Browsing articles tagged with " Koclukbursa"

Evlilik ile ilgili bilinçaltı telkinlerimiz neler? – Özlem Aktaş

Evlilik ile ilgili bilinçaltı telkinlerimiz neler?

Evlilik birlikte yaşama halidir, sosyal ve hukuksal olarak tanımlanmış yasal bir anlaşmadır. Devlet yetkililerin karşısında atılan imzalar vardır. Evlilik biyolojik yada fiziksel bir gerçeklik değildir. Ama evliliğin içinde görünmeyen yazılmayan anlaşmalar vardır. Ve bu anlaşmalar bir şekilde Yüzyıllardır bilinçaltımıza hipnotik telkinler olarak işlemiştir.
Evlilikle ilgili bilinçaltımızdaki en temel inancımız , evlilik yaşım geçiyor biran önce evlenmeliyim yoksa evde kalacağım, yaşım geçerse kimse benimle  evlenmeyecek kaygıları en temel inancın çıktılarıdır. Çoluk çocuğa karışmam gerek eğer evlenmezsem toplumda kabul görmeyeceğimiz gibi çarpıtılmış düşünce yapısına sahibizdir. İlişkisinin içinde evlenmediği icin huzursuz hisseden insan bilinçaltında bir telkinin etkisi altındadır. Çünkü hisler, özellikle olumsuz hisler bir inanç ile ilgilidir , bu sebeple kişi bu noktada kendini sorgulayabilmeli , bu hissin ne ile ilişkili olduğunu, neden kendini kötü hissettiğini bilinçaltında nasıl bir telkinin etkisi olduğunu anlayabilmelidir. Yoksa sadece nedenini açıklayamadığı bu hisler yüzünden tepkilerde bulunacak çoğunlukla da bu tepkiler bilinçli tepkilerden ziyade , Geçmişte bilinçdışımıza kayıt olmuş telkinlerle ilişkili olacaktır. Kisi evlenmeyi kendi isteği mi, yoksa toplumun yüklediği bir zorunluluk nedeniyle mi istemektedir? Anlayabilmesinin yolu kendini, düşüncelerini, hislerini sorgulayabilme cesareti göstererek bulabilir ya da bu konuda bilinçaltında ne gibi bir telkine sahip olduğunu anlamak için hipnoterapi psikoterapi Danışmanlık gibi destekler alabilir.  sadece hipnotik bilinçaltımıza toplum tarafından yerleşmiş telkinlerin sonucu kararlar verdiğimizde ilerleyen zamanlarda her şey istediğiniz gibi görünmesine rağmen neden mutsuz ve huzursuz olduğunuzu anlayamayabilirsiniz. Yaşam, bu hipnotik telkinlerin etkisinden özgürleştiğimizde ancak bizim yaşamımız olur. Gerçek tatmin bilinçdışımızdaki hipnozlardan kurtulduğumuzda mümkündür.   

Özlem Aktaş

Aile Terapisti, Hipnoterapist, Psikoterapist, Bireysel Danışman ve Koç

İstanbul ve Bursa Ofislerimizde hizmet vermekteyiz.

02242434314

İstanbul ofis; 05335179512

Online eğitimler ve online seanslar hakkında bilgi almak için internet sitelerimizi ziyaret edebilirsiniz.

www.akademiplena.com

www.plenahuman.com

Bireysel seanslar en işe yarar?

Nis 7, 2020   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Bireysel seanslarda; kişinin zihinsel faktörleri, kendi için önemli olan değerleri, insani ilişkileri, kişisel gelişimi için neler yapabileceği, ve bireyselliğini kazanması amaçlanır. Bunun için karşılıklı empati ile yapılan diyaloglar ve bilinç ve bilinçaltı düzeyde uygulanan yöntemler kişinin hayata bakışını, sorunlarını nasıl değerlendirdiği , problemlerinin bilinçaltı nedenleri, kendisine koyduğu kısıtlayıcı inançları, eylemlerine ve davranışlarına yön veren değerleri fark ettirilir. Kişinin kendisini tanıma ve değiştirme süreci olan seanslarda , belli problemler ortaya konur ve bu problemlerle başa çıkma mekanizmaları geliştirilir. Kişi başa çıkma mekanizmalarını terapisti , koçu, psikolojik danışman yanında olmadan da kullanabilecek düzeye gelebilir. Bireysel seans süreçlerinde hedeflere nasıl ulaşılacağı ,kişi için onu doyumlu bir hayat yaşamaya götürecek hedeflerin doğru belirlenmesi ve potansiyeli keşfedip kendi için en üst seviyeye çıkartmasına yardımcı olacak , kendini gerçekleştirme hedefleri oluşturulur . Ayrıca bu süreçte kendisini önleyen bilinçaltı kalıplar ortaya çıkartılarak kişinin kendisini daha fazla tanıması ve Hayatının her alanına bütünsel olarak bakılarak işe yaramayan inanç kalıplarının, davranış kalıplarının değiştirilmesi amaçlanır. Her insanın hayat yolculuğunda sendelediği zamanlar vardır.Oysa ki bir rehber olan Koç , bir Nlp uzmanı , bir psikolojik danışman bir hipnoterapist size bu yolculuk boyunca rehberlik edebilir. Kendini tanıma ve bilme yolculuğu kendini gerçekleştirme sürecidir ve bu süreçte yoldaş rehberlik yapacak bir uzman sizin bu süreci daha etkin geçmenize ve tamamlamanıza aracılık edebilir.

