Browsing articles tagged with " Nlp Eğitimi Bursa"

Bireysel seanslar en işe yarar?

Nis 7, 2020   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Bireysel seanslarda; kişinin zihinsel faktörleri, kendi için önemli olan değerleri, insani ilişkileri, kişisel gelişimi için neler yapabileceği, ve bireyselliğini kazanması amaçlanır. Bunun için karşılıklı empati ile yapılan diyaloglar ve bilinç ve bilinçaltı düzeyde uygulanan yöntemler kişinin hayata bakışını, sorunlarını nasıl değerlendirdiği , problemlerinin bilinçaltı nedenleri, kendisine koyduğu kısıtlayıcı inançları, eylemlerine ve davranışlarına yön veren değerleri fark ettirilir. Kişinin kendisini tanıma ve değiştirme süreci olan seanslarda , belli problemler ortaya konur ve bu problemlerle başa çıkma mekanizmaları geliştirilir. Kişi başa çıkma mekanizmalarını terapisti , koçu, psikolojik danışman yanında olmadan da kullanabilecek düzeye gelebilir. Bireysel seans süreçlerinde hedeflere nasıl ulaşılacağı ,kişi için onu doyumlu bir hayat yaşamaya götürecek hedeflerin doğru belirlenmesi ve potansiyeli keşfedip kendi için en üst seviyeye çıkartmasına yardımcı olacak , kendini gerçekleştirme hedefleri oluşturulur . Ayrıca bu süreçte kendisini önleyen bilinçaltı kalıplar ortaya çıkartılarak kişinin kendisini daha fazla tanıması ve Hayatının her alanına bütünsel olarak bakılarak işe yaramayan inanç kalıplarının, davranış kalıplarının değiştirilmesi amaçlanır. Her insanın hayat yolculuğunda sendelediği zamanlar vardır.Oysa ki bir rehber olan Koç , bir Nlp uzmanı , bir psikolojik danışman bir hipnoterapist size bu yolculuk boyunca rehberlik edebilir. Kendini tanıma ve bilme yolculuğu kendini gerçekleştirme sürecidir ve bu süreçte yoldaş rehberlik yapacak bir uzman sizin bu süreci daha etkin geçmenize ve tamamlamanıza aracılık edebilir.

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

ÖZLEM AKTAŞ , Psikolojik Danışman, Profesyonel Koç ve Eğitmen

02242434314

05335179512

Dünya Nereye Gittiğini Bilene Daima Yer Açar – Özlem Aktaş NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

Ağu 5, 2013   //   by admin   //   Dünya Nereye Gittiğini Bilene Daima Yer Açar, Kişisel Gelişim, Makaleler  //  No Comments

Nereden geldiğinizi , nerede olduğunuzu , nereye varmak istediğinizi biliyor musunuz?  Yaşam bir soru ile başlar, hayatımın amacı ne ? Yaşam amacını sorgulamak farkındalık için atılan ilk adımdır. Bilinçlenmeye doğru başlayan yolculuğun ilk durağıdır. Bir çok insan maalesef yaşamda neyi gerçekleştirmek istediğini bilmeden ve amacına adım atmadan bu hayattan göçer.  Yaşam amacını bilmeden yaşamak küreksiz bir kayıkla yolculuk yapmaya benzer. Eninde sonunda bir yere çarpar ve parçalanırsınız ya da oradan oraya bilinçsizce sürüklenirsiniz.  Nereye gittiğini bilmeyen kişiye hiç kimse bir şey yapamaz.  İnsanlar, başarılı insanların o muazzam başarılarını, şans ile elde ettiğini düşünürler. Oysa ki her büyük başarıya imza atan kişi bilir ki , o muhteşem başarılar bir amacın sonucunda elde edilmiştir.  Yaşamda amacını belirleyen % 3 ‘lük kesimin içine girmek için ne istediğinizi düşünün.  Şuan ki gerçekliğinizi siz yarattınız. Memnun değilseniz hemen bir amaç belirleyin. Bir amacın varlığı, kişiyi en zorlu zamanlarda bile bir kutup yıldızı gibi takip edecektir. Dünya, nereye gittiğini bilene daima yolu açar. Nereye gittiğinizi biliyor musunuz? Yoksa kaderiniz nasıl olsa sizi bir yere götürecek mi?  Yaşam her an verdiğimiz büyük küçük kararlar neticesinde şekilleniyor.  Bu kararların isabetli olması ve bizi doyumlu bir yaşama götürmesi için bir amacımızın olması gerekir. Bir amacımız yoksa başkalarının bizim için belirlediği yaşamları, kaderleri yaşamaya mahkum oluruz. Zihninizi bir amaca odakladığınızda evrendeki her şey ama her şey onu oldurmak için el birliği ile çalışır. Dünya önünüzü açar, engelleri nasıl aşacağıınıza dair bir bilinç geliştirirsiniz. İçinizdeki güç ve potansiyel bir amaç ile açığa çıkar. Nereye gitmek istediğinizi belirleyin. Bir yönünüz olmazsa oradan oraya savrulur ve “neden doyumsuz ve mutsuz bir yaşam yaşıyorum” diye merak eder durursunuz. Yaşamınızın kontrolünü ele almak önce yaşam sorumluluğunu ele almakla gelir. Yaşam sorumluluğunu ele almak, yarattığınız sonuçları bilinçli yaratmak ve sonuçlarını kabul etmek demektir. Sonuçlarınızı bilinçli yaratmak için yaşam amacınızı bilin. Yaşamda neyi amaçlıyor , neyi oldurmak istiyorsunuz? Durun ve gerçekten düşünün.    Yaşam amacı bir günde belirlenmez. Oturun ve sizi nasıl bir hayatın mutlu edeceğini, nasıl doyumlu olacağınızı, ne yaparsanız bu yaşama katkı sağlamış hissedeceğinizi düşünün. Sezgileriniz, bilinciniz bu sorularla açılmaya başlayacak ve sizi bulmak istediğiniz cevaplara götürecektir. Sadece günü kurtarmaktan daha fazlasını hak ediyorsunuz. Yaşam bundan çok daha fazladır.  Amaçlı, bilinçli, farkındalıklı günlere…

