Hipnoz ve Farkındalık – İnci Aktaş

Tem 3, 2014   //   by admin   //   Hipnoz ve Farkındalık, Kişisel Gelişim, Makaleler  //  10 Comments

 

Kişide herhangi bir konuda iyileşme sağlamak için hipnozu kullanan psikoterapiste, hipnoterapist denir. Aslına bakarsanız hipnozu sadece problem çözümünde kullanmayız. Kişinin içinde bulunduğu durumdan daha iyi bir duruma gelmesi için kullanırız.

Örneğin, kişi gelir ve “Ben insan ilişkilerinde çok iyi olmak istiyorum,” der. Biz de “Çok iyi olmadığını mı söylemek istiyorsun diye sorarız,”. “Hayır, çok iyiyim, ama daha iyi olmak istiyorum,” diyebilir. Bu ilginç bir yaklaşımdır ama kişisel gelişim için kullanıldığında nasıl bir farkındalık yaratacağını bir düşünsenize…

Kişide değişim, hipnoterapistin kullandığı hipnotik teknikten doğan hipnozun değeri farklı yaklaşımlar çerçevesinde gelişir.

Hipnoz iyileşme ve değişme sürecini kolaylaştıran bir etkendir. Özellikle belli hedeflere ulaşmada büyük önem taşır. Bu hedefler arasında, bilinçdışına itilmiş unsurları ortaya çıkarmak ve davranış değişikliğini teşvik etmek gibi çalışmalar sayılabilir.

Ayrıca hipnoz; kişisel gelişim, zayıflama, sigarayı bırakma, anksiyete, depresyon, dikkat, konsantrasyon, disiplin, çalışma alışkanlığı kazandırma, affetme, satış, insan ilişkileri, olumlu tutum, kendisiyle ilgilenme vb birçok davranış değişikliği için kullanılabilir.

Hipnoz, uyku değildir. Tam tersi uyanmışlık halidir. Mevcut hipnozunuzdan çıkar ve farkındalık kazanırsınız. Bugüne kadar neyi niçin yaptığınızı fark eder, bundan sonra nasıl davranacağınızı tasarlayabilirsiniz.

Hipnozla ilgili sorularınız için her zaman bize yazabilirsiniz.

Mail : info@akademiplena.com

Sevgiyle kalın…

 

İnci Aktaş

Hipnoterapist, Profesyonel Yaşam Koçu

(224)2434314

10 Comments

  • Hipnoterapi ile iyi olabilir miyim, ağrılarım geçer mi diye bir düşünceniz var ise, evet, sizi endişelendiren tüm duygu ve ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Benim de ağrılarım vardı ve terapi sonrası o koltuktan ağrılarım geçerek kalktım. Bunu sevgili psikoloğum sayın İnci Aktaşa borçluyum. O güzel ve sıcacık yaklaşımı, sizi dinleyip anlaması ve doğru terapi ile çok iyi olduğunuzu hissettiriyor. Önce kendinize inanın. Doğru yerdeyim. Psikolojik danışmanıma güveniyorum ve iyi olacağım diyerek o koltuğa oturun ve sonucun çok olumlu olacağını göreceksiniz.

  • Özlem Hanım merhaba, sizinle beni tanıştırdığı ve hayatın sırrını öğrettiği için Rabbime hep şükrediyorum. Her şey için çok teşekkür ediyorum

  • Farkındalığımın yüksek olduğunu düşünsem de yol gösterecek bir şeyler arıyordum. Beni harekete geçirecek ,ne yapmam ve ne yapmamam gerektiğini söyleyecek bir yönlendiriciye ihtiyaç duyuyordum.Özlem Hanım ile ilk olarak arkadaşımın vasıtasıyla tanıştım ve terapiye başladım.Neden değişmek istediğimle başladık çalışmalara. Konuşma dilimdeki yanlışları fark ettim,düşüncelerimdeki yanlış durumları fark ettim.Beni mutlu edecek ve güzel bir geleceğe götürecek olan şeylerin mevcut andaki olumsuzluklarla nasıl engellendiğini fark ettim. Ben değiştim ve iyileştim. Eski bilincimde değilim,geri dönmekte mümkün değil.Aynı farkındalıkla ilerliyorum. Özlem Hanım sonsuz teşekkürlerimi ve sevgilerimi sunuyorum.İyi ki varsınız!

