Siz Hiç Uçan Araba Gördünüz Mü? – İnci Aktaş Yaşam Koçu

Mar 22, 2012   //   by inciaktas   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

Siz hiç uçan araba gördünüz mü? Ben gördüm. Gördüm ve hani derler ya yaşam ve ölüm arasındaki ince çizgi diye, o çizgide olma  hissini yaşadım? Nasıl bir his derseniz? İlk defa kelimeler kifayetsiz kalıyor.

Yasin Suresi 50. Ayet: Artık ne bir vasiyet edebilirler, ne de ailelerine dönebilirler… İşte his buydu. Sadece bekledim. Anlatmaya çalıştığım olay 2 saniye içinde karşı şeritten neredeyse 10 metre genişliğindeki orta reflüjü atlayarak önüme uçan arabayla ilgili. Büyük şans kimseye hiçbir şey olmadı ama o uçarken ben sadece bekledim. Ne gaza basabildim ne frene. Ne ileri gidebildim ne geri merak ettiğim ise ne zaman üstüme düşeceğiydi. Büyük şans diyorum ama Allah isteseydi o kazadan kimse sağ çıkamazdı. Ama hepimiz sağ çıktık.

Bir an öldüğümü düşündüm. Ailemi, işimi ve geride bıraktıklarımı. Güzel bir hayat yaşamıştım. Ölürken tek pişmanlığım ise boşver yahu diyemeden Allah’ın bana verdiği o harika günleri heba etmemdi.

Hayattaki amacınız nedir? Geçtiğimiz günlerde bir dost sohbetinde herkes hayat amacını açıklarken, kendimize ve varlığımıza ilişkin yolculuğumuzun yanı sıra çok sevdiğim ve değer verdiğim bir dostum hayat amacının MUTLULUK olduğunu dile getirdi. Ne kadar etkileyici değil mi? Tek istediğimiz mutlu olmak. Öyleyse neden olamıyoruz? Neden her gün mutsuz olmak ya da kendimizi üzmek için nedenler arıyoruz.

Suçlayacak hep birisi var. Suçlayacak başkasını bulamadığımızda kendimizi suçluyoruz. Hayatım boyunca üzüldüğüm şeyleri düşündüğümde karşıma hep Konfüçyus’un harika cümlesi çıkıyor. “Konuşmaya değer insanlarla konuşmazsan insanları, konuşmaya değmez insanlarla konuşursan kelimeleri yitirirsin. Sen öyle biri ol ki ne insanları, ne de kelimeleri yitir.”

Hayatımız tercihlerden ibaret ya mutlu olmayı seçeriz ya da mutsuz olmayı. Benim kendimi iyi hissetmem için fazla bir şeye ihtiyacım yok aslında. Ayağa kalkıp yere bakmam yeterli. Yerin altında değil üstünde olduğum her gün harika bir gündür. Bugün de yerin üstündeydim. Aracımın üzerine doğru uçan arabaya rağmen.

Geçmiş ve gelecek yok sevgili dostlar. Sadece bu an var ve yüce yaratıcı geçmişe takılmamak ve bu anda kalmak için ölümün bize ne kadar yakın olduğunu her an gösteriyor.

Sadece yapın. Bunu bir deneyin. Şuandan itibaren ne olursa olsun mutlu olmaya karar verdim deyin. Ve bu kararınıza uyun. Hiçbir şeyin mutluluğunuzu bozmasına izin vermeyin. Hiçbir şey sizden değerli değildir. Ne kişiler ne olaylar siz izin vermedikçe mutluluğunuz bozamaz. İnsan kendiniz en büyük düşmanıdır. Ama insan kendiyle dost olduğunda tüm sorunları çözer.

Bu yazıyı okuduğunuzda kafanıza taktığınız ve sizi üzen bir şey varsa, hemen derin bir nefes alın ve “Boşver Yahu!” deyin. Hayallerinizi ve hedeflerinizi düşünüp gülümseyin. Unutmayın her şey bizim iyiliğimiz için olur.

Yüce yaratıcıya güvenin. Işığınız bol olsun..

Sevgilerimle…

İnci Aktaş-Yaşam Koçu Nlp Uzmanı Bursa

(0224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Leave a comment

Ara

Kategoriler