Bilinç altının gücünü Hipnoz ile keşfet !-Yaşam Koçu ve Hipnoterapist Özlem Aktaş

Eki 26, 2011   //   by ozlemaktas   //   Kişisel Gelişim, Mutlaka Okuyun  //  No Comments

Hipnoz , bir çoğumuza göre bir uyku hali olarak algılanır. Aslında hipnoz halinde kişinin bilinci açıktır ve kişiye istemediği bir şey yaptırılamaz. Hipnoz yapılacak kişilerin önce hangi konu üzerinde hipnoz yapılacağı üzerine konuşmaları ve değiştirmek istedikleri durum üzerinde ikna edilmeleri gerekmektedir. Hipnoz bir odaklanma durumudur. Bu konu ister kendini sınırlayan bir takım düşünce kalıplarının değiştirilmesi olsun , ister sigara kullanma alışkanlığını bırakma olsun , kısacası hipnoz ;  kişinin bir konuya konsantre olması demektir.

Örneğin kişi çikolatayı yemekten vazgeçemediğini söylüyorsa , kişiye hipnozla odaklanma ile , zihninde çikolatayı çok yedirerek çikolatadan tiksinmesi sağlanabilir. Normalde bu uygulama NLP denilen zihnin yeniden programlanması ile de mümkündür. Kişi sadece çikolata ile beslenir en fazla üç gün içinde yediği şeyden tiksinir. Kısacası kişinin vazgeçemediği şeyden fazlasıyla tüketme halinin yaşatılarak tiksinme duygusunun yaratılması amaçlanır.

Hipnoz seansları ile sigaranın bıraktırılması da mümkündür . Ancak önce kişinin bunu bilinçli bir şekilde istiyor olması gerekmektedir. Başkalarının ricası yada zorlamaları ile yapılan hipnozdan bir sonuç alınamaz. Kişinin , sigaranın kendisine verdiği zarara konsantre  olması sağlanırsa, sigarayı bırakması kolaylaşacaktır. Hipnozun özü aslında tamamen mantıklı telkinlere dayanan hipnotik bir terapi olmasıdır. Hepimiz daha iyi bir yaşam , daha iyi koşullar , daha iyi iş ve imkanlar isteriz ancak bunların gerçekleştirilmesi olaya tamamen konsantre olmamız ve kendimize yürekten inanmamızdan geçer. Burada önemli olan hepimizin içindeki başarma , değişim gücüne azmine inanmamızdır, yani kendimize , kapasitemize inanmamızdır. Örneğin kişi sahip olmak istediği , arzuladığı şeyi hayal edip , konsantrasyonunu bu yöne çevirdiğinde , bu konuyla ilgili olumlu durumları düşünerek , kendine telkin vermesi halinde de aslında kendi kendini hipnoz etmiş olacaktır. Gün içinde hepimiz hipnoz anlarını sık sık birçok şekilde yaşıyoruz. Bir yolculuğun bazen nasıl geçtiğini hatırlamadığınız olmuyor mu ?,  işte hipnozdasınız .

Hipnoz ile  yani bilinç altına verilen olumlu telkinlerle hayatınızda değiştirmek istediğiniz  size şu an yarar sağlamayan her türlü duygunun  ve davranışının değiştirilmesi sağlanabilir. Bu olumlu telkinler tam olarak istediğiniz şeyle ilgili , yeni davranış modelinizle ilgili , yeni alışkanlıklarınızın bilinç altına  kelimelerle uygulanmasıdır. İster sigarayı bırakma , isterseniz dilediğiniz kiloya ulaşma arzunuz olsun hepsi gerçekleştirilebilir . Yeter ki değişmeyi isteyin  ve hayatınızda yolunda gitmeyen şeyleri değiştirebilecek gücün içinizde var olduğuna inanın.

Özlem Aktaş

(0224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Leave a comment

Ara

Kategoriler