Hayallerinizi Kim Öldürdü?

Kas 23, 2011   //   by inciaktas   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

Hepimizin rüyaları vardı… Küçükken, “Büyüyünce ne olacaksın?” diye sorulduğunda, türlü cevaplar verirdik. Kimimiz doktor olacaktık, kimimiz öğretmen. Kimimiz ise belki de bir çikolata fabrikası kuracaktık. Prenses olacaktık, kral olacaktık, zengin olacaktık, astronot olacaktık. Yapabileceğimize inandığımız şeyler, hayal gücümüz ile sınırlıydı. O zamanlar bilmiyorduk. Gerçekleşmiş hiçbir şey yoktur ki, önceden hayali kurulmamış olsun. Gerçekleşecekti o hayaller, gerçekleşebilirdi. Çünkü onlar bizim rüyamızdı. Ta ki birisi çıkıp, “Hayal aleminde yaşıyorsun, büyüdün artık!” diyene kadar.

Ve bir gün büyüdük. Günlük hayatın koşuşturmacasına daldık. Gerçek hayatla tanıştık. Önce hedefimiz yıldızlardı, sonra günü kurtarmaya çalışır olduk. Peki hayallerimizi kim öldürdü?

Çok vahimdir ki insanların hayallerini gerçekleştirememelerinin en önemli nedeni,  başaramayacaklarına kesin olarak inanmış olmalarıdır. Birisi gelip o hayali yıkana kadar o bizim rüyamızdı. Yıkmalarına izin verdik ve onu kaybettik. Şimdi, yaşadığınız hayat sizi mutlu etmiyorsa, rüyalarınıza sahip çıkmanızın tam zamanı değil mi? Yapmak istediğiniz şeyin büyüklüğü ve şu an için olabilirliği ne olursa olsun, istedikten sonra küçük adımlar büyük mesafeler kat edebilir. Ve kimsenin hayallerinizi küçümsemesine izin vermeyin. Küçük insanlar bunu daima yapar. Büyük olanlar ise sizinde büyük olabileceğinizi hissettirirler. Bazen imkansız gibi gözükse de siz inanmaya ve düşlemeye devam edin.

Yabanarıları aerodinamik yasaları gereği uçamazlar. Oysa onlar uçuyorlar. Eğer biri onlara kanundan bahsetmiş olsaydı, muhtemelen uçamazlardı. Şimdi dönüp bakın, yapmak istediklerinizi kimin engellemesine izin verdiniz veya hala veriyorsunuz? Eğer bu kişi kendinizseniz, kendinize bir iyilik yapın ve kendinizi yoldan çekin. Çünkü tüm sınırlar beynimizdedir.

Geçenlerde kuzenimin dört yaşındaki kızı, seyrettiği bir çizgi filmdeki uçabilen bir kıza özenmiş ve kendisinin de “süper kız” olacağını söyledi. Süper kız ne yapar dediğimde; ‘Uçar’ dedi ve devam etti; “Uçmak zordur. Ama ben uçacağım… Bunu bir gün yapacağım…”

O gerçek bir süper kız ve uçacağına inanıyor.  Ve inanmaya da devam edecek. Ta ki biri ona GERÇEK olanı söyleyip gerçek hayata çekene kadar. Rüyalarımızı bulmak ve sahip çıkmak dileğiyle…

Sevgiyle kalın…

İnci AKTAŞ

(0224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Leave a comment

Ara

Kategoriler