Neden Terapi/Psikolojik Danışmanlık Alınmalı?

Nis 22, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Günümüzde dünyada büyük bir çoğunluk, mutsuzluk, depresyon, anksiyete, sosyal fobi, psikolojik sıkıntılara bağlı obezite, uykusuzluk, ilişki bağımlılığı, alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlılığı, öfkeyi kontrol edememe, yogun stres ve tükenmişlik sendorumu gibi bir çok psijolojik sorunla ilaçlarla başa çıkmaya çalışmaktadır. Küçük çocuklar bile doğru bir terapi yerine şeker gibi hap yutmaya yönlendiriliyor. Oysa günümüzde hem kısa süreli hem de kalıcı çözümler üreten etkili psikoterapi teknikleri bulunuyor.

Dünya sağlık örgütüne göre 2020 yılında depresyonun yetişkin nüfusunun %30’unu etkisi altına alıp tüm dünyadaki ölüm nedenlerinden en büyük ikincisi olacağı tahmin ediliyor.

Bireysel seanslarımda ben, psikolojik danışmaya yardımcı hipnoz tekniğini kullanıyorum. Hipnoz terapi sürecini kısaltan bir yöntemdir. Bilinçdışında oluşarak semptom üreten nedenlere ulaşarak yeniden çerceveler ve sorunu kaynağında çözer.

Ünlü Psikoloji Kuramcısı Carl Rogers’a göre terapinin önemi yeni ve etkili bir yaşama başlama fırsatını elde etme şansı olarak tanımlamaktadır. Bazen yaşıyor olmanın değişimin asıl kaynağı olduğunu unutuyoruz. Eğer hale yaşamınızın değişmesi iyileşmesi güzellemesi için bir fırsat arıyorsanız bize ulaşabilirsiniz.
Gerektiğinde yardım almak en büyük sıçramadır.

İnci Aktaş

Psikolojik Danışman, hipnoterapist

02242434314

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Leave a comment

Ara

Kategoriler