Browsing articles tagged with " panik atak"

Panik Atak İyileşir Mi?

Mar 19, 2020   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Panik atak iyileşir mi?

Panik atak iyileşir mi? Panik atak tedavisi nasıl olur sorusu uzun zaman gündemi meşgul etmiştir. Bugün çevrenize baktığınızda bir çok insanın anksiyete bozukluğu ve panik atak yaşadığını görürsünüz. Panik atak tedavisi araştırıldığında ise ilaç tedavisi ile karşılaşabilirsiniz. Oysa panik atak artık bir şeyleri kökten değiştirmeniz için bir uyarıdır. Bedeninizin zihninize gösterdiği bir tepkidir. Bu mesajı aldıysanız neyi değiştirmeniz gerektiğini düşünmelisiniz. Panik atak hipnoz ve NLP ile iyileştirilebilir. Hipnoz ve NLP seanslarıyla ilgili bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.



Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.



İnci Aktaş

Psikolojik Danışman & Hipnoterapist

02242434314

Whatsapp:05335475241

Seansta Panik Atak Kelimesi Geçmeden Panik Atağım Nasıl İyileşti?

May 11, 2019   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Danışanlarımdan F. Hanım, panik atak teşhisi ile geldi. Doktoru panik atak teşhisi koymuş ve gerekli ilaçlar verilmişti. Ancak bana göre öykü biraz daha derindi. Çünkü panik atak ilk rahatsızlığı değildi. Bundan önce defalarca farklı rahatsızlıklardan ameliyat geçirmişti. Glokom, kanser ve daha bir çok rahatsızlıktan. Belli ki vücudu, zihni ve duygularında değişmeyen şeyleri gösterebilmek için sürekli olarak semptom üretiyordu. Her zaman söylediğimiz gibi zihin, beden ve ruh bir bütündür. Zihinde ve ruhta (duygularda) doğru gitmeyen bir şeyler olduğunda bedenimiz tepki gösteriyor. Danışanım panik atak şikayetiyle geldi ve doğal olarak sürekli ataklar üzerine konuşulacağını düşünüyordu. Kişiler kendince bir panik atak tedavisi düşüncesi geliştirmiş olabilirler. Diğer danışanlarıma da söylediğim gibi ona da hipnoz ile ve regresyon hipnoterapisi alacağını söyledim. Hipnoz ile sorunun gerçek kaynağına inerek, kaynağında çerçevelemeyi yapmak gerekiyordu. Profesyonel Koçluk, NLP ve Hipnoz Uygulayıcı eğitimlerimizde öğrencilerime de öğrettiğim şey; öncelikle af çalışması gerçekleştirilmesidir. Gerçek iyileşmenin kaynağı ve gerçek reçetedir af. Eğer uzman bir terapist ve uygun tekniklerle gerçekleştirildiğinde danışanın büyük bir ilerleme kaydettiğini görürüz. Gereken tüm metodlar kullanılarak danışanımın panik atak belirtilerinden kurtulması sadece 5 seans sürdü. Danışanımın son seansta verdiği geri bildirim ise beni hiç şaşırtmadı. ‘Her şey için teşekkür ederim. Merak ettiğim şe ise, nasıl oldu da bir kez bile panik atak kelimesi geçmeden ben iyileşebildim?’

Sonuç; yaşadığınız her ne ise bir semptom. Zihninizde ve duygularınızda değişmesi gereken olumsuzlukların habercisi. Regresyon ya da telkin hipnozu ile, NLP uyguamaları ile sorunun kaynağna bilinçaltınızda ulaşılaeak çözülür.

Sevgiyle kalın,

İnci Aktaş

(224)2434314

(533)5475241

Yaşam Koçluğu, Hipnoterapi ve regresyon, Nlp uygulamalarıyla ilgili detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz.

Online eğitimler için www.plenahuman.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz. Online eğitim programlarına kayıt olduktan sonra istediğiniz yerden istediğiniz zaman eğitimlerimize katılabilirsiniz.

Bireysel online seanslar için ise, 02242434314 nolu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Depresyondan Kurtulmak

Mar 16, 2017   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

Hepiniz “bana balık verme balık tutmayı öğret” deyişini duymuşsunuzdur. Bilge bir adam oltasıyla balık tutarken kendisine günlerdir yemek yememiş bir kadın yaklaşmış. Kadın balıkçının tuttuğu balıkları koyduğu kovaya bakarak ona açlığını bastırması için biraz balık vermesini istemiş. Bir süre düşündükten sonra balıkçı ona, “sana benim balıklarımdan vermeyeceğim, fakat bir süre benimle oturur ve eline bir olta alırsan sana nasıl balık tutulacağını öğretirim. Bu sayede sadece bugün değil hayatının geri kalanında da nasıl yiyecek bulacağını öğrenirsin.” demiş. Kadın balıkçının öğüdünü tutmuş, balık tutmayı öğrenmiş ve böylece hayatı boyunca karnını doyurabilmiş. Danışanlarım yakınlarının “herkes kendinin doktoru olmalıdır” dediğini söylerler. Neden uzmana danışıyorsun demenin bir başka yolu olan bu cümle aynı zamanda neden kişilerin uzman yardımına ihtiyacı olduğunu da açıklar. Buna inanıyorum. Kendine yardım tekniklerini öğrenerek iyi hissetmeye devam edebilirsiniz. Eğer depresyonunuz, panik atak veya anksiyeteniz, öfke ve suçluluk duygularınız, kaygı bozukluğunuz varsa en büyük sıçrama yardım almaktır ve sonra uygulandığında hayatınızın geri kalanında size yardımcı olacak kendine yardım teknikleri öğrenirsiniz. Bu teknikleri uyguladıkça iyi hissetmeye ve iyileşmeye devam edersiniz.