Sevgiyle kalın…

Özlem AKTAŞ – NLP Uzmanı, Yaşam Koçu

(224) 2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

NLP Zihinsel Programlama İle Değişim Eğitimi

Tem 31, 2012   //   by admin   //   NLP Zihinsel Programlama İle Değişim Eğitimi  //  28 Comments

NLP Eğitimi – Katılım Sertifikalı

Siz mükemmel işliyorsunuz… Belki de yaptıklarınızdan hoşlanmıyorsunuz ama hoşlanmadığınız halde tekrar tekrar ve sistematik olarak muntazam bir şekilde yapıyorsunuz. Yaptıklarınız iyi ya da kötü, önemli olan onu mükemmel şekilde yapmanız. Bu sizin depresyonda olduğunuz göstermiyor. Sadece davranışlarınızın olmasını istediğinizden farklı olduğunuzu gösteriyor. Ve davranışlar adaptasyondan ibarettir.

NLP’nin temeli insan mükemmelliğine dayanır. En önemli varsayımlarından birisi, her insanın mükemmel olduğudur. Asıl soru şudur; Arabayı kim kullanmaktadır? Bir çok insan kendi arabasının direksiyonunu başkalarına emanet etmiştir. Kendini sıkıca koltuğa bağlamışlardır. Her gelen direksiyonu başka yöne çevirir. Sonunda ya istemedikleri bir köye varırlar ya da bir yere çarpar dururlar. İşte Nlp zihninizin sizin istediğiniz yönde programlanmasına olanak verir.

Neler Kazanacaksınız?

Nlp modelini öğrenirken zihninizi ve dilinizi daha etkin kullanmayı öğreneceksiniz.

-Sizi üzen anılarınızdan sonsuza dek kurtulacaksınız.

-NLP bir iletişim bilimidir. Çevrenizdeki herkesle yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermeden, doğru ve etkili iletişim kurabileceksiniz.

-Hem kendi hem yakınlarınızın temsil sistemlerini öğreneceksiniz. Bu sayede bir çok stratejinizi öğrenecek ve sizi geliştirmeyen stratejilerinizi değiştirebileceksiniz.

-Sizi sınırlayan inançlarınızı kolaylıkla değiştirip yerine güçlendirici inançlarınızı koyabileceksiniz.

-Değiştirmeyi kesinlikle istediğiniz alışkanlıklarınızı Swish tekniğiyle kolaylıkla değiştireceksiniz.

-Ruh halinizi değiştirmeyi ve hayatınızın her anında bakış açınızı değiştirerek nasıl mutlu olabileceğinizi öğreneceksiniz.

-İstediğiniz sonuçları almanızı sağlayacak pozitif , güçlü bir bakış açısı geliştireceksiniz.

-Hayatta amaçladıklarınıza ulaşmanızı sağlamak için hedef ve stratejilerinizi belirleyebileceksiniz.

-Başarı için 3F faktörünü hayatınıza dahil edeceksiniz.

-Nlp’nin başarı ilkelerini hayatınıza dahil edeceksiniz.

– Sizi başarı ve mutluluğa götürecek sonuçları almanızı sağlayacak ruh hallerini çapalama yöntemlerini öğreneceksiniz.

-Bilinç ve bilinçaltı kavramları ile tanışacaksınız.

– Bilinçaltınızı kontrol edebilmeyi öğrenerek yaşamınızın kontrolünü elinize almış olacaksınız.

 

 

NLP Eğitiminin sonunda katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.

Detaylı bilgi için lütfen bize ulaşın.

Tel: 0 (224) 243 43 14

 

Ara

Kategoriler