  • Oraya daha ilk gittiğim andan itibaren hayatım değişmeye başladı.Artık hayat beni çok yormuştu,gereksiz kaygılarım endişelerim sosyal hayatımı,ilişkilerimi etkilemeye başlamıştı.İşyerinde çalışamaz,yaptığım hiçbir şeyden zevk alamaz olmuştum.Gerçi içimden de hiç birşey yapmak gelmiyordu.İlaç kullanmayı düşünüyordum.Giderken çok işe yarayacağını gerçekten düşünmüyordum.Sadece ilaca başlamadan kendime bir şans vermek istedim.İçimdeki gücün hiç farkında değildim.İnci Hanım öncelikle içimde bulundurduğum kötü duygulardan arındırdı beni.Eksilmiş olan özgüvenimi tamir etti.Hayata bakış açımı değiştirdi ve hayatım değişti.Aslında etrafımda olup biten herşeyin sebebinin BEN olduğuma inandırdı beni.İçimdeki gücün farkına varmamı sağladı.Hayat aslında çok güzel😀

  • Seanslarımız çok başarılı geçti. Desteği için İnci Hanıma çok teşekkür ederim.

  • Evrenle aramızın açıldığını farkettigim bir anda tanıştım Plena Human ile özellikle İnci hanımın sihirli değneği sayesinde hersey yolunda İnci hanım ve Özlem hanım iyi ki varsınız hersey için çok teşekkür ederim. Emeklerinize ve yüreğinize sağlık..

  • İsteyerek geldiğim eğitimde umduğumu bulmuş olmanın rahatlığını yaşıyorum. Güler yüz, samimiyet eğitimlere daha gönüllü ve mutlu gelmemi sağladı. Keşke mümkün olsa da ülkedeki tüm mutsuz kadınlara bu mükemmel çıkış yolları anlatılabilse. Umutları yeşerse..Özellikle genç kızların bilinçlenmesi çok iyi olurdu. Bir gün herkes bir beyni olduğunu daha çok hissedecek. Sevgiler.

  • Bana kendi doğrularımla yeni bir bakış açısı kazandıran,, Hayatımdaki gri bulutları dağıtarak güneşi görmemi sağlayan,, Mutluluğun yaşadığımız anlar içinde olduğunu fark ettiren Özlem Hanım.. ,Hayatıma değdiğiniz ve değiştirdiğiniz için teşekkür ederim.

  • Hipnoterapi sayesinde geceleri rahat huzurla uyuyabiliyorum artık. İnci Hanıma teşekkürler

  • Neye üzülüyorum biliyor musunuz? İnci Aktaşla neden daha önce tanışmadım diye. Bu güne kadar bu yükü neden taşıdım diye. Son zamanlarda çok dua ediyordum. Allahım bana sağlıklı yaşamayı, yaşam biçimi olarak benimset diyordum hep. Ve karşıma İnci Aktaş çıktı. Biz danışanları İncim diyoruz ona çünkü hayatınızı her yönüyle aydınlatıp bir inci gibi değerli olduğunu hatırlatıyor, iyileşmesini sağlıyor. Ben sadece zayıflamak için gittim. Ama bugünlerde aynı zamanda markamı kurma aşamasındayım. Sihirli değnek artık hayatımın her alanında… Çocukluğumda geçirmiş olduğum bağırsak hastalığından sonra kilo almaya başladım. Arada vermek için uğraştım verdim de ama faiziyle geri geldiler gram gram… Bursada gitmediğim diyetisyen, akupunktur uzmanı kalmadı. Bu işin kafada bitmesi gerektiğini 3 basamaklı kiloyu görmeye ramak kaldığında anladım. 29 kilo fazlayla başladık ve 1/3 ünden fazlasını bugün tamamladım. Ne kadar sürede verdiğimi sizinle paylaşmıycam. Çünkü bunun hiç önemi yok. Sebebi şu ben Plena Human Merkezini araştırırken hep kim kaç kilo vermişi araştırdım. Bir şey bulamadım. Anladım ki İnci Aktaşla kilo veren ne kadar sürede vermenin bi önemi olmadığını anlıyor. 21 yaşındayım, ve hayatımın en mutlu günlerini yaşıyorum diyebilirim. İskender, Waffle, Dürüm, Lahmacun, en sevdiğim şey Süt helvası bunların birinden bile vazgeçmedim. Hepsini yiyerek zayıfladım ve haftada en az 1 kilo kaybederek… Önceleri kaç gündür diyet yaptığımı hesaplardım. Şimdi diyet yok rejim yok sadece hedef var. Kendinize bi şans verin ve Aynaya gidin. Hem evdeki Aynaya hem İnci Hanımın size tuttuğu aynaya bakın. Aynaya giren aynayı seviyor.

Leave a comment

Makaleler Categories

Ara

Kategoriler