Hipnoz ve Panik Atak

May 1, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Panik atak ismini, mitolojideki Rüzgar Tanrısı Hermes’ in çocuğu olan Pan’dan alır. Pan, teke sakallı, keçi ayaklı ve keçi kuyruklu doğmuş, doğar doğmaz korkunç kahkahalar ve feryatlar atarak annesini bile korkutmuş ve annesi de Hermes’ten onu oradan götürmesini istemiştir.

Babası da onu Olympos!a bırakmış, Pan burada kendi yaptığı flütle güzel müzikler de yapsa da gerek flütüyle gerek kendisi çıkardığı korkunç seslerle bazen insanları veya yolunu kaybedenleri korkutur, hayvanlarında oradan oraya koşturarak kaçmalarına neden olurmuş.  Bu sesleri duyanlar korkudan titrer, nefesleri kesilir, kalpleri duracak gibi olurmuş.

Peki Panik Atak hipnozla tedavi edilebilir mi?

Günümüzde hatırı sayılır çoğunlukta insan panik atak ile mücadele etmekte ve bu da panik atak nedenleri nelerdir sorusunu gündeme getirmektedir. Panik atak aslında belirtileri kalp krizine benzeyen ama tamamen kişinin atak geçirdiğini düşündüğü yani zihinde yarattığı kaygılar, düşünceler, stres sebebiyle bu semptomları yaratmasına bağlı olarak ortaya çıkar.

Her zaman söylediğimiz gibi zihin beden ve ruh bir bütündür. Eğer zihninizi doğru bir şekilde programlayabilrseniz, bedeninize doğru bir şekilde etki etme şansına sahip olursunuz. Panik atak nedenleri zihninizde oluşuyor, sizler aslında mükemmel işliyorsunuz. Aynı programı işletiyor ve panik atak sonucu alıyorsunuz. Şimdi kendinize basit bir soru sorun. Ben panik atak geçirmek için ne yapıyorum? Sorunun cevabı muhtemelen zihnimizde bir görüntü canlandırmak ve kendi kendine bir şey söylemek ile ilgili bir şeyler olacaktır.  Panik atağın tedavisinde birçok yöntem kullanılır bunlardan bir tanesi psikoterapiye yardımcı çok önemli bir Teknik olan hipnozdur. hipnoterapi esnasında psikolojik danışma teknikleri ve NLP teknikleri birleştirerek Telkin ve imajinasyon kullanılarak, kişinin bilinçdışında değişim sağlanması amaçlanır. Hipnoz terapi sürecini kısaltan çok önemli bir yöntemdir. Panik atak geçirmiş olan ya da ciddi anksiyete bozukluğu olan danışanlarımızın yorumlarını ulaşabilmek için danışan yorumlarımıza göz atabilirsiniz.

Sevgiyle kalın

İnci Aktaş

02242434314

Panik atak nedenleri, panik atak tedavisi ve panik atak ve hipnozun etkileri ile ilgiliyi yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Leave a comment

Ara

Kategoriler