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

ÖZLEM AKTAŞ , Psikolojik Danışman, Profesyonel Koç ve Eğitmen

02242434314

05335179512

Çözüm yanıbaşımızda olabilir mi?

Nis 5, 2020   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Yeni Bir Başlangıç yapmak neden zordur? Bilinçaltındaki korkularımız, kaygılarımız ; bizi yeni bir şeyler denemekten eyleme geçmekten alıkoymak için olumsuz bir sabotajcı ses yaratır.

Oysa ki her şey yeni bir başlangıç alanı olabilir .Ama bunun için yapacağımız şey bulunduğumuz yerden başlamayı kabul edip seçmektir. Bizi engelleyen iç sesimiz çeşitli koşulların oluşmasını beklememiz gerektiğini, dış koşulların yeterince iyi olmadığını sorumluluk almak için çok geç yada çok erken olduğunu ve daha birçok nedeni sayabilir. Oysa ki bu engelleri doğru değerlendirdiğimizde gerçek bir engel olmadığını fark edebiliriz. Sadece korkularımızın bizi yönlendirmesi ile bazı durumların gereğinden fazla abartılmış bir hayalden başka bir şey olmadığını fark ederiz. Aslında kendi önümüze kendimiz duvar koyarız , durumları algılayışımız sonuçlarımızı doğrudan değiştirdiği için zihinsel tutumları değiştirmeye öğrenmeye ihtiyaç vardır. NLP , Koçluk ve Birçok psikolojik danışma tekniği zihinsel duygusal ve davranışsal hatalarımızı fark edip bunları dönüştürmemize yardım eder.

Koçlar , psikolojik danışmanlar, Nlp uygulayıcıları bunların her biri birer rehberdir , sizin madenci edası ile içinde bulunduğunuz durumu doğru idrak edecek bilinç yaratımını göstermek için oradadırlar. Çünkü bizler sorunlara hep aynı şekilde bakarak aynı şekilde davranarak farklı olmayı umarız . Oysaki bu çılgınlıktır. Şöyle düşünün evinizdesiniz ansızın size rahatsızlık verecek derecede üşümüş hissetmeye başladığınızda , kalın bir şeyler giyiyorsunuz ama ısınmanıza yardımcı olmuyor, ısıtıcının derecesini yükseltiyorsunuz ama bir türlü titremekten kurtulamıyorsunuz acaba hastalanıyor muyum diye korkup ilaç alıyorsunuz, neredeyse doktorunuzu aramak üzeresiniz ancak birden fark ediyorsunuz ki perdelerin arkasındaki pencerenin hafif aralık olduğunu , soğuğun oradan geldiğini. Isınmak için çözüm sadece camı kapatmaktır , bazen çözüm önümüzde durur ancak biz bunu görmek istemeyiz , çözümün bu kadar basit olduğunu kabullenmek de istemeyiz. İşte bu zihin blokajlarından kurtulmak mümkün , Yeter ki kendimi tanımak kendimizi bilmek için istekli olup, adım atacak sorumluluğu gösterelim . Sevgiyle.



Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.



Psikolojik Danışman, hipnoterapist, eğitmen Özlem Aktaş

02242434314

05335179512

Stresle başaçıkmak

Nis 1, 2020   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Zor zamanlar ; içinde değişim dönüşümü , fırsatları barındırır. Bunları görecek bilinç düzeyine erişmek önemlidir. İçinde bulunduğumuz koşullarda ne durumda olursak olalım şikayet etmek de mümkündür,  şükredecek bir şey bulmak da mümkündür . Bu ikisi arasındaki fark bizim zihin ve bilinç düzeyimiz ile ilgilidir. Zihin gücümüzü  sağlığımızı olumlu yönde etkilemek için kullanabiliriz. Örneğin olumlu düşünceler,  duygular , olumlu yönde yapılmış olan imgelem çalışmaları, meditasyon , dua genlerimizi  pozitif yönde etkilediğini gösteren çok fazla araştırma mevcuttur. İyilesme görüntüleri,  imgelem genlerimiz üzerinde pozitif yönde etki yapmakta. Öyleyse koşulları en karamsar şekilde değerlendirip negatif yönde imgelem yaptığımızda , zihnimizi olumsuz resimlerle doldurduğumuzda sağlıksız bir fizyoloji , sağlıksız bir ruh hali ve en nihayetinde bozulmuş bir gen yapısı ve hastalıklara davetiye çıkarmış bir bağışıklık sistemi yaratmış  olacağız. Olumlu zihinsel şartlanmalar,  imgelem,  meditasyon , dua stresli durumları çok daha hızlı atlatabilmemizi sağlar ve bu tarz uygulamalar ile beyinlerimizin mutluluk üreten bölümlerini aktive etmiş  oluruz. Hayatınızda şu an neyi büyütmek istiyorsunuz ? panik , kaygı ve stresi mi ? yoksa her şeye rağmen içsel huzurumu ? Bu bir seçimdir. Gerçekleri görüp doğru değerlendirmek ile birlikte yine de zihninizi ve duygularınızı daha olumlu yönde yönetebilirsiniz .Bu da fiziksel sağlığınızı ve ruhsal sağlığınızı korumanıza yardımcı olur. Sevgiyle.



Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.



Özlem Aktaş

Psikolojik Danışman , hipnoz uygulayıcı , eğitmen

05335179512

2242434314

.#evdekal

Panik #kaygi #stres #psikolojikdanışma #hipnoz #hipnoterapi#regresyon #onlineterapi #onlineeğitim #koclukegitimi #koçluk #psikoloji #terapi#plenahuman

Ara

Kategoriler