İNSAN KAYNAKLARINDA STRATEJİLER

May 7, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Çalışanlara işlerini yaptıramayan, bu konuda ciddi sıkıntılar yaşayan patronları bilirsiniz ya da yöneticileri. İnsanların iş yapmasını istiyorsak veya yönetici olarak işi yaptırmak istiyorsak işi yapmanın neden önemli olduğunu düşünecekleri bir ortam yaratmak zorundayız. İş yapmak insanlar için bir hayat tarzı olmalı.

İnsanlar yaptıkları işin arkalarındaki fikri anlarlarsa daha istekli çalışıyorlar. Bu yüzden işletmelerin vizyonları, stratejik hedefleri, organizasyonel stratejileri ile çalışanların yapacakları işleri tanımladıkları kılavuzları ihtiyaçları vardır.

İnsan kaynakları yönetiminde bu kılavuzlarla iş tanımları deriz. Organizasyonlar; standartlara tıpkı şirket sahipleri ve yöneticileri gibi bağlanmaya ihtiyaç duyacak kişilere sahip olmak ister. Sadece şahsi olarak kendilerini ön plana çıkartan insanlara değil, şirketin yapmak istediğini anlayan ve şirketin vizyonuna ortak olacak insanlara ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden her şirket kendi oyununun kurallarını yaratmak zorundadır. Burada girişimcilik tutkusunun yazarı Gerber; yöneticiler çalışanları yönetmezler onlar sizin işinizin hedeflerine ulaşmasını sağlayacak olan sistemi yönetirler der. Bu yüzden insanların önüne gerçekte gönülden bağlanacakları ve neyi neden yaptıklarını bilecekleri iş tanımlarını koymanız halinde, vizyonla bağlantısını açıklamanız halinde işlerine olan bağlılıkları artacaktır ama her şeyden önce insanların yaptıkları işi, kendi yetenek yeterliklerinin uygunluğu ve işin içinde buldukları, bulacakları anlam her şeyden önce gelir.

İşlerinin içinde anlam bulamayan kişiler gerçekleştirilmesi gereken performansı göstermeye istekli olmazlar ve performans sistemleri olarak uygulanan yöntemler altı boş uygulanmış olmak için uygulanan sistemler olarak devam ederler.

Eğitmen, Profesyonel Koç Özlem Aktaş

02242434314

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Leave a comment

Ara

Kategoriler