Browsing articles tagged with " affetme"

İnsan Kaç Kere Tutar Yandıkça Ateşi?

Nis 4, 2017   //   by admin   //   Kişisel Gelişim, Makaleler  //  No Comments

335137-3-4-ba838Eğer hiç yanık yüzünden acı çekmeseydiniz, ateşe yaklaşmamayı öğrenemezdiniz. Peki hala yaklaşıyorsanız bile bile.. Bir şarkıda dediği gibi insan kaç kere tutar yandıkça ateşi? Gitgide aldığınız yaraların çokluğu ve ağırlığı fark etmemeye mi başladı? Bir çok kişi yaşadığı bağımlı ve acılı ilişkisine rağmen rahatlık alanının dışına çıkamadığı ve söz konusu kişi olmadan bir gelecek düşünemediği için son derece acılı ve bağımlı ilişkisine devam eder.  Aslında bu hiç de rahat bir alan değildir, kişi için tanıdık bildik alandır. Bu alanda yaşadığı acılarla nasıl baş edebileceğini öğrenmiş ve bu yükle hayatına devam etmeye çalışmaktadır. Bir şekilde geleceğin bilinmezliğinden aşırı korktuğu için tabir-i caizse kanını emen ilişkiye tutunmuş kalmıştır. Bir ilişki iki tarafı da büyütebilmelidir. Oysa bir çok ilişkide bir taraf diğerinin enerjisini tüketerek varlığını sürdürür. Daha üzücü olan durum ise, artık bu taraf ilişkiden çekip gitmiş olmasına rağmen diğer tarafın özlemle bekliyor olmasıdır. Şimdi insanların bu tip bir ilişki bağımlılığından kurtulup nasıl özgürleşeceğini merak ediyor olabilirsiniz.

1-Çocukluğunuzla Barışın: iç çocuğa tekrar bağlanma, onu affetme, onu sevme, onunla barışma ve yeniden bütünleşme çalışması yapın. Çocukluk resimlerinizle konuşun. Gözlerinizin içine bakın ve ‘seni seviyorum’ deyin. Kendi değerini yalnızca kendinin belirleyeceğini söyleyin. Bunu hayal ederek, imajinasyon çalışmasıyla da yapabilirsiniz.

2-Söz konusu kişiyi ve kendinizi affedin. Affetmek gerçek bir reçetedir. Acılardan kurtulma gücüdür. Eğer tam anlamıyla iyileşmek istiyorsanız affedin. Eğer tekrar kendinizle bütünleşmek istiyorsanız en çok da kendinizi affedin.

3-Mutluluğunuzun bir başka kişiye bağlı olmadığını fark edin ve kabul edin. Varoluş amacınıza odaklanın. Sevin, şükredin,  yardım edin ve içsel neşenizi yeniden ortaya çıkarın.

4-Zihninizde yeni ve mutlu bir geleceğin hayalini yaratın, hissedin ve adım atın. Bunu adeta yaşayın.

Bugün şansızlık yaşamış olabilirsiniz ama yürüdüğünüz bu yolda bir sonraki köşe başında mutlaka ışıltılı bir şeyler gözükecektir. Bu süreçte yapabileceğiniz tek şey akışta olmak ve her günün değerini bilerek yaşamaktır.

Eric Fromm’un da söylediği gibi: ‘Her insan mutlu olamaz…Çünkü gereğinden fazla özler dünü, hak ettiğinden fazla düşünür yarını ve hiç hak etmediği kadar bilinçsizce yaşar bugünü. Her insan mutlu olamaz çünkü; gereğinden fazla özler hayatından çıkanları,.Hak ettiğinden daha büyük umutla bekler hayatına girecekleri ve asla göremez yanıbaşındakileri..’

Şimdi kendi değerini bilme vakti..

Sevgiyle kalın,

İnci AKTAŞ

Hipnoterapist & Profesyonel Koç

Hipnoterapi Bursa

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Antidepresan Gülümsemesi-İnci Aktaş

Kas 24, 2014   //   by inciaktas   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

Bir gün yaptıklarınızdan değil yapamadıklarınızdan pişmanlık duyacaksınız…Ancak bugün kimle konuşsanız, bir çok insanın antidepresan kullandığını görürsünüz. Bazıları ise bunu size söyleyemez bile… Çünkü yalandan antidepresan gülümsemesi, mutlu olduklarına inandırır herkesi.

