Başarıyı Sağlayan Tetikleyiciler – Yaşam Koçu İnci Aktaş

Ara 12, 2011   //   by inciaktas   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

Her zaman ne yapmak gerektiğini biliriz. Ama yapmayız. Hep rahatlık arayarak geri planda kaldığımızı asla fark etmeden, başarının getireceği belirsizlikten korkar ve rahat bölgede kalmayı tercih ederiz.

Oysa başarının tetikleyicileri vardı. Bunlara sahip olduğumuzda başarı kaçınılmazdır. Yapmak istediğiniz her ne olursa olsun, ulaşmak istediğiniz hedef ne olursa olsun, bu tetikleyicilere sahipsek, mutlaka başarılı oluruz.

Peki hedefinizle ilgili veya herhangi bir şey için sizde bu tetikleyiciler mevcut mu?

Tetikleyicilerden ilki belki de en önemlisi inançtır. Ne olduğumuz ve daha neler olabileceğimize dair inançlarımız, ne olacağımızı belirler. Çünkü Fatih Sultan Mehmet’in de dediği gibi, ‘Bir şeyi başarabilmek için önce başarabileceğimize yürekten inanmalıyız.’ Peki siz neye inanıyorsunuz?

İkinci önemli tetikleyici ise hırstır. Zarar verici ve takıntıya neden olmacak boyutta olmadıkça sizi direk hedefe yöneltir. Eğer hedefiniz konusunda hırslıysanız geceleri geç saatlere kadar uyumaz sabahları da erkenden uyanırsınız, ne dersiniz, hırslı mısınız?

Başarı yolunda üçüncü tetikleyici değerlerdir. Sizin için önemli olan şey ne? Eğer bu hedef veya hedefe ulaştığınızda elde edeceğiniz şey her ne ise sizin için değerli mi? Kazanınca ne olacak? Sizin için önemli olan şeylerle çelişiyor mu? Eğer o hedefe ulaşmak için uzun saatler çalışmanız gerekiyorsa ve siz çocuklarınızla daha fazla vakit geçirmek istiyorsanız, hedefiniz en önemli değerinizle çelişir ve başarı için isteksiz olursunuz.

Diğer bir tetikleyici ise stratejidir. Eğer başarmak için bir yolunuz yoksa muhtemelen başarısızlık için bir yolunuz olur. Oraya nasıl varacaksınız?

Tetikleyiciler arasında en çok ivme kazandıran ise enerjidir. Hedefe giden yolda yürüyecek misiniz? Koşacak mısınız? Bunu enerjiniz belirleyecektir.

Başarı yolunda diğer bir tetikleyici de insanlığa en azından çevredekilere yapılan katkıdır. Eğer başardığınızda bu sadece size yaramayacak, çevrenize de katkı sağlayacaksa kurduğunuz hayallerde sizi gülümsetir ve daha sıkı bağlanmanızı sağlar.

Ve son olarak da hedefe giden yolda insanlarla kurduğunuz ilişkilerdeki iletişimin mükemmelliği önemli bir tetikleyicidir. Siz doğru ve yararlı iletişim kurdukça tüm kapılar size açılacak, ihtiyacınız olan herkes size gelecek ve aldığınız destek ile hedefinize daha hızlı yürüyebileceksiniz.

Yaşam Koçunuz diyor ki; Eğer bir hedefiniz varsa ve işte bu tetikleyicilere sahipseniz yol ne kadar uzun olursa olsun oraya varacaksınız demektir. Başarının yakanızı bırakmaması dileğiyle…

Sevgiyle Kalın,

İnci AKTAŞ – Yaşam Koçu Nlp Uzmanı

(0224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Leave a comment

Ara

Kategoriler