ve bunları dönüştürmek için ne yapılabileceğini merak etmek, değişimin başlangıç noktasıdır. Koçluk , danışmanlık, terapi, hipnoz, psikolojik danışmanlık, psikoterapiler kişilerin kendilerini fark edip dönüştürmelerini sağlayan çok güçlü araçlardır. İçinde bulunduğum durum beni rahatsız ediyorsa adım atmak için tam zamanıdır.
Aile Terapisti, Psikoterapist, Hipnoterapist, Eğitmen
Özlem Aktaş

İstanbul ve Bursa Ofislerimizde hizmet vermekteyiz.

02242434314

İstanbul ofis, 05335179512

Online eğitimler ve online seanslar hakkında bilgi almak için internet sitelerimizi ziyaret edebilirsiniz.

www.plenahuman.com

www.akademiplena.com

Makaleler Categories

Ara

Kategoriler