Panik Atak, Anksiyete, Depresyon ya da Tükenmişlik Sendromu Kaderiniz Mi?-İnci Aktaş

Oca 5, 2015   //   by inciaktas   //   Kişisel Gelişim  //  No Comments


Çağımızın yaygın sorunları, panik atak, anksiyete (endişe bozukluğu), depresyon ya da tükenmişlik sendromu..Bununla birlikte yoğun strese bağlı oluşan kronik bel ağrıları, sırt ağrıları ve baş ağrıları.. Çözüm ise genellikle mucize beklenen antidepresanlarda aranıyor.

Bütün bunları bir kenara koyalım da şu soruya cevap verelim. Arabayı kim kullanıyor. Kendimizi, kendi arabamızın direksiyonuna sıkıca bağlamış gibiyiz. Biz gaza son hızla basarken, her gelen direksiyonu başka bir yöne çeviriyor. Sonunda ya istemediğimiz bir köye varıyoruz ya da bir kayaya çarpıp duruyoruz.

Beyinlerimiz kapalı düğmesi olmayan bir makineye benziyor. Eğer siz ona yapacak bir iş vermezseniz, o elektrik kesilinceye kadar başıboş çalışmaya devam ediyor. Başıboş bırakılmış beyinlerde ise elektrik kesilmesi genellikle panik atak, anksiyete (endişe bozukluğu), depresyon ya da tükenmişlik sendromu ve zararlı alışkanlıklar olarak ortaya çıkıyor.

Bizler mükemmel işliyoruz. İnsanlar bizim davranışlarımızı beğenmiyor olabilir hatta belki biz de davranışlarımızı beğenmiyor olabiliriz ancak bu bizim hasta olduğumuzu göstermez. Bu bizim yanlış bir strateji uyguladığımızı gösterir.

Herkesin sabah yataktan kalkmak, öğrenmek, öğretmek, değişmek, sevmek, karar vermek, vb her davranış için stratejileri vardır. Biz bu stratejiler sayesinde davranışlarımızı sürdürürüz. Eğer bir konu hakkındaki stratejimiz bizi mutlu etmiyor ya da panik atak yaşamamıza sebep oluyorsa o zaman bu stratejiyi hemen değiştirmeliyiz. Buradaki en önemli soru; Bunu nasıl başarıyorum sorusudur. Herkes mi panik atak, anksiyete ya da tükenmişlik sendromu yaşıyor? Herkes mi depresyonda? Stratejimizi bir kez bulduktan sonra bunu değiştirme yolu önünüzde belirir.

Bu stratejiyi değiştirmek tek başına pek mümkün olmayabilir. Kişisel gelişim kitapları bu konuda yardımcı olmaya çalışıyorlar. Belki bir NLP Eğitimine katılmak size yardımcı olabilir. Ya da bir NLP Uzmanından
yardım alabilirsiniz.

NLP (Neuro Linguistic Programming) bulucularından Richard Bandler’in sevdiğim bir sözü var. ‘Ne yazık ki insanlar basit bir mutfak aletini kullanmayı öğrenmeye zihinlerini kullanmayı öğrenmekten daha fazla vakit harcıyorlar.’ Bu bizi her zaman çok şaşırtmıştır. Unutmayın, beyin onu kontrol edemeyenler düşman gibi davranır.

Sevgilerimle,

İnci AKTAŞ

NLP Koçu & NLP Eğitmen

(224)2434314

Online Eğitimlere kayıt için; www.plenahuman.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Tüm online eğitimlerimize sitemizden ulaşabilirsiniz.

Leave a comment

Ara

Kategoriler