Bu Çocuğu Doktora Götürün

May 7, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Bizler bazı şeyleri öteleriz yapılacak işler için daha ⏱ zamanı var, sağlığımız için çok ağrım yok daha sonra doktora giderim deriz mesela. Oysa ki sorun büyümeden destek almak, işleri zamanında bitirmek hayatımızı kolaylaştırır.

Duyguları yaşamak konusunda da biraz erteleyen bir yapımız yok değil, değil mi? Bu şu demek kızdığımızda karşımızdakine bağırmak,üzüldüğümüzde bunu haftalarca sürdürmek korktuğumuz da bunu içimizde saklamak değildir.Her duyguyu sakinlikle karşılayıp bana ne öğretmeye geldi demektir aslında böylece duyguyu reddetmek yerine kabul ve sonrasında ise getirdiği olumsuz durumu çözme fırsatı verir.Çocuklar duygularını düzenlemede ve olumsuz deneyimlerini anlama da ebeveynlerinden yardım alır ve onlara güvenirler.Ancak bazı zorluklarla veya tekrar eden durumlar da ebeveynin zorluklarla baş edebilme becerileri eksik kalabilir ki bu gayet doğal bir durumdur.Çocuklar genellikle terapiye zor hatta travmaya sebep olabilecek durumları yansıtan belirtiler ile gelirler. Basit aman çocuktur daha küçük geçer diye düşündüğünüz ertelediğimiz de sonuç bu oluyor maalesef. Terapötik ilişkiler çocuğun kendini ve başkalarının duygularını öğrenmesi ve anlamlandırmasını sağlar. Terapist çocukta davranış değişikliğini çocuğun deneyimine ve duygusal tepkisini sadece anlayarak ve kabul ederek gerçekleştirebilir. Üzüntüsünün,kaygısının ve öfkesinin derinliğini tam olarak anladıktan sonra daha önceki deneyimlerini ve iyileşme sürecine saygılı olarak değişik alternatifler sunar ve çözüm yollarını cocukla birlikte gerçekleştirir.Bu sürece ailelerin ve çocuğun bakımından sorumlu kişilerin ile öğretmenlerin de birlikte yürütüldüğü bir süreç olmaktadır. Bizler bazen kafamızda fazla büyütüyoruz oysa ki çözüm ve çözüme giden yollar o kadar karmaşık değil sadece şikayet etmekten vazgeçip Harekete geçmeye karar verirsek her şeyin daha kolay olacağını görebiliriz.

sevgiler..

Ayşin Ertüzün- Oyun Terapisti, Çocuk Gelişim Uzmanı, Öğrenci Koçu

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Leave a comment

Ara

Kategoriler