Depresyon, panik atak, anksiyete, takıntı (OKB) bozukluğu, stres, öfke kontrolü, duygusal tramvaların tedavisi için hipnoterapi almak için, bize ulaşabilirsiniz.

Sevgiyle kalın,

İnci AKTAŞ

Hipnoterapist

(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Nefes Terapisi ve Panik Atak

May 14, 2016   //   by admin   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

images

Evet, hiç beklemediğimiz bir anda çıkıp gelen,yüksek doz endişe ve kaygı atağı…
Temel faktör “stres”
Panik atak, taşıyamadığınız, size bir bakıma ağır gelen duygularınızın, bedeniniz aracılığıyla dışa vurumu olarak da nitelendirilebilir.
Panik atağın oluşmasındaki en büyük sebep, beynimizin ,bulunduğumuz durumu, olumsuz ruh halimiz dolayısıyla yaşamsal tehdit olarak algılaması,.yani sahte alarmla harekete geçen savunma sistemi,sahte bir gerçeklik yaratır. İşte bu andan itibaren vücudun tüm organları aslında mevcut olmayan bu duruma karşı savunmaya geçer.
Diyelim ki, beyin kalp krizi alarmı verdi. Bu durumda nabız hızlanır, tansiyonda iniş çıkışlar, daha ziyade yükselme yaşanır, terleme olur, kana geçen fazla miktarda adrenalinden dolayı, vücudun ısı derecesi düşer, el ve kollarda uyuşmalar olur, vücut beyinden gelen alarma karşı üst düzey savunmaya geçer. Böylece kalp krizi geçirdiğini sanan birey, yaşadığı yoğun ölüm korkusu ile kendini en yakın sağlık merkezine zor atar. Ancak yapılan tüm tetkikler kalp krizinin olmadığını gösterir.Çünkü sorun bedensel değil, kabullenilmeyen,, kaldırılamayan duyguların oluşturduğu ağırlıktır.Panik atakların ne zaman, ve nasıl olacağına beynimiz özgür irtadesine dayalı olarak karar verir.Yani ,bilinçaltımız anne karnından bu yana kadar biriktirdiğimiz olumsuz düşünce ve inanç kalıplarını,kişinin o anki ruh hali ile ilişkilendirme tercihine bağlı diyebiliriz.
Kişi, bu atakların sahte olduğunu bilir fakat nasıl kontrol altına alacağını bilemez.. Bu durum önce nefes alma paternini etkiler. Nefes alamadığını zanneden kişi,farkında olmadan.hızlı soluk alıp vermeye(hiperventilasyon ) başlar
Hiperventilasyon vücudun ihtiyacı olandan daha fazla nefes alıp verme durumudur. Aşırı ve derin nefes alınması kandaki oksijen (O2) seviyesini arttırırken karbondioksit (CO2 ) seviyesini düşürür. Yani hiperventilasyon durumunda daha çok O2 alınmasına karşılık beynin ve vücudun belli bölgelerine daha az O2 ulaşmaya başlar.

Ve nihayetinde panik atakları ortaya çıkar.
Eeeee sorun oksijen ve karbondioksit olunca, ilacı da “nefes terapisi” olacaktır.
Düzenli diyafram egzersizileri ve ataklara özel nefes terapi ile
panik atak kontrol altına alınabilir.

Nefes terapisti & Hicran İpekbağlar

(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Hayatınızı Keşkelerle Doldurmadan Önce Neden Koçluk/Terapi Almalısınız?-İnci Aktaş

Şub 26, 2016   //   by admin   //   Makaleler  //  No Comments

images

‘Keşke daha önce bilseydim?’ ‘Keşke daha önce koçluk ya da terapi alsaydım.’ ‘Keşke sizinle 20 sene önce tanışsaydı
m.’ ‘Bu kadar kısa süre içerisinde iyileşeceğimi bilseydim…’

Daha bir çok keşke sayabilirim sizlere…Bu keşkeler Plena Human’a gelip koçluk, psikolojik danışmanlık ve hipnoterapi alan danışanlarımızdan bizim duymaya alıştığımız cümleler. Beni bu yazıyı yazmaya iten şey ise, geçen hafta danışanımın söylediği cümlelerdi…