Kafamda durmadan bağırıp çağıran bir yabancının sesi, 
Yüzümde kocaman yalandan bir antidepresan gülümsemesi. 
Böyle gitme ne olur, böyle gitme ne olur. 
Biraz yanımda otur diyemedim. 
Başımı yaslasaydım omzuna, ağlasaydım. 
Öpüp koklasaydım, yapamadım.utandım. 

Yazılarımı takip edenler bilir, radyoda bir şarkı dinlerim ve bu şarkı bana yazı yazmam için ilham olur. Bugün bu şarkı ilham oldu ve ben de antidepresan gülümsemesine değinmek istedim… Neden yalandan, kocaman, oyuncak zaferlere ve lustral, prozac, cipralex’e ihtiyacımız var? Bazen kafamızda durmadan konuşan depresyondaki ses, bazen kendi kendimize yarattığımız hastalık belirtileri, bazen şiddetli geçimsizlik, bazen iş, bazen para sorunları..Bazen yapamadıklarımız, bazen ise yaptıklarımızdan duyduğumuz pişmanlıklarımız…

Yine de durup düşündüğümüzde ve kendimize sorduğumuzda ‘gerçekten gerekli mi?’ diye, eğer yüzümüze yalandan bir gülümseme koyacaksak, bunu antidepresansız da başaramaz mıyız?

Reçeteye mi ihtiyacınız var? Mutsuz musunuz? Şarkı söyleyin, dans edin, dua edin ve her şeyi kutlayın. İşte anahtar budur. Gülümseme her kapıyı açar. Bir kez gerçek anahtarı bulduğunuzda hiç bir şey eskisi gibi olmaz.

Siz zorla da olsa gülümsediğinizde beyniniz mutlluk hormonu (serotonin) salgılar. Ve beyninizde bir tür gerçekliğe dönüştürme kurgusu oluşturulur ve bu kurgu kendi gerçekliğini yaratır. Gülümseme gerçek bir ilaçtır.

Diğer reçete; affetmektir. Affetmek yaralardan iyileşmektir, yaralardan ve acılardan kurtulma gücüdür. Unutmayın, affetmek unutmak demek değildir..

Affetmek olanları yok saymak anlamına da gelmez ancak affetmek sizi geçmişten kurtarır. Ruhunuzu temizler..Bunu istemez misiniz? Size acı veren kişiyi affederek, kendinizi özgür bırakmak istemez misiniz?
Bugüne kadar pişmanlık duyduğunuz tüm yaptıklarınızdan dolayı kendinizi affederek başlayın. Ne olduysa oldu yaşandı ve bitti, şimdi kendinizi affedin.  Ve yapmak isteyip de yapamadıklarınızdan dolayı kendinizi affedin.  Artık tam ve bütün bir insan olabilmek için kendinizi affedin. Kendi kendinizi affettikçe ruhunuzu temizleyeceksiniz. Kendinizi affettikçe etrafınızda bir ışık parıldayacak ve antidepresan gülümsemesi yerine gerçekten gülümseyeceksiniz. 

Kendini affetmek kendini sevmektir. Affetmek unutmak demek değildir, sizi inciten kişiyi tekrar hayatınıza almanız da gerekmiyor. Bütün sınırlarınızı koruyabilirsiniz. Bazen insanlar sizi incitirler, size acı verirler, Neden biliyor musunuz? Çünkü onlar da büyüyorlar ve öğreniyorlardır. Onları insan oldukları için affedin. Onları Allah’ın yarattığı insan olduğu için affedin. 
Ve son olarak, affetmek gerçek bir reçetedir. Kötülüklerden duyduğunuz acıyı geçirecek tek ilaç affetmektir..

Affedin ve gülümseyin..

Sevgilerimle,

İnci AKTAŞ

Profesyonel Yaşam Koçu & Eğitmen & Yazar

(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ara

Kategoriler