‘İnsanlar sorunlarını bir gecede halledebileceklerini sanıyorlar. Bir psikolojik danışmana gitmek, bir hipnoterapi almak ya da bir yaşam koçuyla görüşmek yerine, ilaç, eğlence, alkol ya da farklı bağımlılıklarla sorunlarını çözebileceklerini sanıyorlar. Bilmedikleri şey, bunların birkaç saatlik geçici çözümler olması ve asıl sorunu çözmemesi. Ben buraya gelmeseydim, o gün istifa etmiş olacaktım. Ve bu benim hayatımın en kötü kararı olacaktı. Psikolojik danışman ya da yaşam koçlarına ödenen ücret bazen lüks sayılabiliyor, oysa ya ben hayatımı mahvetseydim, bu bana kaç liraya mal olacaktı? ‘

‘Eşimle yaşadığım sıkıntılar yüzünden artık yan yana bile oturamaz hale gelmiştim.  Şimdi anlayamıyorum ‘neden böyle yapıyor muşum?’ Nerdeyse hayatımı mahvediyordum…’

‘Eşimle aramızda kıskançlık problemi vardı. Neredeyse bu aşırı anksiyete nedeniyle ayrılıyorduk. Neden bunlar oluşmadan önce bir yaşam koçu ya da bir hipnoterapistle görüşmem gerektiğini bilmiyordum?’

Eskiden, dünyanın çeşitli yerlerinde terapistlerin ofislerinde iki kapı olurdu. Biri giriş kapısı, biri çıkış kapısı. Bu uygulama terapiste gelen kişilerin birbirlerini tanıma olasılığı dolayısıyla yapılıyordu. O zamanlar bir psikoloğa gitmek saklanan bir durumdu. Süregelen bu yaygın inanış şimdilerde kırılmakta ve kişiler semptomu( belirtiyi) tedavi eden bağımlılıklar yerine, soruna sebep olan etkenleri ortadan kaldırmak için psikolog, hipnoterapist ya da yaşam koçu ile görüşmektedirler.

Yazının başlığı sizi sarstıysa, keşke demeden önce hayatınızda değiştirmek istediğiniz şeyleri düşünün. Bunlar, stres, endişe, kıskançlık, anksiyete, panik atak, kaygı, korku, depresyon, geçimsizlik, paranoya ve şüphe, takıntılar, sigara, alkol ya da aşırı kilolar olabilir. Düşünün ve keşke demeden önce bunu değiştirmenize ve hayat kalitenizi yükseltmenize yardımcı olacak bir profesyonel yaşam koçu, hipnoterapist ya da psikolojik danışman ile görüşün.

Sevgilerimle,

İnci AKTAŞ

Profesyonel Yaşam Koçu, Psikolojik Danışman, Hipnoterapist, NLP Uzmanı Bursa

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Düşünce Gücüyle İyileşme

Oca 12, 2016   //   by inciaktas   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments

Çoğu hastalık, fizyolojik bir zayıflıkla birleşen mutsuzluktan ibarettir. –Rudolph Virchow (Hücresel Pataloji Kurucusu)

Asıl neden araştırılmadan ve çözümlenmeden sadece ilaçlarla semptomu tedavi edilmeye çalışılan hastalarda ya tedavi sonuçsuz kalıyor ya da semptom yer değiştiriyor ve ‘neden’ başka bir hastalık olarak kednini gösteriyor.

Peki düşünce gücü ile iyileşme ne demektir? Rudolph Virchow’un dediği gibi, hastalıklar zayıf bağışıklık sistemiyle birleşen negatif zihnin ürünüdür. Ve bir çok yöntem tıp bilimi ile iyileşmenize yardımcı olabilir.

İster diyabet, ister yüksek tansiyon, ister kanser, ister panik atak hastası olun, bunu bir düşünün…

Yöntemler, meditasyon, nefes teknikleri, eft (duygusal özgürleşme tekniği), gestalt, hipnoterapi, kuantum,regresyon, reiki ve Nlp olabilir. Size en uygun yöntemi bulabilirsiniz..

Edmund Spencer ne kadar güzel ifade etmiş, ‘Kişi ister zengin, ister fakir olsun, hastalığı iyileştiren de mutsuzluğu mutlu kılan da para değil, zihindir.’

Bir formül ya da bir reçete mi istiyorsunuz? Öyleyse işe kendinizi sevmekle başlayın. Ve başta kendiniz olmak üzere kızgın olduğunuz kişilleri affedin. Bilinçaltı temizliği yapın ve pozitif düşünceyi hayatınızın bir parçası yapın.

Eğer tek başınıza gerçekleştiremeyeceğinizi düşünüyorsanız her zaman ifade ettiğimiz gibi, en büyük sıçrama yardım almaktır. Eğer Bursa merkezimizde görev yapan hipnoterapist, psikolojik danışman ve terapistlerimizden destek almak isterseniz ücretsiz ön görüşme için bize ulaşabilirsiniz.

Tel: (224)2434314

info@akademiplena.com

Sevgiyle ve sağlıkla kalın,

Hizmetler

-Hipnoterapi

-Psikoterapi

-NLP Terapisi

-EFT Terapisi

-Reiki Terapisi

-Koçluk

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Ara

Kategoriler